keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Dr Martensit uutta kotia vailla

tunnetila: harmistus

Ostin työkaverilta Dr Martensin 7-reikäiset steel capit. Iloitsin löytäneeni vihdoin kengät, joilla selviän Helsingin loskasta kuivin jaloin. Olen käyttänyt kenkiä testimielessä pari kertaa ja harmikseni ne ovat minulle inasen liian pienet. Koko on UK 5, eli 37.5. Normaalisti käytän 37 tai 38 kenkiä, joten luulin näiden olevan juuri passelit. Isovarpaani ottaa kuitenkin kävellessä kärkeen kiinni ja kun kärjessä on metallivahvike ne eivät jousta yhtään. Joudun siis luopumaan näistä loskakelien pelastajista, hitto!

Kenkiä on käytetty ja kärjet ovat kuluneet. Musta kenkäplankki piilottaa kulumat hyvin. Uskon kenkien palvelevan seuraavaa käyttäjäänsä vielä useita vuosia. Kengät on aidot Dr Martensit (Made in England) ja ne ovat paksua tukevaa nahkaa. Olin laittamassa kenkiä myyntiin Huuto.netiin, mutta sitten päätinkin testata huutokauppaa täällä. Kenkien lähtöhinta on 15€ (+pk 8.50€ tai nouto Helsingistä), korottaa voi kerrallaan eurolla (1€). Kenkiä voi huutaa tämän postauksen kommenttilootassa noin viikon ajan, eli 11.11. klo 21:00 asti.

Toivottavasti kengät saavat tätä kautta uuden kodin! Ja hei, kommenttilootaan saa kirjoittaa muitakin kommentteja kuin huutoja ja niiden korotuksia. Tykkäättekö Dr Martenseista vai ovatko ne liian massiivisia kenkiä omaan makuunne?

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

23 kommenttia:

  1. Vaikeaa vastata objektiivisesti. Minulla oli yläasteella tuollaiset, en tosin muista enää olivatko ne Martensit vai jotkut muut. Silloin tykkäsin ja kuljin niissä kesät talvet. Vastustan toki edelleen kaikkea sortoa ja pahaa, mitä maailmassa tapahtuu, mutta maiharit ovat taas yksi sellainen asia, mihin jostain syystä minulle se koko maailmantuskainen teiniangsti tiivistyy. Silloin tykkäsin, nyt en tiedä. Ehkä ajan myötä minäkin pehmenen ja menen hankkimaan itselleni taas Martensit, kunhan tästä vielä vähän vanhenen lisää:)

    VastaaPoista
  2. Piru, kun ovat niin pienet! Eli tykkään ja olenkin pitkään jo etsiskellyt maihareita itselleni. Tosin en myöskään nipota merkistä, että muutkin kuin dr Martensit passaavat minulle.

    VastaaPoista
  3. Mä haluisin nuo heti, mutta jalka on myös sitä 37 tai 38, onko sulla leveä vai kapea jalka? Epäilyttää, että olisi mullekin liian pienet, pitäisi ainakin kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Kymmenisen vuotta sitten löysit superhyvät maiharit kirpputorilta ja käytin ne puhki. Ne olivat puolikovakärkiset, joku englantilainen armeijan malli. Eivät hiertäneetkään yhtään.

    Sitten jouduin ostamaan uudet, ostin Undergroundit ja tässä 10 vuoden aikana olen käyttänyt niitä ehkä 5-10 kertaa? Hiertävät kipeitä rakkoja jalkoihin ja painavat kuin kivireki! Moni sanoo, että nekin maiharit pehmenevät ahkeralla väsyttämisellä, mutta en tiedä. Säilytän silti kenkiä yhä. Josko ne muuttuisivat joskus ihanan pehmeiksi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi2/7/12 15:17

      Kyllä ne muuttuu, mutta niitä pitää käyttää joka päivä vuoden ajan. Ja maihareitten kanssa kuuluu käyttää kahta sukkaa päällekkäin. Ei tule rakkoja.

      Poista
  5. Hilja: Minä olisin halunnut lukion ekalla Dr Martensit ja päätinkin ostaa ne Lontoosta. Perillä Lontoossa ne olivat kuitenkin niin kalliita että ostin edullisemmat ja vähän sirommat lyhytvartiset kengät. Nyt olin innoissani: sain aikuisena ensimmäiset aidot Martensini, mutta äh, liian pienet! :)

    Joy: Voi harmi kun ovat liian pienet, niin sinulle kuin minullekin! :)

    Nooruska: Mulla on aika kapea jalka ja sivuttaissuunnassa noihin mahtuisi mulla varmaan neljät villasukat! Siksi ostinkin ne, ajattelin että saan paljon lämmikettä sisään. Mutta ei, isovarvas alkoi kenkkuilla. :(

    Jos päädyt näitä huutamaan (tai sanot sopivan "osta nyt" hinnan) niin totta kai saat sovittaa kenkiä. Treffataan sit jossain.

