keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Käsivoiteiden taisto

tunnetila: testaus

Image and video hosting by TinyPic

Ikisuosikki L'occitanen sheavoikäsivoide vs.
uusi haastaja Weledan Tyrnikäsivoide


L'occitane

+ rasvainen ja hyvin paksu voide, sopii erittäin kuiville käsille
+ hoitaa parissa päivässä esim. kuivuudesta halkeilleet rystyset
+ tuoksu aika voimakas mutta kun siihen tottuu tuoksu on hyvä
- jos tuotetta laittaa liikaa on vaikea saada se imeytymään
+ luonnonmukainen tuote, ei eläinkokeita
+ saatavilla eri kokoisia tuubeja
(kuvassa suurin 150ml, käsilaukussa mukana pienempi 30ml,
iltalaukussa kaikkein pienin 8ml)

Weleda

+ kevyempi kuin L'occitane, silti hyvin hoitava
+ imeytyy nopeasti
+ nopea imeytyminen mahdollistaa tehohoitomaisen käytön
(laitan itse voidetta kaksi kertaa jos kädet, esim. sormenpäät, tuntuvat todella kuivilta)
+ luonnonmukainen tuote, ei eläinkokeita
- tuoksu (ainakin minusta) hieman epämiellyttävä, käytän siksi vain iltaisin
+ pieni ja näppäränkokoinen purkki (kuvassa 50ml),
olemassa myös hyvin pieni näytepakkaus joka kulkee helposti mukana


Suosittelen molempia tuotteita ja käytän Weledan ilolla loppuun. En usko kuitenkaan vaihtavani pois L'occitanesta. Tuotteen tuoksu on minulle sen verran tärkeä asia ja se on ainut seikka mikä ei Weledassa miellytä.

Onko teillä käsirasvasuosikkia josta ette vaihda pois? Vannoin ennen Elizabeth Ardenin Eight Hour Hand Creamin nimeen mutta nyt kun pitkästä aikaa testasin sitä tuntui, että se jättää käsiin kalvomaisen pinnan enkä tykännyt siitä enää. Jännää miten mieli muuttuu tällaisissakin asioissa.

13 kommenttia:

  1. Mun esikoisella on todella kuivat kädet. Ainoa, joka tehoaa EIKÄ KIRVELE (hyvin tärkeää...) on Ceridal Lipolotion. Oma suosikkini on BodyShopin hamppukäsirasva (tuoksuun, hmm, kesti tottua).

    VastaaPoista
  2. Minä luotan Erisaniin, tymäkämpi vartalovoide kuvialle iholle toimii myös käsivoiteenani. Pidän monikäyttökosmetiikasta ja niinpä vetelen samaa tavaraa myös kuiviin jalkapohjiin ja saunan jälkeen koko kroppaan. Joskus tehokuurina myös kasvoille. Hajusteettomana pidän siitä kovasti koska ei aiheuta migreeniä eikä ärsytä hajuaistia.

    Olen testannut sekä L'Occitanen shea butterin että tuon Weledan käsivoiteen. Weledassa oli niin karmea haju että en yksinkertaisesti pystynyt sitä paria kertaa enempää käyttämään, tuolla se odottaa kaapissa uutta yritystä. Shea butterinkaan hajusta en pitänyt, mutta siihen totuin jonkun ajan päästä. Tosin heti jos oli yhtään migreenifiilinkinen päivä oli pakko jättää väliin koska silloin hajuaistini tehostuu.
    Kummankaan voiteen tehosta en voi kehuja antaa. Mulle kumpikin jätti omituisen kalvon iholle eikä tuntunut kovinkaan kosteuttavalta. L'Occitanesta kirjoittelinkin arvioni omaan blogiin silloin kun sitä käytin.

    VastaaPoista
  3. Tarkennan vielä että mainitsemani L'Occitane on siis tuo sama kuivan ihon käsivoide vaikka puhui Shea Butterista :)

    VastaaPoista
  4. Haha, just kirjoitin eilen tälle päivälle melkein samanlaisen postauksen!:D

    Täällä tykätään Avonin ja The Body Shopin käsivoiteista.:)

    VastaaPoista
  5. Wandabe: Voi että, en taida tietää kuivista käsistä mitään sillä ei tullut mieleenkään että joku voide voisi kirvellä. Auts! Onneksi sopiva rasva on kuitenkin löytynyt.

    Siskoni vannoo BodyShopin hamppujalkavoiteen nimeen. Tuoksu on kyllä aika mielenkiintoinen.. ;)

    Rhia: Monikäyttökosmetiikka rulez! (En tosin omista yhtään sellaista, mutta rakastan kaikkea monikäyttöistä. :D)

    Myönnetään, että L'Occitanen voiteesta jää pieni kalvo käsiin hetkeksi, mutta se tuntuu minusta vain ihanan hoitavalta. EA:n kalvo taas oli jotenkin silikoninen tms. Siitä en tykännyt kun viimeksi kokeilin.

