lauantai 9. tammikuuta 2010

Klassikko

tunnetila: kiintymys

Sain joulupukilta paljon kivoja lahjoja, mutta suosituimmaksi, ainakin käyttöasteeltaan, nousi heti Marimekon ihana Tasaraita-klassikko, Ilma-pusero. Rakastan puseron laatikkomaista muotoa, sen venemäistä pääntietä, 3/4 hihoja, musta-valkoista raitaa ja pehmeän puuvillan tuntua iholla. Laitoin puseron päälleni suoraan paketista jouluaattona ja olen näiden kolmen viikon (!!) aikana ottanut sen pois vain pakon edessä. Kai tämä täytyisi joskus pestäkin..

Image and video hosting by TinyPic

pusero Marimekko, housut MarcOPolo,
kotitossut Sonia Rykiel pour H&M

Parasta vaatteessa on kuitenkin sen ajattomuus ja ajankohtaisuus. Tulevaksi kevääksi ja kesäksi lähes kaikki merkit suoltavat ulos (ehkäpä Coco Chanelin innoittamana) raitapaitojaan. Marimekko on myynyt omia Tasaraitojaan vuodesta -68 asti hyvällä menestyksellä. Jos siis päätätte tänä keväänä hankkia oman raitapaitanne, niin harkitkaa Annika Rimalan kotimaista klassikkoa. Jos ette pidä 3/4 hihoista niin eipä hätää, Tasaraita-sarjasta löytyy useampi malli joista valita suosikkinsa. Minulle juuri tämä malli on se oikea!

12 kommenttia:

  1. Todella kaunis tuo pääntie. Mahtaisikohan passata hiukan rintavallekin... Itselläni ei ole montaakaan Marimekon vaatetta, mutta pojalla sitäkin useampi. Joissakin uudemmissa trikoopaidoissa vaan olen huomannut sitä ikävää saumojen kiertämistä :/

    VastaaPoista
  2. Joy: Mä VIHAAN jos vaate on leikattu kankaalta väärin ja sauma alkaa kiertää! Juuri viimeksi koin karvaan pettymyksen FilippaK:n luomupuuvillaisessa t-paidassa. Paita maksoi viitisen kymppiä ja ensimmäisen pesun jälkeen alkoi vain vituttaa. Grrrr.. Filippa on aiheuttanut viime aikoina useammankin pettymyksen laadussa, pitäisikin kirjoittaa nillityspostaus kun iso osa bloggareista tuntuu vain hehkuttavan merkkiä. Toisin vähän realismia peliin.. ;)

    VastaaPoista
  3. Raitapaita on kyllä hieno! Tuo malli näyttää hyvältä sulla. Mä haluaisin tehdä itse raitateepparin / topin Marimekon trikookankaasta, joita mulla on iso läjä. Siistein ois sellainen vähän acne-henkinen (http://shop.acnestudios.com/system/search/product.asp?id=3108), mutta en tiedä saanko mitään aikaseksi.

    Mustavalkoisen Marimekon perusraitapaidan hankkimista on kyllä harkittu myös.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi9/1/10 15:44

    Tuohon sun Filippa K kokemukseen voin samaistua! Olen päätä pyöritellen lukenut muista blogeista Filippa K:n alituista hehkutusta. Useissa ostamissani T-paidoissa laatu on ollut suoraan sanottuna surkeaa. Saumat ratkeilevat ja kiertyvät muutaman käyttökerran jälkeen. Myös villatakit ovat pahasti nyppääntyneitä usein jo kaupan rekissä. Jos haluaa oikeasti kulutusta kestäviä tuotteita, ei Filippa ole ainakaan minun valintani. Hienoa etteivät kaikki lähde sokeasti hypetykseen mukaan!

    VastaaPoista
  5. Muista pestä raitapaita ohjeen mukaan, etteivät värit leviä liian kylmässä vedessä. Se voi nimittäin tapahtua ekojen pesujen aikana, jos värit eivät ole vielä kiinnittyneet. Kääk!

    VastaaPoista
  6. Raitapaidat rocks! Tosin minä haluaisin Marimekolta seuraavaksi sellaisen pallopaidan. Pitänyt jo pitkään hankkia!

    Minullakin on kokemuksia Filipasta - hyviä, että huonoja. Neuletakit on ollut tosi hyviä (100% merinovillaa) ja sitten omistan kaksi lampaanvillaista neuletta. Toista en ole paljon käyttänyt, mutta toista olen enemmän ja se on joistan kohtia nyppyyntynyt, kuten 100% lampaanvilla yleensäkin. Onneksi tähän ongelmaan on nypynpoistaja ja erilaisia kampoja!

    Huonoja kokemuksia on taas kahdesta Filipan puuvilla t-paidasta.Ensimmäinen pesu- ja sivu sauma on ihan kiertynyt! En ollut uskoa silmiäni, mutta näin vain oli. Omat paitani ostin alennuksesta (onneksi)niin ei sitten mennyt suuria rahoja hukkaan. On se kumma kun nykyään ei osata tehdä edes kunnollisia
    t-paitoja!

