torstai 10. helmikuuta 2011

Lempilaukku

tunnetila: lemppari

Image and video hosting by TinyPic

Olen kerran elämässäni ihastunut merkkilaukkuun. Tämä tapahtui muutama vuosi sitten Pariisissa, kohteena Balenciagan reilun kokoinen yliolan laukku. Tein laukusta ennakkotilauksen ja liikkeessä luvattiin toimittaa laukku Suomeen heti kun ne saadaan myyntiin. Pitkän odotuksen jälkeen laukku saatiin liikkeeseen mutta se ei lopulta vastannut odotuksiani. Peruin kaupan. Sitä ennen enkä sen jälkeen ole tuntenut minkäänlaista kiinnostusta kalliimpiin merkkilaukkuihin. Vuittonit sun muut sopivat hienosti muille, minua ne eivät ole ollenkaan.

Image and video hosting by TinyPic

Juttelimme tänään töissä omistamistamme laukuista ja aloin miettiä mikä on oma lempilaukkuni. Vastaus oli helppo. Kuvissa esiintyvä noin 10 vuotta sitten kirppikseltä tiensä luokseni löytänyt vintage-laukku on ehdoton laukkusuosikkini. Laukku on niin pikkuruinen ettei sinne mahdu juuri muuta kuin lompakko ja puhelin, mutta silti se on minusta maailman ihanin! Ja entistä ihanammaksi sen tekee se, että kirppiksellä sen minulle möi ihan yhtä ihana ja yhtä pikkuruinen mummu.


Image and video hosting by TinyPic

Laukku on lepäillyt jemmassa nyt muutaman vuoden kun aika on suosinut kookkaampia kasseja. Tänä keväänä pienet laukut ovat tehneet ilahduttavan paluun ja tämä pieni ihanuus on päässyt taas laukkuhyllylle odottamaan keväisempiä säitä ja keveämpiä kantamuksia.

Pidättekö te merkkilaukuista, haaveiletteko sellaisista tai omistatteko niitä? Kuten postauksen alussa sanoin, en ole oikein koskaan löytänyt "it"-laukuista itselleni yhtään mieleistä. Nyt kuitenkin olen hiljalleen alkanut salaa haaveilla eräästä Chanelista... Jännittävää.

12 kommenttia:

  1. Voi kuinka suloinen pikkulaukku, aivan sen tyylinen minikoossa oleva suuri laukku, joita täksi kevääksi näyttää olevan tulossa muotiin :) ja se pikku mummu ;)
    Minä en haaveile merkkilaukusta sikäli, ettei ainakaan tällä hetkellä mikään niistä miellytä silmääni erityisesti, mutta muuten haluaisin kyllä nahkaisen muodikkaan laukun täksi kesäksi. Siitä juuri bloggasinkin eilen!

    VastaaPoista
  2. Minulla on talla hetkella kaytossa ihan tismalleen samanvarinen Diorin laukku, on myos tuommoinen kadessa kannettava malli. Rakastan tuota punaista!

    Ja, juu, en tieda johtuuko ymaristosta jossa asun ja tyoskentelen, mutta merkkilaukut kuuluvat taalla asiaan ja ovat normaalia arkipaivaa..

    VastaaPoista
  3. En todellakaan ole laukkufriikki, eivätkä laukut ole ikinä ostoslistani alkupäässä, mutta viime aikoina olen yllättävän usein jumittanut Mulberryn näyteikkunan takana... Pohjimmiltaan uskon syyn olevan ehkä siinä, että kerran kun hankkisi kestävän, ajattoman laukun, niin sen jälkeen voisin unohtaa laukut loppuelämäkseni :D Pärjäisin hyvin yhdellä isommalla veskalla ja yhdellä clutchilla! Jäisipä enemmän rahaa kenkiin ja kosmetiikkaan :D

    Kaisa

    VastaaPoista
  4. Kiva malli ja väri tuossa laukussa!

    Mulla on heikko kohta laukkuihin (en ole ollenkaan hurahtanut kenkiin), mutta jostain syystä merkkilaukuista en ole koskaan löytänyt sellaista, joka olisi vienyt jalat alta. Vintagelaukuista kylläkin. Vanhuus varmaan iskenyt, koska viime aikoina olen alkanut haaveilla klassikkolaukusta tyyliin Hermesin Kelly. Ei sillä että varaa siihen olisi...

