keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Aikuisena olemisesta

tunnetila: tylsyys

Image and video hosting by TinyPic

Voi että joskus kyllästyttää olla aikuinen! Olen monta viikkoa tehnyt päivisin kovasti töitä ja siinä sivussa vapaa-ajalla selviytynyt arjesta vaikka mielessä on ollut miljoona hoidettavaa asiaa. Olen käyttänyt pähkäilyyn ja asioiden hoitamiseen illat ja viikonloput enkä muista milloin olisin vain laiskotellut.

Oli pakattava, varattava muuttofirma, lopetettava vanha netti ja tilattava uuteen paikkaan uusi. Oli tehtävä muuttoilmoitukset ja osoitteenmuutokset, solmittava uusi sähkösopimus, varattava aika pankkiin vanhan takuuvuokratilin sulkemiseksi ja mietittävä minkä puhelimen hankin maahan pudonneen ja säpäleiksi menneen tilalle. Oli vertailtava, punnittava ja luettava testituloksia ja kun lopulta puhelin oli hankittu niin selvisi ettei kauppa ollutkaan sitä mitä luvattiin ja tuon asian selvittämisessä meni muutama päivä.

Oli palkattava siivousfirma hoitamaan vanhan asunnon siivous ja taisteltava uuden asunnon edellisen asukkaan kanssa uuden kodin siivouksesta. Oli soiteltava sinne ja tänne ja äkkiä ja "nyt on kiire" ja koskaan ei mikään onnistunut ilman välittelyä tai hankaluuksia. Oli oltava äkäinen ja pettynyt. Oli aikuismaisen napakasti vaadittava asioita eikä mikään asia tuntunut sujuvan jos sitä yritti lähestyä hyvässä hengessä.

Oli purettava muuttolaatikot nopeasti sillä vuokratut laatikot tultiin noutamaan pari päivää muuton jälkeen. Oli keskusteltava pienestä remontista uudessa kodissa ja otettava esille epämiellyttäviä asioita useamman tahon kanssa. Oli etsittävä epäkohtia ja ilmoitettava niistä. Oli oltava yhteydessä sen kymmeneen paikkaan ja muistettava varata aika passin uusimiseen. Oli palattava töihin vaikka harmitti jättää koti kaaokseen. Töissä alkoi heti sama asioiden suunnittelu, selvittäminen ja aikatauluttaminen kuin ennen muuttovapaata.

Kaiken tämän aikuismaisen päätöksenteon lomaan lennähti tänään pelastus. Sain tänään uuteen kotiin ensimmäisen paketin. Paketin sisältö nauratti: Angry Birds -meikkejä! Lumenen meikkipaketti tuli kuin tilauksesta. Tänä iltana en aio tehdä yhtään mitään aikuisten asioita tai hoitaa yhtään juttua. Aion lapsenomaisella innolla tarttua Angry Birds -kynsilakkoihin ja lakata kynnet erivärisiksi jos niin haluan. Tänä iltana ravistelen kaiken suorittamisen harteiltani, lakkaan kynsiäni ja syön keksejä. Joskus täytyy saada lupa vain olla.

8 kommenttia:

 1. Ihana paketti! Tuliko pirteet kynnet?! Tsemppiä aikuiseen elämään, koita kestää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä Anna! :) Kynsistä tuli yllättävän maltilliset mutta kauniit. :)

   Poista
 2. Joskus tuntuu siltä, että itkupotkuraivari 3-vuotiaan tyyliin tekisi hyvää :D Mutta nuo meikithän on ihan parasta ;-) Mä haluisin Barbie-meikkejä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, itkupotkuraivarit olisi joskus ihan paikallaan itse kullekin. :D

   Poista
 3. Onnea uuteen kotiin!

  Mua rasittaa aikuisuudessa ehkä eniten juuri se, miten on välillä suoranaisesti painostettava muita, että asiat hoituu. Mitään kynnystä mulla ei sellaiseen ole silloin kun tiedän olevani oikeassa, mutta ei vaan jaksais aina. Tulee olo, että eikö-tääkin-nyt-oo-itestäänselvää-herramunjee-sentään, että miks on toisille aikuisille ihmisille nyt tämmösestäkin sanottava erikseen että tajuavat.
  Meille kävi edellisessä muutossa (kaiken muun järjenvastaisen ohella) niin, että taloyhtiöstä sanottiin ettei kämppä ole edellisen vuokralaisen jäljiltä siivottu ja että he tilaa siivoojan ennen kuin muutetaan sisään. Noh, siivooja oli todistetusti käynyt, mutta kämppä oli silti kaikkea muuta kuin puhdas, kun esimerkiksi kaappien sisäpintoja ei oltu pesty lainkaan. Hinkkasin sit itse niitä tahroja kaapin ovien sisäpinnoista tunnin jos toisenkin... Eikä ollu ees mitään "täällä on vähän pölyä" vaan sellasta "kuka helvetti kykenee kaatamaan purkillisen tonnikalaa koko laatikoston sisään?!" -siivottavaa... Uuh. Onneks nyt neljä vuotta myöhemmin jaksaa jo naurattaakin moinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tinny! Ja hei, teidän muuttonne kuulostaa ihan samalta kuin meidän. Paitsi että meille valehdeltiin päin naamaa että asunto on siivottu siivousfirman toimesta ja kun saavuimme tänne näimme likaisimman asunnon ikinä. Mm. lattialta löytyi usemapi liiskaantunut syöty purkka jne. En voi uskoa todeksi että jotkut voivat asua noin. :(

   Poista
 4. Aikuisena oleminen on välillä tylsää. Pöö. =/ Mutta onneksi sisälläni asuu ikuinen pikkutyttö!!! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vivi, mä yritän myös säilyttää sen pikkutytön sisälläni. Sillä pärjää elämässä aika pitkälle. :)

   Poista