tiistai 3. huhtikuuta 2012

Erinomaista palvelua

tunnetila: tyytyväisyys

Image and video hosting by TinyPic

Ostin helmikuussa Kenkäfriikistä Shabbies Amsterdamin vaalean nahkalaukun. Laukku oli alennettunakin aika arvokas joten mietin hankintaa pitkään. Lopulta päätin ostaa laadukkaan ja tilavan laukun vaikka arvelin likaavani vaalean nahan heti. Käsittelin laukun pinnan ennen käyttöönottoa värittömällä Woly Perfect Gelillä ja toivoin saavani pitää laukun puhtaana ja lialta suojattuna. 

Arvaatte jo varmaan että muutaman käyttökerran jälkeen huomasin laukun muuttuneen takapuolelta harmaaksi ja hyvin epäsiistiksi. Laukun takapuoli, joka siis on takkia vasten, oli imaissut kunnolla väriä mustasta villakangastakistani. Olen käyttänyt takkia aina mustien laukkujen kanssa enkä ole huomannut että takista lähtee väriä. Kyllä muuten lähtee, ja paljon.

Menin hädissäni Kenkäfriikkiin kysyäkseni mitä minun kannattaa tehdä, esimerkiksi millä aineella ryhdyn puhdistamaan nahkaa. Ystävällinen myyjätär sanoi heti ettei minun kannata tehdä itse laukulle mitään vaan he käyttävät sitä suutarillaan. On parempi että ammattilainen puuttuu asiaan kuin että itse pahimmassa tapauksessa pilaan koko laukun.

Hieman yli viikon päästä sain laukkuni takaisin. Puhdistus suutarilla maksoi 25€ ja laukku on nyt todella paljon puhtaampi kuin aikaisemmin. Tietysti vaalea nahka likaantuu käytössä ja käytön jäljet saavat siinä näkyäkin, mutta hetkessä lähes mustaksi muuttunut laukku oli todella epäsiisti. Nyt laukku on taas käytettävässä kunnossa ja olen oikein iloinen Kenkäfriikissä saamastani erinomaisesta palvelusta. Lupasin myös myyjättärelle etten enää käytä laukkua tuon takin kanssa.

Onneksi kevät on jo tuloillaan ja villakangastakin saa vaihtaa trenssiin. Toivottavasti mustasta trenssistäni ei lähde väriä...

Onko Teillä vinkkejä vaalean nahan puhtaana pitämiseen?

21 kommenttia:

  1. Perfect Gelissä ei ole mitään suojaa, se on pelkkä hoitoaine. Kannattaa laittaa sen lisäksi vielä vaikka jotain kosteussuojasuihketta esim. Wet Blocker. Mikseipä tuommoista kunnon nahkaa voisi vaikka kevyesti ihan rasvatakkin. Rasva toki voi hieman tummentaa nahan väriä, mutta siinä saisi hoitoa ja suojaa samassa paketissa. Mutta laita ainakin sitä suihketta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä maissi! Ja olipa hyvä kuulla ettei Perfect Gel suojaa. Etten jätä sitten jotain muuta tuotetta samalla tavalla suojaamatta. Kysyin myös itse rasvauksesta mutta nahka on niin vaalea että tummuu vähän liikaa. Mutta jos ei pysy puhtaana muuten niin täytyy kokeilla sitä yhtenä vaihtoehtona.

