lauantai 10. heinäkuuta 2010

Melkein reilaamassa

tunnetila: epäusko

Olen aina kuunnellut kärsivä ilme kasvoillani kun joku ystävistäni on kertonut lähtevänsä reilaamaan. Interrail on minulle yhtä kuin rinkan kantamisesta kipeät hartiat, unettomat yöt karmivissa hostelleissa, rakot jaloissa hirvittävästä kävelymäärästä, ainainen kiire paikasta toiseen junan lonksottaessa raiteillaan eteenpäin hitaasti eikä aina ihan niin varmastikaan. Hyi olkoon, interrail ei todellakaan ole minun juttuni.

Noin puolitoista kuukautta sitten mieheni, jonka ajattelin olevan yhtä mukavuudenhaluinen kuin minäkin, ehdotti yllättäen kesälomareissuksi reilaamista. "EI!!!! YÄÄÄÄKKKK!!!" karjuin heti vastaukseksi tarkempia selityksiä reissusta kuuntelematta. Tuo keskustelu tyrehtyi alkuunsa, mutta parin päivän päästä mies yritti taas ja tällä kertaa kuuntelin mitä hänellä oli sanottavanaan. Ehdotus kuului seuraavasti: otetaan lennot johonkin Euroopan kaupungeista jossa kumpikaan meistä ei ole aiemmin käynyt, siitä jatketaan junalla vain muutamaan kohteeseen joissa ollaan jokaisessa 3-4 päivää. Tuossa ajassa kaupunkeihin ehtisi tutustua rauhassa, junamatkat eivät olisi kovin pitkiä, perillä olisimme hyvissä hotelleissa eikä rinkkaa tarvittaisi sillä tavarat kulkisivat lentolaukussa.

Makustelin ajatusta muutaman päivän ja lopulta päätin suostua. Mies oli aika yllättynyt ja niin olin/olen kieltämättä minäkin. Aikaa tuon päätöksen teosta on muutama viikko ja matkalle lähdemme huomenna, sunnuntaina illansuussa. Lennämme ensin Budapestiin, jossa ihmeekseni kumpikaan meistä ei ole aiemmin käynyt. Budapestista matkaamme junalla Pécsin (upeita viinitiloja sekä yksi vuoden 2010 kulttuuripääkaupungeista) kautta Ljubljanaan, Ljubljanasta Wieniin ja Wienistä takaisin Budapestiin josta lennämme kotiin. Tiedossa siis neljä kaupunkia,
neljä kivaa hotellia ja vain neljä junamatkaa.

Hotelleja varaillessani hämmästyin kovasti. Ehdottomasti kalleimmat hotellit oli Ljubljanassa. Majoituksemme niin Budapestissa kuin Wienissäkin ovat edullisemmat kuin Ljubljanassa vaikka olemme Ljubljanassa vain 3 yötä, muissa kohteissa pidempään. Hyvin hämmentävää. Onkohan Ljubljanassa sitten muutenkin kallista? Tietääkö kukaan? Entäpä oletteko reilanneet ja mitä tykkäsitte? Tai mitkä ovat "must"
paikkoja matkakohteissamme?

Läppäri lähtee matkalle mukaan, eli voitte kertoilla vinkkejänne matkan varrella. Seurailen kommentointianne reissun päältä aina kun ehdin. Postatakin saatan jos jotain superhyper mahtavaa tapahtuu (tai jos ahdistaa hulluna kuten kävi muutama vuosi sitten Pariisissa), mutta juuri nyt olen niin lomafiiliksillä etten uskalla luvata mitään. Olette kuitenkin kaikki mielessäni!

14 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaapa hullun kivalta! Jossain noissa kohteissa Turun Tilda kävi hiljan häämatkalla ja on niistä kirjoitellut ihan tässä parin viikon sisällä, kantsii käydä kurkkaamassa :) Ihanaa reissua!

    VastaaPoista
  2. Budapest on ihana! Mun kaveri vinkitti Budapestista löytyvistä ns. rauniobaareista ja kävimme yhdessä, joka oli mahtava. Kyse on eriskummallisista paikoista löytyvistä baareista, esim. tämä, jossa kävimme, oli tavaratalon ullakolla (ihan kuin varastossa) ja sisäänkäynti oli hämyisällä kujalla, eikä sinne ollut edes mitään opasteita, mutta silti baari oli täynnä. Ihan kuin olisi ollut kutsumatta jonkun kotibileissä.:D Voin vinkittää lisääkin juttuja Budapestista, jos haluat?

