keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Massahysteriaa

tunnetila: kateellisten panettelua

Pari sataa onnekasta on saanut kutsun H&M:n Jimmy Choon malliston ennakkolanseeraukseen perjantaina. Olen säälittävästi kysellyt kutsuja saaneilta pääsisinkö mukaan aveciksi tilaisuuteen. En pääse. Heittäydyin myös marttyyriksi "kukaan ei ala muaaa..." Ennen kuin ehdin vajota syvemmälle kurimukseen heräsin, ja kauhukseni huomasin olevani kiinni hypetyksessä vain massahysterian vuoksi.

Muutama viikko sitten kirjoitin olevani kyllästynyt ko. malliston tuotteisiin jo etukäteen sillä niitä on näkynyt muotilehdissä ihan liikaa. Onko tuossa mallistossa yhtään niin kiinnostavaa vaatetta tai kenkäparia jotka haluaisin itselleni hinnalla millä hyvänsä tai että jaksaisin taistella niistä kyynärpää edellä ryntäilevän naislauman keskellä? Ei ole. Miksi helkkarissa sitten olen tunkemassa valtavaa hypetystä osakseen saaneeseen tilaisuuteen jossa myydään mm. kenkiä joita en edes himoitse? Kenkiä, jotka ovat (rajoitettua) massatuotantoa ja tulevaisuudessa esillä jokaisessa blogissa ja onnekkaimmilla kaduntallaajilla.

Choo, Jimmy Choo. Onko kaikki hypetys Jimmy Choon ympärillä Sex and the City -sarjan aikaansaamaa? Kuinka moni teistä tiesi Jimmy Choon kengistä ennen kun Carrie alkoi käyttää Choon kenkiä Blahnikin kenkien ohella? Itse ainakin myönnän olleeni pettynyt, kun vuonna 2005 New Yorkissa Sex and the City -kiertoajelulla kävimme Jimmy Choon liikkeessä emmekä Blahnikilla. Sovittelin liikkeessä useamman parin kauniita kenkiä, mutta yksikään pari ei tuntunut jalassani niin kivalta että olisin tehnyt ostopäätöksen. Olisin halunnut mielummin ihailemaan Manoloita. (Myöhemmin kokemus on kuitenkin osoittanut että Jimmy Choot istuvat jalkaani paremmin kuin Blahnikit, auts mikä kolahdus.)

Kuinka moni teistä aikoo rynnätä heti lauantaiaamuna Helsingissä Kämpin Henkkaan tai Tampereella Hämeenkadun liikkeeseen? Jos olette menossa niin olettehan huomioineet että H&M:llä on lauantaina voimassa seuraava käytäntö: 160 ensimmäisenä ulkona jonossa olevaa saa rannekkeen jonka kanssa pääsee rajoitetuksi ajaksi shoppailemaan kenkiä, laukkuja ja asusteita. (Malliston vaatteet eivät kuulu tähän rajoitettuun shoppailuun.) Jokainen saa ostaa jokaista tuotetta vain yhden, eli jos ostat mustat ylipolvensaappaat itsellesi niin et voi ostaa samaa tuotetta kaverillesi vaikka hän kuinka kauniisti pyytäisi. Valtava spektaakkeli siis tiedossa.

Kaikesta mutkutuksestani huolimatta voisin silti ottaa ne seeprakuosiset balleriinat. Niiden vuoksi saatan lauantaina piipahtaa Kämp Gallerian H&M:ssä. Muuta en tuosta mallistosta tarvitse.


Ps. Tänä iltana klo 21:00 loppuu Dr Martens huutokauppa täällä! Voittava hinta tällä hetkellä 20€. Voittajaa voi todella onnitella jos hän saa Dr Martensit noin halvalla. :)


Ps2. Eilisessä merkinnässä mainitsemani Lindexin uusi mallisto kuohuttaa Ruotsissa kokojensa puolesta. Malliston vaatteet ovat kuulema liian pieniä normaalille naiselle. Entäs me lyhyet? Olen itse normaalivartaloinen mutta lyhyt, ja hukuin malliston pienimpiin, S/36-koon vaatteisiin kun niitä kävin eilen sovittelemassa. Lisää aiheesta tällä. Kiitos Heidi vinkistä!

