lauantai 25. huhtikuuta 2009

Koruja

tunnetila: ahkeruus

Minulta on useampaan otteeseen, mm.
synttärikirjoitukseni kommenteissa, pyydetty postausta koruistani. Käytän säännöllisesti ehkä viittä korua, joten luulin homman olevan helppo. Todellisuudessa käytin kuitenkin yhden kokonaisen aamupäivän tonkiessani koruja esiin ja kuvatessani niitä. Huh, en ole tajunnutkaan kuinka paljon minulla on koruja. Pitemmittä puheitta koruesittelyyn!

1. Sormukset
Käytössä olevia sormuksia minulla on vain yksi. (Tai oikeastaan kaksi, mutta toinen tulee esittelyyn myöhemmässä kuvassa.) Kuvan sormus Swatch. Jokainen pampula on kiinnitetty sormukseen erikseen, joten sormusta käytettäessä kuuluu hauska kilinä. Sormus on ostettu muistaakseni vuonna 2006 ja on siitä lähtien ollut ainoa sormus jota olen käyttänyt.


2. Rannerenkaat
Rannerenkaat kuvassa vasemmalta: alla H&M, päällä elefanttikuvioitu rengas jossa lehtikultaa ja helmiäistä Intiasta, alligaattoriranneke Marimekko, metaalirengas Bangkok.


3. Puukorut
Puisia korusettejä, joihin kuuluu kaulakoru ja rannekoru, löytyy kaksi. Korut on ostettu useampi vuosi sitten Sokokselta, merkkiä en muista. Korut ostin yhteen tiettyyn asuun enkä ole tainnut niitä koskaan muulloin käyttää. Ehkä kannattaisi.


4. Metallikorut
Seuraavan kuvan rannekoru Snö of Sweden ja kaulakoru Nora Norway. Korut ovat niin samanhenkisiä ettei käytössä oikeastaan edes huomaa etteivät ne kuulu yhteen. Kumpi matkii kumpaa? ;)



5. Plussat
Blogimaailman valloittaneet Antti Asplundin risti-/plussakorut kiiltävänä mustana ja mattavalkoisena. Musta kuuluu jatkuvasti myynnissä olevaan mallistoon, läpikuultava mattavalkoinen on yksi uutuusväreistä.



6. Mustaa ja valkoista
Ylin koru H&M, alempi mustavalkoinen muoviröykkiö Tarjoustalon poistomyynnistä (ehtaa 80-lukua!), satiinirusetilla somistettu helmiäisrannekoru H&M (ehkä, en ole varma) ja mustavalkoinen siemenistä tehty kaulanauha San Marinosta. Kaikki korut sopivat edelleen värimaailmaani vaikka vanhin niistä (alin) on hankittu 15 vuotta sitten. Aloin jo yläasteella pukeutua mustaan jolloin äitini tokaisi: "Kyllä tuo vaihe menee pian ohi." Niinhän sitä luulisi..



7. Suosikkeja
Nahkanauhassa Marc by Marc Jacobsin avain, Piecesin hopeanharmaat helmet ja
Två-Kaksi -pitsikoru. Pitsikoru on ollut viime kesästä asti suurin suosikkini ja onkin päässyt valitettavasti aika huonoon kuntoon. Muovisia pitsipaloja löytyy välillä pitkin lattioita ja ketjukin on murtunut pariin otteeseen. Silti tuo koru on yhä suosikkini ja palaan siihen lähes asun kuin asun kanssa.


8. Tuliaisia
Ylemmän korun sain Thaimaan reissulla kaupan päälle mustan merinovillaisen tunikan kanssa, korun ja tunikan merkki Colour Eighteen, alempi taas tarttui mukaan Pariisista, toimintansa lopettavasta pikkuliikkeestä. Tykkään miksata ylempä korua Nora Norwayn (yllä jo esitellyn) metallikorun kanssa. Alempaa korua en ole tainnut käyttää kertaakaan. Lasimöhkäleet ovat niin suuria (ja painavia) etten oikein osaa käyttää korua minkään vaatteen kanssa.


