torstai 21. maaliskuuta 2013

Perulainen koru

tunnetila: ilo

Image and video hosting by TinyPic

Ostin viime perjantaina vaaleansinisen farkkupaidan. Ajatus minusta vaaleansinisessä vaatteessa kuulosti blogiani seuraavista varmaankin uskomattomalta ja asukuvia ostoksesta suorastaan vaadittiin. Olen käyttänyt mukavan pehmoista paitaa jo muutaman kerran kuluneen viikon aikana ja tykkään paidasta tosi paljon. Kunnollisia asukuvia en valitettavasti ole saanut otettua, mutta tässä nyt pieni vilahdus farkkupaidastani.

Olen yhdistänyt paitaan mustan Marc Jacobsin huivin, statement korun ja tänään paita on jälleen päällä ja sen seuraksi pääsi vanha perulainen koru. Sain korun lapsena papaltani joka matkusteli ympäri maailmaa. Sillä kertaa pappani matka suuntautui Peruun ja hän toi minulle tuliaiseksi perulaisia koruja. Aina muutaman vuoden välein koru tuntuu ajankohtaiselta ja silloin kaivan sen esiin korurasiasta. Koru tuo mukanaan kauniita muistoja lapsuudesta ja minulle hyvin rakkaasta, sittemmin jo poismenneestä ihmisestä.

Egyptistä muistan saaneeni papalta tuliaisiksi kauniita kullattuja pieniä pulloja, jotka sisälsivät erilaisia parfyymeja ja tuoksuöljyjä. Rakastin tuota tuliaista ja ihailin upeita pulloja ja tuoksuja useita vuosia. Parfyymipullot ovat vuosien ja lukuisten muuttojen aikana hajonneet tai joutuneet roskiin, onneksi perulaiset korut on vielä tallessa. Näistä en luovu koskaan!   

12 kommenttia:

 1. Hieno koru ja ihana muisto. Itse löysin vihdoinkin statement korun ja vielä Banana Republicin ja alennuksella -50%. Tein myös pari muuta alennuslöytöä. Ylpein olen kuitenkin siitä , että jätin ostamatta paidan, joka vähän mietitytti. Muiden liikkeiden tarjonta ei kiinnostanut. Tämän kevään neonvärit yms saa jäädä kauppoihin. Ne on jo nähty 1989. Mutta tuolla korulla saa uudistettua vanhatkin vaatteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva että löysit oman statement korusi! Oletko ollut reissussa kun kävit Banana Republicilla?? Voi sinua onnekasta, kamala matkakuume vaivaa, taas. Tai siis oikeastaan lähes aina. :)

   Poista
  2. Lontoosta löytyi :) Myös monen vuoden täydellisen mustan blazerin etsintä on päättynyt.

   Poista
  3. Oooooh, hienoa että blazerkin löytyi. Olipa kerrassaan onnistunut reissu. :)

   Poista
 2. Kaulakoru on kyllä todella upea! :)

  VastaaPoista
 3. Aivan mielettömän kaunis koru, ja mikä parasta, sillä on tunnearvoakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! Juuri tuo tunnearvo tekee korusta kallisarvoisen vaikkei koru itsessään olisi arvokas.

   Poista
 4. Huisi koru! Hyvin näyttää sopivan tuon paidan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin Ulla-Riikka!? Huisi koru on kuin tehty tuon paidan kanssa. Kiva sattuma. :)

   Poista
 5. Onpa kaunis koru. Kelpaisi minullekin. Siinä on 70-luvun muotokieltä sekoitettuna feminiinisyyteen josta pidän kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taika! Aika hyvä luonnehdinta tästä korusta. En olisi itse osannut sanoa yhtä mainiosti. :)

   Poista