lauantai 1. elokuuta 2009

Paraneeko vaihtamalla?

tunnetila: päättämättömyys

Elizabeth Ardenin puhdistusvaahdosta luopuminen on yllättävän hankalaa. Vaahto on hellävaraisin, tehokkain ja näppärin puhdistusaine omalle iholleni, ainakin kaikista kokeilemistani tuotteista. Päätökseni siirtyä luottotuotteesta toiseen ei meinaa ottaa onnistuakseen.


Testailin viikon verran Dermalogican Ultracalming Cleanseria meikinpoistoon, mutta tulos oli surkea. Parin puhdistuskerran jälkeen leukaani ilmestyi näppyjä ja iho tuntui muutenkin kummalliselta. Erään pesukerran jälkeen pyyhin ihoani lopuksi kasvovedellä ja vanulappuun jäi runsaasti meikkivoidetta. Ei ihme että näppyjä tulee jos iho on jäänyt noin epäpuhtaaksi ja meikin peittämäksi. Ultracalming Cleanser ei siis puhdistanut iholta meikkiä juuri lainkaan.


Marssin Stockmannin kosmetiikkaosaston Dermalogica -pisteeseen ja epäilykseni kävi toteen. Sain kuulla, että meikki täytyy ensin poistaa käyttämällä Precleanser -puhdistusta ja sen jälkeen vasta viimeistellä puhdistus rauhoittavalla aineella, eli aineella jota nyt olen pelkästään käyttänyt.


Sain myyjättäreltä muutaman näytepussin Precleanseria jotta voi testata tuotteen toimivuuden. Ja kyllä, yhteiskäytöllä tuotteet tekevät kasvojen ihosta todella puhtaan ja raikkaan. Harmi vaan että olen laiskimus enkä haluaisi kuluttaa ihon puhdistukseen tuhottomasti aikaa. Precleanser täytyy ensin hieroa kostuttamattomalle kasvojen iholle kuivin käsin. Kun kasvot on kertaalleen käyty läpi kädet kostutetaan ja kasvolle jo hierottu aine aktivoidaan. Kirkas puhdistusaine muuttuu veden kanssa voidemaiseksi ja kun iho on näin käyty läpi, se pestään lämpimällä vedellä. Vasta tämän jälkeen iho puhdistetaan rauhoittavalla puhdistusaineella. Työlästä mutta toimivaa.

Mieleni tekisi kovasti tilata uusi EA:n puhdistusvaahto ja palata takaisin helpompaan iltarutiiniin mutta ehkä annan Dermalogican työläämmälle puhdistusmenetelmälle mahdollisuuden ja lisää totutteluaikaa. Jos se laiskuus katoaisi hyvän lopputuloksen myötä. Miten kauan teillä menee kaunistautumiseen tai ihonhoitoon aamuisin ja iltaisin?

11 kommenttia:

  1. Mulla menee kyllä helposti aamuisin melkein tunti, koska haluan tehdä asiat kunnolla ja rauhassa. Illallakin kasvojen puhdistukseen saa kulumaan ainakin vartin, kun läträä monien aineiden kanssa. Mutta mielestäni touhu on kyllä mukavan rentouttavaa eikä ollenkaan pakkopullaa.

    VastaaPoista
  2. yllätyksellisesti mulla vähempi parempi. en tasan jaksa perusaamuna tai -iltana puunata yhtään pakollista enempää, eli illalla pesen kasvot (tasan sillä yhdellä tökötillä) ja aamulla laitan tuon lisäksi kosteusvoidetta. enempään en kertakaikkiaan kykene :D

    VastaaPoista
  3. En ole oikeastaan koskaan osannut puhdistaa kasvojani useammalla kuin yhdellä aineella. Noh, jos vedenkestävän silmämeikin pyyhkiminen öljyllä lasketaan mukaan niin kahdella. Mutta se pääpuhdistus täytyy tehdä yhdellä aineella, oli se sitten saippua, kasvovesi tai puhdistusmaito. Saippua on tätä nykyä kova sana.

    VastaaPoista
  4. Itse olen käyttänyt jo yli kymmenen vuotta(!) Lancômen Galatéis Clarté -puhdistusmaitoa (tätä nykyä tunnetaan nimellä Galatéis Douceur). Ihan mahtava tuote: sillä saa pestyä kerralla koko nassun silmiä myöten, eli iltapesut hoituvat varsin nopeasti. Ihanan hellä mutta tehokas eikä kuivata laisinkaan. Iltapesuissa nopeus on valttia, mutta aamuisin aikaa täytyy varata melkoisesti että saa koko hoidon toteutettua.

    VastaaPoista
  5. Käytän itse tuota samaa Dermalogican precleanser+ultracalming cleanseria ja herkkäihoiselle todella tuntuu toimivan. Aamuisin tosin käytän vain ultracalmingia, ja tuntuu riittävän. Iho on kirkastunut silminnähden kun vaihdoin alkoholipitoiset putsarit hellävaraisempiin. Työläältä tuo tosin varsinkin alkuun tuntui mutta nyt menee jo rutiinilla.

    VastaaPoista
  6. Itse inhoan meikin puhdistamista, joten jatkuvasti on etsinnässä tuote, jolla se hoituisi mahdollisimman nopsasti ja hellävaraisesti. Mutta siis ihan perinteiset rutiinit: silmämeikin puhdistus, meikin puhdistus, kasvovesi ja rasvailu. Kerran viikossa se kevyt kuorinta. Unelmani olisi se, että meikkifirmat kehittäisivät niin hyvät puhdistusliinat, että voisin käyttää pelkästään niitä:D

    VastaaPoista
  7. Nekku: Olisipa ihana tehdä aamurutiinit aina rauhassa ja kunnolla! Itse olen usein niin aamu-uninen että pikainen (max 10min) ehostus on ainut mihin pystyn.

    Tiiti: Ihosi on niin hyväkuntoinen ettei se suurempia puunauksia kaipaakaan. Eräs ystäväni ei käytä edelleenkään edes kosteusvoidetta (eikä meikkiä) ja huuhtaisee kasvonsa vedellä ja iho on kuin vauvan peppu. Niin eppaa!!

    May: Juuri noin! Yksi aine on helppoutta ja parhautta. *ikävöi EA:n putsaria*

    Sointu: Oih, tuote kuulostaa mahtavalta! Tykkään muutenkin Lancômen tuotteista. Kiitos vinkistä!

    Anna: Mahtava kuulla toinen käyttökokemus samasta tuotteesta ja ennen kaikkea se, että homma on alkanut sujua jo rutiinilla. Minusta myös tuntuu, ettei ihoni ole ollut koskaan niin hyvässä kunnossa mitä se on nyt noilla tuotteilla ollut.

    Lovely: Puhdistusliinat on kyllä näppäriä. Itsellä vaan on sen verran herkkä iho että se on ärtynyt jokaisesta testaamastani liinasta. Täydellisiä liinoja odotellessa..! :)

    VastaaPoista
  8. Oletko kokeillut Foreverin tuotteita? http://www.foreverliving.se/fi/koti

    hyviä ja hellävaraisia tuotteita ja tosi hyvää tököttiä silmämeikin puhdistamiseen!

    VastaaPoista
  9. Hyvä tietää tuo, sillä sain jotain Dermalogican näytteitä, enkä todellakaan olisi ymmärtänyt käyttää precleanseria ensin ja sitten varsinaista putsaria. Onpa monimutkaista. Itse olen ihastunut Neutrogenan kuoriviin putsareihin.

    VastaaPoista
  10. Nooruska: Oi, enpä ole noista ennen kuullutkaan! Kiitos vinkistä. Toin Thaimaasta 98% aloe veraa ja se on ihana tuote! Jos auringossa iho alkaa punottaa niin aloe vera viilentää hetkessä.

    Vanity: Jep, monimutkaista on, mutta iho kiittää. Kun vaan jaksaisi olla joka ilta ahkera.. :)

    VastaaPoista
  11. Hei!
    Löysin blogisi sattumalta, olipa kiva löytö :)

    Olen myös kokeillut tuota Dermalogican putsaria aivan samoin kokemuksin. -Palasin siis vanhaan tuttuun, jota voin suositella sinullekin, eli Biothermin Aquasource kuivan ihon puhdistus"voide" -vaahtoa todella hyvin ja putsaa puhtaaksi :)

    Nytpä jatkan blogisi aikaisempien tekstien lukemista :)

    VastaaPoista