keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Kauppareissujen kaveri

tunnetila: puheripuli

Kotona ollaan! Ja voi että miten paljon minulla taas olisi asiaa. Onneksi huomenna on vapaapäivä niin ehdin valmistella postauksia ja kuvailla ostoksia. Olen löytänyt viimeisten viikkojen aikana monta kivaa juttua joita olen metsästänyt enemmän tai vähemmän aktiivisesti kuukausia. Jopa yksi jo vuosia jatkunut etsintä on päättynyt.

Mutta etten halkea liitoksistani minun on heti päästävä esittelemään teille paras ostokseni, uusi lompakko! Vanha, monta vuotta sitten New Yorkista ostettu Kenneth Colen lompakko on edelleen päällisin puolin hyvässä kunnossa, mutta kolikkopuolen vetoketju on ollut jo hetken rikki. En ole halunnut tyytyä "ihan ok" vaihtoehtoon joten olen sinnitellty rikkinäisen lompakon kanssa ja kaivellut kolikoita sitkeästi mutta toivottomana laukun pohjalta.

Berliinin reissulla kävimme KaDeWe:ssa, Euroopan toiseksi suurimmassa tavaratalossa (Lontoon Harrodsin jälkeen) ja kuinka ollakaan, juuri tuolla tavarapaljouden keskellä törmäsin kivaan saksalaiseen nahkatuotteita valmistavaan merkkiin Liebeskind Berlin.


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Voitte uskoa mikä onni kaltaiselleni järjestelmällisyyden perikuvalle oli löytää juuri se oikea lompakko joka on sopivan pieni (yleensä kaikki vetoketjulla kolmelta sivulta suljettavat lompakot ovat jättimäisiä) mutta kuitenkin sopivan tilava. Lompakko on mattapintaisempi kuin kuvassa (salama ei aina ole paras kaveri) ja juuri minun tarpeisiini ideaali. Liebeskind Berlin myöntää myös tuotteilleen kahden vuoden takuun, joten jos lompakko menee rikki tulee hyvä syy vierailla taas Berliinissä. (Ai miten niin postit on keksitty??)

Lompakossa tuntuu olevan kuitenkin yksi huono puoli. Hyvin huono puoli. Se on nimittäin niin ihana että tekee mieli jatkuvasti ostaa jotain että saa kaivaa sen esille. Koin tuon ominaisuuden tänään karvaasti kun "ihan vain pika pikaa" piipahdin työpäivän jälkeen keskustassa..

Oletteko te kaltaisiani lompakkofiilistelijöitä vai onko ihan sama missä rahanne ja korttinne säilytätte?

9 kommenttia:

 1. Toinen lompakkofiilistelijä täällä! Itselleni vaivaa tuottavat lukuisat kortit; ei niinkään rahat :D

  Tuo KaDeWen lompakko vaikuttaa varsin hienolta... mistähän minä löytäisin vastaavan... (KaDeWessa olen käynyt; enpä silloin vaan etsinyt lompakkoa).

  VastaaPoista
 2. Tuijotin varmaan minuutin epäuskoisena tuota ylintä kuvaa samalla kun luin tekstiä. Sit tajusin skrollata alaspäin ja tajusin, ettei se loota ollutkaan se lompakko.:D
  Mun ajokortti on sellainen valtava eli joudun enimmäkseen ostamaan lastenosastolta lompakkoni, koska kaikissa aikuisten lompakoissa ainoa kuvatasku (siis läpinäkyvällä muovilla) on aina pankkikortin kokoiselle.:(

  VastaaPoista
 3. Heidi: Heh, mulla taitaa olla vähän sama ongelma: lompakossa on pääosin kortteja ja kolikoita. Huhuu, setelit, missä olette? :)

  KaDeWe on niin iso paikka että sieltä ei löydä varmasti mitään jos vaan haahuilee ympäriinsä. Minulla oli missiona löytää matkalta lompakko (vaikka sitten lentokentältä), joten tein täsmärynnäkön lompakko-osastolle. Onneksi, olen niiiiiin iloinen!! :)

  AnneVee: Hmmm, ehkäpä lompakon pakettiakin voisi jotenkin hyödyntää... ;) Sinne saattaisi mahtua sellainen suurempi ajokorttikin. Voin myydä ton laatikon sulle. :D

  VastaaPoista
 4. XDD

  Musta tuntuu, ettei mulla oo varaa sun pakkausmateriaaleihin.:DD

  VastaaPoista
 5. AnneVee: Hahahahhahahaa!!!! :D

  VastaaPoista
 6. Se muuten on todella raivostuttavaa kun lompakko on väärän mallinen. Taidan siis olla lompakkofiilistelijä. Mulla on sama ongelma kuin AnneVeellä, postikortin kokoinen ajokortti rajoittaa lompakon hankkimista. Tosin itse en näe tarpeellisena pitää sitä kuvataskussa kun sitä tarvitsee oikeasti niin hirveän harvoin. Mutta nykyiseen lompakkooni ajokortti mahtuu juuri ja juuri. Itse kun inhoan niitä jättikokoisia lompakoita.
  Omani pitää olla pieni jotta se mahtuu myös pieniin käsilaukkuihin joita käytän paljon. Ostin nykyisen lompakon vuosia sitten ja nyt alkaisi olla taas vaihdon aika, sisäpuolen kangasosa on repeytynyt ja yksi taskun takaosa lerpattaa ärsyttävästi. Raivostuttava etsintä siis alkaa taas pian...

  VastaaPoista
 7. Rhia: Juuri "sen oikean" lompakon etsiminen tosiaan on raivostuttavaa. Onneksi nyt löytyi. Tuossa se on taas vieressä ja nuuskuttelen sitä säännöllisin väliajoin. Miten uusi nahka voikaan tuoksua noin hyvälle?! :)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi6/1/11 11:47

  Kaikki nahkatavara pitää olla mieleistä; laukku, lompakko ja avaimenperä. Oma lompsa on Mulberryn mallistosta. Edellinen oli (tai on edelleen) Marc Jacobsin mallistosta. Katselin juuri Stockalla Lancelin lompakoita, niitä oli muutamia alekoreissa..

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Tuo on ihan totta. Jos hankkii jotain laadukasta jonka tietää kestävän käytössä vuosia sen täytyy olla mieleistä. Olen joskus hankkinut lompakon/laukun tms. ajatuksella "tällaista tarvitsen, tämä on ihan ok" ja hetken päästä laittanut tuotteen kiertoon kun olenkin löytänyt sen täydellisen. Voi mitä rahan tuhlausta! Onneksi olen oppinut tuosta pois.

  Ja kiitos ale-vinkistä, Stockan ale on ihana..

  Nim. kävin siellä eilen ensimmäistä kertaa näiden alejan aikana... ;)

  VastaaPoista