      Poista
  2. Ihailen vaaleaa nahkaa kuin myös vaaleita vaatteita, mutta koska en saa pidettyä niitä kuitenkaan puhtaana, niin olen jättänyt ne suosiolla kauppaan :( Juuri hylkäsin raskain mielin ihanan valkoisen ulkoilutakin, koska pienten lasten kanssa sen olisi saanut pestä jokaisen käyttökerran jälkeen. Palaan vaaleiden asioiden pariin sitten, kun lapset ovat isoja. Siihen asti eletään mustan kanssa :) Luen kuitenkin hyvin mielenkiinnolla vinkit, joita saat. Jos vaikka tohtisi ostaa ne muutamaan kertaan katsotut vaaleanahkaiset nilkkurit!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on valkoinen ulkoilutakki joka on pinnoitettu niin, että se hylkii likaa. En juuri nyt muista merkkiä, mutta sen muistan että se on tosi vanha ja on edelleen ihan vitivalkoinen. Kerran jopa piirsin siihen vahingossa vihreällä tussilla (!!!!!) ja kas, myös tussi lähti pesussa takista irti eikä jälkeäkään jäänyt. Ihan huikea juttu! Takki oli ostaessa kallis, mutta on maksanut kyllä itsensä takaisin kymmeniä kertoja.

      Poista
  3. Useampikin mun laukuista on tummunut siltä puolelta, joka on vaatteita vasten. Viimeksi kuulin, että vauvan puhdistuspyyhkeillä (siis baby wipes, en oikein tiedä, millä nimellä näitä pitäisi kutsua suomeksi) tummentumien pitäisi lähteä nahasta. En ole vielä ehtinyt kokeilemaan, mutta aion kyllä.

    Muuten olen suojannut vaaleat nahkakengät ja -tuotteet rasvaamalla värittömällä nahanhoitoaineella. Nahan sävy siinä samalla vähän tummuu, mutta kunnon nahkarasva myös suojaa nahkaa. Ja lopuksi päälle voi vielä suihkuttaa nahansuoja-ainetta. Tahroja voi käsittääkseni yrittää poistaa myös nahkasaippualla (eli satulasaippualla, kuten me heppatytöt sanomme).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kans luin jostain blogista (?) juuri noista baby wipeseista, täytynee ostaa paketillinen niitä jemmaan tulevaisuuden varalle. Myös nahkasaippua kuulostaa tutustumisen arvoiselle jutulle.

      Poista
  4. Haa! Luet mun ajatukset, nimittäin itsekin oon miettinyt että miksi nahkalaukun takapuoli on mustunut ruman väriseksi. Oon yrittänyt sitä putsailla.. taidan suosiolla viedä suutarille puhdistettavaksi. Mutta täytyy kyllä sanoa, että en usko nahan värjäytymisen olleen sen villakangastakin vika, koska mäkin oon käyttänyt koko talven vihreää parkaa ja sekin on tummentanut laukun takapuolta. Toivotaan että pysyy puhtaan värisenä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun tapauksessani syy löytyy kyllä villakangastakista. Suutari oli kertonut että väriä lähti irti ihan tolkuttomasti, eli varmaan joku kostea tai lumisateinen päivä oli saanut pahimman vahingon aikaan. Mutta juu, hankauksessa vaalea nahka värjäytyy aina. Se voi olla vaikka ihan pölyäkin joka nousee asfaltista tms.

      Suutari oli vinkannut myös että toinen paikka jossa putsaavat nahkalaukkuja on pesula. Miten ihmeessä minulle ei edes tullut mieleeni viedä omaa laukkuani pesulaan?! No, tiedänpä nyt senkin!

      Poista
  5. Olipas hyvä, että sait laukkusi puhdistettua suutarilla, tosi hyvää palvelua myymälässä. Ja kommenttipuolelta löytyy hyviä nahansuojausvinkkejä, kiitos kaikille:) Olen itsekin tottunut suihkuttelemaan tota wet blockia aika tiuhaan kaikkiin kenkiin ja laukkuihin, niin pysyy arvokkaat hankinnat pitempään paremmassa kunnossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wet block on minulle ihan uusi tuttavuus. Kaiken maailman muita suihkeita, vahoja sekä rasvoja minulla jo onkin. :) Ja totta muuten, kommenttiboksin vinkit on erinomaisia. Blogillani on ihania lukijoita!! <3

