lauantai 24. lokakuuta 2009

Olivian kosto

tunnetila: uuden etsintä

Pöydällä lojuu kolme kotimaista lehteä: Olivia, Trendi ja Elle. Olen vannonut Olivian nimeen sen ensimmäisen numeron ilmestymisestä lähtien, kunnes pari kuukautta sitten havahduin ja huomasin kestotilaajana maksavani lehden jokaisesta numerosta riistohinnan. Lopetin lehden tilauksen.


Tilaajana sain Olivian kotiini päivää aikaisemmin kun se ilmestyi kauppoihin. Menneen viikon torstaina huomasin uuden Olivian kaupan hyllyllä. Ajattelin, että tilaukseni on nyt loppunut koska tuo numero ei kolahtanut postiluukustani keskiviikkona. Olivia oli tarjouksessa, joten ruokaostosten lomassa poimin lehden ostoskoriini. Kotiin saapuessani eteisen matolla minua odotti, mikäs muukaan kuin uusi Olivia. Argh, tämä on selvästi Olivian kosto! Olen lopettanut lehden tilauksen ja nyt minulla on niitä käsissäni kaksin kappalein. Ja joudun tietysti maksamaan niistä molemmista. Voi turkanen!


Ajattelin hakea lukemistooni hieman vaihtelua ja olen nyt Olivian lisäksi lukenut pari viimeisintä Elleä ja kolme Trendiä. Elleen en pääse jostain syystä yhtään sisälle, se vaan ei taida olla minun lehteni. Trendi taas on yllättänyt minut positiivisesti jo moneen kertaan. Trendin jutut pääkirjoituksesta lähtien ovat raikkaita, huumori kukkii lehden sivuilla ja lehdessä on, yllätyksekseni, jopa hieman itseironinen ote. Trendi on näistä kolmesta lehdestä ainut, jota lukiessani nauran ääneen. Kuinka virkistävää!


Kansikuvat lehtien nettisivuilta

Kaikissa kolmessa lehdessä kerrotaan samoista uutuuksista ja stailauksissa käytetään samoja vaatteita ja asusteita, esim. tällä hetkellä Jimmy Choo for H&M -mallisto pursuaa jo ulos korvista vaikkei koko mallisto ole vielä edes kaupoissa moneen viikkoon. Olen ollut Olivian muotijuttuihin tyytyväinen, mutta nyt, eniten näistä kolmesta uutuuslehdestä viehätyin Claudia Cifun Trendiin stailaamasta "Päivien kimallus" -jutusta, kuvat Juha Mustonen. Hyviä settejä oli myös Oliviassa julkaistu Minttu Vesalan stailaus "Manhattan, Manhattan", kuvat Nina Merikallio ja niin ikään Trendissä julkaistu Sakke Hyvösen "Kaiken se kestää", kuvat Kaapo Kamu. Tämän erän voitto meni Trendille 2-1.

Mikä on teidän kotimainen suosikkilehtenne? Minulla se taitaa tällä hetkellä, omaksi yllätykseksenikin, olla Trendi. Kas kas, onnea parikymppiselle!

16 kommenttia:

  1. Tulva on mun suosikki, sen luen yleensä kannesta kanteen. Tilasin tuon Olivian ku halvalla sain, mut olen ollut tosi pettynyt.

    VastaaPoista
  2. Trendi tulee minulle parhaillaan, mutta en tiedä jatkanko vielä tilausta, koska numerojen kesken on todella suurta tasovaihtelua. Olipas taas omituinen lause, hahaha!

    VastaaPoista
  3. Kun luin Oliviaa arvasin, että suhun uppoaa se Manhattan. Muhun ei yhtään :D Trendiä oon pitänyt aika teinilehtenä, mutta enpä oo varmaan puoleen vuoteen ostanut, joten onhan tuo voinut taas muuttua :)

    Elle on huono käännöslehti joka ei nappaa, ei yhtään.Gloriaa ja Oliviaa nyt muodin puolesta seurailen ja Menaisia juttujen.

    -Riikka

    VastaaPoista
  4. Tykkään eniten Trendistä. Paree kai tykätäkin, kun olen tilannut sitä jo yli kymmenen vuotta. Luen kyllä muitakin naistenlehtiä ja joskus on hetken aikaa tullut mm. Me Naiset ja Cosmopolitan. Elleä en lue oikeastaan ollenkaan, Oliviaa ja Me Naisia luen, jos jostain satuin saamaan. Naistenlehtiä tulee ostettua tosi harvoin, lähinnä vaan vaikka juhannuksena ja jouluna.

