tiistai 15. syyskuuta 2009

Herkuttelua

tunnetila: nam!

Kirjoittelin täällä painon yllättävästä noususta ja itselle sopivan ruokavalion etsiskelystä. Tästäkin huolimatta (tai ehkä juuri siksi) palan halusta kirjoittaa muutaman sanan herkuttelusta ja uudesta suosikkiravintolastani Helsingissä.

Elokuussa Töölössä avasi ovensa remontoitu Taidehalli, ja sen yhteyteen avattu ravintola Farang. Olen nyt käynyt muutaman kerran illallistamassa Farangissa ja jos saisin päättää, tai jos se olisi millään muotoa järkevää, kävisin siellä joka päivä! Luoja miten tuossa paikassa ihmistä hemmotellaan! Remontin jälkeen upean ilmeen saanut ravintolasali ja -kabinetti luovat viihtyisän tunnelman ja aasialainen ruoka on taivaallista! Bonusta ravintolalle vielä kattavasta viinilistasta ja järjettömän hyvistä jälkiruoista. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Taidehallin uuteen ravintolaan! Ja huom, kun varaatte pöytää pyytäkää varaus kabinettiin jos mahdollista, siellä tunnelma on intiimimpi. Ja vielä, kun pääsette perille muistakaa tsekata tarjoilijattarien upeat asut jotka ovat Minttu Wikbergin käsialaa.



Kesäkuun alussa saatiin Helsingin keskustaan myös toinen uudeksi suosikikseni muodostunut paikka, Eat&Joy Maatilatori. Maatilatori sijaitsee Lasipalatsin rakennuksessa Mannerheimintiellä. Yhtälö on mitä toimivin: olet Helsingin ydinkeskustassa vilkkaan liikenteen keskellä, mutta saatavilla on luomua, lähiruokaa ja kaikkia muita tuoreita ihanuuksia! Kurjaa kyllä, tuotteet eivät ole halvimmasta päästä eikä liikkeestä tule tämän vuoksi ostettua niin paljon kuin mieli tekisi, mutta jokainen pienikin ostos tuo itselle hyvän mielen ja on kauppiaille kotiinpäin.

Viikonloppuna kiertelin Habitaressa seuralaiseni mukana toinen toistaan ihanampia tavaroita pursuilevia sisustuskojuja joista tänä vuonna sai ostaa itselleen kotiinviemisiä. Mukaani lähti tällä kertaa vain, yllätys yllätys, mausteita! Sisustakotia.fi osastolla oli myynnissä mausteita hauskoissa lasisissa koeputkissa. Putken korkki on aitoa korkkia ja putki siis lasia. Pakkohan noita oli ostaa, vielä kun putkilot sisälsivät ihania mausteita kukkasuolasta (Fleur de Sel) tandoorimausteeseen ja Suomesta käsittääkseni harvoin saataviin kokonaisiin kaardemummansiemeniin. Nyt kun vielä tulisi hetki jolloin voisin olla rauhassa kotona että ehtisin kokkailla! Mausteputkien maanantuonti LHA-import.



Ja kun nyt herkuttelun makuun ollaan päästy niin kerron vielä lopuksi, että elokuvaohjaaja Francis Ford Coppolan viinitilalta Kaliforniasta saamaani punaviini on nyt juotu ja hyvää oli! Saakohan tätä herkkua mitään kautta tilattua Suomeen? Ei sillä, tietty kaikkein mieluiten hakisin viinini tilalta henkilökohtaisesti!

Siinä minun uudet suosikkini, nyt on teidän vuoronne. Suosikkiravintolat, herkullisimmat viinit ja pienellä varauksella myös parhaat uutuuskarkit jne. Kaikki vinkit jakoon ja sitä kautta testaukseen!

22 kommenttia:

  1. Oliko noille koeputkimausteille myös telineitä myynnissä? Hinnat...?

    VastaaPoista
  2. AnneVee: Jep, puinen teline (esillä oli ainakin pieni teline johon mahtuu kolme putkea säilytykseen, suuremmista en tiedä) löytyi mutten ostanut sitä sillä mieheni lupasi tehdä hienomman. :) Mausteputkilon messuhinta oli 3€/kpl, 10€/4kpl. Normaalihinnoista tai jälleenmyyjistä en tiedä..

    VastaaPoista
  3. Oon pitkään yrittäny saada mun laboratoriotyöntekijäystäviä diilaamaan mulle oikean koeputkitelineen, kun oon haaveillu tuollaisesta maustesysteemistä, mut en oo vielä onnistunu.:) Labratarvikemyymälätkin myy vain ammattilaisille ja yhteisöille, ei tavan kansalaisille.