      Poista
  6. Anonyymi3/4/12 20:24

    Minulle sanottiin Ranskassa Longchampissa, että nahan voi pestä kasvojenpuhdistusemulsiolla. Itseasiassa myyjä suositteli tekemään niin aika-ajoin.. Vaikutus on varmaan sama kuin baby wipeseilla.. Itse hoidan nahkatuotteitani valjasrasvalla. Vaaleanruskea nahka tummuu siitä jonkin verran, mutta pidän siitä, miten rasva pehmittää nahkaa ja tekee sen luonnollisemman näköiseksi ja suojaa tehokkaasti kosteudelta. Mokkakenkiin laitan suosiolla suutarilta ostettua suihketta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, valjasrasva... Valjasrasva kuulostaa saman sarjan tuotteelta kuin yllä aiemmin suositeltu satulasaippua. Eli jos noilla tuotteilla käsitellään jatkuvassa käytössä ja hankauksessa olevat paksusta nahkasta valmistetut ratsastustuotteet, niin tuotteiden on oltava maailman parhaita. :) En vaan haluaisi ihan heti käsitellä laukkua niin että se tummuu.. Toisaalta jos se tummuu likaantumalla niin se on paljon huonompi vaihtoehto. :)

      Poista
  7. Aamulla unohtui kommenttiin mainita hyvänä aineena Wolyn Natura sarjasta Leather Lotion http://www.nahkakunta.fi/tuotteet/woly-dl/Woly-Natura-Leather-Lotion.jpg, joka periaatteessa on kuin väritön lankki, mutta luonnollisempaa ja hellävaraisempaa. Ja sitä ei tarvi harjata, vaan liinalla kiillotus riittää. Olen itse käyttänyt sitä kengille ja laukullekkin. Lisäksi unohtui mainita tuosta Perfect Gelistä, että se toimii myös puhdistusaineesta. Sitä vaan täytyy ottaa näppeihin reilusti ja hangata tahraan. Geeli kostuttaa ja hankaus nostaa likaa nahan pinnasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiittää ja kumartaa! (Ja alkaa epäillä että neiti on kenkäkaupassa töissä... ;) )

      Poista
    2. Taidanpa olla melko läpinäkyvä... :D

      Poista
    3. Hih, sä oot helppo! :)

      Poista
  8. Ei toiminut baby wipesit mun konjakin väriselle Longchampille. Laukku on samalla tavalla värjäytynyt tummaksi "takkipuolelta". Otinpas käyttöön auton nahkapenkkien puhdistus- ja suojausaineen, niin jopas auttoi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh, auton nahkapenkkien puhdistukseen tarvitaankin varmaan stydiä ainetta. Hyvä että laukkusi kesti tuon tuotteen ja keksit hyvän vinkin myös muille jaettavaksi. Ja tylsää jos baby wipesit ei toimikaan kun niin moni on niitä kehunut. :(

      Poista
  9. Marseillesaippuaa kannattaa kokeilla nahan puhdistukseen. Vaahdota saippuaa kosteaan sieneen, hankaa pinta varoen läpi ja pyyhi lopuksi kostealla, puhtaalla liinalla. Anna kuivua kunnolla ja laita sitten suoja-aine. Marseillesaippua on hellävarainen oliiviöljypohjainen saippua, joka ei oikein käytettynä kuivata nahkaa, mutta poistaa tahrat tehokkaasti. Saa ihan tavallisista, isoista ruokakaupoista.

    VastaaPoista
  10. Anonyymi3/8/12 17:21

    Nahan pahin vihollinen on kuivuminen. Tämä on hyvä muistaa esimerkiksi wet plockeria käytettäessä, ettei se kostuta nahkaa vaan suojaa sitä kosteudelta ja sateelta. Varsinaiseen hoitoon pitää sitten käyttää eri ainetta. Mitä vähemmän nahkalaukkua käyttää, sitä enemmän sitä pitää kosteuttaa. Tässä tapauksessa käyttö lisää yleensä myös käyttöikää.

    VastaaPoista
  11. Kiitoksia kaikille hyvistä vinkeistä :D Ostin juuri ihanan konjakin värisen nahkalaukun ja olen etsinyt tietoa nahan hoidosta!

    VastaaPoista