9. Värejä
Ohoh, värikkäitä koruja! Ylimmän korun sain valita rakkaan mummoni korurasiasta ja se muistuttaa minua aina hänestä. Käytän värikästä korua kesäisin ja pidän siitä. Valkoiset tekohelmet löysin viime kesänä kirppikseltä hintaan 0,10€, lilat helmet on muisto Connecticutin hauskasta reissusta ja Snö of Swedenin koru on talvella järjestetyn blogimiitin satoa.



10. Bling bling
Kaapistani löytyy myös muutama bling bling -koru. Vasemmanpuoleinen korukello on ollut pari vuotta sitten monessa baari-illassa mukana, niin myös Dyrnberg/Kernin ranneketju. D/K ketjuun kuuluvat kuvassa rasiassa olevat korvakorut. Snö of Swedenin valtavilla "timanteilla" varustetut korvikset ovat jo kuluneet käytössä, mutta valon sattuessa niihin ne välkehtivät edelleen. Olen näemmä kadottanut jonkun Snön sormuksen, sillä laatikko on Snön mutta sisällä rasiassa on A&C:n sormus.


11. Kalevala koru
Pääsin ripille ja ylioppilaaksi pronssisten ja massiivisten Kalevala korujen kulta-aikaan ja sen huomaa korurasiastani. Käytin 90-luvun alussa kaikkia Kalevala korujani jatkuvasti, mutta sitten tuli stoppi. Yli kymmenen vuotta nämä korut ovat odottaneet uudelleen käyttöönottoa mutta vielä niiden hetki ei ole koittanut. Saas nähdä milloin nämä korut palaavat katukuvaan nykyisten, täysin erilaisten Kalevala korujen rinnalle/sijaan. Kuvassa vasemmalta Uhtuan sotka-korvakorut, Talon sydän -korvakorut ja sormus, suuri Uhtuan sotka -riipus, sen alla korvakorut joiden nimeä en tiedä, (tiedätkö sinä?), ylhäällä suuri Kuutar-riipus, sen alla todella painavat Hattulan lintu -korvakorut, oikealla ylhäällä Euran sydän -riipus ja Kuutar-korvakorut.


12. Helmet
Viimeisenä, muttei vähäisimäpänä omistamani helmet. Helminauha, korvakorut ja sormus. Sormuksen (jossa on harmittavan pieni helmi muihin helmikoruihini verrattuna) muistan ostaneeni itse ensimmäisellä palkallani joskus hyvin nuorena. Miksi ihmeessä halusin jo silloin kultaisen helmisormuksen? En muista syytä, mutta olen iloinen, että jo tuolloin osasin sijoittaa vähät rahani ajattomaan ja laadukkaaseen muotoiluun.


Huh mikä määrä! Olen etsinyt ja kuvannut koruja ja kirjoittanut tätä postausta varmaan yhteensä 5 tuntia. Taitaa olla ennätys! Oletteko te koruihmisiä ja mikä on suosikkikorunne omistanne, tai minun yllä esittelemistäni koruista?

11 kommenttia:

  1. voi, tuo lasikoru on mahtava! siis se missä kolme isoa lasihelmeä.. :)

    VastaaPoista
  2. Ah koruja, itsekin kaivelin juuri korviksiani ja niitä oli yllättävän paljon...

    VastaaPoista
  3. Kivannäköisiä koruja sulla. Oon itse saanut joskus kymmenen vuotta sitten Kalevala-korun lahjaksi ja käyttökertoja sille oli ennen tätä vuotta kertynyt huimat 0. Nyt oon ihan rakastunut ja tahdon lisää niitä. Koru on siis tuo Hattulan lintu, mutta kaulakoruna. :) Hyvä, että tälleen hieman kasvaessa osaa arvostaa kotimaista laatua.

    VastaaPoista
  4. Mikä sattuma. Järjestelin juuri eilen omaa korulaatikkoani ja tein löytöjä, joita en muistanutkaan olevan.

    Ehdoton suosikkini koruistasi on asplundin risti. Itse en vielä omista, mutta toivottavasti lähitulevaisuudessa.

    Oman koruvaraston vakiotavaraa ovat snön korut ja erilaiset rannekorut/rannekkeet. Kesäisin korut vaihtuvat aavistuksen vaaleammiksi ja kevyemmiksi. Vakiona kulkevat myöd mieheltä saadut kultaiset/valkokultaiset sormukset.