    VastaaPoista
  5. Voih! Tuommoiset rakkaat löydöt on aina niitä lemppareimpia vaikka joku uusi laukku ne saattaa ne hetkeksi syrjäyttääkin. :)

    Itse en pidä juurikaan merkkilaukuista. Tai saattaisin pitääkin, mutta en arvosta laukuissa tai muissakaan hintalapun summaa vaan sitä että se tuntuu omalta. Tietysti joku klassikko-laukku voisi olla kiva, mutta mielellään second-handina. En kylläkään tiedä miksi... :D

    VastaaPoista
  6. Annika: Heh, laukku on kyllä just sellainen "iso laukku miniatyyrinä" ja juuri siksi niin söpö. :)

    Hyvään nahkalaukkuun kannattaa satsata. Täytyypä käväistä blogissasi.. :)

    NYC Fashionista: Tuo laukun väri on kyllä ihana, kiva että sinulla on omasi!

    New Yorkissa merkkilaukut ovat tosiaan arkipäivää ja muutenkin tuntuu että asusteisiin satsataan siellä enemmän kuin Suomessa. Merkkilaukkujen yleistyminen on tullut tänne viimeisten kymmenen vuoden aikana ja niiden lukumäärä katukuvassa kasvaa kohisten. Eli mitä te siellä Jenkeissä edellä niin me sitten täällä perässä. :)

    Kaisa: Parilla laukulla pärjäisi oikeasti ihan hyvin. Minulla on tällä hetkellä aktiivisessa käytössä 3 laukkua ja yhtään enempää en tarvitsisi. Jostain syystä niitä kuitenkin on vielä "muutama" kaapissa odottamassa uutta tulemistaan. :)

    Mutta jos oikeasti siltä tuntuu että joku Mulberryn malleista olisi juuri se oikea, niin suosittelen hankkimaan. Ne ovat kyllä ikuisia, varsinkin jos ostaa ajattoman mallin eikä yhden hetken "it"-laukkua.

    Netta: Tuo Kellyn haaveilu on kyllä yksi vanhuuden merkkejä. :) Mulla ei sinäänsä ole kans mitään merkkilaukkuja vastaan. En vaan ole löytänyt yhtään mallia josta tykkäisin niin paljon että olisin valmis maksamaan siitä tonnia.

    tiitiäinen: Mulla on kans sama juttu, siis että jos hommaan merkkilaukun niin haluaisin sen käytettynä ja oikeasti vintagena. Uudet eivät vaan jostain syystä kiehdo koko hinnan arvoisesti.

    VastaaPoista
  7. Harvassapa on juu himottavat merkkilaukut.
    Systerille toin syksyllä Jenkeistä Fendin ja nyt kun sen olen nähnyt muutamaan otteeseen niin oisin valmis sen ottamaan itsellekin. Sitten mulla on yksi second hand -Bottega Veneta, josta tykkään paljon. Diorin Gaucho kelpaisi myös... siinäpä ne taitaa sitten olla.

    PS. Punainen on täydellinen!

    VastaaPoista
  8. Prefecta: Diorin Gaucho on ollut mun "jos haluaisin merkkilaukun niin tämän ottaisin" -listalla pitkään, mutta kun joku laukku, esim. tuo, oli hetken super-hyper muotia, niin mä tuppaan kyllästymään niihin jo siinä vaiheessa. Siksi en uskalla itselle mitään ostaa kun pelkään että käy samoin. Mutta Gaucho on kyllä yksi parhaista mitä on, eli ymmärrän valintasi hyvin. :)

    VastaaPoista
  9. kah.. mulla on ullkakolla ihan samanlainen pikkunen laukku jossa on vielä olkahihnakin tallella :)

    VastaaPoista
  10. Vinski! Oi, nyt haet laukun äkkiä ullakolta käyttöön, tämä on niin ihana! Mullakin on tähän se hihna mutta olen leikannut sen joskus irti. Täytyisi käyttää tätä suutarilla tai siten käytän edelleen ilman remmiä.

    VastaaPoista
  11. no kyllä hain, en olisi muisyanutkaan koko laukkua jos en olisi täällä nähnyt. omanikin on kirppislöytö.. olisi kyllä kiva tietää "mistä kotoisin"

    VastaaPoista
  12. Vinski: Olisi tosiaan kiva tietää mistä laukku on kotoisin. Tiedä vaikka olisi kotimaista tuotantoa! Nahka tuntuu hyvältä ja laukku on pysynyt kuosissaan kaikki nämä vuodet. Hauskaa että meillä on samanlaiset laukut! :)

    VastaaPoista