    Ilona: Harmin paikka! Toivottavasti kengät muuttuvat (kaapissasi) yhtäkkiä pehmeiksi ja mukaviksi. ;)

    VastaaPoista
  6. Yhyy, miksi eivät ole kokoa 39,5?

    t. Isojalka

    VastaaPoista
  7. mieluusti myisin myös omani, kokoa 39:) liian pienet, hitto.

    VastaaPoista
  8. Wikke: Hitsi, miten nämä nyt kaikille on liian pienet? :)

    leni.: Ja sullakin on liian pienet Martensit? Noista varmaan pitää ottaa vähän normaalia suurempi koko että varpaat mahtuu kunnolla. Mutta sitten taas ovat liian suuret muuten.. Hmm, haastavaa! :)

    VastaaPoista
  9. Juuri, kun pääsin blogissani sanomasta, että se asia on varmaa, että tarvitsen maiharit, tulee vastaan tällainen ihme! Ja taitavat olla juuri minun kokoani!Jalkani on myös melko kapea, joten uskonpa, ettei metallikärjestä olisi haittaa :) Joten tässä on siis ensimmäinen huutaja. Nouto Helsingistä onnistuisi, kunhan värvään siihen erään ystävän :D

    VastaaPoista
  10. ravenwaves: Ei voi olla totta mikä sattuma! :O Katsotaan kiinnostuuko muut, mutta hyvä että saatiin jo ainakin yksi mahdollinen ostaja näille kengille. Vitsit mikä tuuri! :)

    VastaaPoista
  11. Pitäsköhän mun käydä sovittamassa. Ja hei, just sain työkaverilta viestin että voi tehdä mun vuoron silloin 5.12. eli kirppari onnistuu sittenkin :D

    VastaaPoista
  12. Siis on noi varmaan vähän isot mulle mut jos ne kerran on jotain pientä kokoa niin ikinähän ei tiedä.

    VastaaPoista
  13. Moi,

    minä ostan sinulta noi. Olen aivan varma, että ne mahtuvat minulle ja olen valmis tekemään kaupat vaikka heti, jos päästään hinnasta sopuun. Olen Helsingissä töissä, eli nouto onnistuu helposti. Eli voin joko huudella täällä tai sitten voit laittaa minulle viestiä osoitteeseen jopo@iki.fi, aivan kuten haluat.

    VastaaPoista
  14. Rva Herttainen: Mahtavaa että kirppis onnistuu! Tosi kiva mennä yhdessä myymään. Maihareista: mä luulen, että nämä on sulle isot, mutta tervetuloa kokeilemaan. Tosin alla on ilmoittautunut yksi "haluun haluun" ostaja, eli en tiedä mitä teen. :D

    Anonyymi: No apua, nythän mä en tiedä mitä teen kun kiinnostuneita löytyy useampikin. Ehkä pidetään huutelut täällä pystyssä. Jos moni ei huuda niin hinta saattaa jäädä alhaiseksikin. Toivottavasti sopii!

    Ensimmäinen huutaja oli siis ravenwaves 15€, toinen "anonyymi-Jopo 16€. Toivottavasti olen oikeassa.

    VastaaPoista
  15. Mun puolesta voi muut ihan vapaasti taistella, kun ne todnäk siis on mulle isot villasukillakin. Eikä mulla ole just suurta tarvetta ton tyyppisille kengille, selviän Helsingin talvesta nykyisellä valikoimallanikin :)

    VastaaPoista
  16. Jep, sopii minulle oikein hyvin. Eli huutoni on nyt sitten tuo 16 euroa. Ja jos menee Rva Herttaiselle, niin en ole loukkaantunut, täytyyhän real-life - ystäviä suosia :)

    Vaikka olishan se kätevää, jos sulla olis täällä joku "osta heti" - ominaisuus tai tarjousautomaatti :)

    VastaaPoista
  17. Rva Herttainen: Selvä! Annetaan muillekin mahdollisuus.

    Jopo: Hintaa voi korottaa kerralla enemmänkin kuin tuon euron. Voit tarjota kerralla haluamasi summan ja katsoa ylittääkö kukaan sitä. Noin kenkien saantisi on ehkä varmempi. Ja ensi kerralla laitan "osta heti" hinnan niin pääsee kaikki helpommalla. Nyt en viitsi kesken kaiken vaihtaa.. :)

    VastaaPoista
  18. Tästähän kehkeytyy pian kissatappelu :D Huudetaan sitten vaikka 20e.

    VastaaPoista
  19. hullun söpöt tuollaisessa minikoossa :D mun kokoni 39/40 taas näyttää martenseissa ihan kamalalle, siis mun jalassa nimenomaan (pellehermannikengät), joten jouduin tyytymään tyttömaihareihin :/ no ei sillä, ihanat nekin on :)

    VastaaPoista
  20. Nelliina: Heh, noi on kyllä aika söötit. Outo sana kuvaamaan maskuliinisia maihareita. :) Ja ei hätää, sun tyttömaiharisi on toooosi hienot! :)

    VastaaPoista
  21. Huuto on sulkeutunut, voittaja on ravenwaves. Onnea, laitoin sinulle viestiä!

    VastaaPoista