tiistai 7. huhtikuuta 2009

Vastakohtia

tunnetila: reippaus

Olen viime päivinä ottanut itseäni niskasta kiinni ja lopettanut hetkeksi "pakkomielle"-hölmöilyn. Upeat gladiaattorit on testattu toistamiseen, ja kun uudelleen totesin etteivät ne istu täydellisesti jalkaani päätin unohtaa ne. Parikan balleriinat oli mokkaa joten nekin joutuivat unholaan. Henkan ruutupaita normaalia suuremmassa koossa on palautettu, samaan syssyyn palautui myös Lindexin neuletakki ja Hulluilta Päiviltä sovittamatta ostettu hihaton pusero. Ihanaa, en oikeasti jäänyt kaipaamaan yhtään noista tuotteista vaikka kaikki niistä kivoja olivatkin. Ostin sitä paitsi noiden tilalle pari muuta juttua jotka ovat käytännöllisempiä ja vieläpä ajattomia.

Viikonloppuvisiitillä luonani ollut siskoni omistaa varmaan puolet ruotsalaisen Ordning & Reda -ketjun tavaroista. Vihkoja, lehtiöitä, kangaslaukkuja, kalentereita yms. Hain hänelle joskus uuden kalenterin Tukholmasta asti kun Stockmann lopetti ketjun tuotteiden myynnin Suomessa. Nyt Ordning & Reda on avannut liikkeen Kluuvin -kauppakeskukseen ja tietysti siskoni halusi katsomaan mitä uutta kivaa liikkeen tarjonnasta löytyy. Ja löytyihän sieltä, myös minulle!


Mustasta jämäkästä nahasta suurin vetoketjuin varustettu pieni ja näppärä reissulaukku. Hip hei! Laukussa on pitkä hihna joten sen saa roikkumaan olalta vartalon yli, etupuolelta löytyy kaksi vetoketjutaskua ja takapuolella on yksi samanlainen tasku. Passi, kartat, liput ja laput, kaikki saa tässä kassissa oman paikkansa ja laukku ei vie tilaa juuri minkään vertaa. Näppäryys ja kätevyys; nuo ominaisuudet ilahduttavat minua aina! En ole tiennyt että Ordning & Reda edes valmistaa nahkatuotteita. Nyt tiedän ja tykkään!


Täydelliseksi vastakohdaksi ajattomalle mustalle nahkatuotteelle ostin maanantaina lanseeratusta KappAhlin Vintage Stories -mallistosta rosan pitsiunelman. Hyvin kevyet pitsiset alusvaatteet kaikkine hörhelöineen. Tykkään setistä valtavasti vaikken yleensä pukeudukaan romanttisesti. Koko Vintage Stories -mallisto on naisellinen, sensuelli, keveä ja herkkä, eli ei yhtään minua, mutta nämä alusvaatteet saavat piristää minua kesällä keveydellään ja läpikuultavuudellaan. Harvinaisen söpö ostos vaatekaappiini!


Taisin saada tästä alusasusetistä hetkellisen naisellisuuspuuskan, sillä laitoin aamulla korviini helmet ja kaulaan helminauhan. Normaalisti käytän helmiä vain niitä vaativissa suuremmissa juhlissa. Sitä paitsi varsinkin helminauha on niin arvokas etten edes uskalla käyttää sitä usein. Tänään kuitenkin päädyin juhlistamaan arkea helmien kera ja niinhän siinä sitten kävi että jokaisen peilin sattuessa kohdalle peilailin itseäni työpaikallani lähes häpeilemättä. Toivottavasti muuten toimistorakennuksemme hisseissä ei ole valvontakameroita. Niissä helminauhaposeerauksissa olisi nimittäin katsottavaa ja hekoteltavaa vielä pitkään... Voi ei... Miksihän tällaiset asiat tulee aina mieleen kun on jo liian myöhäistä..

23 kommenttia:

  1. Anonyymi7/4/09 19:47

    Ei tommosesta kannata stressata:D Ajattele sitä päivän hyvänä tekona: saatoit piristää jonkun päivää:)

    VastaaPoista
  2. Hyvä tyttö, palautit reippaasti ;). Eikö muuten olekin jännää, miten sitä ensin saa tyydytystä ostoksistaan - kunnes kotona sitten arveluttaa. Sitten sitä on vähintään yhtä tyytyväinen itseensä, kun saa palautettua ne ei-ihan-täydelliset. Mulla toimii noin etenkin postimyyntishoppaillessa. Hyvä mieli monta kertaa, heh. Ja rahaa säästyy seuraaviin ostoksiin!

