sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Rönttäkengät ja pehmopaita

tunnetila: tyytyväisyys

En ole koskaan ikinä milloinkaan, nähnyt sellaista shoppailuparatiisia mitä Barcelona on. New York, Pariisi ja Milano jäävät kakkoseksi tälle pienelle mutta sitäkin vilkkaammalle espanjalaiskaupungille. Bangkokissa tarjontaa on vielä enemmän, mutta kuten olen kertonut, kohtuuhintaista laatua saa etsimällä etsiä. Balmainia, Guccia, Pradaa sekä muita muotitaloja Bangkokista toki löytyy, mutta niiden hintataso on usein Euroopan kaupunkeja korkeampi. Mutta siis, Barcelonan vaatetarjonta on henkeäsalpaava ja espanjalaiset merkit, kuten Mango, Zara, Stradivarius ja Bershka, ovat siellä hyvin edullisia.

Käytin lomastani yhden kokonaisen päivän kierrellen kauppoja ja hiplaillen liikkeiden tarjontaa. Jossain vaihessa aloin jo vaipua epätoivoon ja tuli tunne, että akryyli on vallannut maan eikä paluuta parempaan ole. Lähes jokaisessa neuleessa oli vähintään puolet akryylia, tuota paholaisen keksintöä, oli neuleen hinta sitten parikymppiä tai muutaman satasen. Sitä nyt vaan on nähtävästi pakko tunkea joka paikkaan.

Reissatessa minulla on yleensä periaatteena ostaa pääasiassa "oman maan" tuotteita. Ranskasta ranskalaista muotia, Espanjasta espanjalaista. Tällä reissulla tuli kuitenkin tehtyä yksi poikkeus, löysin nimittäin akryylimassan joukosta ranskalaisen liikkeen Comptoir des Cotonniersin, jonka vaatteiden laadusta pidän. Tällä kertaa mukaan lähti lampaanlapahihainen ohut trikoopaita jossa on mukana 10% angoraa. Mikä ihana tuntu tulee vaatteelle noinkin pienestä ylellisestä lisäyksestä! Paita on suorastaan silkinpehmeä iholla. Perustrikoopaitojen kanssa koneeseen neljäänkymppiin tätä ei kyllä voi heittää, siinä ehkä syy miksi arempia materiaaleja näkee "ihokkaissa" aika harvoin.

Image and video hosting by TinyPic

Kivoja peruspaitoja tarvitaan aina, ja niin tarvitaan myös "rönttäkenkiä". Olin aivan innoissani kun löysin hyvin kohtuullisella hinnalla nahkaiset bikerit Suomen talveen. Sateella käytetään kumppareita, kylmällä (ja lumisella) säällä UGGeja, mutta tihkusateessa ja loskassa pärjäävät kengät ovat kaapistani puuttuneet. Luulin Dr Martensien ratkaisseen ongelmani, mutta ongelma taisikin ratketa vasta nyt. Kengissä ei lue merkkiä, mutta ostin ne Noel Fun nimisestä liikkeestä. Olisiko sitten liikkeen omaa mallistoa, tiedä häntä.

Image and video hosting by TinyPic

Yllä esitellyt ostokset pääsivät tänään käyttöön kun lontostelin uusilla kengilläni kirppikselle. Hyvät on kengät ja puserosta tuli heti ykkössuosikki. Tykkäsin myös yhdistelmästä jossa hyvin naisellinen ja pehmeästi laskeutuva yläosa kohtaa jäykät puuvillahousut ja ronskit äijäkengät. Tyttömäistä minusta ei varmaan koskaan kokonaan saa, mutta feminiinisyyden ja maskuliinisuuden yhdistelmästä pidän paljon.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

pusero Comptoir des Cotonniers, housut Josefssons,
kengät Noel Fun

15 kommenttia:

  1. Hohoo, Portugalissa oli ihan sama homma, joka ikinen villapaita (joita oli sikana) oli 100% akryylia, yäkyäk. Ja ne myös piti niitä päällä, koska kyllähän 26 asteen Portugalissa niitä tarvitaan!

    Portugalissa oli myös vaatteet tosi halpoja.

    VastaaPoista
  2. oooh, päheyssaapakset! superhienot (olen liian peritampesterilaisen rankkasateen lannistama kommentoidakseni matkashoppausmahdollisuukia, joten jääköön nollasisältöiseksi ihkutukseksi tämäkin kommenttini :D)

    VastaaPoista
  3. Saapakset on kyllä ihanat :D Mä oon sitten kai niin perinaisellinen ja sielultani neiti, että en pysty käyttämään tuolaisia kenkiä. Vaikka tuollaisista haaveilenkin.

    VastaaPoista
  4. Saapakset ovat upeat! Ja voin varoittaa, kerran kun pääsee bikereiden makuun, peli on menetetty...:)

    Mulla on itsellä Zaran peruspaita, joka taitaa sisältää viskoosia sekä angoraa, voi että se on ihanan tuntuinen yllä! Mutta pesukoneeseen sitä ei kyllä voi laittaa, siksi se taitaakin odottaa omistajansa nyrkkipyykki-intoa :D

    VastaaPoista
  5. Mä oon ihan hulluna Comptoir des Cotonniersiin... Mun ehdoton suosikkivaate, harmaa tulpaanihame on sieltä. I'm in love (etenkin jos siinä kaupassa on alet).

