tiistai 5. elokuuta 2008

Bonsoir!


tunnetila: tyytyväisyys

Kenkäepisodista on lähestulkoon selvitty ja uudet ihanat ostokset lämmittävät jo mieltä. Esittelen ennen ostoksia parilla kuvalla "kotimme" täällä Pariisissa.

Vaihdoimme siis asuntoa suomalaisen, täällä (ja New Yorkissa) vakituisesti asuvan leidin kanssa. Hän asuu meillä nämä kaksi viikkoa mitä me asumme hänen kotonaan. Mukavaa ja vaivatonta! Ja kun tarvitsee maksaa vain lennot, ostoksiin ja elämiseen jää enemmän rahaa. Kuten edellisessä viestissä jo kerroin, Pariisin asunto sijaitsee Eiffelin vieressä ja istuimme juuri iltaa mieheni kanssa Eiffelin puistossa sangriaa nauttien. Mmmmm.. (Onpa harvinaisen typerää leikata onnellinen ilme (ja samalla takana näkyvä torni) pois tilannekuvasta mutta minkäs teet...)


Asuntomme on tilava kaksio, jossa viihdymme mainiosti. Kuvassa kokkaamani lounas kotona: kasvispastaa kulhoissa (sipulia, tomaattia, paprikaa, artisokan sydämiä, oliiveja, kapriksia ja parmesaania), fetasalaattia, maalaisleipää ja kuohuviiniä.


Olohuoneessa on suuren suuri punainen samettisohva jonne on ihana käpertyä lukemaan. Tällä kertaa luettavana (=selailtavana) uusin Vogue. En osaa ranskaa joten katselen lehdestä kuvat. :) Pelkkä kuvien katselukin on jo tuhoisaa.. Löysin lehdestä nimittän laukun jota on pakko käydä liikkeessä katsomassa "livenä". Laukku on upea, ja kallis. Jos olisin varma, että voin käyttää laukkua kyllästymättä loppu elämäni niin ostaisin sen heti. Mutta hei, kuka voi vastustaa kaikkia niitä ihania laukkuja mitä maailma on pullollaan??


Mutta sitten ostoksiin. Kenkäepisodipäivän piti olla The ostospäivä mutta maku meni aamulla enkä etsinnöistä huolimatta löytänyt mistään mitään ostettavaa. Tällöin kiertelimme suurimpia tavarataloja (Printemps, La Fayette ja Le Bon Marchéa). Tai varmaan ostettavaa tavarataloista olisi löytynytkin jos matkabudjetti olisi ollut yli 3000€.. Mutta kun ei ollut niin oli tyydyttävä vain ihailemaan mm. Marc Jacobsin, Chloen ja Armanin luomuksia.

Seuraavana päivänä suunnistimme Bastillen trendikkäälle alueelle ja sieltä löysinkin muutaman ihanan jutun! Pastellen (Pastelle Paris) tummat, hopean harmaat korkkarit istuivat jalkaan kuin valetut ja hintakin oli sopivasti laskettu puoleen alkuperäisestä, joten näiden kohdalla en liikoja (viime kerrasta viisastuneena) miettinyt vaan kengät lähtivät mukaan heti. Sisäänpäin kallellaan oleva paksu korko tuo kenkiin sen jutun mikä kengissä on mielestäni oltava ollakseen kiinnostavat. Sirot sandaalit edestä, massiivinen korko tuo ekstraa.


Toinen löytö on musta, puuvillainen mekko/tunika. Kuva on ihan pöhkö eikä päästä mekkoa lainkaan oikeuksiinsa. Mekossa on vaarinpaitamainen, pehmeää puuvillatrikoota oleva yläosa (napit ja kaikki kuten vaarinpaidoissa), sekä kovempaa, "tavallista" puuvillaa, oleva muhkea pallomainen alaosa jossa bonuksena taskut. Vaikka olen päättänyt, että ale aikaan ei normaalihintaisia tuotteita saa ostaa, niin tämän syysuutuuden kohdalla oli pakko tehdä poikkeus. Mekko on yhtä kuin minä! Niin oman näköiseni. Olen varma, että tästä tulee syksyn lempparini! Mekko on uniikki kappale, jokainen näistä on käsin erikseen värjätty. Vähän jännittää käykö kalliille mekolle hassusti pesussa... (Kuvan helmet Accessories, mekko Chevignon, clutch Mango, kengät Pastelle Paris).