    VastaaPoista
  5. Sama juttu täällä, en pääse Elleen mukaan ollenkaan. Trendin tilasin juuri vuodeksi, olihan se aikakin kun sen joka kerta kuitenkin ostan!

    VastaaPoista
  6. AnneV: Tulvaa on kovasti kehuttu ja palkittu, itse en ole koskaan siihen tutustunut.

    Mua alkoi tympiä Oliviassa ne henkilöjutut, toivoisin lehdessä olevan enemmän muotia.

    Joy: Hyvä tietää Trendin tasovaihtelut. Itse olen tutustunut nyt kolmeen lehteen ja ollut ainakin kahteen edelliseen tyytyväinen. Tämä juhlanumero oli muotikuvien perusteella hieno, muuten aika perus kauraa.

    Riikka: Heh, vitsi mä olen helppo! :) Hyvin kuitenkin arvattu. Arvostan!

    Mä olen kans luullut että Trendi on teinilehti mutta olen nyt yllättynyt iloisesti. Gloriaa täytyy ruveta kyttäämään, kiinnostaa valtavasti mihin suuntaan Sami Sykkö sitä vie.

    Eko: Taidan tilata Trendin sitten kun/jos siihen tulee joku tarpeeksi kiva tilaajalahja kylkiäisenä. :)

    Ihan perus naistenlehtiä mä en lue ollenkaan. Paitsi kampaajalla. :)

    Eerika: Mikähän siinä Ellessä oikein tökkii..? Varmaan tuo Riikan mainitsema "huono käännöslehti"-osasto.

    Mietin juuri itsekin Trendin tilaamista.. Taidan kuitenkin toistaiseksi tyytyä ostelemaan irtonumeroita, tulee tuo kestotilaus niin kalliiksi.. ;)

    VastaaPoista
  7. Mahtaako minkään lehden kestotilaaminen enää kannattaa, kun suurin osa irtonumeroista on aina puoleen hintaan (tai vast.)?

    Elle ei uppoa. Olivia joo.

    VastaaPoista
  8. Trendi on ollut yllättävän hyvä viime aikoina. Tosin uusi ulkoasu ei sytytä, kuvat on laitettu tosi pieniksi ja epäselviksi.

    Eeva Kolun Sovituskoppi on vaan aivan mahtava!

    Taitaa se Hesarin kuukausiliite olla aika parasta ja Image. Naisten lehdistä varmaan tuo Trendi kumminkin.

    Ai niin noi sun säärystimet näyttää niin hyvältä, että alan vakaasti harkita tota tyyliä! Taas...

    VastaaPoista
  9. Mulla myös Ellessä tökkii se että se on jotenkin niin korostetusti käännöslehti. Jutut on kansia myöten nähty aiemmin ja kieli tönkköä. En ole lukenut suomiellen lisäksi kuin brittiversiota, en tiedä ovatko sitten saaneet muissa maissa käännöksen toimimaan paremmin. Hämmästytttävintä mun mielestä kuitenkin on se että nekin henkilöhaastattelut mitkä ei ole käännöksiä, on kirjoitettu usein niin huonosti että oma ajatus ei meinaa mitenkään pysyä itse asiassa eikä juttuja jaksa lukea loppuun. Pahimmat pohjanoteeraukset tuntui (ainakin vielä keväällä kun erehdyin ostamaan viimeisimmän irtonumeron) tulevan itse päätoimittajan näppikseltä.

    Ostan itse yleensä Olivian ja Trendin, Image tulee kotiin kannettuna. Trendi on piristävän nuorekas, se ei ota itseään turhan vakavasti, Olivia jaksaa ihastuttaa tasaisella laadukkuudellaan.

    -P.

    VastaaPoista
  10. Olivian kosto. Hahahaa! Olivia on ihan ok. Ellessä ei oikein mitään luettavaa, miellän kuvakirjaksi. Ja trendiä en ole lukenut. Itellä jäänyt trendistä huono mielikuva vuosien takaa. Olis ehkä aika lisätä sivistystä ja ostaa trendi.

