maanantai 9. elokuuta 2010

Omituisia ongelmia

tunnetila: turhautuminen

Tilaan aika harvoin vaatteita (tai kenkiä) nettikaupoista. Haluan mielummin hipelöidä, tunnustella ja venyttää kangasta, sovittaa, tarkistaa saumat ja tsekata kunnolla materiaali- ja pesumerkinnät, ja tehdä vasta sitten ostopäätöksen. Jostain syystä kuitenkin ASOS loppualeineen sai minut pari viikkoa sitten pauloihinsa (se oli ihan varmasti jonkun blogin syy, en ollut kuullutkaan koko asoksesta ennen kun aloin muutama vuosi sitten lukea pukeutumiseen liittyviä blogeja) ja nyt tuo tilaukseni on täällä.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

jakku ja mokkasandaalit ASOS,
t-paita FilippaK, housut Josefssons


Tilaus meni periaatteessa nappiin: harmaanmusta pellavajakku istuu päälleni kuin olisi minulle tehty ja mustat mokkanahkaiset puukantasandaalit on oikean kokoiset ja kivan näköiset. Molemmissa tuotteissa on kuitenkin juttuja jotka saavat minut harkitsemaan niiden palautusta.

Ongelma 1.
Jakun oikean hihan vuori on ommeltu oudosti ja se kiristää käsivartta epämiellyttävästi. Toki voin purkaa vuoria itse ja kiinnittää sen paremmin, mutta jakku on mielestäni alennettunakin liian kallis jotta ryhtyisin heti retusoimaan sitä.


Ongelma 2.
Vaikka kengät ovat hurjan kauniit, niin minulle ei omasta mielestäni sovi noin massiiviset kengät. Näytän sille, että olisin lainakengissä, tai pikkuinen tyttö äidin kenkäkaapilla.


Ongelma 3.
Minulla ei ole puukenkiä, sillä inhoan niiden kopsetta. Näiden kenkien puukorot kopisevat lattiaan samalla tavalla enkä tiedä kestänkö sitä että tuo inhottava ääni lähtee minusta. :)


Että sellaisia ongelmia tällä kertaa! Päätin jo asua kuvatessani, että palautan molemmat vaikka ASOS ei maksa palautusten postikuluja (mitä palvelua tuo muka on???), mutta nyt kun katson noita kuvia, niin molemmat ostokset näyttävät niin minulle etten meinaa itsekään huomata että kuvissa on mitään uutta.

Jos ostokset olisivat oikeasti olleet edullisia pitäisin ne mukisematta. Nyt kuitenkin maksoin noista vielä alennusten jälkeenkin reippaasti yli 100€, joten pienetkin häiritsevät tekijät kallistavat minut palautuksen puolelle.
Äh ja puh! Miksi ikinä tilaankaan nettikaupoista mitään?

16 kommenttia:

  1. Mä oon harkinnut parikin kertaa just noiden samojen kenkien tilaamista Asokselta! Mutta sitten tulin siihen tulokseen, että ehkä ostan mieluummin nyt vähän syksyyn sopivampia juttuja. Näyttävät kyllä sun jalassa todella hyviltä (kuten myös tuo jakku! Siis päällä, ei jalassa. Öö).

    VastaaPoista
  2. Toi jakku näyttää sun päällä kyllä ihan hurjan hyvältä! Melkein kallistuisin ainakin sen kohdalla tuunaamiseen :)

    VastaaPoista
  3. Toi jakku sopii sinulle oikein hyvin. Kengistä en osaa sanoa mittään.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi9/8/10 10:44

    Molemmat (kengät sekä jakku) näyttävät erittäin hyviltä. Jakun tosin palauttaisin, jos vuori on ommeltu väärin. Voiko Asokselle jotenkin reklamoida viallisesta tuotteesta? Tuntuu kohtuuttomalta, että ostaja joutuu maksamaan viallisen tuotteen palautuskulut.

    VastaaPoista
  5. Aivan upeat noi kengät. Suosittelen, että pidät molemmat! :)

    VastaaPoista
  6. Jakku näyttää erittäin hyvältä mutta tietenkään se *tunne* ei välity tänne screenin toiselle puolelle.

