maanantai 30. kesäkuuta 2008

Kirppislaatikosta takaisin kaappiin


tunnetila: tyytyväisyys

Innostuin eilen käymään kirppikselle menossa olevia laatikoita läpi ja ompeluinspiraatio iski kerrankin silloin kun siihen löytyi aikaa! Laatikossa oli vaatteita jotka oli jäänyt käyttämättä erinäisistä syistä: liian pitkä hame, liian iso pusero tms. Nyt pistin muutaman vaatteen uuteen uskoon, toivottavasti ne saavat nyt lisää käyttöaikaa itselläni.

Tämä hame (Only) on jäänyt käyttämättä, koska se on ollut jo ostohetkestä lähtien kauttaaltaan liian löysä ja liian pitkä. Ostin hameen sen kuosin takia josta tykkään edelleen, siksipä siis irroitin ensin hameesta vetoketjun ja leikkasin vyötäröltä hametta matalammaksi 10cm. Vyötärön kuroin kasaan paksun kuminauhan avulla. Hameessa on siis nyt vain kuminauhavyötärö, mutta siitä tuli kuitenkin yllättävän siisti. Vasemmalla hame ennen, oikealla jälkeen. (Toppi Zara, kello DKNY, kengät Minna Parikka.)Tästä mekosta (H&M) irrotin pitkän vetoketjun talteen ja leikkasin siitä yläosan irti. Mekkoa ei tullut juurikaan käytettyä mutta hameosasta olen sellaisenaan tykännyt aina. Siirsin tähän hameeksi muuttuneeseen mekkoon yllä olevasta hameesta poistamani piilovetoketjun (oli juuri sopivan pituinen tähän hameeseen) ja oikealla olevassa kuvassa olen yhdistänyt hameen Mangon puseroon, Gina Tricotin leveään smokkivyöhön ja MP:n kenkiin.
Vasemman kuvan hihaton pusero on ostettu Lindexin alesta ja oli myös jo ostettaessa liian iso (voi miksi en opi vaan hamstraan alesta liian suuria vaatteita??). Leikkasin puserosta yläosan irti ja tein kädenteissä olleista valmiiksi ommelluista kanttinauhoista olkaimet. Kirppislaatikosta löytyi myös kuvan farkut.

Kerronpa samalla farkkuihin liittyvän tarinan. Suomessa oli juuri otettu eurot käyttöön ja minä olin ollut koko siirtymän ajan ulkomailla opiskelijavaihdossa EU:n ulkopuolella. En siis tajunnut rahan arvoa lainkaan. Noh, olin vaihtoni aikana päässyt hieman "laajentumaan" ja kotiin tullessani päätin ostaa heti uudet farkut kun vanhat ei enää mahtuneet. Marssin MarcO'Polon liikkeeseen ja ostin farkut. Hinta oli 139€ ja kuten arvata saattaa, olin reissun jälkeen köyhä opiskelija. Vasta kotona tajusin maksaneeni farkuista yli 800mk! Olin niin järkyttynyt etten tiennyt itkeäkö vai nauraa. Noh, pidin kuitenkin housut ja käytin niitä silloin paljon. Nyt kaivoin ne taas esiin ja jos näitä nyt innostun taas käyttämään niin voin sanoa käyttäneeni niitä koko rahan edestä! :) (Laukku Marc by Marc Jacobs).Ja vielä, oikean kuvan silkkitopin ostin kirppikseltä hintaan 1€. Toppi on kokoa L mutta silkki on niin laadukasta ja paksua että ostin topin sitä päälleni sovittamatta. Tästä unohdin ottaa ennen kuvan, mutta tässä toppi muokkauksen jälkeen, pienennettynä. Hauskat kiristysnauhat pääntiessä ja vyötäröllä.

Olihan tuossa hommaa, mutta tuleepa hyvä mieli kun saa tuunattua vanhoista vaatteista uudenlaisia. Toivottavasti näitä tulee nyt myös käytettyä. Ensi viikonloppuna ajattelin vaihtaa koneeseen valkoisen langan ja tuunata sopivammaksi valkoisia ja vaaleita vaatteita. Niistä sitten lisää kun (ja jos) innostun niitä muokkailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti