tiistai 27. lokakuuta 2009

Valuvaa viskoosia

tunnetila: testaus

Kiltti Lovely opetti minulle kuinka saada blogiin suurempia kuvia. Minua on ärsyttänyt tihrustella iän ikuista mustaa vaatemössöä pienistä kuvista. Jos isommat kuvat toimivat, niin jatkossa saatte katsella sitä mustaa mössöä hieman suuremmissa kuvissa. Hip hei! (Tosin en lupaa että niistä saa edelleenkään mitään selvää..)


Kuvakokotestaukseen pääsi valokuva viikonloppuna kirppikseltä tehdystä löydöstä, FilippaK:n täydellisesti laskeutuvasta mekosta. Mekko on väriltään hieman hopeaan taittava vaalea beige, ja vyötäröllä/rinnan alla (mihin sen asetteleekin) on musta leveä kuminauha pitämässä valuvan yläosan kasassa ja kurissa. Mekko on materiaaliltaan 100% viskoosia, eli pysyy hyvänä ikuisesti. En olisi välttämättä ostanut 100% viskoosia olevaa vaatetta kaupasta, vaikka tällaisessa vaatteessa se on ihan kelpo materiaali, mutta kirpulta tämän tasoiset vaatteet on pelastettava ehdottomasti!

Image and video hosting by TinyPic

toppi Antti Asplund, mekko FilippaK, kengät Minna Parikka

Mekon edestä ja takaa pidempi helma on sievä, mutta ei imartele lyhyitä sääriäni. Ajattelinkin lyhentää sen tasapitkäksi. Muuten mekko on mielestäni kaunis ja tätä voi käyttää hyvin niin arjessa kuin juhlassakin. Riippuen asusteista ja alle laitettavasta puserosta. Asplundin "tyrkkytopilla" en ihan töihin lähtisi...

Tein sunnuntaisella kirppiskierroksella toisenkin löydön, pitkään kaipaamani mustat farkut. Ne esittelen tulevissa kuvissa kun olen ensin näyttänyt niillekin ompelukonetta ja lyhentänyt lahkeita sen perus 10-15 cm... Ja kyllä, lahkeista on olemassa eri pituuksia, mutta nämäkin ovat pituudelta 32". Että tuosta jos saa revittyä huumoria niin hyvä! Muilla samoja ongelmia?

24 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida itse: tuo kuvahan on ihan valtava!!! Onko jo liian iso??

    VastaaPoista
  2. Kuva on just sopivan kokoinen ja mekko ehdottomasti pelastamisen arvoinen, kaunis!

    VastaaPoista
  3. Moi! Ihanan löydön olet tehnyt ja kuva on juuri sopiva! :)

    VastaaPoista
  4. Ami: Kiitos, niin minustakin mekko kannatti pelastaa uuteen kotiin.

    Teresa: Hienoa, kiitos Teresa!

    Tein vähän muutoksia sivulle. Isommat kuvat, leveämpi leiska. Nyt kuvat mahtuu paremmin.

    VastaaPoista
  5. jee, isoja kuvia tihrusilmälle! ja iiiiihana mekko.

    VastaaPoista
  6. Hah, joo minulla on housujen kanssa sama ongelma; lyhyestäkin mitoituksesta täytyy ottaa se kymmenisen senttiä pois. Kadehdin ihmisiä, jotka voivat ottaa ostetut housut suoraan käyttöön ilman tuskallista lyhennysprosessia. Siksi käytänkin nykyään lähinnä hameita :)

    Ja Wordpressia aiemmin käyttäneenä täytyy sanoa, että Bloggerin kuvaominaisuudet ovat ihan tolkuttoman monimutkaisia ja hermo menee niitä opetellessa. Tämä uusi kuvakoko näyttäisi kyllä toimivan sinulla oikein hyvin.

    VastaaPoista
  7. Ihan hyvän kokoinen olet. Kiva kun näkyy paremmin (T: 13" pikkunäyttöä tihrustava).

