maanantai 1. joulukuuta 2008

Vuoden parhaat

tunnetila: tyytyväisyys

Tämä postaus pitäisi julkaista vasta kuukauden päästä, vuoden vaihtuessa toiseen, mutta sain eilen kuningasidean, haasteen itselleni tulevalle vuodelle, joten on pakko päästä purkamaan tuntojani heti.

Olen tämän vuoden ajan kirjannut jokaisen vaate-, kenkä-, laukku- ja asusteostokseni Excel-taulukkoon. Vuoden vaihtuessa toiseen pistän taulukon lukkoon enkä saa tehdä siihen enää muutoksia. Haaste vuodelle 2009 on seuraava: saan tehdä tulevana vuonna hankintoja vain puolet tänä vuonna ostetun tavaran määrästä. Jos siis olen ostanut tänä vuonna 14 kenkäparia saan ostaa ensi vuonna seitsemät kengät. Jos luku ei mene tasan, eli tuloksena on esim. 15 kenkäparia, saan ensi vuonna hankkia joko 7 tai 8 paria kenkiä, mielummin vähemmän. Vastaavasti taas jos olen ostanut tänä vuonna 100 vaatetta saan ostaa ensi vuonna 50. En ala erittelemään paitoja, housuja tai hameita erikseen, se menisi jo liian vaikeaksi. Sitä paitsi jos vaikka kaadun ja housun polvi menee puhki ja vuoden housukiintiö on täynnä, olisin pulassa.

Voi että, odotan tulevaa koitosta aivan innoissani! Tiedän, että viimeistään kesän alennusmyynneissä tai tulevilla lomareissuilla alkaa ahdistaa, mutta yritän silti pysyä tavoitteessani ja tsempata itseäni huimaan suoritukseen. Kerroin miehelleni suunnitelmastani ja hän oli minusta jo nyt, idean saannin vuoksi, ylpeä. Päätettiin laskea miehen tämän vuoden saldo. Hmm.. En voinut kuin nauraa. Miehen saldo tähän mennessä vuonna 2008: 6 vaatetta ja kahdet kengät. Siinä kaikki! Heh, siinäpä meille tytöille tavoitetta!!! =)

Listaan vielä (vaikka vuotta on vielä kuukausi jäljellä ja joulualet alkaa kohta enkä tiedä mitä hankintoja tulee tehtyä) vuoden onnistuneimmat ostokseni.

Paras korkkariostos 2008
Minna Parikka Morticia

Paras talvikenkäostos 2008
UGG Australia

Paras laukkuostos 2008
nahkapaloista tehty clutch Mango

Paras yläosaostos 2008
ohut villaneulos Comme des Garcons for H&M

Paras alaosaostos 2008
kapeat puuvillahousut Lindex
(niin hyvät että ostin kolmet!)

Paras mekko-/tunikaostos 2008
mekko Chevignon Paris

Paras juhlavaate 2008
Antti Asplund Love Lies Bleeding


Paras asusteostos 2008
pitsikoru Kaksi-Två

TAI
nahkaranneke Marimekko
(en voi sanoa kumpi on parempi kun pidän molemista älyttömästi)

Kuten kuvista näkyy, tänä vuonna on tullut hankittua ajatonta laatua ja hyviä materiaaleja. Uskon, että näistä ostoksista on iloa vielä vuosiksi eteen päin. Siksi suhtaudunkin positiivisesti tulevan vuoden hankkeeseen ja uskon pärjääväni siinä aika hyvin. Ja jos ensi vuonna hankinnat tulevat olemaan yhtä laadukkaita ja ajattomia, voisin vuonna 2010 kokeilla puolittaa vuoden -09 saldon.. Tai sitten en. Tuo suunnitelma menee jo liioittelun puolelle! Ellen sitten ota tavoitteekseni päästä hankinnoissa mieheni tasolle.. Vuodessa kuusi vaatetta ja kahdet kengät. Huh huh!