23 kommenttia:

  1. Vaatteisiin en ole edes tutustunut, mutta ne kuvat, joita esim. kengistä ja laukuista olen nähnyt, ei ole oikein iskenyt. Just mietin, että jos näkisin kyseiset kengät ihan muuten vain jossain kaupassa, en edes ajattelisi niitä kahta kertaa. Tuntuu, että noissa taitaa juuri se suunnittelija painaa aika paljon. Jos kehtaan nyt näin ääneen sanoa, suurin osa noista kengistä (joita olen nähnyt) on jollain tavalla aika halvan näköisiä. Mutta makunsa kullakin:)

    En ole oikein uskaltanut edes mallistoon sen kummemmin tutustua, jotten loisi taas itselleni ihan turhia tarpeita.

    VastaaPoista
  2. Hipelöin niitä mustia nirunaru-platformsandaaleja H&M:n showroomilla viikko sitten. Ovat nahkaa yltä ja päältä, mutta näyttävät (ja tuntuvat) keinonahkaisilta ainakin käsissä.

    Tuon tuntuman ansiosta voin ainakin itseäni vieroittaa tästä massahysteriasta ja unohtaa koko Choo-kampanjan ;)

    VastaaPoista
  3. Joo, ei ole niin ihania kenkiä, että maksaisin niistä pyydettyä hintaa, muutenkin rikon kenkäni nopeasti ja kyllästyn varsinkin. Olishan se toisaalta makeeta omistaa jotkut ihan tunnetun suunnittelijan kengät... mutta vasta sitten, kun ne kengät on niiiiin ihanat :)! ei oo mulle niin tärkeä asia, että ryntäisin tonne jonottelemaan.

    VastaaPoista
  4. Kengistä ei iskenyt muuta kuin ne ylipolven saappaat, mutta mulla on jo sellaiset. Niitä rannekoruja ja sitä yhtä vyötä lähinnä metsästän, jos tuonne perjantaina menen... Mua kiinnostaa lähinnä vaan nähdä bloggareita ja ilmainen skumppa. ;)

    VastaaPoista
  5. Mua ei myöskään kiinnosta ne kengät yhtään, mutta yhtä rannekorua olen katellut. Mulla on jo yhdet superihanat merkkikorkkarit joilla kaiken lisäksi voi kävellä vaikka kilometrejä (noi JC:t ei mun silmään näytä siltä että niillä vois).

    Mullehan se kutsu tuli sillä, että laitoin nimeni Elle-lehden nettisivuilla olleeseen lomakkeeseen. Elän siinä uskossa, että tonne on lähetetty ainakin 1,5x määrä kutsuja ja jos se uhkaa tulla täyteen niin mun läpyskällä ei pääse edes sisään tai jotain.

    Harmi että tuli nyt vasta esille että oisit halunnut aveciksi kun mun avec on vähän pitkin hampain lähdössä sinne...

    VastaaPoista
  6. Lovely: Samoin, olen miettinyt että jos tuotteet olisi perus Henkkaa (ei siis mainostettu Choon nimellä) niin myynti olisi varmaan ihan ok mutta tuolla hinnalla saattaisi olla jopa hankalaa.

    Ilona: Sinäpä sen sanoit "näyttävät ja untuvat muovisille". Mun täytyy nyt kertoa yksi juttu joka on vaivannut mua jo pitkään.

    Kun mallisto tuli H&M:n nettiin, kävin katselemassa heti sinä päivänä kuvia ja materiaalifriikkinä tsekkasit tietysti heti mistä kengät on tehty. Balleriinat ja ne harmaat nilkkurit oli mokkaa, kaikki muut (ylipolvensaappaista en ole ihan varma) oli MUOVIA!!!! Olin järkyttynyt että muovikenkiä myydään Henkassa n.90€:n hintaan. Muutama päivä myöhemin kävin sivuilla uudestaan ja kas, kenkien materiaaliksi olikin merkitty 100% nahka. Mitä ihmettä?! Osaisikohan joku kertoa huijataanko tässä kuluttajia pahemman kerran vai mistä tuo voi johtua?

    hyppysellinen: Ne tunnetun suunnittelijan kengät (siis jos haluaa säilyttää niissä sen "oikean" statuksen kannattaa ostaa vasta sitten kun on varaa niihin AITOIHIN. Aitojahan nämäkin ovat, mutta ei niin uniikkeja mitä Choot yleensä. Eli sitten kun on rahaa satsata niin menee Choon omaan luksusliikkeeseen, saa hyvää palvelua ja lähtee kotiin maailman onnellisimpana. :)

    Anna-Maria: Ilmainen skumppa on kyllä hyvä veruke mennä minne tahansa! Harmi ettei siellä nähdä, mullekin esim. sun ja Nelliinan näkeminen olisi ollut paljon tärkeämpää kuin kengät. :)