    Siis tää sun löytös on taas näitä juttuja joiden takia sitten kerran pari vuodessa menen kirpparille, eikä siellä silloin mitään ole! (Jatketaan harjoituksia...) Siis makea mekko ja vaikka väri on vähän erikoinen, niin se näyttäisi sopivan ihan kivasti sulle!

    VastaaPoista
  8. Loistavaa, isommat kuvat! Ja mekko on ihanaihanaihana! Tahtoo kans kirpparille tekemään löytöjä!

    Ja haha, tutulta kuulostaa, lyhentäminen nimittäin. On se tavallaan ärsyttävää, kun sopivan lyhyitä lahkeita ei ole olemassa niistä malleista, joita haluaisi ostaa :T

    VastaaPoista
  9. Isommat kuvat saa kehuja täältäkin! :)

    VastaaPoista
  10. Hyvä koko on kuvilla.

    Minulla ongelmat ovat ihan päinvastaiset.. Nykyään tosin saa jo tarpeeksi pitkiä lahkeita.

    T: Hirvi

    VastaaPoista
  11. Tiiti: Kiitti, tykkään myös tästä mekosta. Vähän mä vierastan nähdä itseni noin isona, mutta eikähän tuohon pian totu..

    Piia: Mäkin toivoisin löytäväni housuja joiden lahkeita ei tarvitse lyhentää. Ennen, kymmenen vuotta ja kymmenen kiloa sitten mulle sopi niin pieni koko että lahkeet oli monesti passelit. Nyt kun täytyy ottaa isompi koko niin lahkeet on vastaavasti valtavan pitkiä.

    Auri: "Ihan hyvän kokoinen olet." Heh, kiitos Auri! :) Mekon väriä mäkin ostotilanteessa mietin, mutta musta kuminauha ratkaisi, se antaa värillekin ryhtiä ja sopii lähes kaikkeen omistamaani. :)

    Salka: Mä olen nyt jotenkin onnistunut noissa kirppislöydöissä. Eilenkin päsin sattumalta yhdelle josta tulin kotiin kahden paperikassillisen kanssa. Eilisiä ostoksia ei muuten lasketa vuosisaldoon, ne on nimittäin kaikki muokkausmatskua. ;)

    NooranElämää: Hyvä hyvä, kiitos Noora! Taidetaan sitten pysyä niissä.

    Mariela: Teille pitkäsäärisille esim. Zaran tulo Suomeen on ollut varmasti helpotus. Minä en voi kuvitellakaan ostavani housuja Zarasta. Niistä lahkeista saisi mulle melkein kahdet housut! :)

    VastaaPoista
  12. Oi miten kaunis on tuo mekko!! Ajattelin hankkia joululahjaksi itselleni saumurin, niin pääsen trikoomekkoja ompelemaan. Saatanpa napata tuosta löydöstäsi vähän ideaa;)

    Mutta juu...kivalta näyttää nämä suuremmat kuvat!

    VastaaPoista
  13. Lovely: Mekon leikkaus on kyllä harvinaisen kaunis. Saumuri on huippu kaveri! Paitsi omani on yläkaapissa kaiken rojun takana piilossa. Ollut käyttämättä varmaan 8 vuotta. Olisipa joku työtila/työhuone jossa voisin pitää koneet esillä ja ommella rauhassa... Nyt on ihan valtava inspiraatio nimittäin menossa ompelusten suhteen. Ostolakko tekee tehtävänsä.. :)

    VastaaPoista
  14. ...kaapin perällä olevista ompelukoneista: meillä mä kyllästyin siihen, että mulla oli koneet jossain kaapin nurkassa ja kuinkahan usein niitä sieltä sitten mukamas kaivelee....??? Ehdotin ensin, että laitetaan tietokoneen tilalle mun koneet ja tietsikalle sama tarvittaessa-esiin-systeemi... arvatkaa laitettiinko (noh, nykyisin meidän kahden hengen taloudessa on 3 läppäriä ja tuo rotisko...).
    Anyway, lopulta me sitten muutettiin (ja syynä ei siis ollut pelkästään tuo ompelukoneongelma) enkä mä saanutkaan omaa "työhuonetta" tai edes vaatehuonetta. Mutta sain sentään eteisen naulakon tilalle sijoitetun ompelupisteen. http://kaivauksia.blogspot.com/2009/10/kaatosadetta-ja-epamaaraisia.html
    Siinä on siis edessä laskosverho ja sähköt vedetään käytävän toiselta puolelta jatkojohdolla. Toimii!

