maanantai 11. tammikuuta 2010

Nestemäistä kristallia

tunnetila: ja taas testituloksia

Sain syksyllä Henkel Finlandilta testattavakseni Schwarzkopfin Gliss-tuoteperheen uusimmat tulokkaat, Hair Repair sarjan (värjätyille hiuksille) shampoon ja hoitoaineen, sekä hiuksiin jätettävän kiiltohoidon. En muista milloin viimeksi olisin käyttänyt markettituotteita hiusteni pesuun. Tigin toffeeherkut pääsivät kuitenkin juuri sopivasti loppumaan, joten otin Glissin uutuustuotteet käyttöön.


Image and video hosting by TinyPic


Parin kuukauden käytön perusteella tuntuu, että kampaajalla hankittu väri on pysynyt hieman tavallista paremmin. Tuotteessa kerrotaan olevan mukana nestemäistä kristallia ja tuote mm. poistaa hiuksista sähköisyyttä. Itse en ole huomannut hiusten kiillon lisääntymistä, mutta työkaveri totesi joku päivä sivulauseessa että "sun hiuksesi ovat niin kiiltävät". Joko tuote toimii tai sitten hiukseni olivat.. öö.. likaiset.

Pesen normalisti hiukset joka toinen päivä sillä en halua kuivattaa päänahkaa enkä hiuksiani turhaan. Tällä shampoolla tuo rytmi ei kuitenkaan onnistu. Hiukseni rasvoittuvat nopeammin kuin esim. Tigin tuotteilla pestäessä, eivätkä ole pesun jälkeen "natisevan puhtaat", joten hiukset on pakko pestä päivittäin. Päivittäinen pesu ei kuitenkaan tunnu kuivattavan hiusta vaan hiukset näyttävät ahkerasta pesusta huolimatta terveille ja hyvinvoiville.


Jos sinulla on värjätyt hiukset joita peset päivittäin tämän tuoteperheen testaaminen ei luultavasti ole virheinvestointi (ja jos onkin niin ei ainakaan kallis sellainen). Jos taas kärsit helposti rasvoittuvista hiuksista kannattaa ehkä kokeilla jotain muuta sarjaa. Jokainen hius ja päänahka toki reagoi aineisiin eri tavalla, mutta oman kokemukseni pohjalta sarja on ihan kelpo hiuksensa päivittäin peseville. En kuitenkaan pidä tuotteesta niin paljon että ostaisin sitä toiste.

Image and video hosting by TinyPic

Juuri kun Glissin tuotteet alkoivat vedellä viimeisiään, toi postipoika menneellä viikolla lisää testattavaa. Tällä kertaa testiin pääsee "ammattilaisten hiustenhoitotuotteet päivittäistavarakauppoihin" -sarjan kolmas tulokas, Franck Provost Expert. Samaa kaavaa (suuret pakkauskoot, ammattimainen tuote, edullinen hinta) toteuttavat TRESemmé ja Syoss ilmestyivät kauppojen hyllyille syksyllä, Provostin tuotteet nyt tammikuun alussa. Palaan tuotearvioon kun olen testannut tuotteita riittävästi.

Suositteko itse kampaamotuotteita hiustenhoidossa vai ostatteko shampoot lähikaupasta ruokakauppareissuillanne? Itse olen käyttänyt ikuisuuden kampaamotuotteita, siksi onkin nyt hauska verrata "ruokakaupan" Glissiä ja "kampaamotasoista markettituotetta" toisiinsa ja vielä aiemmin käyttämiini kampaamotuotteisiin. Olisipa hassunhauskaa jos en huomaisi tuotteissa mitään eroa.. ;)

17 kommenttia:

  1. Millaisia ovat muuten kasvonhoitotuotteiden käyttökokemukset? Oliko Elizabeth Ardenin putsari hyvä ja kumpi voide parempi?

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Kiva kun kysyit, on unohtunut antaa vastauksia. Kiitos muistutuksesta!

