tiistai 2. helmikuuta 2010

Perjantaibrunssilla

tunnetila: tyytyväisyys

Image and video hosting by TinyPic


Kävimme muutaman bloggaajan voimin ennen perjantaista blogiristeilyä H&M:n showroomilla brunssilla ja pääsimme samalla näkemään otteita tulevasta kevät/kesä mallistosta. Olen hurjan iloinen H&M:n The Garden Collectionista, sillä vaikka kukkakuosit eivät ole ihan ominta minua niin ekologisten materiaalien puolesta haluan liputtaa aina!

Image and video hosting by TinyPic


Mallisto on tehty kokonaisuudessaan ympäristöä säästävistä materiaaleista: luomupuuvillasta ja -pellavasta, kierrätyspolyesteristä sekä tencelistä, joka on silkkimäinen uusiomateriaali jonka valmistusvaikutukset luontoon ovat minimaaliset (lainaus: H&M lehdistötiedote). Varsinkin malliston pellavaisista tuotteista tykkäsin paljon; materiaali oli ihana ja mallit minulle väritykseltään sopivan rauhallisia.

Image and video hosting by TinyPic


Juttelin ekologisista materiaaleista H&M:n edustajan Maisan kanssa ja Maisa kertoi, että tilausta kestävän kehityksen tuotteille on koko ajan enemmän ja enemmän. Tämäkin mallisto sai alkunsa ihmisten lisääntyneestä kiinnostuksesta järkevämpään ja ekologisempaan kuluttamiseen. Tehtyjä ostopäätöksiä seurataan tarkkaan myyntilukujen kautta, eli jokaisen organic cotton -tuotteen ostaminen siis kannattaa.

Image and video hosting by TinyPic


Pääsin tilaisuudessa myös hiplailemaan jo aiemmin esittelemiäni Julie Verhoevenin värikkäitä sisustustekstiilejä ja voin kertoa, että menetin sydämeni hyvin laadukkaan tuntuisille puuvillasatiinisille tyynyliinoille. Aivan ihania! Mallisto tulee myyntiin vain yhteen H&M:n liikkeeseen maailmassa (tietysti Tukholmassa) ja muualla niitä on mahdollista saada nettikaupasta. Olen iloinen että pääsin luonnossa näkemään kankaiden laadun, nyt uskallan tehdä tilauksen jos ehdin apajille ajoissa.

Pukeudutko tulevana kesänä kukkamekkoon vai et?

Postauksen kuvat otettu Nokia E71 puhelimella.

12 kommenttia:

  1. Erittäin hyvä kysymys!
    ;P

    VastaaPoista
  2. Prefecta: Heh, mitähän vastauksestasi voisin päätellä.. ? ;)

    VastaaPoista
  3. Kehottaisin tutustumaan oheisiin artikkeleihin H&M:n viimeisistä edesottamuksista ja suhtautumaan hiukan kriittisemmin ekologisuus-markkinointipuheisiin :)

    http://www.ecouterre.com/10478/hm-other-brands-guilty-of-organic-cotton-fraud/

    http://www.nytimes.com/2010/01/06/nyregion/06about.html?em

    VastaaPoista
  4. Panda: Kiitos linkeistä, kävin heti lukemassa artikkelit. Ensimmäisen artikkelin tiedot tulivat minulle uutena, ikävänä yllätyksenä, mutta tuosta vaatteiden "heitetään mielummin silvottuna roskiin kuin annetaan niitä tarvitseville" olen olut tietoinen. Useat "high fashion" merkit keräävät vanhat, myymättä jääneet mallistot kasaan ja polttavat ne mielummin kuin antavat köyhille. Heidän arvolleen ei sovi että alemman luokan ihmiset käyttävät heidän tuotteitaan. Voi että mä tulen aina tuollaisesta vihaiseksi!!!!

    Eli siis, kiitos linkeistä, alkoi heti v***ttaa. :D

    VastaaPoista
  5. Saitko tarkempaa infoa, että koska noi tulee myyntiin? Himoitsen siis paria mekkoa puutarha kokoelmasta ja en kestä jos en saa niitä :)

    Tyynylinakin on IHANA! Hiton HM miksi ne aina keksii jotain noin kivaa.

    VastaaPoista
  6. Harmittaa aina kun nuo kuvat ei näy, mutta nopeampi netti on ehkä tulossa (kun se tuntuu nyt johtuvan siitä..)

    Mä ostin aika vasta yhden mummomaisen kukkamekon kirpputorilta, en tiedä vielä yhtään osaanko käyttää sitä ollenkaan vai en: viikon päästä pääsen testaamaan, ja jos en osaa, niin annan sen äitille ;D Joskus pitää vähän kokeilla omia rajojaan vaikka kukkamekon muodossa, vaikka ne ei todellakaan sitä munkaan ominta juttua ole :D

    VastaaPoista
  7. Pee: The Garden Collection tulee myyntiin maaliskuun lopulla. Toivottavasti ehdit napata haluamasi mekot itsellesi!!!

    Wikke: Ihan tyhmää jos noi kuvat ei sulle näy. :(

    Jos vaikka harjoitellaan yhdessä sitä kukkamekon käyttöä. Tulet joku ilta meille niin pidetään kukkamekkojuhlat! :)

    VastaaPoista
  8. Kukkamekkojuhlia odotellessa! Kokeilin kukkamekkoa yks päivä päälle, ja poikaystävän ensimmäinen lohduttava kommentti oli: mummo. Jes, hyvin alkaa! ;)

    Tulin töistä katsomaan sun kuvia, ja tuo edellisen postauksen neuletakki vaikuttaa täydelliseltä! Ihana.

    VastaaPoista
  9. "Pukeudutko tulevana kesänä kukkamekkoon vai et?"

    En, en, en. En vapaaehtoisesti. En edellisinä kesinä enkä tulevinakaan.

    Toisaalta, samaa väitin pari kesää sitten vaaleansinisistä farkkushorteista, ja kuinkas siinä kävikään?

    Mutta silti:EI. Johonkinhan se raja on vedettävä.

    (Paitsi ehkä kokomustaan kukkamekkoon? Hmmm...?)=)))

    VastaaPoista
  10. wikke: Heh, vai että mummo... Sulla oli selkeesti vääränlainen kukkamekko. ;) Ja kiitti, asun nykyään tuossa neuletakissa. Se eksyy päälle joka aamu.

    Enne: Jee, kokomusta kukkamekko on mahtava keksintö!!! :D

    VastaaPoista
  11. Pukeudun luultavammin yksiväriseen mekkoon, pilkulliseen mekkoon, valkoiseen pitsimekkoon, mustaan Nanson mekkoon sekä erääseen tiettyyn NafNafin trikoomekkoon ;)

    Sellainen perinteinen kukkamekko-ajatus ei tunnu olevan tuolla listalla ihan ykkössijalla!

    VastaaPoista
  12. Ilona: Jännä ettei kovin monia tunnu kukkamekot kiinnostavan. Tai sitten tätä blogia on valikoitunut seuraamaan tietynlaista minimalismia kannattavat lukijat. :)

    VastaaPoista