perjantai 13. huhtikuuta 2012

Vaikea helppo vaate

tunnetila: tyytyväisyys

Image and video hosting by TinyPic

Uskon, että suurin osa ihmisistä pitää yhdistelmää "farkut ja t-paita" tavallisimpana arkiasunaan. Minä olen jokseenkin kummallinen enkä osaa oikein käyttää noista kumpaakaan, en farkkuja enkä t-paitojakaan. Vaatekaapissani on tällä hetkellä kahdet farkut. Toisia (mustat Onlyn bootcutit) käytän hyvin satunnaisesti, toisia (Mangon superlevarit) vielä harvemmin, ehkä pari kertaa vuodessa. Tykkäisin kyllä käyttää vaikkapa vaaleita lökömallisia farkkuja, mutta en jaksa edes sovitella niitä sillä minun on jostain syystä tosi hankala löytää hyvin istuvia farkkuja.

T-paitojen kanssa on vähän sama juttu. Haluaisin käyttää niitäkin enemmän mutten koskaan löydä mieleisiäni. Pysyväisostoslistallani (kulkee mukana kännykässä) lukee aina "lisää kivoja t-paitoja", mutten silti koskaan osta niitä. Paitsi nyt ostin yhden! 

Image and video hosting by TinyPic

 neuletakki Bershka, t-paita Maison Scotch,
housut Samuji, kengät Vagabond, huivi Marimekko

Piipahdukseni Kaubamajan Osturallissa oli lyhyestä ajastaan huolimatta hedelmällinen. Ehkä tässä taas päti hetki sitten hyväksi havaitsemani metodi "älä mieti vaan tee päätös äkkiä!" Normaalisti mietin ostoksiani niin kauan että lopulta jätän kaiken ostamatta. Nyt katsoin vain pikaisesti alerekkejä läpi, poimin kivat jutut sovitukseen, sovitin ja ostin parhaat päältä. Ei ollut aikaa jäädä vatuloimaan, päätös oli tehtävä hetkessä. Sitä paitsi Osturallin hinnat oli aika lyömättömät joten ne saivat innostumaan ostosten teosta.

Kuvien t-paita on toinen Osturalli-hankinnoistani. Kohtuullisen simppeli, ihanan pehmoinen ja kivan kesäinen t-paita Maison Scotchilta. Olen törmännyt merkkiin aiemmin sen kotikaupungissa Amsterdamissa ja jo silloin totesin vaatteet laadultaan erinomaiseksi. Ilahduin kun huomasin että merkin vaatteita saa nyt myös Tallinnasta. Kotiin tullessani googlailin merkkiä ja kappas, tismalleen sama t-paita on myynnissä myös kotoisasti Stockmannilla. Heh, merta edemmäs kalaan ja niin edelleen... Yhtä kaikki, olen silti iloinen että kerrankin tulin ostaneeksi t-paidan!

Onko t-paita ja farkut myös Teidän uniformunne vai koetteko yhtä hankalaksi istuvien farkkujen tai kivojen t-paitojen metsästyksen kuin minä? Olisin oikein mielelläni rento ja huoleton farkkutyttö mutta en vaan taida osata..

19 kommenttia:

  1. Hih, ei ole :D Ja osittain samasta syystä, kivat farkut tuntuvat olevan kiven alla! Lisäksi koen, että farkut korostavat asioita, jotka kätkeytyvät useimpien mekkojen alle näppärästi piiloon ;D Mekkorakkauteni siis ilmeisesti johtuu siitä syystä, että olen laiska pukeutuja ( enkä halua korostaa sitä peräpuolta, tosin shortsit ovat eriasia enkä oikeastaa koe, että ne korostaisivat takalistoa niin paljon, kuin farkut, hassu juttu!), mekko on niin paljon helpompi kuin esim. housut ja joku yläosa-kombo! Tosin, olen kyllä keksinyt kivoja housut+yläosa-yhdistelmiä, mutta edelleen se farkut ja t-paita on sellainen, jota en koe omakseni. Harmi, tavallaan!

    Mutta hauska paita! Mulla kyllä varmaan olisi jäänyt ostokset ostamati, sillä minusta on tullut vähän tuollainen jahkailija..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin samaa mieltä! Farkut jalassa tunnen oloni ihan punkeroksi. Farkut näyttää mielestäni hyvälle pitkäsäärisillä, lyhytjalkaisena koen paksuntuvani heti 10kg kun pukeudun farkkuihin. Tämän vuoksi molemmissa omistamissani farkuissa on super pitkät lahkeet ja käytän niitä vain tosi korkeiden korkojen kanssa. Pakko tehdä kikkoja jotka tasapainottavat vartaloa. :)

      Mä olen kans ärsyttävä jahkailija enkä osta juuri koskaan mitään. Nyt päätin että hitto, kassalle mars! :)