12 kommenttia:

  1. Pitsikoru on kyllä upea! Mikä liike noita myy?

    VastaaPoista
  2. Lovely: Kiitos! Näitä myy ainakin HundPark, omani ostin sieltä. Jokainen koru on uniikki, meni kauan valkatessa juuri omasta mielestä se ihanin. :)

    VastaaPoista
  3. Hauska uudenvuodenlupaus! :)

    VastaaPoista
  4. Onnea lupauksen toteutukseen :) Muutin keväällä maalle ja täällä vaatetarjonta on tosi säälittävää, toisaalta eipähän tule osteltua mitään turhaa ja itseasiassa mitä vähempi ostaa, sitä vähemmän edes haluaa ostaa. Kun harvoin pääsee kunnolla shoppailee, aluksi sekoaa ja hetkenpäästä kaikki tuntuu niin turhalta, onhan sitä ilmankin pärjätty! :)

    VastaaPoista
  5. Mäkin voisin taannehtivasti laskea vuoden vaatehankinnat, melkein ne kaikki taitavat blogista jo löytyäkin. Ja hittilista pitää kanssa tehdä, kiitos muistutuksesta! Vaikka olen ostanut tosi vähän, hutejakin on tullut ihan riittämiin, joten ens vuodelle jää treenattavaa.

    Noi pitsikorut ovat ihania! Tampereella niitä myy Super Mukava, jos jotakuta muutakin joululahjatoivelistan laatijaa kiinnostaa ;)

    VastaaPoista
  6. Ei täälläkään päässä tuo mies ole ostellut tuon enempää vaatteita, armeijaa tosin syytän tästä ;) Upea idea tämä, onnea kovasti toteutukseen! :)

    VastaaPoista
  7. Siis ei ole totta! Minäkin olen pitänyt vuoden alusta listaa kaikista ostamistani vaatteista, kengistä ja asusteista, ja olin myöskin tehnyt lupauksen ostaa ensi vuonna puolet vähemmän, mutta laadukkaampaa. Tällä hetkellä ostoksia listalla yhteensä 89... Tsemppiä meille molemmille ensi vuoden listan toteutukseen!

    VastaaPoista
  8. Mikkan: Joo, saas nähdä miten tytön käy..

    Pöllö: Kiitos, onnea ja lujuutta tuohon haasteeseen tarvitaan. Ihana kuulla shoppailureissuistasi. Siis että ensin sekoaa ja sitten kaikki tuntuukin turhalta. Mulle käy usein ulkomailla noin. Ensin on ostosten suhteen suuret odotukset, sitten en ostakaan paljon mitään. Terve asenne, onnea!

    Sugar Kane: Kannattaa ryhtyä listauspuuhiin, saa selkeän käsityksen siitä mitä onkaan taas vuoden aikana tullut tehtyä.. :)

    Roosa: Kiitti, tsemppiä tarvitaan. Varsinkin kun nyt menin kertomaan lupauksen täällä ääneen... ;)

    Alexa: Oho, ei ole totta! Ihan mahtavaa että joku muukin joutuu ensi vuoden aikana samaan kurimukseen. Toiveissa on että opin ensi vuodesta jotain konkreettista. Enkä siis ala hamstraamaan seuraavana vuonna kaksin käsin uusia vaatteita.. :) Tsemppiä meille!

    VastaaPoista
  9. Sinulla on NIIN ihania vaatteita...Jos pitäisi valita kenen bloggaajan vaatekaapin ryöstäisi, niin se olisit sinä:)

    VastaaPoista
  10. Mun niin kyllä pitäis tehdä sama lupaus!
    Olen päässyt nyt pikkasen eroon tosta ale/heräteosto shoppailusta mutta on se silti kyllä ihan holtitonta ;D

    Ja noi Minna Parikat on edelleen mun toive listalla ooh on ne niin ihanat :D

    VastaaPoista
  11. Ellen: Voi mikä kohteliaisuus, kiitos! Täytynee olla varuillaan, vaatteiden kokokin taitaa olla sinulle sopiva. Ja tuo Asplundin mekko on niin väljä että menisi sinulle varmasti myös seuraavat 6kk. :)

    Hello Lia: Suosittelen saman lupauksen tekoa ja Parikoita. Molemmista tulee onnelliseksi! :)

    VastaaPoista
  12. (Kiinnostuin lukemaan blogiasi nyt, joten siksi kommentti näinkin vanhaan postaukseen.)

    Excel-listan teko omista vaate-, kenkä- ja asuste hankkinnoista (hintoineen), täytyy varmaan kokeilla vuonna 2010 :)

    Oliviassa oli kerran juttu naistoimittajasta joka ei vuoteen (vai oliko puoleen vuoteen?) ostanut yhtään vaatteita, kenkiä, asusteita. Inspiroivaa mutta tuskin pystyn itse samaan.

    Taitaa oman mieheni vaate ja kenkähankinnat olla samoissa lukemissa kuin miehesi. Siinä vaiheessa kun se toteaa ääneen että kengät alkaa hajota niin raahaan sen kauppaan ostamaan uusia kenkiä :D

    VastaaPoista