perjantai 27. huhtikuuta 2012

Piiiiiitkä viikonloppu

tunnetila: jännitys

Image and video hosting by TinyPic

Keskiviikon juhlat on nyt ansiokkaasti juhlittu ja tänään juhlitaan vielä vähän lisää. En ole ehtinyt panostaa blogiini kunnolla viime viikkoina sillä olen tehnyt ihan valtavasti töitä. Olen viimeistellyt keskeneräiset kevätkauden työt ja tehnyt syyskautta niin paljon valmiiksi kuin mahdollista. Suljin nimittäin äsken työpaikan oven ja palaan seuraavan kerran työhuoneeseeni vasta ensi vuoden puolella, 2.1.2013! Aloitan maanantaina vuorotteluvapaan joka kestää 8kk. Voi jee!

En vielä ollenkaan ymmärrä etten mene ensi viikolla töihin. Enkä edes sitä seuraavalla, tai sitten. Olen tehnyt koko elämäni töitä. Jo 12 vuotiaana vietin kesiä poimien mansikoita ja ansaiten niin taskurahaa. Opiskeluaikoina tein yhtä aikaa kahta työtä opiskelun ohella (yhdessä paikassa olin illat, toisessa viikonloput ja lomilla työskentelin näissä molemmissa). Nyt kun "virallista" työuraa on tullut täyteen kymmenen vuotta olen oikeutettu vuorotteluvapaaseen. Tartuin tilaisuuteen ja nyt ihmettelen seuraavat 8kk mitä tuli tehtyä.  

Image and video hosting by TinyPic

trenssi Benetton, huivi Faliero Sarti, toppi H&M, 
housut Samuji, laukku Chanel, kengät Vagabond

Vaikka näin valtavan pitkä vapaa on uskomattoman ihana juttu, olen silti aika jännittynyt. Olen niin kova touhuaja että vähän hirvittää osaanko olla ison osan ajasta jouten. Nooo, ehkäpä puran sitten kaiken energiani blogiin ja postauksia tulvii eetteriin niin paljon ettette jaksa lukea.

Jatkuvan juhlinnan ja ahkeran työnteon välissä ehdin käydä eilen Iinan kanssa PR-toimisto Sugarin Madara-tilaisuudessa kuulemassa Madaran uusista tuulista ja herkuttelemassa Pipsa Hurmerinnan valmistamalla menulla. Ilta oli kiva, ruoka erinomaista ja sainpa Iinan ottamaan asukuviakin.  (Postauksen kuvat siis Iinan ottamia. Kiitos!)

Eilinen iltameno tuli oikein sopivaan saumaan, en nimittäin ehtinyt illalla miettiä ollenkaan tulevaa viimeistä työpäivää. Tänä aamuna jännitti niin että mahaa kipristeli, mutta kun pääsin työpaikalle olin yhtä hymyä. Oli ihan uskomaton tunne laittaa päivän jälkeen huoneen ovi kiinni, halata läheisimmät työkaverit ja astua ulos aurinkoiseen kevätpäivään. Voi vitsit, olen yhtä aikaa jännittynyt ja super onnellinen!
  

29 kommenttia:

 1. Ihanan pitkä loma <3 Tosin tekemisen puute voi jossain kohtaa iskeä, mutta aina sitä jotain keksii. Jos ei muuta niin joku itteään kiinnostava projekti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä että jos alkaa tylsistyttää niin keksin jotain mielekästä tekemistä. Ja tärkeintä on nyt kuunnella itseään ja opetella vain olemaan ja rentoutumaan. Tosi mukavaa!

   Poista
 2. Paljon onnea vuorotteluvapaalle! Nauti, hieno veto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itsekin ihan hirvittävän iloinen että uskalsin heittäytyä moiseen. Hetken aikaa olen siis köyhä mutta onnellinen. :)

   Poista
 3. Meinaatko oikeasti vain lomailla, vai onko sulla jotain suunnitelmia?;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mulla jo vähän suunnitelmia vapaan ajaksi, varsinkin syksyksi, mutta vapaan perimmäinen tarkoitus on rentoutua, lomailla kunnolla ja miettiä mitä sitä oikein haluaa elämällään tehdä. Siihen käytän nyt vapaasta ensimmäiset 4kk.