    VastaaPoista
  11. Kotimaisista en tiedä, mutta Oliviaa en ainakaan enää tilaa tänne. Se oli ihan kiva lehti, mutta se toimitettiin tänne liian myöhään. Trendistä tykkäsin ennen, mutta nykyään se ei uppoa ollenkaan. Jotenkin liian tekotaiteellinen minun makuuni. Nykyään en siis tilaa mitään kotimaista naistenlehteä / muotilehteä, ulkomaisia sen sijaan luen sitäkin enemmän.

    Suosikkini kaikista naistenlehdistä on britti-Red, ja hyvänä kakkosena tulee britti-Glamour. She-lehtikin on ihan hyvä.

    VastaaPoista
  12. Ah, Trendi, todellakin! Mutta olen Joyn kanssa samaa mieltä: taso vaihtelee kovin kirjoittajien mukaan. Ulkomailla suosikkini ovat Glamour ja Vogue, joita molempia tilaan aivan naurettavan pieneen hintaan. Suomessa raivostuttaa lehtien hinta. Ymmärrän, että on mukavaa saada kiiltävä lehti, painettuna hyvälle paperille ja joka ei tulvi mainoksia. Itse kuitenkin luen lehdet yleensä vain kerran, enkä säästä niitä ikuisuuksia. Parhaat jutu leikkaan irti. Siksipä luen mieluumin kolmen dollarin huonolle paperille painettua lehteä täynnä mainoksia, kuin kiiltävää kuuden euron läpyskää.

    VastaaPoista
  13. mj: Ei, minkään lehden kestotilaus ei enää nykyään kannata. Paitsi jos on joku super hyvä tilaajalahja niin kannattaa sen verran. ;)

    Nooruska: Hesarin kuukausiliitteessä on kyllä hyvin toimitettua lukemista. Ja tuo Eevan kolumni, mä vähän aikaa sitten vasta tajusin että Eevalla on myös blogi. Vitsi mä olen hidas... Tai sitten johtuu siitä etten ole lukenut Trendiä niin en ole tiennyt koko jutusta.

    Suosittelen säärystimiä, käytin niitä myös tänään.. :)

    P.: Samaa mieltä tuosta Ellen toimittajien tasosta. Tai siis viitaten huonosti kirjoitettuihin juttuihin. Joskus tulee mieleen että olisin itsekin osannut tehdä paremmin, se on kamalaa! :)

    Trendissä tykkään just tuosta "ei ota itseään turhan vakavasti" tyylistä. Rentoa ja viihdyttävää sen olla pitää!

    Piksi: Mulla oli kans Trendistä aika negatiiviset fiilikset mutta mielestäni lehti on muuttunut parempaan suuntaan. Testaa ja osta omasi Seppälästä, sieltä saat halvimmalla. :)

    Bisquits: Sulla onkin siellä mahtavat apajat! Kaikki ulkomaiset lehdet on täällä niin kalliita että todella harvoin raaskin niitä ostaa. Kotimaisia irtonumeroitakin ostan kaupasta vain silloin kun ne on alennuksessa. :)

    Tuuli: Mä kans aina ulkomailla hamstraan lehtiä kun ovat niin edullisia. Ovat vaan pirulaiset myös niin painavia, että pari kolme lehteä jaksan raahata mukanani kotiin, muut selailen paikanpäällä ja jos jotain järisyttävää sattuu kohdalle niin leikkaan jutut mukaan. Mutta tuossa yksi syy lisää muuttaa New Yorkiin (tai melkein minne vaan!).

    VastaaPoista
  14. trendi se on Suomalaisista lehdista. Se loytyy lisaksi lahikirjaston lehtihyllylta, niin saa ilmaiseksi kayda lukaisemassa.
    Tykkaan etenkin kolumneista, niita lueskellessa hihitan aina aaneen.
    Ulkomaalaisista suosikki on Glamour, mita tulee nyt taalla kaukomailla aina lueskeltua.

    VastaaPoista
  15. Ava: Mä olen myös nauranut niin Eevan kuin Mariankin kolumneille. Marialla on ihanan itseironinen ote!

    Ja voi suakin onnekasta ulkomailla majailijaa. Olisi niin ihana päästä taas vähäksi aikaa asumaan jonnekin muualle!

    VastaaPoista
  16. lopetin olivian tilauksen, kun ne laittoi sen seppälään myyntiin niin halvalla hinnalla. törkeää kestotilaajia kohtaan, kun vielä erikseen lupaavat, että kestotilaushinta on aina halvelmpi kuin irtonumeroiden osto.

    VastaaPoista