    VastaaPoista
  3. Anonyymi: Heh, jos tuossa hississä on kamera niin ne keikistelyt ja muikistelut varmasti piristivät jotakuta. Ha haa, onneksi en esim. kaivellut hammastikulla hampaitani. :D

    Ami: Puhut niin totta! Allekirjoitan joka sanan kommentistasi! Hyvä me, me reippaat (ja järkevät) palauttelijat. :D

    VastaaPoista
  4. Onpas ihanat hörsikset! Mä voin vain unelmoida tommosista pitsirintsikoista, nää tissit saadaan näyttämään hyvältä vain pienillä toppauksilla...

    Huomaa etten ole aikoihin käynyt Stokkan paperikaupassa, en edes tiennyt ettei siellä enää Ordning&Redaa myydä. Ja kun sinne lauantaina menin, niin olin kävellä sisään Alkoon, oli hieman muuttunut järjestys siellä alakerrassa :D

    VastaaPoista
  5. Mietin kanssa tänään, että onpa jännä kun ei anna pakkomielteille periksi, niin sitten myöhemmin naurattaa kuinka onnellinen on kun ei ostanutkaan jotain mitä himotti ihan älyttömästi. Ei silllä, että ostamisesta tulisi onnettomaksi, mutta nykyään minulle tulee melkein parempi olo ostamatta jättämisestä kuin ostamisesta. (Pidätän oikeuden muuttaa mieltäni kun saan tarpeeksi rahaa ja pääsen Aleksi 13 kenkäosastolle.)

    VastaaPoista
  6. Hei! Tuo laukku on juuri sentyyppinen, jota olen etsinyt. Sopivan yksinkertainen. Oliko tuo minkähintainen ja onko oikeaa nahkaa? Kiitos, jos jaksat infota.

    VastaaPoista
  7. Anonyymi7/4/09 20:56

    Kuinka sulosia alusvaatteita onkaan olemassa! :D Ja toi hississä peilaaminen kuuluu myös mun rutiineihin... :)

    VastaaPoista
  8. Rva Herttainen: Rohkeasti vaan ostamaan kesäksi kevyitä alusvaatteita. Pieni on sievää. :)Ja muuten, Alko on ollut Stockalla tuolla paikalla jo varman kaksi vuotta.. :)

    Shandi: Samat sanat! Ostamatta jättämisestä saa usein hyvän fiiliksen. Varsinkin kun listaa kaiken ostamansa ja ostojen määrä on tällä kertaa rajoitettu..

    uni_: Laukku on aitoa nahkaa ja maksoi 44.90€. Ei siis edes kovin kallis. Tosin laukku on aika pieni, mitat 24cm*21,5cm, mutta samaa laukkua oli muistaakseni kolmessa eri koossa, eli suurempia löytyi myös.

    Johanna: Mahtavaa, toinen hissipeilailija tunnustautuu. :)

    VastaaPoista
  9. Anonyymi7/4/09 22:22

    Nooo jos niissä hisseissä on kamerat niin ovat tarkkailijat saaneet paljon mielenkiintoista katseltavaa helmien ihailun lisäksi =)

    Harmi, että osa vaatteista ei ollu pitämisen arvoisia vaikka sopi sulle ku neula lankaan. Mut ei sitä kannata hamstrata tavaraa jonka tietää päätyvän kuitenkin kirpparille muutaman kuukauden päästä.

    Noista glariaattori sandaaleista pakko laittaa sen verran, et tällä hetkellä Australiasta jossa eletään syksyä, saa noita sandaaleja niin halvalla et hävettää. Oonkin tässä miettinyt tuota muodin kiertokulkua, et onko euroopan ensi kesän muoti täällä jo niin out vai vasta tulossa noin puolen vuoden päästä?!?

    O&R on myös mun ihan suokkari! Joulun alla ostin sieltä valokuva-albumin ja paljon välilehtiä noin 80 eurolla ja en malta odottaa, että pääsen noin yhdeksän kuukauden päästä täyttämään sen sadoilla kuvilla! Ostos oli kallis, mutta harrastuksen piikkin menee sekin.