    Kengät näyttävät kuvissa tasapainoisilta, eivätkä lainkaan kiian "klonkuilta". Sun näköiset tosiaan. Kopinasta onkin sitten paha mennä sanomaan. Ehkä sun pitäis tehdä videopoustaus. ;)

    VastaaPoista
  7. Anonyymi9/8/10 15:09

    Jakku näyttää hyvältä..Tietty,jos siinä on vikaa,niin ei sekään kivaa ole:(
    Tulisko noille kengille käytännössä paljon käyttöä:)Et onko hintansa väärti.Jos niiden kopse häiritsee,niin sit en pitäis niitä.Sitä kun joutuis kokoajan kävellessä kuunteleen;)
    Itse mietin nykyään niin,et vaatteita tulee ja menee.Ei kannata jäädä jumittaan johonkin,jossa jokin mättää...Tietty eri asia,jos todella tarvitsee jotain vaatekappaletta,eikä ole aikaa etsiä sitä täydellistä...Mut yhä useammin ajattelen noin..Sekin on helpottavaa,kun pääsee palauttamalla eroon sitä jostain pikkasen harmittavasta vaatekappaleesta jne:)
    Tykkään tälläisistäkin postauksista,kun näitä juttuja kuitenkin itsekin välillä miettii ja pähkäilee:)

    VastaaPoista
  8. Kengät ei kuvassa näytä yhtään lainakengiltä, ja jos kopina häiritsee niin ehkä kantaan voisi laitattaa pehmeän "kumitassun"? Tai ehkä kengissä on jo sellaiset, taitaa kaikissa puukengissä olla.

    Jakku näyttää myös tosi hyvältä, ja jos korjaus ei ole hurjan työläs tehdä niin pitäisin jakun ainakin itse.... Palauttaminen kun kuitenkin maksaa jonkin verran.

    Hyvä muuten tuo pointti: "se oli ihan varmasti jonkun blogin syy, en ollut kuullutkaan koko asoksesta ennen kun aloin muutama vuosi sitten lukea pukeutumiseen liittyviä blogeja" Näinpä se on :D

    VastaaPoista
  9. En ole palauttanut Asokselle itse koskaan mitään, vaikka olen sieltä varmaan kuutisen kertaa tilannut. Syy on juuri nuo postikulut. Yleensä olen tilaillut alepuolelta jotain 20 punnan juttuja ja useammassakin on ollut mielestäni jotain pientä "vikaa" esim. istuvuudessa tai sitten vaate vaan ei vastannut saamaani mielikuvaa. Tarkistan kyllä aina tarkkaan mahdolliset mitat, materiaalit ja tiirailen kuvat ja videot, mutta silti aina ei osu kohdalleen.

    Oletan, että palautuspostikulut ovat jotain yli kuusi euroa, joten aina olen sitten tyytynyt korjaamaan/myymään eteenpäin (tappiollakin).

    Jakkusi näyttää kyllä hyvin istuvalta ja ns. "sinulta". Mutta jos et ole ihan varma kummastakaan niin saattaisinpa tilanteessasi palauttaa molemmat. Kyse ei kumminkaan ole parista kympistä.

    Asoksessa tosiaan harmittaa tuo palautuksen "maksullisuus". Kyseinen nettikauppa tienaa systeemillään varmasti aika isoja summia, koska moni kokee sen vaivalloiseksi ja miettii, että kannattaako nyt sitten oikeasti palauttaa vai pitäisikö kuitenkin. Esim. Nellylle palautan surutta sopimattomat tuotteet, myös ne vaikkapa kympin arvoiset.

    VastaaPoista
  10. Sekä kengät että jakku näyttävät ainakin kuvissa sopivan sinulle tosi hyvin. Pitäisin sinuna molemmat :)

    VastaaPoista
  11. Jakku näyttää todelta hyvältä päälläsi, pidä se! :)

    Kengissä kiinnitin heti huomiota (ehkä tyylillesi epätavalliseen) massiivisuuteen, mutta eivät nekään yhtään hullummilta näytä.

    VastaaPoista
  12. Ihana tyyli. Mutta varsinainen kysymykseni ei liity nyt juuri näihin kuviin vaan huomaisin maaliskuun 2010 kuvissa sulla juuri nuo Ilse Jacobsenin 3/4-kumpparit, joita punaisena himoan itselleni, mutta en ole uskaltanut tilata, koska en tiedä mikä on varren suuaukon ympärysmitta ja varren korkeus takaa mustan pohjaosan loputtua ylös asti? Osaisitko sinä auttaa minua? Kun kaukana olevat jälleenmyyjätkin suurin piirtein pyörittelevät silmiään ja sanovat, emme ole saaneet mittoja tietoomme. Oi, olisin niin tyytyväinen jos saisin vihdoin ja viimein apua asiaan...

