tiistai 13. tammikuuta 2009

Thaimaa: palvelut ja kosmetiikka

tunnetila: outo

Ihanaa alkanutta vuotta kaikille!

Kotona ollaan. Lämpötila ulkona (+5) on noin 30 astetta vähemmän mitä helteisessä Thaimaassa. Missä on ihanasti lämmittävä aurinko? Missä palmut, turkoosi meri, värikkäät kalat ja upeat korallit? Plääh, nuo ihanuudet ovat enää muisto vain ja täytyy tyytyä selaamaan valokuvia koneelta seuraavat pari viikkoa. Kun mieheni saa purettua kuvat koneelleen niin nappaan päältä parhaat fiiliskuvat ja pistän ne tänne jakoon. Siten saan itsekin jatkaa muistelua ja saan tuoda myös teidän silmillenne pienen palan tuota ihanuutta.

Thaimaan loma tuli tarpeeseen ja täytti kaikki odotukset rentoutuksen osalta. Käytin päivittäin edullisia ja laadukkaita kauneudenhoitopalveluita. Parhaina päivinä otin ihania hoitoja useammankin, esim. yhtenä päivänä aloitettiin kokovartalohieronnalla (6€), jatkettiin manikyyrillä (4€) ja lopetettiin kampaajakäynnillä (pesu, leikkaus ja muotoilu alueen kalleimmassa salongissa 10€, tavallisessa paikassa olisi samasta selvinnyt 5€:lla). Toiseen useamman hoidon päivään kuuluivat kasvohoito (6€), jalkahieronta (6€) ja pedikyyri (4€). Kerroin 4€ maksaneen manikyyrin tehneelle hoitajalle että Suomessa manikyyri saattaa maksaa jopa 60€. Koko hoitolan henkilökunta huudahti ääneen järkyttyneenä ja he alkoivat kilvan miettiä miten voisin muuttaa Thaimaahan ja mitä voisin tehdä siellä elääkseni. Ehdotuksina oli mm. it-ala ja pankkivirkailija. Nauraen kiitin ideoista ja kuittasin jutun vitsinä. En voi kuitenkaan kieltää, etteikö ajatus jäänyt kytemään mielen pohjalle.. :)

Kaikki palvelut olivat oikein edullisia ja hyvin toimivia (vene koko päiväksi käyttöön kuskeineen (2 kuskia) 15€ (kyydissä koko porukkamme, eli 6 hlöä, hinta siis 2,50€/hlö), taksi kuskin kera käyttöön useammaksi tunniksi alle 2€, viimeisenä päivänä koko kahden hengen matkagarderobin pesettäminen ja huolto pesulassa 10€..), joten niitä tuli käytettyä urakalla. Myös muita kukkarolle ystävällisiä juttuja löytyi kotiin tuomisiksi. Meikkaan harvoin, mutta nyt hamstrasin kivoja meikkejä kun sain edullisesti. MAC-merkkiä olen kuullut ylistettävän kovastikin ja nyt päätin kokeilla tuotteita kun hinta oli sopiva. Meikkasin kuvan meikeillä reissussa illallisille pariin otteeseen kunnolla, ja olen hyvin hyvin tyytyväinen. Meikeiltä paljon vaativassa Thaimaan helteessä silmämeikki pysyi tuhraantumattomana koko illan ja poskipuna toi kaunista hehkua päivettyneelle iholle.


Ihastuin kovasti maailmalla palkittuihin thaimaalaisiin Harnn & Thann tuotteisiin. Ihania luonnonmukaisia luksustuotteiden oloisia ihonhoitotuotteita sopivaan hintaan. Tuotteiden hinnat olivat tosin Thaimaan mittapuulla korkeita, mutta omassa kukkarossa ne eivät aiheuttaneet suurempaa romahdusta. Omaan pakkaukseeni valitsin virkistävän sitrus-kylpysuolan, valkoisesta riisistä valmistetun palasaippuan ja riisivartalovoiteen. Tuotteiden tuoksu on mieletön, ja liikkeessä testaamani vartalovoide teki ihosta sileän ja pehmeän jopa pariksi päiväksi. Ilokseni huomasin, että tuotteita saa myös Suomesta ja hinta on täälläkin edullinen. Tähän tuoteperheeseen voisi hurahtaa täysin. Testataan nyt kuitenkin ensin tällä kertaa ostetut tuotteet ja päätetään sitten jatkosta.



