tiistai 30. marraskuuta 2010

Ostoksilla New Yorkissa

tunnetila: mitään en oo ostanu...

Image and video hosting by TinyPic

Kuvan perusteella saattaisi päätellä että reissushoppailu karkasi New Yorkissa käsistä. Ehei, ei ollenkaan! Läksin matkaan ostoslistan kanssa ja reissun lopussa sain vetää viimeisenkin tuotteen listalta yli. Tein ainoastaan pari heräteostosta ja ainakin vielä olen iloinen myös noista hankinnoista.

Paras paikka ostosten tekoon New Yorkissa on mielestäni Soho. Pienellä alueella (suurimmaksi osaksi Broadwayn varrella) on toinen toistaan kiinnostavampia liikkeitä (vaatteet, kengät, sisustus...) vieri vieressä. Samalta kadulta löytyvät kansainväliset suosikkimerkit kuten brittiläiset All Saints ja TopShop
, sekä japanilainen Uniqlo, jonka laadukkaanoloinen ja edullinen kashmir sai ainakin oman pääni pyörälle ja lompakon nyörit avautumaan. Amerikkalaisista merkeistä tarjolla on mm. Banana Republic, Gap, Kenneth Cole ja useita Leviksen liikkeitä. Sulassa sovussa hieman kalliimpien merkkien kanssa kadulla on myös Forever21 sekä muita edullisia, suorastaan halpoja, liikkeitä.

Image and video hosting by TinyPic

legendaarisen luksustavaratalo Henri Bendelin joulusomistuksena
ihmisen kokoisia balleriinanukkeja roikkumassa katosta


Myös ikisuosikki ja eräs maailman kuuluisimmista ostoskaduista on tietysti 5th Avenue. Fifth Avenuelta löydät kaiken tarpeellisen ja tarpeettoman leluista (FAO Schwartz) tietokoneisiin (Apple Store) ja jalokiviin (Tiffany). Kadulta löytyy myös useita upeita tavarataloja kuten Henri Bendel. Kaikki ei kuitenkaan ole 5th Avenuella kallista. Luksusbrändien seasta löytyy niin ikään H&M kuin myös californialainen, Jenkeissä super suosittu Hollister. (Suosittelen piipahtamaan Hollisterin liikkeessä vaikka saisitkin jonottaa hetken päästäksesi sisään. Hollisterilla miesmyyjät ovat nimittäin pukeutuneet ainoastaan uikkareihin ja flipflopeihin ja flirttailevat kikatteleville naisasiakkaille minkä ehtivät. Purrrrr...)

Image and video hosting by TinyPic

Kukkaroani kevensi tällä matkalla myös Woodburry Common Premium Outlet. Olen käynyt New Yorkissa useamman kerran ja haen aina outleteista täydennystä ainakin alusvaatevarastoihini. Käytän pääasiassa Calvin Kleinin alusvaatteita ja niitä löytyy monista New Yorkin läheisyydessä olevista outleteista hyvin kohtuullisin hinnoin. Niin kävi tälläkin kertaa.

Woodburryyn pääsee näppärästi bussilla (matka kestää vajaan tunnin ja bussit lähtevät Port Authoritystä) ja kylästä löytyy yhteensä 220 liikettä, mukana CK:n lisäksi luksusmerkkejä (mm. Balenciaga, Burberry ja Dior) sekä liikkeitä "tavallisille kuluttajille", mm. American Apparel, UGG Australia, Nine West, Converse jne. Toinen iso outlet (valtava ostoskeskus) on Jersey Gardens mutta sieltä en juuri koskaan löydä mitään. Woodburryssä jokaisella merkillä on oma pieni talonsa, joten siellä tiettyjen merkkien hakeminen on huomattavasti helpompaa kuin ostarimaisissa paikoissa joissa vallitsee usein kaaos.

Image and video hosting by TinyPic

ostoksilla Woodburryssa, taustalla värikäs syksy parhaimmillaan

Jos haluat tehdä edullisia ostoksia ja upeita löytöjä sinun ei välttämättä tarvitse lähteä outleteihin Manhattanin ulkopuolelle. Saarelta (=Manhattan) löytyy useampikin outlet-liike joissa on hauska käydä aarrejahdissa. Näistä mainittakoon vaikkapa Century21, DSW ja Daffy's. Kaikista näistä voi tehdä edullisia löytöjä jopa designer-vaatteista, mutta jos huono tuuri käy, paikkojen koluamisessa menee koko päivä eikä mitään jää saaliiksi. Hauskaa penkominen on silti!

15 kommenttia:

  1. Niille myyjämiehillehän tulee kylmä!

    VastaaPoista
  2. Petra: Heh, siellä liikkeessä oli tosi lämmin! (Oli hieman kuuma talvitakissa..) Tyttömyyjillä oli päällä pienet topit, minihameet ja jalassa läpsyt. Oli pojat (ja tytötkin) valittu hommiin varmaan treenattujen kroppien perusteella..