    Ardenin herkän ihon puhdistusvaahto on omalle iholleni maailman paras! (Tai ainakin paras mitä olen ikinä kokeillut.) Lumenen Natural Code -sarjan 24h Moisturizer (Skin Purifier) voide oli "ihan jees" mutta en usko että ostan toiste. Ihoni tarvitsi enemmän kosteutusta mitä tuo tuote antoi. Pysyttelen siis edelleen Dermalogican Skin Smoothing Cremessä, joka tosin näillä paukkupakkasilla tuntuu olevan myöskin liian kevyt iholleni. Voiteen alle laitettava Hydrating Booster (vai mikä se oli, nimi löytyy blogin syövereistä) pelastaa kuitenkin tilanteen.

    VastaaPoista
  3. Käytin aina viime vuoteen saakka markettituotteita hiustenhoitoon, kunnes viimein viime kesänä (ehkäpä muotiblogien lukemisen vaikutuksesta) ostin ensimmäiset Tigini. Ero oli huomattava ja sen huomasivat muutkin kuin minä! Hiustenlähtö väheni, hiukset näyttivät tuuheammilta, kiiltävämmiltä ja jotenkin.. puhtaammilta? Eipä siis ole paluuta entiseen. Kohta saan myös ensimmäisen kosketukseni Tigin muotoilutuotteisiin, saapa nähdä tulevatko nekin jäädäkseen. :)

    VastaaPoista
  4. Mä oon niin onnellinen siitä, että sinäkin suosittelet kaupan halpistuotteita.:) Itse olen siis viime aikoina yrittänyt testailla Tigejä ja muita porvaristuotteita, mut en oo huomannu eroa. Tresemmen shampoosta tykkään ja se oli litrahinnaltaankin paljon esim. noita Glissejä edullisempi. Hoitoainetta testaan heti, kun sata purkkia Tigiäni loppuvat.

    VastaaPoista
  5. Käytän markettituotteita ja kampaamotuotteita iloisesti sekaisin:) En käytä yleensäkään vain vaikka yhtä shampoota/ hoitoainetta kerrallaan, vaan nytkin on käytössä hopeashampoo markettishampoo ja syväpuhdistava shampoo, sekä valikoima hoitotuotteita. Kaikki toimivat eri tavalla, ja ihan hyvin kulloiseenkin tarkoitukseen.

    VastaaPoista
  6. kampaamotuotteita tulee ostetuksi. jotenkin ne tuntuu riittoisimmilta kuin markettituotteet. yleensä pakkauksetkin on kivemmat kuin perus-garnier fruktis. tigejä inhoan niiden voimakkaan hajun takia.

    mä siirryin juuri tigeistä avedan luomushampoon ja -hoitoaineen käyttäjäksi. kuiva talvi-ilma ei sovi mun päänahalle, joten yritän näillä eteenpäin; ainakin kesään saakka.

    VastaaPoista
  7. AnnaVeen kommentista tuli sen verran mieleen vielä, että itsekin taisin aiemmin pitää kampaamotuotteita "porvaristuotteina" ja voivathan ne olla markettikamaa huomattavasti kalliimpia, mutta esim. ostamani Tigin jättipurkit (à 750 ml) shampoota ja hoitoainetta maksoivat yhteensä 39 € ja uskon niiden tällä kulutuksella kestävän vuoden - jollei pidempäänkin. Yksi markettisampoo (à 250 ml) taas kestää (tällä hiuspituudella) hyvällä tsägällä kuukauden, joten 12 kuukaudessa pelkkä shampoo tulee maksamaan ainakin sen 30 €, jos ajatellaan purkin maksavan n. 2,50 €. I May Sayn tapaan koen kampaamotuotteet jotenkin riittoisammiksi, mistä lie johtuu?

