sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Kaikkeni annoin

tunnetila: katkipoikkiväsymys

Image and video hosting by TinyPic


Tänä viikonloppuna olen...

... hinnoitellut ja raahannut kirppikselle kamalan kasan turhaa tavaraa
ja lisää mm. vaatteita ja kodin irtainta lähtee myyntiin huomenna.
(Kuka on hankkinut turhaa tavaraa vinttimme täyteen? Tunnustakoot heti!)... ostanut elämäni ensimmäistä kertaa pesuainetta astianpesukoneeseen.
(Häh, tarvitaanko siihen myös huuhteluainetta??)... kuivannut niin ikään ensimmäistä kertaa elämässä lakanapyykin kuivausrummussa.
(Miten ihanan pehmeitä pussilakanoista tulikaan!)... tehnyt ruokaa kiertoilmauunissa
(eikä ruoka palanut!)
ja päättänyt harjoitella kaasulieden käyttämistä "joskus toiste".


... siivonnut kauniin (ja auttamattoman vanhanaikaisen) jugend-kotimme viimeistä kertaa.
(Aika aikaansa kutakin. Sanottakoon vaikka näin etten pidä putkiremonteista,
tai ainakaan siitä hinnasta minkä putkiremontti tulee maksamaan
yli 100 vuotta vanhassa talossa.)... järjestellyt muuton jälkeen tavaroita paikoilleen kuin heikkopäinen.
Kyllä kannatti, kaikki on jo lähes valmista.


TERVEISIÄ UUDESTA KODISTA!

21 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
 2. Rhia: Kiitos Rhia! Tunnen oloni ihan super pöljäksi täällä kun en osannut käyttää edes mikroa ilman testailuja ja pohdintaa. (Ohjekirjaan en ole vielä turvautunut, onneksi ne ovat kuitenkin olemassa.) Oikeasti, kuinka moni ihminen (minun iässäni) ei osaa edes käyttää astianpesukonetta?!? :D :D

  VastaaPoista
 3. Ihania hetkiä uuteen kotiin :)

  Täälläkin on testailtu kiertoilmauunia vähän heikoimmin tuloksin...Ruoka ei palanut, oli kypsääkin, mutta ei lämmintä...Miten semmonen voi edes olla mahdollista, että ruoka kypsyy, muttei lämpene?!?! En ole vielä vastausta keksinyt.

  VastaaPoista
 4. Kyllä meidän täytyis taas nähdä, kun tällainenkin juttu on mennyt ihan ohi korvien ja silmien... :) Oikein paljon onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 5. Sinisilmä: Kiitos! Ja voi ei, onko tuollaistakin odotettavissa?? Kuulostaa aika käsittämättömältä. :) Olen saanut vain varoituksia "ruoat palaa varmasti, varo", mutta kylmäksi (mutta kypsäksi) ruoan saaminen on ehkä taitolaji. :)

  Kay: Kiitos ihana! Mutta juu, en ole tästä juuri missään puhellut... Kaikki kävi niin äkkiä. Päätettiin yhtäkkiä laittaa asunto myyntiin ja se meni heti. Ei oikein itsekään tajua vielä koko hommaa. :)

  Merkkasin tyttöjen illan kalenteriin, toivottavasti mikään ei tule sotkemaan suunnitelmia. :)

  VastaaPoista
 6. Mille kirpulle veit ja minne muutitte? Raju veikkaus, että ette kovin kauas entisestä;)

  VastaaPoista
 7. Paljon onnea uuteen kotiin!
  Kannattaa tosiaan opetella käyttämään sitä kaasua, vaikka sen jälkeen tuskin haluaa käyttää enää mitään muuta...

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, muutto ohi! Onnea uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea uuteen kotiin! :)

  VastaaPoista
 10. Ohhoh, onnea uuteen kotiin Nina!

  Täällä blogistaniassa bloggarit usein raportoivat tuollaisista "suurista tapahtumista" myös blogin lukijoille, että sitä melkein luulee tietävänsä mitä muille bloggaajille milloinkin kuuluu :)

  VastaaPoista
 11. Onnea uuteen kotiin! :)

  VastaaPoista
 12. AnneVee: Hahhaa, samoissa maisemissa pysytään, muutimme 400 metriä. :) Laitan sulle tarkempaa infoa FB:ssä.

  Prefecta: Kiitos Prefecta! Olen myös kuullut että kaasu vie sydämen. Kunhan selviän harjoituksista räjäyttämättä koko taloa.. :)

  Emilia: Kiitti muru, ja kiitti vinkeistä! Toivottavasti tosiaan pääset kylään silloin joulukuun alauus. Olet kovasti tervetullut!

  wikke: Kiitos! Ja tosiaan ihanaa että muutto on ohi. Mä VIHAAN muuttamista!

  Christina: Kiitos Christina! Alkaa jo uusi asunto tuntua kodilta kun omat tavarat on saanut levitettyä ympäriinsä. :)

  Ilona: Heh, jos olisimme muuttaneet unelmiemme kotiin niin olisin saattanut silloin juhlia sitä täällä blogissa. Nyt kävi niin päin että möimme unelmien kotimme ja muutimme (luultavasti) väliaikaiseen ratkaisuun. Siksi olen ollut hiljakseen. Mutta oikein mukava on tämäkin asunto, ei siinä mitään.

  Salka: Kiitos! Kuten sanottua, yllättävän nopeasti asunto kuin asunto alkaa tuntua kodilta kun omat tavarat saa esille.