      Poista
  2. Joo ei kuulu farkut mun jokapäiväseen vaatetukseen. Kuten housut ylipäätään. Töissäkin aina ihmetellään jos mää tuun töihin housut jalassa. Kun housufiilis iskee farkuista lähinnä tykkään vaan mallina rento ja lökö, eli ylisuuret, haaroista roikkuvat ja todennäköisesti miesten puolelta. Ja sama housuissa muutenkin ylipäätään. Mekot, hameet ja shortsit on enemmän mun mieleen, jälkimmäisten seurassa t-paidat kuitenkin viihtyy ihan hyvin. Ei tartte koko ajan hilata housuja ylöspäin peläten että persvako vilkkuu, joka varsinkin kapealahkeisissa housuissa on ongelmana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä viihdyn muunlaisissa housuissa erinomaisesti, mutta farkkujen vähän paksumpi matsku vaan jotenkin tuntuu vieraalta. Heh, onneksi nykyään housujen vyötärö on vähän korkeammalla kun viisi vuotta sitten. Se ihmisten version tuijottelu olii jo vähän liikaa. :)

      Poista
    2. Siis persvaon tuijottelu. Tämä hiton rakkine harrastaa tekstin korjailua ihan salaa. :)

      Poista
  3. Mä rakastan farkkuja. Farkkujen pitää olla siniset, tummat, kuluneetkin saa olla ja hyvännäköiset. Mä en kestä rumia farkkuja. Yleensä ostan vain tietyn merkkisiä farkkuja ja ne voi sitten maksaa reilustikin, ellei sitten löydy alennuksesta. Sitten kun löytää täydelliset farkut, niin niitä pitää niin kauan, kunnes melkein putoavat päältä. Paitsi sittenhän niitä ei enää uskalla käyttää, vaan niitä säilytetään kaapissa kuin museoesinettä ;) Ihan pöhköä siis. Kaapista löytyy siis bootcutteja että pillejä. Mun mielestä muita housuja on ihan mahdoton löytää sopivia, mut farkuista löytää, ei helpolla, mutta kuitenkin. Muut housut ei melkein ikinä istu vyötäröltä, vaan jää hurjasti tilaa, jos sopivat lantiolta. Mikään ei näytä paremmalta kuin sopivasti kulahtaneet farkut ja täydellinen valkoinen T-paita :) Ja villatakki vielä päälle, niin uniformuni on valmis. Ongelma onkin sitten päästä eroon tästä ikuisesta farkkujen käytöstä, kun heti tuntee itsensä liian juhlavasti pukeutuneeksi, jos laittaa muuta esim. työmatkalle. Työvaatteita, kun ei tarvitse - tulevat työnantajan puolesta. Ihailen, kun sä osaat pukeutua rennosti ja nätisti, vaikka jalassa ei niitä sinisiä farkkuja olekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Nasu! Musta taas kuvailemasi hyvin istuvat tummat farkut ja teeppari kuulostaa toi kivalta ja haluaisin oppia siihen itsekin. Saisi vähän vaihtelua asuihin. Voisitko vinkata mikä merkki on paras? Jos menisin liikkeeseen ja pyytäisin myyjää avuksi. Ollaan molemmat pienikokoisia joten sama merkki voisi olla myös mulle hyvä.

      Poista
  4. Olen katsellut samaa paitaa Stockan verkkokaupassa, kivalta näyttää :) Miten noissa Maison Scotcheissa menevät koot, siis mikä numero paidoissa vastaa n. 36/38?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paita on päällä tosi ihana. Matsku on pehmeää, käännetty hihansuut on hauskat ja huolittelematon pääntie laskeutuu kauniisti ja tekee muuten siististä puserosta rennon. Oma paitani on koko 1 ja se on rennon reilu, vastaa siis kokoa 36. Koko 2 on varmasti sopiva jos käytät kokoa 38.

      Poista
  5. Mä olen vuosia luonut kaihoisia silmäyksiä juuri tuollaisiin rennon tyylikkäisiin farkkuihmisiin. Niillä on hiukset huolettomasti sekaisin, vitivalkoinen töpöhihainen t-paita ja ne upeasti kroppaa muotoilevat farkut.

    Meanwhile in my life, kuljen sotkuisessa ponnarissa enkä edes omista yksiäkään farkkuja. Koko elämäni aikana olen omistanut (siis lapsuusaika mukaanlukien) ehkä kahdet. En vain osaa ostaa niitä ja ne tuntuvat epämukavilta, hankalilta ja kohloilta päällä. Ainoana poikkeuksena aidosti boyfriendit boyfriendit jotka nyysin siis tietenkin boyfriendiltä mutta nekin alkavat olla niin puhki, että vaikka pari grunge-repeämää menisikin muodista, se että housuista puuttuu noin puolet, ei enää mene.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rennon tyylikkäät farkkuihmiset, sinä sen puit sanoiksi! Niillä täytyy olla joku geeni jota meille ei ole suotu. Minä yritin jossain vaiheessa oikein kovastikin olla farkkutyyppi ja ostin tosi monet farkut, mutta ikinä ne vain eivät tuntuneet omilta vaikka niitä käytinkin. Viime kesänä yritin farkkushortseja. Ei tullut siitäkään mitään. Pöh!