    Prefecta: Kyllä kaikki kutsutut pääsevät sisälle, olette kaikki yhtä tärkeitä, älä huoli! Voi harmi että tuo avecisi ei ole kovin innoissaan ja muut (esim. minä) voisin olla. :)

    Kiitos tosi paljon sinulle että ajatus edes tuli mieleesi. Olet ihana! :)

    VastaaPoista
  7. Mäkään en saanut kutsua, enkä kyllä ole ihan kauhean innoissani edes itse tuotteista. Oikeastaan luulen, että katkerana paskiaisena aloin näkemään tuotteet aivan uudessa (huonommassa) valossa ihan vaan siitä syystä, että MUA EI KUTSUTTU :D :D

    No ei. Kyllä siellä ainakin muutama kiva laukku ja parit kengät on, mutta empä taida jaksaa alkaa niistä taistelemaan.

    VastaaPoista
  8. Salla: Hahaahaa, mustakin tuntuu että olisin mallistosta innostuneempi jos tietäisin pääseväni paikalle jo perjantaina. :) Ostaisin ihan varmasti balleriinojen lisäksi jotain muutakin mitä en edes tarvitsisi. On se massahysteria kummallinen juttu.. :)

    VastaaPoista
  9. En aio mennä. :) Mallistossa taisi olla yksi "ihan kiva"-laukku, mutta sehän ei tunnetusti riitä. Pakko sanoa, että jopa ihmettelen tätä hehkutusta. Ne kengät oli mun mielestä aika rumia. Mutta jokainen tyylillään.

    VastaaPoista
  10. kiitsa ei. en mene. enkä saanut kutsua. enkä halunnut kutsua. todellakin turhaa massahysteriaa.

    ymmärrän kyllä jos joku muu on niin kiinnostunut choosta, itse en vaan ole.

    kiva nähdä kuinka monella on pikkujouluissa noita vetimiä/kenkiä/laukkuja mukana.

    t. pessimistiksi ryhtynyt I May Say :o

    VastaaPoista
  11. Lähinnä minua käy myyjiä sääliksi, tsemppiä ja jaksamista tuon hulabaloon pyörittämiseen.

    Yksi miesten malliston laukku mua kiinnostaisi, niinkuin postailin jo aikaisemmin omissa höpötyksissäni, mutta en jaksa uskoa että se olisi sen 200 euron arvoinen.

    VastaaPoista
  12. NooranElämää: Niinpä, jokaisella on oma makunsa plus yleinen hypetys tekee vielä oman mausteensa tähän juttuun. Musta tuo on ihan kiva mallisto, mutta ei ehkä kuitenkaan NIIN pop mitä siitä puhutaan.

    I May Say: Uuuh, mikä asenne paistaa läpi kommentistasi. :) Noi pikkujoulut on kyllä hauska juttu. Niistä aina niin selvästi näkee mikä on SE tän vuoden sesonkijuttu. Tänä vuonna pikkujouluissa uidaan paljeteissa, se on varmaa.

    Nouvelle: Hui, maksoiko siellä joku 200€?! Se on jo aika paljon.

    Toivottavasti myyjät saa pidettyä hyvän tsempin päällä, noi on aina mahdottomia tilanteita. Kuten esim. Hullut päivät. Huh mikä meininki!

    VastaaPoista
  13. En ole kiinnostunut H&M:n Chooloilusta, mun mielestä malliston kengät oli aika "halvan" näköisiä :D

    Ja pakko kommentoida tuota Lindexiä, mäkin hukuin niihin mekkoihin, drapeeratun hihattoman mekon pääntie huiteli tyyliin navan alapuolella :D Lisäksi omassa koossani perse kinnasi vastaan mekon alaosassa, ja kokoa isommassa välitön telttavaikutelma oli luotu ja se sitten pyöri perseen ympärillä liiaksi. Välillä ei ole helppoa olla lyhyt, tosin sainpahan siitä yhdestä neuleesta neulemekon itselleni, jotain lohtua edes :D

    VastaaPoista
  14. Salka: Jep, "halpa" on aika hyvä sana. Neulemekoiksi noista Lindexin jutuista saattais just ja just olla, toisn jos olkalinja ei istu niin mulle tulee kriisi.. :)

    VastaaPoista
  15. Hmm, onkohan H&M:n verkkosivuilla ollut alun perin virhe, kun kenkien materiaaliksi mainittiin muovi..? Aika kiinnostava yksityiskohta. Jos kengät kuitenkin ovat nahkaa niinkuin kengän materiaalilappusessa kerrottiin, niin on tosiaan aika muovista se nahka. Eli todennäköisesti hyvin ohutta, kakkoslaadun nahkaa, jonka päälle on silattu paksu kerros kiiltävää suojapinnoitetta mikä myös tekee materiaalista paksumman tuntuista.