    VastaaPoista
  3. Mullakin on jo pitkä ostoslista, aikalailla samoja paikkoja joissa sinäkin näytit käyneen. :) Woodburyyn ollaan myös varattu yksi päivä, mutta saa nyt nähdä, pääsenkö koko Amerikkaan. :( Hemmetin lakko.

    VastaaPoista
  4. .Nekku.: Voi paska!!! Apua, on sun pakko päästä reissuun!!! Siellä on mm. kosmetiikkakin niin paljon halvempaa kuin Suomessa ja valikoimat ihan mielettömät, että on sun pakko päästä sinne ostoksille. :) Pidän peukkuja!

    VastaaPoista
  5. I KNOW!! Toivon, että lakko loppuu ennen perjantaita tai että saavat reititettyä mut jollekin uudelle lennolle. Fingers crossed.

    VastaaPoista
  6. Pitkästä aikaa pääsin kurkkaamaan mitä Ninalle kuuluu!
    Hyvää näyttää kuuluvan, aivan upeasti olet edustanut Suomea ja suomalaista designia rapakon takana, hyvä sinä <3
    Täällä podetaan järkyttävää yskä-nuha-influenssa-whateveriä, ja odotellaan josko kohta tulis jo kesä ;)

    VastaaPoista
  7. .Nekku.: Mä pidän sormet ja varpaat ristissä ja toivon että pääsette matkaan!

    Joy: Voi Joy, ihana kuulla sinusta! Paitsi tylsää että siellä sairastellaan. Pikaista paranemista ja kesän odotusta.. (Voisin veikata että jälkimmäistä saatte pienen hetken odotella.. :))

    VastaaPoista
  8. Uniqlon neuleet on mahtavia. Hinta-laatusuhde on tosiaan kohdallaan. Banana Republic on myös ehdoton suosikkini. Onneksi nämä löytyvät myös Lontoosta - omasta suosikkikaupungistani. New York on kyllä myös ihana kaupunki.

    VastaaPoista
  9. Nasu: Mä olen käynyt Lontoossa kunnolla (päivän pistäytymisiä ei lasketa) viimeksi vuonna -94!!! Tykkään kaupungista todella mutta mieheni vihaa Lontoota eikä suostu lähtemään sinne. Tulee sitten käytyä aina kaikkialla muualla. Täytyisi tehdä joku kerta Lontooseen vaikka tyttöjen reissu niin pääsisi taas fiilistelemään.

    VastaaPoista
  10. Mitä löytyy Sephoran kasseista ;D ?, kyselee kosmetiikkahiiri Kaisa

    Sephora on ikuinen suosikkini, melkein (mutta vain melkein) valitsen matkakohteeni Sephoran myymälöiden perusteella... Ihana, että sun matka oli kaikinpuolin onnistunut!

    VastaaPoista
  11. Kaisa: Hihii, kiva kuulla sinusta! :) Sephorassa oli pakko vierailla parikin kertaa ja vaan taivastella edullisia hintoja. Varsinkin kun dollari oli tuolloin euroon nähden halpa niin esim. meikkivoide joka maksaa Suomessa 49.90€ maksoi tuolla $40 eli vähän yli 30€. Taivas!!! Kosmetiikkalöydöistä tulossa oma postaus. Tietty! ;)

    VastaaPoista
  12. Täällä mä oon kyllä ahkerasti joka päivä :D Ite hamstrasin Sephorasta viimeks Amerikassa Ole Henriksenia ihan pilkkahinnalla, Euroopasta ei ikinä löydä niin edullisesti... Harmi (tai onni), että pitkät lennot on niin ahdistavia, muuten sitä ehkä himottais useemminkin Atlantin toiselle puolelle.

    Kaisa

    VastaaPoista
  13. Kaisa: Mä odotan sitä päivää kun keksitään teleporttaus ja paikasta toiseen siirtyminen tapahtuu hetkessä. (Saanen odotella aika kauan... :) )

    Ps. Oot ihana!

    VastaaPoista
  14. Lontooseen uskaltaa lähteä yksinkin. Kokeiltu on. Saa ihan oikeasti tehdä ihan mitä haluaa, milloin haluaa, mikä on perheelliselle harvinaista luksusta. Mutta tyttöporukassa on kyllä vieläkin kivampaa. Sanonta "If you are tired of London, you are tired of life", on niin totta. Sama tosin pätee kyllä New Yorkiinkin varmasti.

    VastaaPoista
  15. Nasu: Mä voisin muokata ton sanonnan miehelleni muotoon "If you hate London.." jne. :) Mutta totta, sanonta sopii varmasti molempiin kaupunkeihin. Yksin reissaaminen on musta aika tylsää, siksi tulee yleensä lähdettyä matkoille seurassa.

    VastaaPoista