    VastaaPoista
  3. Herttainen: Mäkin alan jo odottaa reissua innolla, tähän asti on ollut vähän epäileväinen fiilis.. Ja kiitos vinkistä, käynpä tsekkaamassa Tildan tilukset. :)

    AnneVee: Jee, just tollasia vinkkejä haluan. Lisää lisää, kiitos, kiitos!!! Jos sulla on niitä paljon ja ehdit kirjoitella niin laita vaikka sähköpostiini.

    VastaaPoista
  4. ihanaa! Mulla on ollut aina samat fiilikset reilaamisesta - samoissa kamoissa hikisenä jättireppu selässä - ei kiitos. Teidän reilireissunne kuulostaa sellaiselta, että voisin lähteäkin :) Kiertely siis kiinnostaa, mutta hikiset 2 euron päiväbudjettireissut: ei kiitos.

    Siskoni asui kolme vuotta unkarissa, Budapestin lähellä ja ehdin käydä siellä muutamaan otteeseen :) Ihana paikka! Pitäis mennä uudelleen tässä joskus.

    Mahtavaa matkaa!

    VastaaPoista
  5. Mun korviin tuollainen reissu kuulostaa kivalta ja tulipa vähän vastaavaa kokeiltua mieheni kanssa viime kesänä. Lennettiin Wieniin, josta käytiin Budapestissa muutama päivä ja sitten Linzissä (oli Euroopan kulttuuripääkaupunki silloin) jokunen myös, välisiirtymät hoidettiin junalla.

    Hoh, taidan olla vieraillut viime kesänä samaisessa baarissa kuin AnnaVee (ikinä en ois uskaltanut mennä ilman paikallista kaveriamme ja senkin kanssa oli vähän niin ja näin, mutta kannatti, oli aika elämys). En tosin tiedä miten näitä baareja Budapestista löytää, kiroiltiin ennen kaveriin törmäämistä miehen kanssa pari päivää, että on se kumma kun Budapestista ei löydy kivoja rentoja baareja mistään, vaan pelkästään turistirysiä (yleensä kun kaupungista kuin kaupungista onnistutaan ajautumaan kivoihin paikkoihin ilman etukäteissuunnittelua, mutta Budapestissa se ei onnistunut). Viime vuonna tähän aikaan siellä oli about 40 astetta lämmintä ja taitaa niin olla nytkin :)

    Wien on ihana paikka. Mun mielikuvissa se näyttäytyi pömpöösinä wienervalssi- ja sachertorttu-mestana, mutta kuinka väärässä olinkaan. Rakastuin siihen kaupunkiin, kahvilakulttuuriin, ravintoloihin, kapakoihin, kaupungin konstailemattomuuteen. Nousi mun top-listalle heti Berliinin jälkeen :)

    VastaaPoista
  6. Budapestissä asuneena suosittelen ehdottomasti paikkaa! Vanhassa blogissani oli paljonkin siitä juttua, mutta jos nyt äkkiseltään jokin vinkki pitää heittää, tykkäisitte varmaan Szimplakert-baarista. http://www.szimpla.hu/index_en.htm

    Oi, nyt tuli ikävä Budapestiin! :-D

    VastaaPoista
  7. Ihanaa lomareissua! Me joskus suunniteltiin idän pikajuna-reissua ( siis Venäjän läpi Kiinaan, en nyt muista sen reitin virallista nimeä.. ), mutta joo, luulenpa että karjaisisin aika ison EIN, jos mies jostain syystä kyseiset suunnitelmat muistaisi :D

    VastaaPoista
  8. wikke: Joo, tästä ei ole tulossa budjettimatka mutta hikinen kylläkin. Siellä nyättää olevan +33 seuraavien päivien lämpöennuste. Hieman vähempikin riittäisi... Kiitos, ihanaa loman jatkoa sinullekin!

    leela: Oi kiitos kommentista Leela, nyt odotan reissua vielä pikkasen enemmän. Varsinkin tuo Wienin kehuminen oli kiva juttu, kaikki kun kehuvat meille koko ajan kilpaa Budapestia ja Ljubljanaa niin tuli fiilisi että onko se viimeinen kohteemme eli Wien sitten kaikkein tylsin..