   Poista
 4. Ihanaa, tuo on kyllä niin mainio mahdollisuus ettei tosikaan! Mun äiti on ollut vuorotteluvapaalla ja juuri par'aikaa anoppikokelas ja tottakai, jos itsellekin mahdollisuus vaan moiseen tarjoutuisi, lähtisin oitis :) Eikös se vaan vaadi kymmenen vuotta yhdessä ja samassa työpaikassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ollut vielä päivääkään vuorotteluvapaalla (alkaa siis virallisesti maanantaina), mutta voin jo silti suositella heittäytymistä. Pelkästään päätös vapaan pitämisestä ja nimen kirjoittaminen alle sopimuspaperiin sai elämän maistumaan paremmalta ja työkin tuntui kevyemmältä vaikka nyt viimeiset viikot huhkinkin kunnolla.

   Poista
 5. Eipäs kun ei vaadikaan sitä kymmentä vuotta samassa paikassa, jiihaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tuo on hyvä juttu että muutkin työpaikat käyvät. Olen itse ollut samassa paikassa vakituiseen vähän yli 9 vuotta ja olin tosi iloinen kun vanhat työt laskettiin mukaan. En olisi jaksanut millään odottaa vajaata vuotta lisää. :)

   Poista
 6. No vaude, mahtavaa!! Pidä kivaa, nauti!

  Saara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Ainakin toistaiseksi vapaus tuntuu järjettömän hienolta!!!

   Poista
 7. Onnea mukavalle työvapaalle loppuvuodelle! Vaikka aika vaikuttaa pitkältä, sillä on kuitenkin päätepiste, mikä vapauttaa siltä stressiltä, joka seurais sitä jos jäisi esimerkiksi työttömäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Oloa helpottaa vietävästi tieto siitä, että on paikka jonne palata ja josta alkaa saada taas tuloja hetken köyhäilyn jälkeen. Ja maissi, kiitos!

   Poista
 8. Wou, se piiiitkä tarkoittikin siis toooooosi piiiiiiitkääää!! Mut hei, nyt voidaan sit vapaammin sopia lounastreffitkin jollekin päivälle :) Ens viikko isyyslomaillaan mut sen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mulle sopii lounastreffit lähes milloin vaan. Jeeeeeee!!! :)

   Poista
 9. Sait haasteen blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna, käynpä nappaamassa sen itselleni!

   Poista
 10. Huippua! Nautihan vapaasta ja ota kaikki irti :) Ehdit varmaan Lahteenkin taas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi, lupaan nauttia niin paljon kuin on mahdollista! Lahdessa olisi kyllä kiva piipahtaa vaikka vähän kesämmällä. Täytyy pitää reissu mielessä. :)

   Poista
 11. Mulla tulee epävirallinen 10v syksyllä täyteen, niin tää "lomailu" kyllä tuli mullekin tarpeeseen. Kerro minulle joskus, mitä syksyksi suunnittelet! Puspus ja halhal :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä just sanoin että melkein kaikki kaverit ovat olleet jonkinlaisella paussilla töistä vaikkapa äitiysloman merkeissä ja itse olen vain paahtanut töissä vuodesta toiseen. Siksi oli pakko tehdä jonkinlainen irtiotto kun mahdollisuus siihen tuli. Pus vaan itsellesi! <3

   Poista
 12. Kuulostaapa ihanalta. Oikein hyvää vapaata sinulle! Tuollainen mahdollisuus on kyllä huippuhyvä juttu. Itselläni vastaavaan on vielä aikaa... mutta onneksi elämän ensimmäinen pidempi palkallinen kesäloma on sentään heinäkuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ensimmäinen palkallinen kesäloma on myös luksusta, onnea siis siitä! Ja kiitos toivotuksista, toistaiseksi on ollut ihanaa. :)

   Poista
 13. Nyt se on jo täällä, vaikka tuntuu että on vain hetki siitä, kun vuorotteluvapaasta viime vuoden puolella puhuttiin.... Varmasti pari ensimmäistä viikkoa menee ihmetellessä, mutta ehkä sen jälkeen ne päivät menevät omiin uomiinsa, kuitenkin muistaen että on vapaus tehdä juuri sitä mitä haluaa! Ihanaa lomaa ja nähdään ihan hedtken päästä :)

  VastaaPoista
 14. Voi, miten hienoa! Oikein ihanaa vapailua, Nina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaisailona!!! <3 Vapailun alku on ollut ihana, tänään viedään vapailusta vasta virallisesti kolmatta päivää. Ihan en kyllä vieläkään ymmärrä sitä ettei tarvitse mennä töihin. :)

   Poista
 15. Voi miten mahtava tilaisuus unohtaa kaikki työkiireet ja -murheet vähän pidemmäksi aikaa. Kuten kaikki muutkin, toivotan oikein mukavaa ja rentouttavaa vapaana kirmaamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi! Olo on niin kevyt ja ihana että tekisi tosiaan mieli kirmailla vaan ympäriinsä! :)

   Poista