perjantai 5. elokuuta 2011

Parempi näin

tunnetila: tyytyväisyys

Image and video hosting by TinyPic

Ostin kesäkuussa Tallinnasta Zaran viskoositunikan. Tykkäsin tunikasta kovasti mutten oikein osannut käyttää tunikamittaista vaatetta. Housut oli kesällä tunikan kanssa liian kuumat, leggingsejä minulla ei ole ja ilman mitään alla tunika oli liian lyhyt käydäkseen mekosta. Käytin tunikaa muutaman kerran reissussa pyöräilyhousujen kanssa mutta tuo yhdistelmä tuntui aina liian ysäriltä.

Noh, eipä aikaakaan kun tunikaongelma katosi kuin itsestään. Vaate nimittäin kutistui ensimmäisessä pesussa (noudatin pesuohjetta) niin paljon että se sekä lyheni noin 5cm että meni sivuttaissuunnassa kasaan niin monta senttiä ettei takapuoleni enää pesun jälkeen mahtunut siihen. Hetken kutistumista surkuteltuani otin ompelukoneen esiin ja lyhensin tunikan puseromittaiseksi. Tadaa, nyt minulla on uusi lempparipusero joka käy hameiden, housujen ja shortsien kanssa ja josta tykkään monikäyttöisyyden vuoksi paljon enemmän kuin alkuperäisestä tunikasta.

Hätä keinot keksii!

Image and video hosting by TinyPic

pusero Zara, shortsit ja laukku H&M,
läpinäkyvä pleksirannerengas Cailap, espadrillokset Accent


6 kommenttia:

  1. Näppärä ratkaisu :). Näin muuten sinut keskiviikkona VILA-illassa, mutta en kehdannut tulla sanomaan mitään siinä tungoksessa. Haluaisin kuitenkin tätä kautta sanoa, että sinulla on kiva blogi :).

    VastaaPoista
  2. Kätevää, joskus kutistumiskatastrofit ovatkin hyviä asioita! :) Mulla tosin ikinä ei ole käynyt niin hyvää tuuria, ja nykyään aina kun käyn äitini luona, en _ikinä_ anna hänen pestä vaatteitani :D Äiti oli se, joka mun vaatteet kutisti, mutta kun muutin omilleni, ovat kaikki pysyneet kunnossa.

    VastaaPoista
  3. Hienoa, että onnistuit kääntämään kutistumisen eduksesi! Kutistumisia on sattunut viime aikoina kohdalleni useampia - alkaa jo ärsyttää. Olen noudattanut pesuohjeita täsmällisesti ja pesun jälkeen muotoillut vaatteet. Eräs viskoosimekko oli juuri ja juuri sopiva pituudeltaan ostaessani sen, mutta pesun jälkeen toivoton! Mekossa oli vielä vyötäröllä rypytys, joka kutistumisen jälkeen nousi rinnan alle...

    Vaadimme parempia vaatteita!

    VastaaPoista
  4. h_eidi: Apua, mut on nähty! :) Ja miksi aina kun joku näkee mut mä olen liikenteessä räjähtäneenä?! Vilassakin olin ilman meikkiä kun tulin sinne suoraan kasvohoidosta. Voi ei... :D Kiitos kuitenkin kivoista sanoistasi, olisi ollut kiva nähdä sinut livenä. :)

    Sara: Hahahaha! Mä muistan kun äitini pesi kerran kalliin Lontoosta ostamani neuleen. Se oli pesun jälkeen pikkusiskon vauvanukelle sopiva. :D Silloin itkettiin ja naurettiin yhtä aikaa, oli niin surullista mutta samalla huvittava näky se minivillapaita.

    Jaana: Voi ei, sinulla ei tainnut käydä näin onnekkaasti. :( Vaatteissa täytyisi olla merkintä (esim. kutistuu noin 5%) jos niissä on kutistumisen vaara. Osaisi ottaa sen huomioon jo ostotilanteessa. Toivottavasti kutistumisia ei ole tulossa meidän kummankaan kohdalle enää vähään aikaan.

    VastaaPoista
  5. Viskoosi on siitä ikävä materiaali että se kutistuu. Joskus voi kutistua jopa 10%. Olin kuvitellut että nykyaikana kaikki viskoosituotteet on jo esikutistettu tehtaalla mutta ei näemmä olekaan. Ehkä siinä on hoksattu taas yksi keino säästää..
    Mutta hienoa että sait vaatteesta vielä käyttökelpoisen =)

    VastaaPoista
  6. Rhia: Jep, käyttökelpoisen, suorastaan entistä ehomman. :) Kerrankin onni onnettomuudessa.

    VastaaPoista