    VastaaPoista
  6. Kiva paita! Pienet yksityiskohdat tekee tosi paljon, ja nuo hartiat antaa kummasti ryhtiä peruspaidalle :)

    VastaaPoista
  7. Ihana tuo paita, hihat etenkin! Mä en vaan ikinä voisi laiskuuteni vuoksi ostaa tuollaista useasti pestävää paitaa jota ei voi heittää pesukoneeseen :(

    VastaaPoista
  8. Petra: 100% akryyli on jotain ihan hirveätä! En käsitä miksi ihmiset edes ostaa niitä.. Paitsi jos haluaa maksaa neuleesta 9.90€ niin eipä sillä hinnalla muuta saa. Tosin tein yhden mahtavan löydön josta myöhemmin lisää.. ;)

    tiiti: Kiitti! Toivon, että saapakset pelastavat tulevan talven. Ja vielä monta talvea senkin jälkeen.

    Shandi: Sä oletkin ihan korkkari-ihminen. Ja pitäisi munkin olla jos haluaisin antaa itsestäni pidemmän ja hoikemman kuvan. Joskus on kuitenkin pakko saada "töppöjalkailla" ja käyttää lontostelukenkiä.

    Salka: Oletko uskaltanut laittaa omaa puseroasi koneeseen villapesuun? Mä ajattelin reteesti kokeilla. Toivottavasti ei sen jälkeen harmita, tuo pusero ei nimittäin ollut sieltä halvimmasta päästä..

    Noora: Oi oi, alet tuolla on parhautta! Käyn aina Pariisissa ollessani kaupan sataan kertaan läpi, pakko saada jotain aina mukaan. Ihana että löytyi toinenkin fani. :)

    Mikkan: Juu, todellakin ryhtiä tässä tapauksessa kun olkapäät on aika massiiviset. Onneksi kuitenkin hyvin laskeutuvat, muuten näyttäisin amazonille.. ;)

    Nelliina: Juu, en mäkään voisi ostaa "käyttöpaitaa" jota ei saa pestä koneessa. Siksipä aion laittaa puseron koneeseen, 30 astetta ja villapesu. Luulen, ettei mene miksikään. Tai ainakin toivon niin.. :)

    VastaaPoista
  9. Mä olen niin kylmähermoinen yksilö että pesen kaiken koneessa. Ja jos nyt koputtaisi tätä päätään että mitään ei ole vielä mennyt pilalle... Useimmiten ne käsipesumerkinnät laitetaan kuitenkin siksi, että valmistaja voi pestä lätensä Jos jotain tulee. Sitäpaitsi useimmat 40-asteiset pitäis pestä kuudessakympissä että värit säilyis paremmin.

    AIVAN IHANA PAITA! Älä VAAN pese pilalle...

    VastaaPoista
  10. No jopas on tosiaan sääli tuo akryylin tekemä muailmanvaltaus :(.
    Minulle merkkon uusi, täytyykin käydä googlailemassa... Asu on ihana, juuri minun makuuni!

    VastaaPoista
  11. Prefecta: Toivotaan etten pese puseroa pilalle.. :) Moni 40 asteinen vaate ei kestä kuuttakymppiä, mutta jos käsketään pestä kuudessakympissä niin vähemmällä ei kannata pestä. Usein väri kiinnitetään pesulapussa olevassa astemäärässä, eli jos pesee pienemmällä lämmöllä niin silloin väri saattaa irrota.

    Joy: Juu, ihmettelin itsekin sitä valtavaa akryylin määrää. Ja ostin testiin yhden neuleen jossa on puolet akryylia, joskin ne loput on villaa ja neule oli niin hyvän tuntuinen ettei olisi akryyliseksi uskonut. Mutta testataan. Raporttia seurannee.. :) Ja kiitti, viihdyin asussa hyvin!

    VastaaPoista
  12. Mua ärsyttää ku tollaset pussihihapaidat on must tosi kivannäkösii mut mulle ne ei sovi ollenkaan ku mul on muutenki niin leveet hartiat et näytän niissä kauheelt kaapilta :D

    VastaaPoista
  13. bikerit. ah. niin. ihanat. en ymmärrä miksen taannoisella nyc-matkalla ostanut bikereita vaikka niitä oli tarjolla eri hintaluokissa. aina pitäisi ostaa, jos löytää jotain joka on kummitellut mielessä..

    kiva myös tuo paita.

    VastaaPoista
  14. Akryyli on niin mun ykkösinhokki, hankkiuduin aikanani kaikesta akryylistä eroon, mutta nyt kahdessa villatakissa on sitä. Ihan pikkusen.

    Upeat noi saappaat ja asu on täysi kymppi!

    VastaaPoista
  15. ihan_hupsu: Hei, kohtalotoveri! Mäkin näytän omasta mielestäni tollasissa paidoissa yleensä ihan kehonrakentajalta mutta jostain syystä tuo on niin laskeutuva ja edestä tarpeeksi avonainen että se onkin ihan kiva. Eli kannattaa testailla eri malleja. Löytyy sieltä sullekin sopiva!

    I May Say: Äääää, onnekas New Yorkin kävijä!!! Mäkin haluuuuuun! Mutta asiaan, aina kannattaa ostaa jos joku vaivaa mieltä. Mä olen halunnut bikerit jokasään kengiksi. En ole halunnut maksaa niistä monta sataa sillä halusin niistä kengät joita ei tarvitse varoa missään säässä. Nämä oli kohtuuhintaiset, eli juuri sopivat tarkoituksiini.

    Nooruska: Kyllä akryylia saa olla, ihan pikkuisen. :) Mäkin tein yhden testihankinnan, saas nähdä!

    Ja kiitos, jännä että moni tykkää näinkin simppelistä asusta. Mutta siis kiva ettei tartte yrittää mitään ja silti näyttää toimivalle.

    VastaaPoista