maanantai 22. joulukuuta 2008

Kauden päättäjäiset

tunnetila: turhautuminen

Vietimme työtiimimme pikkujoulua, tai oikeammin syyskauden päättäjäisiä viime torstaina ravintola Fezissä Töölössä. Kylläpä oli hyvää marokkolaista ruokaa! Alkupalat veivät jo kielen mennessään ja pääruoaksi nauttimani couscous oli todella herkullista. Helppo mutta täyteläinen tunisialainen punaviini kruunasi aterian. En ollut aiemmin maistanut tunisialaista viiniä, joten yllätys oli hyvin positiivinen. Jälkiruoka jäi tällä kertaa maistamatta sillä annokset olivat niin suuria ja niin hyviä, että pääruokalautanen oli pakko syödä tyhjäksi. Jälkiruoan virkaa kuitenkin ajoi maukas minttutee. Voin suositella paikkaa todella lämpimästi!

Edellisviikon t-paita-fiaskosta turhautuneena päätin laittaa näille illallisille oikein juhlavan asun. Suunnittelin asun mielessäni enkä kiireistä johtuen ehtinyt testata sitä luonnossa ennen juhlailtaa. Ja kuinkas kävikään... Mielessä tehty suunnitelma toimi, mutta asu oli mielestäni liian hieno näille illallisille. Lähimmät työtoverini tässä tiimissä ovat kaikki miehiä, joten tunsin oloni valitsemassani asussa ihan liian överipukeutuneeksi. Kyllä miehille juhlapukeutuminen tummine pukuineen solmiolla tai ilman on ihan liian helppoa!

Alla kuva asusta mihin pukeutuneena suunnittelin lähteväni illanviettoon. Paitapusero Seppälä, koru Marc by Marc Jacobs, leveä vyö Gina Tricot, hame Antti Asplund, tyllihame alushameena Gina Tricot, kengät Minna Parikka.


Tuijotin itseäni peilistä tuossa asussa lähemmäs 10 minuuttia ja totesin etten voi saapua paikalle lähes oviaukon peittävässä tylliunelmassa. Työkaverini olisivat ihan varmasti hymähdelleet tyttömäiselle hienostelulleni. :)

Paniikissa kaivoin koko vaatekaappini sisällön lattialle ja lopulta ovesta ulos lähtiessäni laitoin miehelleni tekstiviestin jossa selittelin jälkeeni jättämääni kaaosta. Ilman viestiäni hän olisi varmasti kotiin tullessaan soittanut poliisille. Olisi epäillyt murtovarkaiden saaneen kaaoksen aikaan.. On ihan järkyttävää kun hetkellä jolloin pitäisi olla jo menossa huomaa, että asu ei jostain syystä olekaan hyvä. Lopulta päädyin kuvassa esiteltävään perusasuun. Korsetti InWear, helmet Pieces, rannekoru Global Accessories, vyö Esprit, housut Gina Tricot, kengät Vagabond.



Käytin paljon erilaisia korsetteja 2000-luvun alussa ja mielestäni ne ovat olleet nyt muutaman vuoden "so last season". Jostain syystä kuitenkin kaivoin torstaina laatikon pohjalta vanhan korsetin ja laitoin kaveriksi satiinihousut ja asu näyttikin yllättävän kivalta. (Paitsi korsetin hieman alemmas valuessa kuvassakin korsetista tursuava kainaloläski ei näyttänyt kivalta ja sen vuoksi pidin itse illallisen ajan päällä mustaa jakkua. :D)

Mitä olette mieltä, onko korsetit tällä hetkellä in vai out? Itsestä tuntuu, että tänä päivänä muotia on vähän kaikki, joten jos vaatteen kantaa hyvin niin mikä tahansa vaate on ihan pop. Ja itse ilta oli, asusta huolimatta tai juuri siksi, oikein onnistunut!

8 kommenttia:

  1. Molemmat asut näyttävät tosi hyvältä! Korsetit ovat minusta jees, vaikken itse voikaan sellaiseen pukeutua, turhan runsas rinnus ;(.

    Ja olen muuten samaa mieltä siitä että tällä hetkellä voi pukeutua monenmoiseen tyyliin ja silti "surffailla aallon harjalla", jopa nuorilla on monia erilaisia tyylejä, tosi hauskaa! Muistelin vain että omassa nuoruudessani/lapsuudessani ei ollut kuin yksi tyyli, viisnollsykkönen, yäg.

    VastaaPoista
  2. Joy: Kiitti, kiva kuulla! :) Vai on turhan runsas rinnus korsetin käytön esteenä.. Ehkä jos teettäisit omilla mitoilla laadukkaan korsetin (maksaa monta monta sataa..) ihan luilla varustettuna niin sinulla voisi olla mahkuja päästä tilaisuuden puhutuimmaksi kaunottareksi.. ;)

    Ja juu, mun nuoruudessani oli kans 501-look ihan must.

    VastaaPoista
  3. Onhan niitä joitain vaatteita joita kenenkään ei pitäisi käyttää, kuten farkut jossa on jumbokulutukset ja takana lukee bad girl yms.. Olisikohan ensimmäisen asusi hame ollut sopivampi illallisella ilman niin suurta alushametta alla?

    VastaaPoista
  4. Paljon saat palkkaa:}? Yli 3000e? Ihania asuja kumpainenkin<3

    VastaaPoista
  5. Tyylikkäitä asuja :)Itse ihastelen korsetteja, mutta jotenkin en vain osaa käyttää niitä, mulle tulee aina liian alaston olo!Kuten sanoitkin, kaikki vaatteet ovat tällä hetkellä in, kunhan vain yhdistelee niitä tyylikkäästi ja kantaa kunnialla :) Ja voin kuvitella, että oikein stailattuna perunasäkitkin näyttäisivät yberhyviltä :D

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Janmau: Uh, kuvailemasi farkut on ihan legendaariset.. Ja kyllä, hame ilman muhkeaa alushametta olisi ollut parempi, mutta hame näkyy läpi eikä minulla ole tällä hetkellä muuta alushametta kuin tuo tyllijutska. Ostoksille ostoksille..!

    Anonyymi: Kiitos kehuista!
    Hmm.. Pienellä palkalla täällä kitutellaan.. Oikeastaan mulle kyllä kuuluisi yli 3000€ palkkaa, joten taitaa olla joulun jälkeen töihin palattuani palkkakeskustelun paikka.. Kiitos ideasta. Pomo kiittää varmasti kans. ;)

    Salka: Kiitti! Ja hei, hyvä idea. Nyt täytyisi saada jostain perunasäkki ja sit vaan stailaamaan. Olisikin hauska haaste kiertämään blogeihin. :)

    VastaaPoista
  8. Toi tylliunelma on supermakea! Toivottavasti oot joskus toiste laittanut tuon päällesi jonnekin. Jos et, niin laita ihmeessä. On todella kaunis sun päällä!

    VastaaPoista