Matkalaukkuuni päätyi myös perinteisempiä thaimaalaisia tuotteita. Auringossa punoittavalle iholle sivelty AloeVera viilentää kivasti ja palauttaa ihon kosteustasapainon. Auttaa myös palaneeseen ihoon. (Vaikutus todettiin matkalla hyväksi, onneksi en kuitenkaan ollut se jonka iho pääsi kärtsähtämään.) Paikallisten huomaamattomien, äänetömien ja hurjan äkäisten hyttysten ja muiden öttiäisten puremiin hankin tiikeribalsamia. Paremmin puremiin auttoi kuitenkin kuvassa keskellä lasipullossa oleva Borneo Camphor -neste. Ostin tuotteen paikalliselta kumipuutehtaalta jossa vierailimme eräällä matkatoimiston järjestämällä päivän reissulla. Samasta paikasta ostin myös turkoosikorkkisen purkin kipuileville lihaksille tarkoitettua voidetta. Paikallista Mobilatia, luulisin. Purkin teksti on kokonaan thainkielinen, joten varsinainen käyttötarkoitus ja ainesosat jäävät arvailujen varaan.


Seuraava matkalta hankkimani tuote liittyy enemmän sisäiseen kuin ulkoiseen kauneuteen.
Juon päivitäin paljon vihreää teetä ja halusin päivittäisiin teehetkiini vaihtelua. Nappasin siis mukaani pussillisen sitruunaruohoteetä. Saas nähdä miltä maistuu.. Jos on liian stydiä sellaisenaan, niin luulen, että tilkka tätä sekoitettuna tavalliseen vihreään teehen saattaa maistua aika hyvälle. Testausta odotellessa..


Tässä taitaa olla hyvä paikka laittaa piste ensimmäiselle Thaimaa-aiheiselle postaukselleni. Voin kertoa, että tulossa on vielä postaus aiheesta "vaatteet ja muut ostokset" sekä yhden postauksen teen thaimaalaisesta luonnosta, maisemista ja kulttuurista. Myös Bangkok vaatisi melkein kokonaan oman postauksensa, mutta voi olla että pian kyllästytte lukemaan pelkkää hehkutusta ja "ihanaa, ihanaa" huudahduksia sisältäviä sekavia tekstejä. Koko reissusta kuitenkin lisää tekstiä tulossa tuonnempana.

Ja vielä.. Arki, onko se jotain syötävää?

14 kommenttia:

  1. Voih ihanaa! kerro ihmeessä kaikki reissustasi meille lukijoille. Kiva lukea paratiisista täällä talven kylmyydessä:)

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa Suomeen! Tiedän tuon tunteen, kun haluaisi palata samantien takaisin. Mä just pari päivää sitten katselin meidän viime reissun videoita ja lisäilin blogiinikin pari lyhyttä pätkää.

    Me suunniteltiin viime reissun jälkeen, että pitäsköhän ottaa loparit töistä ja mennä kaupitteleen ananasta Thaimaan rannoille. Tai jos ei ihan lopareita ottaiskaan, niin ainakin hyvin pitkän palkattoman lomas. ;)

    VastaaPoista
  3. Juu, lisää halutaan matkamuisteluita! Hauskaa että iseampikin bloggaja on tänä talvena käynyt (tai on parhaillaan) Thaimaassa, saadaan hyvät vinkit jos joskus itsekin pääsisi!
    Oliko muuten mielestäsi paikat täynnä turisteja, tai muuten ilmapiiri liikaa turisteille valmisteltu? Mieheni on nimittäin sitä mieltä ettei näistä syistä Thaimaaseen enää kannattaisi lähteä, vaan valita jokin "eksoottisempi" (=kalliimpi) kohde..

    VastaaPoista
  4. Hyvä etten ole ainoa joka on joutunut tähän pimeään, kylmään ja märkään arkishokkihoitoon... Masentavaa! Pari päivää sitten kiroiltiin hellettä kun hiki vaan valui noroina reisiä pitkin ja sitten polvitaipeista pohkeisiin, hyih, mutta nyt ottaisin sen takaisin vaikka heti. Nyt istun tietokoneella ja syön suklaata vaikka pitäis purkaa noita muuttolaatikoita... Ei yhtään kiva näky kun tuli kotiin, olin luottanut että joku kotitonttu järkkäis meidän kodin kun ollaan poissa. Ja se ois saanut kirjoittaa mun semmatyönkin valmiiksi.

    VastaaPoista
  5. Määkin haluisin takas Thaimaahan. Ehdottomasti paras paikka missä oon käynyt.

    VastaaPoista
  6. Anonyymi: Kiva että kiinnostaa. Kerron lisää tosi mielelläni! :)

    Anniina: Kiitos! Ja kiitos myös pesulavinkistäsi. Oli ihana pakata laukkuun paluumatkalle kassillinen puhtaita vaatteita. Säästyin normaalisti reissun jälkeen kotona odottavalta pyykkäysrumbalta.