    Kiva kuulla sitten ajan saatossa, kestävätkö nämä kengät siistinä käytössö ja kuinka pitkään.

    VastaaPoista
  16. Kengät ja laukut ei oikein olleet mun makuun. Pari ihan kivannäköistä vaatetta siellä oli, mm harmaa mokkamekko ja helmikirjailtu tunikamekko. Mutta ei noilla hinnoilla. Ja olen melko varma että ne näyttää kivemmalle kuvissa kuin livenä. En vaan suostu maksamaan satasta yhdestä mekosta vaikka ois miten Jimmy Choon suunnittelema. Muutama kiva koru siellä oli mutta siinäpä se. Ehkä jätän väliin ja katson mitä on jäljellä sitten alennusmyynneissä =P

    VastaaPoista
  17. Niin, itse asiassa nehän ei taida olla varsinaisesti edes Jimmy Choon suunnittelemia vaan on vaan antanut nimensä käyttöön. Eihän se suunnittele edes JC-kenkämallistoakaan enää vaan ainoastaan jotain limited edition couture -kenkiä.

    VastaaPoista
  18. Ilona: Luulenpa, että materiaaleissa on todella säästelty ja jos nuo nyt oikeastikin on nahkaa niin juurikin noin valmistettua mitä kirjoitit.

    Käyttökokemuksia odotellessa.. :)

    Rhia: Heh, saapa nähdä jääkö noita alennusmyynteihin. Suurinta osaa designer-mallistoista on tainnut jonkin verran jäädä.

    Prefecta: No tämäkin vielä! :) Voi perhana mitä huijausta koko juttu! :)

    VastaaPoista
  19. Aika kusetusta sitten jos eivät ole edes Jimmy Choon suunnittelemia. Oon ollu siinä käsityksessä että noi designer-mallistot on nimenomaan juuri niitten tyyppien suunnittelemia...
    Eikä se paljo haittais vaikkei alennusmyynteihin mitään jäiskään, kato emmä kuole siihen jos en nyt jotain muka-Jimmy Choon suunnittelemaa retkua saa =D

    VastaaPoista
  20. Rhia: Oikea asenne! You rock! :)

    VastaaPoista
  21. Voi Jeesus tuota meininkiä tuolla taloussanomien sivuilla! Vaatemerkkien kokoluokituksista olisi ihan oikeastikin keskusteltavaa, mutta sen sijaan kymmenen sivua keskustelua on vain toinen toistaan ala-arvoisempaa kommenttia ihmisten painosta... Huh huh!

    Mitä tulee Jimmy Choohon, niin en ole kyllä ikinä juuri innostunut merkin kengistä, eikä Hennesille suunniteltu mallistokaan sytyttänyt lainkaan. Huomasin kuitenkin selailevani mallistoa fanaattisesti toivoen, että sieltä löytyisi jotain kivaa, ihan vaan koska Choo on niin hypetetty. Kyllä oli nolo olo kun asian tajusi.

    Muistaakseni edellisessä Ellessä oli noi kengät mainittu tekonahkaisiksi, ja olin ihan pöyristynyt, että tekonahkaisia remmeleitä kehdataan myydä lähes satasen hintaan. Olisi otodella mielenkiintoista tietää, mistä materiaalista ne kengät on ihan oikeasti tehty.

    VastaaPoista
  22. Piia: Sanos muuta! Suurin osa kommenteista on ihan järkyttäviä, ihan hävettää noiden ihmisten puolesta. Olisipa kiva nähdä minkä kokoiset ihmiset nimimerkkien takana itse on.. ;)

    Mulle iski sama fanaattinen olo ja nolous, pari kivaa juttua sieltä kuitenkin löysin. Noissa vaan on ihan sama kuka olisi suunnittelija, tykkäisin niistä silti. Mutta mitä ihmettä, mitähän matskua noi oikeasti on? Ajattele mikä kohu nousisi jos noi olisikin muovia vaikka toisin mainostetaan. Huh huh!

    VastaaPoista
  23. Jimmy Choo on tuotemerkki, kengät on jo vuosia suunnitellut joku muu kuin Jimmy. Eli tällä periaatteella myös Jimmy Choon Jimmy Choo -kengät ovat "huiputusta". Suuret muotitalot käyttävät ihan järjestään "alisuunnittelijoita". Esim. Teemu Muurimäki on suunnitellut Giorgio Armanille, Guccille ja Bottega Venetalle.

    VastaaPoista