    -Ellu

    VastaaPoista
  10. Haha, no, enpä sit tosiaan oo siellä pariin vuoteen käynyt :D Mikä tietty selittyy myös sillä, etten ole pahemmin ollut Suomessa... ;)

    Eikä se pienuus mua haittaa, enemmänkin muoto... Tuettomissa ja toppauksettomissa pitsihörsiksissä tykittäisin Madonnan vogue-hengessä :D

    VastaaPoista
  11. Ellu: Musta tuntuu, että Euroopan muoti on vasta tulossa sinne... Olihan nuo gladiaattorit hitti täällä jo viime kesänäkin. Silloin niitä tosin oli oikeestaan vain matalina ja ne ei sovi tällaselle lyhytjalkaiselle yhtään. Eli jos löytyy kivat mustat kiilakorkogladiaattorit niin tiedät mitä laittaa postisedän kautta tulemaan.. :) Voisit samalla lähettää kasan kivoja kesävaatteita samaan osoitteeseen. Näppärää kun siellä noi jutut on jo alessa! :D

    Rva Herttainen: Okei, nyt ymmärrän yskän kevyiden liivien suhteen.. :)

    VastaaPoista
  12. Olin odotellut kovasti tuota Vintage Stories -mallistoa juuri noiden rintsikoiden takia, eilen sitten pääsin niitä hiplaamaan ja jätin kauppaan, koska en uskonut pelkän pitsin ilman vuorikangasta tukevan tarpeeksi rintojani (koko 75C). Harmittaa hitsisti! En halunnut maksaa vajaata parikymppiä vaatteesta, joka mahd jää söpöydestään huolimatta kaappiin (kun alusvaatteita ei voi edes palauttaa). No ostin sitten malliston "kristallikorvikset" lohdutukseksi :)

    VastaaPoista
  13. Wandabe: Mua harmitti noissa alusvaatteissa että ne oli merkattu kokomerkinnöin 34/36 , 38/40 jne.. Harvalle sopii rintaliivit tuolla luokituksella. Onneksi ne sattuivat käymään tällä kertaa kuitenkin minulle. :D

    VastaaPoista
  14. Wandabe: Ja vielä, hyvä että ostit kuitenkin mallistosta jotain. On aina kiva saada jotain jota on myynnissä vain limited edition. :)

    VastaaPoista
  15. Saisihan noista vallan somat keikistelyalusvaatteet ;) mutta jo kävely aiheuttaisi sen verran inhaa bouncing-efektiä että arkikäyttö tuskin toimisi. Harmi ettei niihin söpöihin liiloihin lahjemallisiin alushousuihin ollut rintsikkayläosaa, malli viehätti enemmän kuin roosissa pöksyissä.

    Korvikset pääsevät korviin häissä :D (sitä varten niitä alusvaaatteitakin katsoin)

    VastaaPoista
  16. Wandabe: Iii, ihanaa, häät! Onnea!!! Tykkäsin myös itse niistä liiloista pöksyistä ja sovitinkin niitä, mutta hyi olkoon miltä näytin ne päällä. Uh, jäivät kauppaan, mokomat!

    VastaaPoista
  17. palauttaminen on joskus vielä paljon tyydyttävämpi kokemus kuin ostaminen. eli onneksi olkoon! :)

    ja hei hauska uutinen tuo tieto ordning & redan laukusta; en tiennyt tosiaan heidän nahkatuotteistaan minäkään! tosi hieno laukku, sopisi mullekin...

    VastaaPoista
  18. Ihana laukku! Kelpaisi minullekin. Edullinenkin..hmm, ehtisiköhän sitä vielä huomenna käydä katsomassa tuon liikkeen ennen pohjoiseen palaamista..? ;)

    VastaaPoista
  19. Stellagee: Kiitos! Palauttaminen sai tällä kertaa aikaa tosi hyvän fiiliksen! Kannattaa tutustua noihin laukkuihin, eivät ole lainkaan pöllömpiä. :)

    Wikke: Kannattaa käydä! Siellä oli muutenkin vaikka mitä kivaa. ;)

    VastaaPoista
  20. Ihanat on kyllä nuo alusvaatteet! Pitääkin käydä katsomasa:)

    VastaaPoista
  21. Lovely: Ainakin Helsingissä Vintage Stories -vaatteita oli vielä hyvin jäljellä. Käy pikaisesti hakemassa omasi, tämä on kaunis setti!

    VastaaPoista
  22. aidot helmet tykkää käytöstä, niiden pinta kuihtuu ja harmaantuu jos jäävät vain kaappiin...

    VastaaPoista
  23. Anonyymi8/9/10 11:01

    Very Interesting!
    Thank You!

    VastaaPoista