Seuraavassa kuvassa päälläni olevan tunikan nappasin mukaani NafNafin alennusmyynneistä. Ajattelin, että edullisen hintansa vuoksi paidasta tulee jokapäivän rönttäpaita, mutta kun asustin mekon reissussa mukanani olleella Två -korulla sekä nahkaisella clutchilla ja uusilla kengilläni, niin tällähän voi mennä vaikka minne!



Tänään tein vielä yhden löydön. Ostin paitapuseron, jonka olemassaolosta olen haaveillut mutta en ole uskonut että sellaista on olemassakaan. Mutta kas, ensin silmiini sattui tyylikkään oloinen liike jota en ollut aiemmin nähnyt missään. Liike oli nimeltään Stradivarius. (Myöhemmin kävi ilmi, että kyseessä on espanjalainen ketju, hintalaputkin oli samanlaiset kuin Zarassa.) Liikkeen ikkunoissa olevat vaatteet olisivat kaikki päässeet garderobini lisäykseksi jos matkabudjetti olisi taaskin ollut kohdallaan. Onneksi liikkeen hintataso oli edullinen ja silmiini osui kuvassa näkyvä ihanuus: valkoinen, hieman pidempi paitapusero jonka hihat saa käärittyä ja kiinnitettyä ylös tampein. Ja mikä parasta, tässä paidassa on TASKUT!!! Jeeeeee!!! Oikeesti: paitiksessa taskut! Olenko haaveillut tästä aina? Olen. :)



Noin, siinäpä postausta ihan tarpeeksi tälle illalle! Olen järjettömän tyytyväinen tässä esittelemiini ostoksiin. Jos en löydä enää muuta ostettavaa niin ok, tämä saa riittää. Toki olen ostanut itselleni lehtiä, kirjoja, kosmetiikkaa sekä muita matkamuistoja, mutta vaatteiden osalta tämänhetkinen saldo on tässä. Maltillista mutta laadukasta. Ja ensimmäinen viikko Pariisissa vasta takana, toinen edessä.

1 kommentti:

  1. Ocean www
    05.08.2008 - 07:41
    Kaikki ostokset on upeita, etenkin nuo kengät! <3
    --------------------
    Nelliina www
    05.08.2008 - 09:27
    Voi ei voi ei.. ihan kamalaa olla töissä ja lukea matkapostausta!! Tuon punaisen sohvan voisit tuoda mulle tuliaisina :D ja khyyl nuo kengätkin kelpaa ;)

    Ihanaa loppureissua!
    ----------------------
    Bea www
    05.08.2008 - 11:25
    Oi että, aivan ihania ostoksia niin vaatteet kuin kengätkin! Ja mahtava sohva ja nam mitä ruokaa. Luin myös tuota Vogueta tänään aamulla ja kuolasin kaikkia laukku- ja kenkäihanuuksia :D

    Mukavaa lomanjatkoa!
    ------------------------
    paala www
    05.08.2008 - 12:03
    Noi korkkarit on upeat!!:)
    ------------------------
    Nina
    07.08.2008 - 15:12
    Ocean: Kiitos! Tykkään kaikista itsekin toooosi paljon.

    Nelliina: Mä yritän tunkea pieneen lentolaukkuuni ton sohvan. Kyllä sinne on ennen kaikki mahtunut...

    Bea: Kiitos! Kävin tänään laukkukaupassa etsimässä uutta rakkauttani. Laukku tulee markkinoille vasta syyskuussa. Tein pre-orderin ja lupasivat lähettää sen Suomeen jos vielä sitten sen haluan. Auts!

    Paala: Kiitti! Täällä on ihan hirveesti harmaita kenkiä. Ennen ne on näyttänyt musta vähän tylsiltä mutta nyt kun niitä on nähnyt paljon niin olen alkanut jo joistakin tykkäämään. Kuten näistä omistani. :)

    VastaaPoista