    VastaaPoista
  5. Hih, hymyilytti tuo Kalevalakoruröykkiö :) Mullekin niitä kertyi isot kasat rippilahjaksi ja taisipa yo-lahjana tulla vielä lisää... Niitä on tullut käytettyä aika harvoin.

    Mun korufanitus on lähinnä korvakoruissa, muita käytän nykyään tosi vähän.

    VastaaPoista
  6. OI kun kiva että jaksoit nähdä näin kauheasti vaivaa!
    Diggailin tosi kovasti korukellosta, mutta pitsikoru on ehdottomasti hienoin!

    VastaaPoista
  7. Mulla on koruja hirveästi ja silti käytän vain niitä muutamia. Se on aika hassua, koska tykkään koruista ja olo on alaston ilman minkäänlaista korua. Monta kertaa olen tehnyt päätöksen, että alan käyttämään niitä laatikossa lojuvia, mutta pöydältä on helpompi napata ne tutut. Pitänee kaivaa jotain uusia koruja laatikosta esille, ehkä niitä sitten tulisi käytettyä?

    VastaaPoista
  8. Ihan käsittämättömän ihana tuo Nora Norway kaulakoru!
    Ja jännä miten noin identtiset voi kahden eri merkin korut olla toistensa kanssa (tää kaulakoru ja Snö:n rannekoru). Hieman on suunnittelijoilla milikuvituksen puutetta :D

    VastaaPoista
  9. Kaksi-tvån pitsikaulakorusi on minun suosikkini. Hivelsin saman sarjan korviksia viikonloppuna Tampereella, mutta olisi tuo kaulakoru silti kivrmpi:)

    VastaaPoista
  10. Olipa ihana esittely<3 Muistit kaiken niin tarkkaan! Koruissasi oli monia tosi ihania, mutta ihan suosikkini on tuo ensimmäinen sormus, lääääh<3 Onko sen 'pallurat' sinisiä? Tosi ihana!!

    VastaaPoista
  11. Annu: Kiitos! Minäkin tykkäsin siitä ostohetkellä kovasti mutta valitettavasti koru on jäänyt käyttämättä. Ehkä kesällä maksimekon kanssa saan sen käyttöön. (Pitäisi tosin ensin ostaa se maksimekko..) :)

    Nooruska: Samat sanat! Korut on ehkä niin pieniä ettei niitä edes tajua olevan paljon.

    NooranElämää: Kiitos Noora! Ihana että olet ottanut Kalevala-korusi käyttöön. Täytyisi antaa itsekin noille uusi elämä.

    Piksi: Mä olen hävittänyt monta kultaista/valkokultaista sormusta. Talvella kun vetäisee hanskat esim. bussissa kädestä ne jotenkin putoavat pois eikä niitä enää löydä. Harmittaa tosi paljon. Varsinkin kun olen yleensä aika tarkka tavaroistani.

    Ilona: Minä haluaisin oppia käyttämään korvakoruja. Riippuvia korviksia en ole käyttänyt varmaan kymmeneen vuoteen. Ennen tämän hetkisiä nappeja (joita en muuten muistanut kuvata koko postaukseen vaikka käytän niitä päivittäin!!) käytin vuosikausia kultaisia pieniä renkaita. Missähän nekin muuten on...?

    Joy: Kiitti että arvostat, oli kyllä kova homma! :) Ja nyt tulee koko ajan mieleen monet korvikset jotka jäi kuvaamatta..

    Shandi: Mäkin ajattelin ottaa vanhoja koruja "tyrkylle", jos ne siitä tulisivat helpommin mukaan päivän asuihin.

    Nekta: Älä muuta sano! :) Minulla oli ensin tuo kaulakoru ja kun näin Snön lähes vastaavan korun olin aika ihmeissäni..

    Lovely: Tuo kaulakoru on ihana koska se on kevyt eikä hallitse asua, mutta tuo silti siihen juhlavuutta ja ilmettä. Nappi ostos!

    heini: Kiitos, kiva että tykkäsit esittelystä. Muistan tosi tarkkaan lähes kaikki tekemäni ostokset. Kummallista.. :) Sormuksen pallurat on siniharmaita. Näyttävät toisessa valossa harmaille, toisessa sinisille.

    VastaaPoista