    Bisquits: Jes, mahtava linkki ja vinkki. Kiitos, just meidän näköisemme paikka!! Miten arvasitkin. ;)

    Salka: Kiitos Salka! Heh, tuo "junalla Kiinaan" saattais jäädä multakin tekemättä. Tai mitäs jos ensi kesänä... Hui! :)

    VastaaPoista
  9. Oi, ihanalta kuulostaa reissunne! Wieniin tykästyin itse, parasta kaupungissa on istua kahviloissa ja katsella elämänmenoa. Olen mieheni kanssa innostunut matkustelemaan junalla. Viime kesänä lensimme Brysseliin, josta junalla Pariisiin ja Normandian ja Bretagnen rannikkoa alaspäin, lautalla Jerseyn kautta kanaalin yli Englannin puolelle, junalla Lontooseen ja Lontoosta lento Helsinkiin. Tänä kesänä teemme vastaavan junareissun, mutta lennämme Sveitsiin ja siitä samantien Italiaan, jossa junailemme paikasta toiseen. Reissuun ollaan varattu pari viikkoa aikaa siten, että paikasta riippuen viivymme kohteissa päivästä useampiin. Ja todellakin yövymme hotelleissa, olen liian vanha yhteismajoituksiin sun muihin. Huomenna onkin lento, joten pitäisi kai pakkailla se rinkka lähtövalmiiksi...

    VastaaPoista
  10. kävin viikonloppureissussa ljubljanassa muutama vuosi sitten. kaupunki ei muistaakseni ollut sen kalliimpi kuin budapest. mutta se on todella pieni.

    kannattaa lähteä ljubljanasta päiväretkelle rannikolle ja luoliin. em retki oli matkan ehdottomasti paras anti.

    VastaaPoista
  11. Ljubljanasta voi lähtee myös Blediin (noin tunnin matka), siellä on makeita maisemia ja sellanen rauhallinen postikorttikylä.
    http://sanuska.1g.fi/kuvat/CouchSurfing/Surfing2009/Bled/

    VastaaPoista
  12. Kuulostaa varsin mukavalta reilausvaihtoehdolta! :) Kaikin puolin ihanaa reissua!

    VastaaPoista
  13. Ystäväni kävi Budapestissa ja kehui paikkaa kauniiksi. Ravintolassa kuulemma helposti tyrkytetään turistimenua, joten toivottavasti onnistutte kiertämään sellaiset paikat kaukaa. Hauskaa matkaa ja seikkailua! Itse seikkailen parhaillaan Thessalonikissa, mutta blogeista on vaikea olla erossa!

    VastaaPoista
  14. Netta: Oi, reissunne kuulostaa tosi hyvältä!!! Oma reissumme onnistui niin hyvin että voisimme lähteä toistekin. Ehkä tosin hieman lyhyemmillä junamatkoilla... Ljubljanaan oli junalla hirveä matka vaikka kilometreissä matka oli alle 300km. Oli pienoinen yllätys mutta onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin.

    Kivaa matkaa teillekin jos vielä olette reissun päällä!

    Anonyymi: Kiitos hyvästä vinkistä, emme kuitenkaan jaksaneet lähteä kaupungista minnekään. :) Ljubljana oli kyllä tosi pieni, olimme siellä kolme päivää ja olimme lopussa jo kyllästyä. Museot kuitenkin pelastivat viimeisen päivän. Ja hyvä ruoka. :)

    sanumaria: Kiitos vinkistä! Tuota Blediä moni on kehunut, mutta olimme Ljubjlanassa vain kolme päivää joten emme ehtineet muualle. Ehkä sitten ensi kerralla!

    Christina: Kiitos Christina! Reissu oli todella onnistunut, täytyy postata siitä tarkemmin kunhan ehdin.

    Cat: Kiitos toivotuksista ja vinkistä. Budapest oli tosiaan kaunis ja taisimme välttyä turistimenuilta. Ärsyttävää tollanen huijaus. Ja ihanaa Thessalonikia sinulle jos olet siellä edelleen.

    VastaaPoista