    VastaaPoista
  15. Vau mikä mekko, missä kirppiksellä olet oikein ollut ja jos Valtterissa niin kuinka aikaisin???

    Kuvat just hyviä, millä latasit ne?

    VastaaPoista
  16. Prefecta: Oi miten näppärä tila teillä! Mulle PITI myös tulla muuton yhteydessä työtilaan ompelupöytä, mutta sitten siihen pöydälle tulikin 2*tietokone ja toiselle seinälle koko seinä kirjahyllyä. Se siitä ompelupisteestä...

    Nooruska: Valtterissapa hyvinkin, ja ihan ihmisten aikoihin, vähän ennen yhtätoista. Uskomatonta mutta totta! Ne farkutkin oli järjetön löytö: kaksi kertaa käytetyt, ei kertaakaan pesty.

    Kuvien lataamiseen käytin Tinypicsiä.

    VastaaPoista
  17. Hieno kirpparilöytö. Farkkuasiaan kommentti. Itsellä kanssa sama ongelma farkunpunttien kanssa. Normaalisti pitää lyhentää ihan liikaa 32 tuuman lahkeista. Mutta annoin yllättä itseni tässä syksyllä, kun löysin Nudielta 32 tuuman lahkeella farkut, jotka oli sopivat!

    VastaaPoista
  18. Piksi: Kiitti! Vai Nudielta löytyy sinulle farkut sopivalla lahkeenpituudella. Mulle Espritin "short" on usein aika hyvä, mutta en tykkää oikein niiden farkkumalleista. Täytyypä pitää tuo Nudie mielessä, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  19. Mullekin espritin short on passeli, jos vaan niitä sattuu joskus löytymään ja vielä, jos löytyy kunnollisella istuvuudella jne. Enpä paljon esprittejä suosittelis minäkään.

    Nudiet olisin ostanut kokoa liian isot ellei myyjä olisi patistanut sovittamaan kokoa pienempää. Totesinpa vaan sen, että ammattitaitoisen tuotteensa tuntevan myyjän opastuksella voi löytää täydelliset farkut. Itellä olisi mennyt ostos pieleen.

    VastaaPoista
  20. Eiku Piksi kirjoitti tuon edellisen.

    VastaaPoista
  21. Kuva on just hyvän kokoinen ja mekko ihana!

    VastaaPoista
  22. Piksi: Just tuosta olen blogissanikin puhunut: olisi ihana joskus ostaa farkut asiansa osaavan myyjän avustuksella. Nudiet vaan taitaa olla aika kalliita..? Tosin hyvästä palvelusta ja laadukkaista farkuista kannattaakin vähän enemmän maksaa.

    Jonna: Kiitos Jonna! Isoissa kuvissa siis taidetaan pysyä.

    VastaaPoista
  23. Kalliita ja kalliita. Pakkoraossa reissulta ostettut espritin farkut, joita pidetty max 5 kertaa, hinta 10 e/krt. Carlingsin -20% päiviltä ostetut nudien farkut (105 e), pidetty valehtelemtta koko ajan viimeiset 2 kk, käyttökerran hinta alle 2 euroa. Näillä laskuopeilla nudiet on halvemmat =))). Ja espritin housut rahan tuhlausta.

    VastaaPoista
  24. Piksi: Myönnetään, tuolla laskutekniikalla Nudiet on suorastaan edulliset. :) Olen luullut, että Nudiet on oikeesti överikalliita mutta taitavatkin olla ihan kohtuuhintaisia. Kiitos siis vinkistä entistä enemmän. :)

    VastaaPoista