  VastaaPoista
 13. Onnea uuteen kotiin!

  Sitä päivää odotan että pääsen ostamaan astiapesukoneeseen ainetta (niin ja sen koneen siis sitä ennen). Vanhat talot ovat ihania, mutta eivät aina niin käytännöllisiä...

  Kaasuliesi on ihan loistava, en enää luopuisi siitä - vaikka ensin sitä vastustinkin. Kaasu-uuni sen sijaan, grmph. Että kyllä siitä kiertoilmauunista varmasti tulee harjoittelulla hyvä. :)

  p.s. juu, vaihdoin taas nimen takaisin siihen mistä lähdinkin.

  VastaaPoista
 14. Paljon onnea uuteen kotiin!

  Astianpesukoneesta: Veden kovuusaste tuolla jo mainittiinkin, se kannattaa selvittää. Toisaalta nykyisillä moniteho-tableteilla pärjää kyllä ihan hyvin ilman huuhteluainettakin, sen tarkoitus on lähinnä ehkäistä juovien yms. epäesteettisten asioiden ilmaantumista kirkkaiden lasien pinnalle. Pääasia että muistaa siivota astianpesukoneessa olevan filtterin ruuantähteistä säännöllisesti ja pyöräyttää siellä koneenpuhdistusaineen toisinaan, niillä pärjää jo pitkälle!

  Astianpesukone on kyllä niin parasta kynsihuoltoa.

  Täähän alkaa olemaan kunnon marttakerhon kokoontumispalsta, keski-ikä ohoi!!

  VastaaPoista
 15. Netta: Niinpä, vanhat talot ovat ihania, mutta keittiöömme (vaikka suuri olikin) ei mahtunut tiskikonetta. Myös hella/uuni-systeemi oli varmaan 70-luvulta ja kylppäriin mahtui juuri ja juuri pesukone, kuivausrummusta ei voinut haaveillakaan. Eli ihana nyt nauttia kaikista niistä mukavuuksista joista ennen on vain haaveillut.

  Enne: Heh, kiva jos blogistani tulee Martta-kerhon kokoontumispalsta. Hyviä vinkkejä ei ole koskaan liikaa. :D :D

  VastaaPoista
 16. Selvisitte siis muutosta :) Oli lyhyt matka onneksi. Nimim. pitkiä matkoja muuttanut ja monta kertaa, itse nyt kyllä unelmakämpässään...

  VastaaPoista
 17. Heidi: Jep, selvittiin, kiitos vaan. :) Vaikka oli apuna muuttofirma (sis. neljä miestä ja iso muuttoauto) niin silti oli usko jossain vaiheessa loppua. Mutta selvittiin, se on tässä vaiheessa tärkeintä. :)

  VastaaPoista
 18. Kyllä noi nykyajan kodinkoneet on niin monimutkaisia ettei niitä tavallinen ihminen osaa käyttää :)
  Veden kovuuteen sen verran että vaikka siinä on hienoista vaihtelua niin 95% suomalaisesta vedestä on pehmeää. Vain joillakin erittäin kalkkikivipitoisilla alueilla vesi voi olla kovaa. Muutoin kovaa vettä on lähinnä Keski-Euroopassa. Tämän tiedon meille tarjosi Kuningaskuluttaja joten eiköhän siihen voi luottaa aika hyvin. Ite en ole koskaan käyttänyt astianpesukoneessa huuhteluainetta koska en pidä sen käyttöä tarpeellisena. Jos lasiastiat ovat kirkkaita kun tulevat koneesta niin huuhteluaineelle ei ole käyttöä, sen tarpeen ovat keksineet markkinamiehet =)

  VastaaPoista
 19. Rhia: Samaa mieltä! Nykyteknologia tosiaan on liian monimutkaista!

  Ajattelinkin että Suomessa vesi on niin pehmeää ettei huuhteluainetta tarvita. Tiesin tuon pyykin pesusta mutten ymmärtänyt että huuhteluaineen käyttö tässä tapauksessa liittyy samaan asiaan. Ajattelin kalkkipitoisuuksia yms. Mutta kiitos vinkistä, taas kerran!

  VastaaPoista
 20. Tarkennus vielä tuohon veden kovuusasiaan. Veden kovuus (eli juuri se kalkkipitoisuus) siis vaikuttaa siihen että paljonko pesuainetta tarvitaan. Esim pyykinpesuaineiden ohjeissa kova vesi vaatii noin kaksinkertaisen määrän pesuainetta jotta pyykki puhdistuisi, verrattuna pehmeään veteen. Astianpesukoneessa huuhteluaine lähinnä kirkastaa lasiastiat, auttaa välttämään kuivumisesta aiheutuivia vesitahroja ja astioita kuivumaan nopeammin alentamalla veden pintajännitystä, mutta sen käyttö ei ole minun mielestäni välttämätöntä. Huuhteluaineisiin lisätään myös sitruunahappoa joka auttaa tiskikonetta pysymään puhtaana, mutta jokapäiväisen huuhteluaineen sijaan voi käyttää pelkkää sitruunahappoa silloin tällöin pitämään koneen puhtaana.

  VastaaPoista
 21. Rhia: Sitruunahappo pelasti vanhan pesukoneeni (siis pyykkikone) joten taidanpa luottaa siihen tässäkin tapauksessa. Kiitos beibe!

  VastaaPoista