    Joy: Hyvä hyvä, saamanne pitää. :) Toki turisteja oli paljon, mutta vähemmän mitä luulin. Matkaopas kertoi, että maailman tilanne (lama etunenässä) on jo vaikuttanut matkailuun ainakin Thaimaassa. Normaalisti rantoja kansoittavat amerikkalaiset sekä japnilaiset puuttuivat kuvasta kokonaan ja rauhoittivat menoa kummasti. Saimme myös hyviä alennuksia esim. järjestetyistä retkistä koska menekkiä ei ollut entiseen tapaan. Hyvä meille, huono thaimaan matkailulle.

    Rva Herttainen: Oi, tekin "hanimuunilaiset" olette palanneet Suomeen. Mulla on myös tässä koneella istuessani joululahjasuklaat vieressä. Samanlaista arkeen sopeutumista siis täälläkin.. Toivottavasti matkanne oli IHANA!!

    Kunffupandat: Thaimaa on kyllä ihana, ei voi muuta sanoa. Mä muutn katsoin juuri koneessa Kunfu Pandan. Oli ihana! Katsoin myös Sinkkuelämää -leffan viidettä kertaa sekä Tapahtui Vegasissa, uusimman X-Manin ja Fools Goldin. 10 tunnin lennoilla ehtii tuijottaa monta leffaa.. :)

    VastaaPoista
  7. Kerro vain, kun en ole koskaan missään ollut, niin on aina mukavaa kuulla reissutarinoita! :)

    VastaaPoista
  8. tervetuloa takaisin nina! lomaltapaluu tuntuu aina rankalta, mutta muista että tammikuun lopussa saamme 1 tunnin lisää valoisaa aikaa eli kevättä kohti mennään :o

    nuo mainitsemasi hinnat kuulostavat todella edullisilta. itse käytin 5 tähden hotellin spata ja hinnat olivat n 30% edullisemmat kuin suomessa, henkilökunta loistavaa ja tuotteet ja palvelut loisteliaita.

    foot massagessa toki kävimme pienemmissä ja "kälyisimmissä" liikkeissä.

    odotan innolla matkakertomuksiasi. itse suunnittelen jo seuraavaa matkaa.

    VastaaPoista
  9. Vaikka tiedän miltä tuntuu palata Suomeen ja arkeen - kamalalta - niin ihanaa sinänsä kun tulee uusia postauksia. : D Löysin blogisi kun olit Thaimaassa ja luin sen kokonaan läpi ! Uusia postauksia odotellessa. (;

    Itsellänikin on tuota tiikeribalsamia, mutta koska minua eivät hyttyset pistä (ja jos pistävät niin eipä siitä ihoon mitään jälkeä tule), mutta tarkoilen sitä aina kaikille jotka moisesta kärsivät. : D

    VastaaPoista
  10. Mekin tultiin vasta 3 viikkoa sitten floridasta kotiin ja nyt huhtikuussa ollaan sit lähössä thaimaahan. Missä päin te olitte? Mä niin ootan kans noita kaikkia hierontoja ym!

    VastaaPoista
  11. Mikkan: Vitsi kun sulla meni se vaihtoon lähtoö pieleen. :( Matkustelu on niiiiiin kivaa!

    I May Say: Kiitos, ja juu, kevättä kohti mennään. Sentään jotain positiivista. :) Meillä jo kans suunnitellaan seuraavaa matkaa. Pitäis vaan tässä välissä ehtiä vähän töissä käymään.. :)

    Krri-: Krri-, hauska tavata! :) Mulla ei tule Suomessa hyttysistä mitään jälkeä eivätkä ne minua juuri imeskelekään, mutta Thaimaan pedot tekivät punaisen pisteen jokaiseen imaisukohtaan. Miehellä jokainen kohta turposi valtavaksi. Ällöttäviä. :(

    Peppi: Ihanaa että pääsette nyt Thaimaahankin kuten halusit!
    Olimme Phuketissa, Kamala Beachilla ja voin suositella paikkaa lämpimästi.

    VastaaPoista
  12. Kuulostipa kivalta reissulta. Itse olen tällä hetkellä Syndneyn helteessa (+30 jotain) ja ihan turha kuvitellakkaan, että meikki pysyisi naamassa aamua iltaa. Ei taida tuo Lumene olla ihan sopiva tähän ilmastoon. Noh. Päivettymistä odotellessa. Harmi, että Suomessa iho vaan ehti jo joululomalla paleltua =)

    -Ellu

    VastaaPoista
  13. Haaste odottais sua blogissani :)

    VastaaPoista
  14. Ellu: Lelluuuuu, kiva kuulla sinusta! Mä kuljin meikittä muuten koko loman, mutta parina iltana (mm. kun juhlimme synttäreitäni) meikkasin kunnolla. Jätä ne Lumenet meikkipussiin ja viihdy nudena. Kyllä se rusketus sieltä tulee!

    Ocean: Kiitos, täytyy käydä tsekkaamassa ja tarttua haasteeseen.

    VastaaPoista