    VastaaPoista
  8. Minäkin kävin noutamassa nuo jälkimmäiset jättipurnukat postista, ja Glissejä en ole edes kokeillut. Vieläkin käytössä on nimittäin se hunajashampoo, jonka sain melkeinpä vuosi sitten blogitapaamisesta..!

    Tai taisinhan minä välillä käytellä jotain muitakin. Enkä ole kyllä yhtään sen viisaammaksi muuttunut, mikä shampoo olisi minun hiuksilleni parasta ja mikä ei ;)

    VastaaPoista
  9. Shampoot (sebastian body) ostin kampaamoreissulta luottokampaajalta, kunnes melkein 6 vuotta käyttämäni sarjan valmistus lopetettiin. Nyt olen melkein vuoden epätoivoisesti koettanut löytää korvaajaa sarjalle. Aina on hinta/laatusuhde (riittoisuus) pettänyt tai sitten muuten tuote ollut huono. Hiplasin jo euromarketissa noita tre semmen putiloita, mutta jäivät jättimäisen kokonsa takia hankkimatta.

    Kokeiltu on tigiä, uutta sebastiania sekä joicoa. Kokeilu jatkuu, kunnes hyvä löytyy. Halvimmaksi/kätevämmäksi uusille shapmookokeiluille olen todennut feeluniquen nettikaupan.

    VastaaPoista
  10. Ihan varmuudeksi olen hiusten värjäysten yhteydessä investoinut kampaamotuotteisiin eli shampooseen. Ja hiusten värjäysten välissä (hyvin lyhyt aika!) käytän sitten markettituotteita.

    Hintaero ei ole suuri: 4r-shampoo maksoi kampaajalla 7 eur.

    Jotenkin tuntuu, että kampaamon shampoolla väri pysyy paremmin.

    Tigiä voisin kokeillakin...

    VastaaPoista
  11. Mä en kyllä ole todennut kampaamotuotteiden olevan juuri sen riittoisampia kuin markettikamankaan. Ainoa shampoo oikeastaan, jonka olen kokenut olevan niin hienojakoinen, että soljuu hiusteni sisään, on tuo Tresemme. Kampaamotuotteita tietty yrittää käyttää pihistellen, kun ne on niin kamalan kalliita.:)

    VastaaPoista
  12. Mä pyrin käyttämään hiushippeilytuotteita, mua ahdistaa ajatuskin, että pesisin hiukseni jollain silikonimömmöllä! Parhaimmat kamat olen todennut löytyvän Lushilta, tosin hoitoaineissa suosin ihan kampaamotuotteita, niissä en ole niin silikonikammoinen, ja johtuen myös siitä, etten ole löytänyt kivaa ekohoitsikkaa :) Ja pakko muuten sanoa, mä oikeasti ahdistun tuollaisista jättipulloista! Kiva ostaa sellainen, ja todeta, ettei se tuote sovikaan hiuksille, varsinkin kun mua ahdistaa heittää puoliksi käytettyjä asioita pois :O ( eli testerit kunniaan!)

    VastaaPoista
  13. mä käytän nykyään uskonnollisella vakaumuksella ainoastaan kampaamotuotteita, johtuen lähinnä sisälläni valtoimenaan vellovasta pisiväripelosta. kaupan blondituotteet eivät suuremmin vakuuta, joten en edes aio ottaa riskiä.

    tummatukkaisena en huomannut merkittävää eroa, vaan pesin ihan iloisesti markettisampoilla, punatukaisena kallistuin ennemmin kampaamon punapigmenttimömmöihin.

    VastaaPoista
  14. Olen aina käyttänyt markettituotteita, tai oikeastaan ennemminkin kaikkea mitän satun äidiltäni tai vaikka tapahtumien "goodie bageista" saamaan, ja niitähän on riittänyt niin paljon, etten ole vuosiin ostanut omia pesuaineita.