      Poista
  6. Ite käytän farkkuja melkeen aina, mutta noi t-paidat on itellenikin vähän vaikeempi juttu. Tuntuu tosiaan aika vaikeelta löytää kivoja t-paitoja ja samalla laadukaita! On mulla kyllä pari, paras on ihan hailakankeltanen ja siinä on pari paahtoleivän kuvaa ja söpö teksti. Mut eniten tykkään villapaidoista ja topeista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kans käytän paljon mielummin kesäisin toppeja kuin t-paitoja. En osaa edes sanoa miksi niin "helppo" vaate tuntuu niin hankalalta. Mutta hyvä etten ole kummallisuuksineni ainut. :)

      Poista
  7. Mun suosikkifarkkumerkki on Nudie. Fornarinallakin on kivoja malleja ja sitten G-Starilla. Pillifarkut taitaa olla Filippa K:n. Paras (ja ainoa) farkkujen ostopaikka Turussa on Element Linnankadulla. Olen löytänyt omat farkkuni sieltä kaikki alennuksella, mutta farkuista voin maksaa 150€, jos ovat täydelliset. Tätimäisiä farkkuja tai porkkanamallisia en pysty käyttämään. Porkkanamalli tuli käytettyä loppuun 80-90-luvun taitteessa, samoin kukkahousut ;) Itse tykkään lantiolle laskeutuvista farkuista, ei tietysti liian alas. Farkkujen pitää myös olla aavistuksen liian pitkät, jotta ne pidentävät jalkoja. Niin ja myyjä apuun. Farkkujen osto on muuten tuskaa. Farkkujen kuuluu olla sitten aavistuksen liian kireän tuntuiset uutena, jos niissä on strechiä, muuten niistä tulee lökäpöksyt. Eikä kaikkien tarvitse käyttää farkkuja. Sun innoittamana ostin viime syksynä mustat chinot ja ne oli tosi kivat ja tuli käytettyä paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nasu, sä olet aarre! <3 Mutta huh huh, 150€ farkuista kuulostaa aika huikealta. Varsinkin omassa tapauksessani kun käytöstä ei ole lainkaan varmuutta. Mutta täytyypä aleaikaan olla skarppina ja yrittää metsästää täydellistä farkkuparia.

      Poista
  8. Mä olen henkeen ja vereen farkku-t-paita-ihminen vaikka ei mua voikaan kuvailla "rennon tyylikkääksi farkkuihmiseksi":) Olen ajatellut että kun en ole enää mikään parikymppinen niin olisiko aika alkaa kattelee muunkinlaisia vaatteita kuin farkkuja, t-paitoja ja neuleita niiden kaveriksi. Onneks tulee tähän väliin kesä ja saan ottaa kesähousut esiin:) Niihin kuuluu onneks muitakin kuin niitä iänikuisia farkkuja.

    Oot muuten tosi kivan t-paidan löytänyt! Mulla on vain sellaisia perusteeppareita, joten tuollaisen tyyppisille t-paidoille olisi vaatekaapissani iso aukko.

    Ellu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kuitenkin olet "rennon tyylikäs farkkuihminen" mutta et vaan myönnä sitä ettei mulle tulisi paha mieli. :) Ja kiitti, tykkään kans itse tästä puserosta, tässä kun on jotain vähän siistimpää kuin ihan tavallisessa t-paidassa.

      Poista
  9. Mä en ymmärrä, mihin mä pukeuduin ennen kuin löysin täydellisen farkkumallin, joka on siis mulle Acnen Flex S. Ja miten sain koostettua yläosat silloin kun vaatekaapissa ei ollut yhtään valkoista t-paitaa. Kyllä mä ilmeisesti puin silti vaatteet joka päivä, mutta oli se jotenkin mutkikkaampaa. Nyt on ongelma muistaa pitää välillä muitakin housuja, ja hameita ja mekkoja, kun yleensä aloittaa pukemisen laittamalla päälle ne farkut ja valkoisen t-paidan/kauluspaidan. Mutta edelleen jos on totaalinen "ei ole mitään vaatteita" -työaamu, farkut, valkoinen t-paita ja musta jakku pelastavat aina. Muuten, minulla on ällistyttävän monta yhteistä vaatekappaletta sun kans, viimeinen yhteensattuma on se Malene Birgerin irtokauluksinen paita :)

    VastaaPoista
  10. Voin ilmoittautua pukeutuvana reteästi lesbouniformuun joka päivä, eli farkut ja t-paita. Valitettavasti sen enempää ylä- kuin alaosakaan ei tunnu seuraavan pintamuotia ja yritelmät pysyä muodin mukanakin ovat olleet kovin hedelmättömiä.
    Ihailen kyllä ihmisiä, jotka pukeutuvat tyylikkäästi farkkuihin ja paitaan. Oma yritelmä on parhaimmillaankin homssuinen. :D

    xoxo kaimasi Nina

    VastaaPoista