tiistai 9. maaliskuuta 2010

Pukukoodina tumma puku

tunnetila: kumpi ja kampi

Olen torstai-iltana menossa juhlavaan tilaisuuteen jonka pukukoodina on tumma puku. Yleensä en edes sen kummemmin mieti miten tuollaisiin tilaisuuksiin pukeutuisin, sillä valintani on aina pikkumusta ja niukkalinjainen musta jakku. Tälläkin kertaa ajattelin ensin pysytellä mukavuusalueella ja pukeutua juuri näihin klassikoihin, kera helminauhan tietysti, mutta sitten iski kapinahenki ja päätinkin kokeilla jotain uutta.

Alla asuvaihtoehdot. Kumpi olisi teistä parempi, jakku ja perinteinen pikkumusta vai jakun alla tyttömäisempi valkoinen hörsellys?


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

jakku Isabel Kristensen, kashmir-kankainen pikkumusta teetetty,
kengät Minna Parikka



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

jakku Isabel Kristensen, mekko Antti Asplund,
alusmekko Selected Femme,
kengät Minna Parikka
(käsilaukkuna tilaisuudessa tulee olemaan reilun kokoinen nahkainen Friitalan clutch)



Tilaisuus kestää torstaina myöhään iltaan ja sieltä suoraan hyppään kyytiin joka vie minut viikonlopuksi niinkin eksoottiseen paikkaan kuin Tampereelle! Loppuviikko meneekin sitten Tampereella katsellessa leffoja (keskiviikkona alkaa Tampere Film Festival, suosittelen festareita lämpimästi), tavatessa ystäviä ja perhettä, shoppaillessa sekä taitaa ohjelmassa olla myös reissu Tampereen Työväen Teatterin katsomoon. Hmm... Pitäisiköhän kerrankin pukeutua vähän hienommin myös teatteriin? Nyt minulla ainakin olisi kassissa mukana jo valmiiksi Parikat ja mekko. Mutta onko se mekko pikkumusta vai rennompi valkoinen? Kumpaan suuntaan kallistutte?


19 kommenttia:

  1. Oi, valkoinen on raikkaampi ja kiinnostavampi! Kauniita asuja kyllä kumpikin, mutta minä laittaisin tuon valkoisen :)

    VastaaPoista
  2. Valkoinen! Jakku tuo asiallisuutta. Hauskoja juhlia ja Tampereen-reissua! Minäkin pääsen pukeutumaan viikonloppuna oikein revitellen kun suuntaan burleskifestivaaleille...

    VastaaPoista
  3. Kun tiiän, mihin oot menossa, niin valitsen pikkumustan!

    VastaaPoista
  4. Valkomusta asu näyttää kivalta, mutta toisiko mustat sukkahousut siihen enemmän eheyttä ja pukufiilistä? ;)

    Ajattelin entisenä reivarina (nolous!) käydä katsomassa sen reiveistä kertovan dokkarin perjantaina, ehkä nähdään siellä?

    VastaaPoista
  5. Valkonen on kiva. Mutta jos pukukoodi on tumma niin ei tosta kovin tumma vaikutelma tule. Kengät on aiva ihanat!

    VastaaPoista
  6. Lovely Frog: Kiitos! Valkoinen todella on molempia mitä sanoit, raikkaampi ja kiinnostavampi. Kysymys kuuluukin: olenko minä raikas ja kiinnostava? Hih, enpä taida olla. :) :)

    Heidi: Kiitti Heidi, ja hei, onnistuneita juhlia sinullekin! Toivottavasti saat kenkäsi ajoissa.

    Petra: Höh, tylsää kun tiedät minne olen menossa ja vielä tylsempää että tiedät miten tylsää porukkaa siellä on jos pukukoodi on noin tarkka. :D

    Anna-Maria: Ehdottomasti mustat sukkikset kakkosasun kanssa näin talvella. Se on sitten mentävä kaupan kautta jos tuon valkomustan yhdistelmän aikoo laittaa. :)

    Mulla ei ole siihen rave-leffaan lippua, istun nimittäin pe leffassa jo muutenkin 8 tuntia joten illalla on päästävä hotellille lepäämään. Uskon kyllä että leffa on katsomisen arvoinen.

    Mii: Kiitti Mii! Totta, tuosta on tumma kaukana, mutta se "tumma puku" taitaa aina koskea miehiä, naisilla on yleensä vapaampaa.

    VastaaPoista
  7. Vaikee sanoo, ku ei oikein tiedä tilaisuutta. Mun mielestä toi valkoinen on aika raikas, mutta läpikuultava musta alushame ärsyttää. Voisko siellä käyttää alla ihonväristä alushametta?