    Olen huomenna menossa kampaajalle värinpoistoon, joten saatan ensimmäistä kertaa elämässäni päätyä kampaamotuotteisiin hemmotellakseni hiusparkojani kovan käsittelyn jälkeen.

    VastaaPoista
  15. Olga: Kiva kuulla että ratkaisu mm. hiusten lähtöön yms. löytyi noinkin helposti kuin uusien hiustuotteiden kautta! Nuo merkit ovat sen verran selkeitä ettei varmaan tule ihan pian palattua markettituotteisiin.

    AnneVee: Tyhmää ettei Tigi ole lunastanut lupauksiaan. Mä kyllä tykkään Tigin tuotteista ja tuo Gliss ei vetänyt niille vertoja, mutta en siis ole pelkästään kampaamotuotteiden kannalla.

    Lovely: Juuri noin, tuotteita voi ihan hyvin käyttää sekaisin. Jos joku edullinen tuote on hyväksi omille hiuksille niin miksi vaihtaa kalliimpaan?

    I May Say: Oi, luomushampoo kuulostaa testaamisen arvoiselle! Ja totta, myös minä esteetikkona katselen mielummin hyllyssä tyylikkäitä pakkauksia. :)

    Olga: Voi olla, että kampaamotuotteen ajattelee olevan tehokkaampi mitä markettituotteen ja annostelee sitä huomaamattaan vähämmän.. Tiedä sitten totuudesta.

    Ilona: No niin, päästään nyt yhdessä testailemaan noita jättipurnukoita! Ainakin ne tuoksuvat kampaamotuotteille. :)

    Piksi: Itsekään en olisi hankkinut noita jättiputeleita kahden hengen talouteemme ellen olisi saanut niitä Lorealilta testattavaksi. Noiden säilytys on hankalaa, suihkutelineeni nimittäin romahtaa jos laitan nuo siihen. :)

    Heidi: Värjätyille hiuksille tosiaan kannattaa käyttää niille tarkoitettuja aineita, jos niillä saisi edes vähän lisäkestoa värille. Ainainen värjääminen kuluttaa hiusta ja on kallista.

    AnneVee: Heh, tuo voi olla myös syy miksi kampaamotuotteet tuntuvat riittoisammilta. :)

    Salka: Mä en voi käydä ostoksilla Lushilla, ainakaan liikkeessä. Se tuoksujen "kakofonia" saa aikaan päänsäryn sekunnissa! Mutta samoin, isot tuotepakkaukset ahdistavat. Musta on niin kiva testailla uusia tuotteita että menee hermo jos tuntuu ettei tuote lopu ikinä! :)

    Tiiti: Ymmärrän huolesi, en mäkään haluaisi pissankeltaista tukkaa. :) Tummassa ei ehkä ole niin tarkkaa millä aineilla pesee, varsinkaan jos on aito brunette eikä väri ole purkista.

    Piia: Hmm, värinpoisto kuulostaa todella siltä, että uutta väriä kannattaa helliä juuri tuon tapahtuman jälkeen tarkoitetuilla aineilla. Ettei tosiaan tule sitä pissankeltaista kuontaloa.. ;)

    VastaaPoista
  16. Voi olla, että alitajuntaisesti niitä tulee annosteltua eri lailla, vaikka ei siihen kyllä itselläni mitään syytä olisi, sillä tahtoisin pian päästä testaamaan Tigin Superstareja, kun niitä on kovasti kehuttu. Nyt siis käytössä Dumb blondet, puoli vuotta kulunut ja 2/3 jäljellä eli ehkäpä sitten ensi talvena.

    Veikkaanpa muuten myös, että pumppupullo on helpompi annosteltava, "kaatopullosta" kun saattaa hulvahtaa kerralla vähän ajateltua enemmän...

    VastaaPoista
  17. Olga: Tuo annostelujuttu on myös totta. Pumppupullot kunniaaan, kaikissa vartalon tai hiusten pesuun liittyvissä tuotteissa!

    VastaaPoista