lauantai 6. syyskuuta 2008

Penkojaiset

tunnetila: rauhallisuus

Ihana lauantai-ilta! Äsken tehty salaatti on valmiina jääkaapissa ja patongit paistuvat uunissa, herkut odottavat pian syöjiään. Ja mikä parasta, täksi illaksi ei ole mitään virallista ohjelmaa. Tässä iässä jokainen aamun pikkutunneille juhlittu yö verottaa vireystilaa jopa pariksi päiväksi.

Torstaina olin viettämässä yhteistyökumppanimme tupareita (työn puolesta siis), menin "ihan vain käymään". Ilta venähti hyvässä seurassa pitkäksi, mutta reippaasti menin perjantaiaamuna töihin normaaliin aikaan. Iltapäivällä valokynä oli viuhunut sen verran ahkerasti peittämässä tummia silmänalusia että oli pakko lähteä ajoissa kotiin päiväunille. Nokosten jälkeen jaksoi taas hetken valvoa ja käydä katsomassa Ilotulituksen SM-kisaa Tokoinrannassa. Ihmisiä oli liikkeellä valtavasti, julkaistujen lukujen mukaan noin 120 000. Pakko kuitenkin sanoa, että eipä ollut kovin häävit kisat... Voitto kuitenkin taisi mennä oikeaan osoitteeseen.

(kuva)

Tänään, hyvin nukutun yön jälkeen kävin Seppälässä tutustumassa Hanna Sarenin Seppälälle suunnittelemaan mallistoon. Värit oli kauniita, leikkaukset kekseliäitä ja etenkin kankaat ja materiaalit ovat mainitsemisen arvoisia, ihania ja jopa hieman yleellisiä. Yksikään tuote ei kuitenkaan lähtenyt mukaani, ei ainakaan tällä kertaa. Kahta vaatetta harkitsin sovittavani mutta toisesta ei ollut enää kokoa ja vain yhden vaatteen takia en jaksanut sovituskoppiin ahtautua. Laiskuutta, tai sitten mikään tuote ei sykähdyttänyt toivomallani tavalla.

(kuva)

Seppälästä suunnistin Roihupeltoon, tarkemmin sanottuna Fidan lajittelukeskukseen. Kyseessä oli Tyylitaivaan jäsenille järjestetty tilaisuus; tilaisuus tavata toisia Tyylitaivaslaisia sekä tehdä hankintoja todella edulliseen 1€ kappalehintaan! Siellä siis napostelimme herkkuja armottoman löytölaarien penkomisen ohella. Mm. tarjolla olleet Macaronesit saivat veden kielelle ja palauttivat elävästi viimeisimmän Pariisin matkani mieleen. Oih ja voih!

Penkomisen tuloksena löysin itselleni (valtavan suuren) mekon (siitä kuva vasta tuunauksen jälkeen), kahdet henkselit (toiset ehdin jo ottaa käyttöön kun tuunailin kotiin tultuani vanhoja kirppislöytöjä, mutta tästäkin hengentuotteesta kuvia vasta kun muokaus on valmis) ja parhaana löytönä musta kapea hame, materiaalina laadukkaan tuntuinen 100% villa ja kokokin osui ihan nappiin. Mikä ihaninta, hameessa on taskut. Kuvissa hame yhdistetty röyhelöpaitaan (Mango), kapeaan valkoiseen vyöhön (Lindex) ja Minna Parikan Giola kenkiin.



Näitäkään kenkäihanuuksia en muuten käyttänyt kertaakaan tänä kesänä. Miten tuo kesä vilahtikin ohi ihan huomaamatta?! Ärsyttää... No, luulenpa että Parikan kenkien ajattomuus ja kauneus huumaavat minut vielä tulevina kesinä vuosienkin päästä ja kengät pääsevät ahkeraan käyttöön. Tai jos Suomesta lämpimät kesät on nyt lopullisesti ohi kengät pääsevät vitriiniin ilahduttamaan minua pelkällä olemassaolollaan ympäri vuoden!

9 kommenttia:

  1. ottaa hitusen pannuun että en töiden vuoksi päässyt sinne tyylitaivaan tapahtumaan :/:/ tuo ilotulituskisakin olis ollut ihan kiva nähdä, mutta ei täällä periferiassa koskaan mitään tapahtu höh.. kauheeta valitusta heti aamusta, oliskohan syytä mennä keittämään kahvit :D

    VastaaPoista
  2. hih, mun mielestä ne seppälän sarénit ei juurikaan eronneet laadullisesti siitä normitavarasta eivätkä edes näyttäneet läheskään yhtä hienoilta kuin mainoskuvissa. löytyikö sun seppälästä muuten niitä kivoja mainoksissa näkyneitä pikkulaukkuja? täällä oli vaan muutamaa mallia noita isoja neliskanttisia, eikä edes tuota turkoosia.

    VastaaPoista
  3. Nelliina: Voi että olisikin ollut kiva jos olisit päässyt eilen tulemaan. Muakin tympii just nyt, on ihan flunssainen olo ja kuumemittari kertoi lämmön jo nousseen. Blääh!

    Tiiti: Ei ollu mun Seppälässänikään niitä pikkulaukkuja. Tai siis muita (tylsiä) oli, mutta ei sitä kiiltonahkaista värikästä mikä olisi ollut hienoin, ainakin kuvien perusteella.

    VastaaPoista
  4. Oli mukava nähdä sinut livenä ja pään kera, hih. :D Tuo tapahtuma oli kyllä varsin onnistunut, 10kg tavaraa lähti meikän mukana pois. Kävin katsastamassa Sarenit aamulla Manskulla ja täytyy todeta, että laatu yllätti positiivisesti. Hinnat tosin ei. Yksi musta paita kiinnosti, mutta koot oli loppu. Oi ja voi!

    VastaaPoista
  5. Anna-Maria: Kuin myös, oli kiva nähdä! Sä löysit kyllä ihan hirveesti kaikkea. Kuvia kaikista odotellessa.. :)

    VastaaPoista
  6. Minullakin on paljon vaatteita ja kenkiä, joita en ehtinyt kesän aikana käyttmään - harmittaa! Toisaalta, tuskin ne tosiaan mihinkään vanhenee. Vitsit kun ois kyllä kivaa olla käydä tuolla tyylitaivasjutussa! Valitettavasti täältä ei ihan niin vain pääse lähtemään...

    VastaaPoista
  7. Lovely: Olisi ollut kyllä mukava nähdä sinutkin! No, ehkäpä tapaamisia järjestetään joskus toista ja näemme silloin.

    VastaaPoista
  8. Anonyymi8/9/08 20:49

    parikat voi viedä vielä sateettomana päivänä ulos sukkahousujen kanssa. ainakin niin kauan kuin ei ole jäätä/loskaa maassa.

    VastaaPoista
  9. Anonyymi: Tosiaan! Olen jotenkin mieltänyt nämä ihan "kesäsandaaleiksi" joten ulkoiluttaminen syksyllä ei tullut mieleenkään. :)

    VastaaPoista