    Omistan Filipalta kyllä muutakin, silkkimekon, jonkun sekoitemekon, pitkähihaisen paidan ja niihin olen kyllä ollut hyvin tyytyväinen! Mutta nuo puuvillaiset t-paidat oli suuri pettymys ko. merkiltä, koska odotin niiltä laatua.

    VastaaPoista
  7. Paitahan on todella ihastuttava, venepääntiet ovat parhautta! Jostain syystä olen angstannut noita Marin paitoja, näemmä ihan turhaan..mutta raitapaidat, ihania, olivat muodissa tai eivät :)

    Hmm, hyvä tietää, blogien lukemisen perusteella kyllä voisi kuvitella Filippa K:n ( ja acnen) olevan jumalasta seuraavia, olinkin miettinyt villatakkiin tai johonkin peruspaitaan investoimista, mutta hyvä kuulla muitakin mielipiteitä kuin pelkkää hehkutusta! ( ja kertokaahan tyhmälle, mitä tuo saumojen kiertäminen oikeasti tarkoittaa, mun varmaan pitäisi tietää, onko se siis sitä, kun aiemmin sivussa ollut sauma lähtee ikäänkuin kiertymään kropan ympäri?)

    VastaaPoista
  8. Ilma-paita on melkein ainoa tasaraitapaitamalli joka on mun mieleen. En ole tullut tosin hankkineeksi sitä ainakaan vielä, mutta ainakin se on todella edustava sun päällä :) Joku on osannut valita lahjan nappiin.

    Laatuvaatteiden tuottaminen tuntuu olevan vaikea laji. Itsekin vuosia laatuvaatetalossa työskennelleenä olen huomannut että harha-askelia sattuu jokaiselle valmistajalle, mutta todellinen testi on se miten laatuvirheisiin suhtaudutaan kuluttajan näkökulmasta ja toistuuko samat virheet. Lisäksi pitäisi itsekin yrittää olla sokaistumatta brändeistä ja ajatella vaatetta ilman että kiinnittää huomiota merkkiin.

    VastaaPoista
  9. Acnekaan ei kyllä todellakaan suolla pelkästään huippulaatukuningasvaatteita (kuten eivät kaikki oikeat huippulafkatkaan), mä oon aina yhtä pettynyt siihen, kuin paljon niillä on niitä polyesterimekkoja. Ja muovihousutki oli tarjolla. Mutta laadukkaitakin tuotteita löytyy, se laadukkaiden tuotteiden osto todellakin on taitolaji. Ei voi luottaa mihinkään tässä maailmassa, ei edes merkkiin!

    (heh, oon alkanut keskustelemaan sun kommenttiboksissa..SORI!)

    VastaaPoista
  10. wikke: Kiitos, tuo malli tosiaan tuntuu olevan kuin minulle tehty. Paitsi saisi olla ehkä pari senttiä pidempi, meinaa napa vilkkua jos on jalassa matalavyötäriset housut. :)

    Tuosta sun Acne-henkisestä puserosta tulee varmasti mahtava!

    Anonyymi: Kiva kohdata ihminen joka ei hypetä (mielestäni turhaan) Filippaa. Viime aikoina kolme ostostani (mekko, t-paita ja neuletakki) ovat kaikki olleet pettymyksiä. En taida ostaa ko. mekrriä enää.. Ehkäpä postaan oikeastikin tuosta aiheesta lisää.

    Noora: Juuri tuon takia pusero on edelleen pesemättä. Siis kun tosi harvoin on muita vaatteita jotka vaativat pesun 60 asteessa. Täytynee pestä tämä lakanoiden kanssa. :)

    teresa: Minun merinovillainen neuletakkini nyppyyntyi heti, ihan muutamassa viikossa. Kävin liikkeessä kysymässä neuvoa ja .. Noh, taidan postata tästä erikseen. Anteeksi kiusaaminen (siis aloittaa kertoa muttei kerrokaan)! :)

    Salka: Sauman kiertäminen on juuri sitä että sivusauma alkaa kiertää sivusta eteen/taakse. Kangasta ei ole leikattu tarkasti langansuuntaan joten pesun jälkeen vaate menee vinkuralle.

    Auri: Kiitos, tämä pusero on tosiaan kuin minulle tehty. Äitini tämän minulle metsästi. Omaa kokoani oli kuulema ennen joulua YKSI kappale koko Suomessa ja niinpä hän joutui tilaamaan sen satojen kilometrien päästä. Onneksi vaiva kannatti!

    wikke: Saa keskustella, ja se on jopa toivottavaa! Hyvien vinkkien jakaminen on blogini tarkoitus joten lukijoiden vinkit ovat hyvin hyvin tervetulleita!

    VastaaPoista
  11. Kerrassaan ihana raita-asia! Mulle myös!

    VastaaPoista
  12. Christina: Kiitos, tämä on kyllä tosi kiva pusero. Suosittelen!

    VastaaPoista