    VastaaPoista
  8. Kyllä se tuo musta olisi parempi :) Jep, valkoinen on tosiaan rennompi, mutta musta on jotenkin siistimpi ja arvokkaampi. Tuo valkoinen sopisi paremmin vaikka kesällä olevaan tilaisuuteen. Mutta pistät sen kumpi itestä tuntuu paremmalta, molemmat täyttävät kyllä annetun pukukoodin vaatimukset :)

    VastaaPoista
  9. Minäkin suosin tuota mustaa, vaikka se saattaakin sinusta tuntua tylsemmältä jos se on vakioasusi tällaisissa tilaisuuksissa. Pidän sen puhdaslinjaisuudesta ja yksinkertaisuudesta.

    Jos kaipaat siihen jotain uutta tai raikkaampaa, miten olisi vaikka joku eri koru helmien sijasta?

    VastaaPoista
  10. Mä olen - yllätysyllätys - mustan asukokonaisuuden kannalla.

    VastaaPoista
  11. Valkoinen mekko on ihanan raikas, mutta ajatellen tilannetta ja Tampereen matkaa niin valitsisin tuon mustan kokonaisuuden. Samalla varustuksella voi mennä myös teatteriin =) Valkoinen saattaa olla ehkä hivenen hienohko teatteria ajatellen ja eikös se ole aina mukavampaa jos laukussa on vähemmän vaatetusta.

    VastaaPoista
  12. Tietämättä mihin olet menossa, ehdotan tylsästi tuota kokomustaa :)

    Hyvää filmifestaria, kuulostaa kiinnostavalta tapahtumalta. Ehkä siis minäkin ehtisin joskus lähteä sinne!

    VastaaPoista
  13. Oi joi, mielestäni valkoinen kivasti piristää ja tekee asusta hieman kiinostavamman ja antaa tuulahduksen raikkautta (:

    VastaaPoista
  14. Mä tykkään tosta pikkumustasta ja jakusta, on ainakin varma valinta :) Ellei sit justiinsa jopa liian varma.

    VastaaPoista
  15. Itse valitsisin tuon mustan. Kuten joku jo sanoikin, valkoinen sopisi ehkä paremmin kesään. Musta vain jotenkin näyttää omaan silmään arvokkaammalta. Jos tuntuu, että asu kaipaa jotain (vaikka minusta se on hirmu kaunis juuri noin), niin kokeilisin leikitellä erilaisilla asusteilla =)

    VastaaPoista
  16. Pikkumusta! Imartelee sun kroppaa kivasti.

    VastaaPoista
  17. Kevään kunniaksi ehdotan valkomustaa mustilla sukkiksilla. Raikkaampi ja mielenkiintoisempi.

    VastaaPoista
  18. Olisi kannattanut lukea muita vastauksia ensin. No komppaan tosiaan Lovely Frogia :)

    VastaaPoista
  19. Noora: Tuo alla oleva musta juttu on siis myös yläosan peittävä vartaloa nuoleva alusmekko, ei alushame, sillä valkoista läpikuultavaa vaatetta ei voi pitää yksin. Jos alla olisi inonvärinen/puuteri vaate niin näyttäisi siltä että olen muuten alasti ja päällä on vain tuo valkoinen harso. :D

    Miina: Kiitos! Olen kallistumassa takaisin alkuperäiseen mustaan suunnitelmaan. :)

    elsie: Minulla on hyvin vähän juhlaviin tilaisuuksiin sopivia koruja. Voisi jopa kärjistää: helmet vs. vasikka. Heh, noista ei ole vaikea valita... :D :D

    mj: Heh, oma linja kannattaa pitää loppuun asti! Musta on kyllä maailman paras väri (vaikkei olekaan väri mutta silti!) :)

    Rhia: Lähden yleensä reisuun minimivarustuksella mutta tällä kertaa otin mukaan matkalaukkuun molemmat mekot. :) Olen siis nyt töissä ja lähden täältä suoraan juhliin ja sen jälkeen Treelle. Eli voin tehdä päätöksen juhla-asusta minuuttia ennen juhlan alkua. :)

    Ilona: Kiitos! Filmifestarit on tosi kivat, olen käynyt niillä joka vuosi jo niin kauan etten muista. :)

    Nennu: Kiinnostavuus ja raikkaus, te olette moni hyvin samoilla linjoilla, lähes jopa samoin sanoin. Kivaa!

    Little M: Niinpä, aina varma mutta onko liian tylsä ja varma...?

    Jo: Kiitos! Arvokkuutta ehkä tuohon tilaisuuteen haetaankin, joten tämä musta on siinä mielessä sopivampi.

    mariap: Kiitos! Pikkumusta on mittojen mukaan teetetty eli istuu kyllä aika kivasti. Ja pääsee oikeuksiinsa jos loppu illasta tilanne rentoutuu ja jakkua ei enää tarvitse.

    pöllö: Heh, onpa jännä miten moni sanoi juuri samalla tavalla valko-mustasta: raikas ja mielenkiintoinen. :)

    VastaaPoista