    MouMou: Heh, great minds think a like!! :) :)

    VastaaPoista
  6. Body Shopin hamppukäsivoide on myös oma lempparini. Itse pidän tuoksustakin, se on mukavan maanläheinen ja kaltaiseni makeiden hedelmäisten tuoksujen ystävän nenään jopa (dare I say...) raikas. Toinen suosikki on perinteinen Lemon Juice & Glycerine, joka tuoksunsa puolesta napsahtaa mukavasti tuohon itselleni tutumpaan kategoriaan.

    VastaaPoista
  7. body shopin hamppuirasvaa täälläkin käsiin hinkataan etenkin yöksi. Paras tähän asti kokeilemistani, ja työn vuoksi kun joutuu käsiä lotraamaan vesissä paljon, niin koppurakädet tarvii tehohoitoa kyllä päivittäin.

    VastaaPoista
  8. Mulla oli pitkäääään suosikkina joku apteekkisarjan käsivoide, mutta sen valmistus lopetettiin. Etsin pitkään ja hartaasti suosikkia ja nyt luulen löytäneeni sopivan; Dermosilin Tyrnikäsivoide, se versio, joka tuoksuu, sitä kun saa tuoksuttomanakin.

    VastaaPoista
  9. Anonyymi7/4/11 13:12

    Tällä hetkellä tykkään apteekin perusvoiteesta Aqualan Duo. Jos kädet tuntuu kuivuvan helposti, niin kannattaa miettiä myös millaisella saippualla käsiään pesee. Oma suosikkini pitkään on ollut LV:n nestemäinen saippua herkälle iholle, voi käyttää niin käsi- kuin suihkusaippuana. Tuolla voi pestä useastikin eikä todellakaan ole heti kuivumassa :)

    Karita

    VastaaPoista
  10. Joo, esikoiselle on niin kuivat kädet, että puoli talvea rasvattiin vasta nukahdettuaan. Silti heräsi itkemään rasvauksen jälkeen kun ihoa alkoi kirvellä. Kaverinsa äiti vinkkasi tuosta Ceridalista ja onkin loistotuote! Sitä ennen on hankittu sen Body Shopin rasvan lisäksi lukuisia käsivoiteita, joten mulla on ainakin nyt purtiloita mitä käyttää loppuun...

    VastaaPoista
  11. Tykkään hurjasti L´Occitanen kirsikankukilta tuoksuvasta käsivoiteesta. Nimi ei nyt tule mieleen. Töissä mulla on just tuota sheavoikäsivoidetta, koska tuntuu että se ei imeydy kovin nopeasti, joten sitä käsiin ja sormet näppikselle. Kotona kärsivällisyys ei tuolle voiteelle riitä.

    VastaaPoista
  12. .Nekku.: Uskon hamppuvoiteen voimaan, mutta tuoksu on kyllä sellainen jonka vuoksi voide jää monille kakkoseksi. Valitettavasti herkkisnenäni dissailee tuotetta. :)

    VINNIENNA: Onkohan siinä käsivoiteessa miedompi tuoksu mitä jalkavoiteessa?? Kun niin moni suosittelee niin melkein tekisi mieli testata..

    Shandi: Mä en oikein tunne noita Dermosilin tuotteita. Jotain jalkakylpysuolaa mulla on ollut ja käsisaippuaa. Molemmat oli kyllä kelpotuotteita, eli uskon käsivoiteen olevan myös kelpo.

    Karita: Mulla on käsisaipuana niin ikään L'Occitanen käsisaippua joka (lupauksistaan huolimatta) kuivattaa kyllä ihoa, mutta pahin on työpaikan saippua, hyi olkoon! Kerran kun pesaisee kätensä niin kädet on sellaiset korput ettei ilman rasvaa voi tehdä enää töitä. :)

    Wandabe: Voi pientä, käy ihan sääliksi. :( Loistavaa kuitenkin että enää ei kirvele. Ja onneksi on kohta tulossa kesä ja lempemmät säät. Toivottavasti se auttaa.

    Netta: Aika pitkään tuon shea-voiteen kunnolla imeyttäminen kyllä kestää, mutta minulla se käy jo niin rutiininomaisesti etten edes kiinnitä siihen huomiota. Tosin jos hommaisin jonkun helpommin imeytyvän voisin ilahtua hyvinkin positiivisesti.. :)

    VastaaPoista
  13. en tiedä tuoksusta... voimakkaalle haisee kyllä. Mutta on sitä myynnissä onneksi pikkuinen käsilaukkukokoinen tuubikin jolla voi testailla ja ostaa sitten se jättituubi jos tykkää :)

    VastaaPoista