    VastaaPoista
  4. AnneVee: Katotaas millasen telineen toi mies saa aikaan... Voi olla että tekis sullekin jos design miellyttää myös sinua. ;)

    VastaaPoista
  5. Ihanat mausteputkilot, multa meni noi ihan ohi! Ois ollu miehelle varmasti mieleinen tuliainen. Ja noille ois tosi makee jos sais koeputkitelineen kemmanluokasta :D

    Me käytiin just iltakävelyllä ja haettiin vähän lähiruokaa, punajuurta ja kesäkurpitsaa, ai niin ja kaksi maissia. Voin joskus kertoa sulle salaisuuden mistä näitä herkkuja löytyy :) Ilmaiseksi...

    VastaaPoista
  6. kivat putkilot!

    lempiravintola: kuurna
    lempiviini: petit bourgeois sauvignon (ainakin viime lauantaina:))
    mä en osta mitään uutuuskarkkeja koskaan, koska luotan vanhoihin kunnon lakuihin..

    eat & joy maatilatori on tosiaankin kiva; eikä pelkästään tarjonnan puolesta, mutta myös ylöspanon ja palvelun johdosta. ja se maalaisleipä! osta sitä pala mukaan seuraavan kerran; ihan mielettömän hyvää!

    VastaaPoista
  7. Bongasin tänään ihan saman putiikin ja en voinut olla ostamatta kasaa ruokia, ne kaikki tuorehyllyt ja sellainen tietty vanhanajan kauppias-tunnelma on huumaava :)
    Blogista löytyy lisää postausta aiheesta.

    VastaaPoista
  8. Tuli muuten mieleen, että noita kaardemumman siemeniä saa kyllä etnisistä ruokakaupoista ja vielä edullisesti. Niistä löytyy kaikkea muutakin kivaa! Kantsii käydä joskus tutustumassa:) Me ostetaan sieltä yleensä mm. riisit, pavut, suuren osan mausteista, pähkinät jne. Hinnat ovat alhaisemmat ja pakkauskoot isommat.

    VastaaPoista
  9. Sanos muuta :) Toisaalta itse ainakin käyn keskustassa todella harvoin eli oli sattumaa että löysin puodin ylipäätään. Tällaisia kauppoja vain lisää niin "tavallisetkin" kuluttajat rupeavat ostamaan enemmän luomua kun kynnys ei ole liian korkea. Aivan ihastuttava tunnelma siellä, tuolla täytyy vierailla tästälähtien useamminkin.

    VastaaPoista
  10. Rva Herttainen: Voi jee, lähiruokaa ilmaiseksi! Yhden paikan Helsingissä tiedänkin mutta en usko että olette jaksaneet kävellä sinne asti... :)

    I May Say: Hei, onpa kiva kuulla sinustakin! :) Kiitos vinkeistä, laitetaan korvan taakse maalaisleipä (jota olen jo useamman kerran himoinnut) sekä Petit Bourgeois sauvignon. Vaikkakin nyt on jo niin syksyistä että punkku uppoaisi ehkä paremmin.. :)

    Kristina: Heh, hauska yhteensattuma kirjoittaa samana päivänä näinkin "vanhasta" jutusta. Mutta parempi myöhään kun ei silloinkaan! :)

    Lovely: Vau, kiitos tiedosta! Mä en ole koskaan käynyt noissa etnisissä kaupoissa vaikka niitä on kotikulmillakin useampi. Jotenkin sitä vaan aina marssii ostamaan ne perus tarvikkeet kuten riisin S-marketista. Tylsä minä, lupaan parantaa tapani!

    VastaaPoista
  11. Kristina: Liikkeen sijainti on kyllä loistava, enää ei ole todellakaan mitään syytä olla käymättä luomuostoksilla! Paitsi rahapula.. Mutta silloinkin sieltä kannattaa ostaa luomujauhoja ja leipoa itse sämpylät. Tulee pitkällä aikavälillä edullisemmaksi!

    VastaaPoista
  12. Ravintoloista minäkin suosittelen Kuurnaa, tai jos haluaa maukkaan Thai-aterian rennossa ilmapiirissä, Lemongrass Kolmannella linjalla on todella hyvä.

    Valkoviinisuosikkini on jo jonkun aikaa ollut Anselmann Riesling Classic, tosin kuten mainitsitkin, näin syksyn tullessa punaviinit alkavat taas kiinnostaa valkoisia enemmän.

    VastaaPoista
  13. Vinkki maatilatorista kehä-kolmosen ulkopuolella ;) tsekkaapa Heinolan ABC:n kupeessa oleva Heila :) Luomu- ja lähiruokatori, viinitilan viinejä ja siidereitä, ihana ravintola ja kahvila. Nam.

    Kiitos ravintolavinkistä, se pitää kokeilla seuraavalla Hesan visiitillä!