    Terkuin, Henna

    VastaaPoista
  13. Eeva: No hei, mikäs koko sulle täytyisi olla? Täällä olisi koko 38 sua odottamassa. Ei tarvitsisi minun palauttaa... Ja minä taas tilasin nuo juurikin syksykengiksi, musta mokka ei kuulu mulla kesään. Paksujen sukkisten kanssa jne. noi olisi kivat, ei ehkä kovin käytännölliset mutta kivat! :)

    Enne: Kiitos Enne! Mä keksin "korjauksen" jakkuun jo ihan itse. Kun laitan ensin oikean käden sisään niin hiha ei kiristä. Eli en nyt tiedä mikä on ommeltu väärin ja missä, mutta ongelma katosi kun puin vaatteen toisella tavalla. :)

    Petra: Kiitos mielipiteestä. Mäkin alan kallistua enemmän tuon jakun pitämisen puoleen. Ongelmakin taisi sen kanssa ratketa..

    Anonyymi: Yritin kaivella Asokselta reklamaatiolomakkeita tms. mutta ehkä helpoin tapa olisi laittaa heille sähköpostia. Kerran aiemmin olen tilannut tuolta ja silloin sain kengät joiden puinen kanta oli haljennut ja pala irti. Maksoin mukisematta palautuskulut. Miksi?? Nyt ärsyttää etten silloin puuttunut asiaan.

    Sara: Kiitti Sara mielipiteestä! Minkä kokoinen jalka sulla on? Et sit haluaisi ostaa näitä kenkiä jos en näistä niin tykkääkään? :) (Nää on kokoa 38.)

    Annina: Hahhaha, mahtava idea! "Tässä teille videopostaus. Mä vähän kävelen niin kuulette tuon äänen. Klonks kops, kips kops." :) :)

    Anonyymi: Ihanaa pohdintaa, ja tismalleen samoja ajatuksia kuin minulla! Kiitos, kommenttisi helpotti omaa päätöksentekoani. :)

    Ilona: Tuolla ylhäällä jo kerroinkin että vuoriongelma taisi jo ratketa. En tosiaan tiedä vielä mikä siellä kiristää ja mitä. :)

    Miina: Kävin kysymässä postista mitä palautus Britteihin maksaisi. Kuulema noin 17€. Eli jos palautan koko satsin niin säästän kuitenkin vieläkin yli 100€..

    Johanna: Kiitos Johanna! Vaikka pakko sanoa että kommenttisi ei ainakaan yhtään helpottanut päätöksen tekoa.. ;)

    Olga: Kiitos kommentistasi! Alan todella kallistua tuon jakun pitämiseen ja klopsottiminen palauttamiseen.

    Henna: Kiitos Henna! Toki osaan sinua auttaa, osuit oikeaan osoitteeseen. :) Varren korkeus takaa (pohjan yläpuolelta) on 25cm. Varren ympäryys taas on säädettävissä, minulla se on 35cm mutta sen saa säädettyä ainakin 38cm, ehkä jopa 40cm, luulisin.. Toivottavasti näistä tiedoista oli apua! Käythän kertomassa täällä jos tilasit kumpparit. :)

    VastaaPoista
  14. Mä en kyllä sinuna palauttaisi kumpaakaan! Molemmat ostoksesi todellakin näyttävät niin sulta. Ja niin hyvältä, että toivoisin itsekin omistavani samanmoista...

    Mä en ole, ihme kyllä, tilannut Asoksen tän kesän alesta mitään. En ole edes juuri tonkinut Asoksen alelaareja. Keväällä tilasin yhden mekon, se on ollut ihana, ja muutaman jutun oon tilannut aikaisemmista aleista. Ne ovat olleet oikein ookoo minun makuuni, paitsi omassa tyhmyydessäni ostin yhdet kengät numeroa liian pieninä. En palauttanut niitä vaan myin kirpparilla, just noiden palautuskulujen takia.

    Ja siis, JOS mun jalkani olisi kokoa 38, ostaisin nuo kengät sulta heti! Mutta taitaapa ne olla mulle 36/37-kokoiselle liian suuret...?

    VastaaPoista
  15. Ihanat ostokset, älä ihmeessä palauta! Vaikka toisaalta, jos jo nyt tuntuu että kengät eivät ole sinua....
    Kokeileppa ensin jos joku haluaisi tätä kautt aostaa ne, niin et joutuisi maksamaan postikuluja palautuksesta!

    VastaaPoista
  16. Vimps: Voi että, nuo kengät olisi ollut sulle tosi hyvät, mutta ihan liian isot. Mullekin ne oli ehkä pikkasen reilut ja siksi tuntuivat vielä kolhommilta. Mutta eivät ainakaan puristaneet kuten liian monet Huutikseen joutaneet kenkäni. :)

    Joy: Kiitos ideasta mutta meni jo! Palautin siis tänään kengät, jakku jäi. Saapa nähdä tulenko sen kanssa toimeen vai menetänkö hermoni tuon vuorin kanssa..

    VastaaPoista