    VastaaPoista
  14. Gecko: Kiitos vinkeistä! Lemongrassia minulle on suositellut useampikin mutten ole vieläkään ehtinyt sinne. Pitäisköhän viikonloppuna käväistä..? Ja myös valkkarivinkki pistettiin ylös muistikirjaan seuraavaa Alkon reissua varten. Kohta sieltä onkin paljon ostettavaa... ;)

    Heidi: Oi, kiitos vinkistä! Heila kuulostaa jo muutenkin mahtavalta paikalta, mutta ennen kaikkea loistavalta vaihtoehdolta ainaisiin ABC-purilaisiin verrattuna.

    VastaaPoista
  15. Mäkin ostin noita koeputkimausteita, olivat liian houkuttelevia :) Haluaisin vielä sellaisen koeputkitelineen, pitää yrittää lahjoa joku pöllimään sellainen esim. koulusta ;)

    Oli muuten ihan mahtavaa asua nyt elokuussa kotona, kun salaatit, jättimäiset (oikeasti jättimäiset) kesäkurpitsat, maissit, perunat, yrtit, tomaatit jne. tuli omasta maasta! Opettajaäitini kesäharrastus, kasvimaa :)

    Pitääpä käydä tuolla maatilatorilla joskus, kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
  16. Yksi ehdottomista suosikeistani on Mount Everest, rakastan nepalilaista ruokaa! Ja suureksi kauhukseni söin tänään MAAILMAN PARASTA cup cakea. Siis ei mitään kuivaa hötöä, vaan aivan mahtavaa, suklaakuorrutteista, mehevää cupcakea. Tähän asti olen pystynyt pysymään niistä erossa, sillä ne eivät mielestäni ole olleet mitenkään erikoisia. Tänään jouduin luovuttamaan: en taida voida enää elää ilman. Samoin hemmetin cheesecake ja muffinit (banaani-suklaa) ovat vieneet minut ihan mukanaan. Katsotaan parin kuukauden kuluttua niin pidän XL-blogia.

    VastaaPoista
  17. Uuuh, ja lempiviinit EHDOTTOMASTI: Poilly Fumé, Poilly Fussé ja Chablis

    VastaaPoista
  18. Wikke: Kuulostaa ihanalta: herkkuja omasta kasvimaasta! Vanhemmillani kasvaa marjapensaiden lisäksi kotipihalla perunaa ja voi jestas ne on hyviä!!

    Tuuli: Kiitos vinkeistä!! Mun suosikki nepalilainen Helsingissä on Satkar. Mutta nepalilainen ruoka on kyllä ihanaa! Ja hei, ne New Yorkin cupcaket.. Huh huh.. Oletko hakenut niitä itsellesi jo Magnolia Bakerystä? Ei parhaita cupcakeja mutta kun Carrie ja Mirandakin kävivät siellä.. ;)

    VastaaPoista
  19. Ihania vinkkejä! Tuosta painon noususta ja sen iisistä hienosäädöstä voisin sanoa sen verran, että pienet valinnat on tärkeitä. Jos on ennen laittanut kolme siivua juustoa yhden leivän päälle (kröhöm) kannattaa seuraavalla kerralla laittaa kaksi ja myöhemmin yksi tai jos on tottunut syömään kahvin kanssa suklaapatukan, pudottaa määrän ensin viidestä palasesta neljään jne. Ei tarvitse luopua mistään ja saa nautintoa mutta samalla kroppa hiukan hoikistuu kuin luonnostaan.

    Toinen hyvä juttu on tietenkin liikunta ja minulla nimenomaan suhtkoht rankka aerobinen liikunta. Pari intervallia tai tiukkoja ryhmäliikuntatunteja (itse ohjaan niin ne ovat sellaisia hien ja sykkeen nousun paikkoja ettei paremmasta väliä) viikossa niin kroppa ja mieli tykkää. Myös pienet kikkailut, kuten vihreän teen litkiminen laittaa itselläni nesteet liikkeelle ja vie ruokahalua.

    VastaaPoista
  20. Sunshe: Hyviä vinkkejä sinullakin, kiitos! Vihreän teen juominen ei kohdallani hillitse ruokahalua. Juon sitä varmaan litran päivässä mutta silti ruoka kyllä maistuu ja hyvin! ;)

    VastaaPoista
  21. Hei! Olin pari viikkoa sitten Ranskassa ja löysin pikkukaupungin ruokakaupasta noita samoja koeputkimausteita. Putkiloiden hinnat olivat 2,50 e eli ei ihan niitä tuomalla matkan hintaa saanut säästettyä ;)

    VastaaPoista
  22. Ruska: Kas kas, kerrankin Suomessa samat hinnat kuin muualla Euroopassa! Tai sitten tuo oli messutarjous..

    Mutta asiasta toiseen: voi sinua onnellista Ranskan matkaajaa! Mäkin haluan!! :)

    VastaaPoista