tiistai 5. tammikuuta 2010

Turvavaate

tunnetila: tyytyväisyys

Viime vuosien aikana olen todennut, että tammikuun "nyt hitto alkaa uusi elämä!" tohkeilu jää paljon vähemmälle jos pukeutuu suosiolla joulun ja vuodenvaihteen jälkeen kaapuun. Kyllä se jouluvatsa siitä pikkuhiljaa normaaliksi tasoittuu kun elämä palaa takaisin uomilleen. Mikä tahansa löysä vaate käy mainiosti tähän kaapuilutarkoitukseen. Tärkeintä on ettei mikään purista eikä aiheuta silloin tällöin tulevaa joulunjälkeistä morkkista. (Järjetön ahmiminen ei tietenkään ole terveellistä enkä kehota ketään siihen. Pilke silmäkulmassa, okei?)

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

kaulaliina Only, pitkähihainen t-paita FilippaK, "kaapu" Sirup,
nahkapöksyt Jimmy Choo for H&M, kengät Vagabond


Itse verhouduin lauantaina Sirupin jättimäiseen ruutupaitaan jonka kaveriksi valitsin kontrastia tuomaan piukeat nahkapöksyt. (toim. huom. Kireät nahkikset eivät oikeastaan sovi kaapuiluun, mutta haluan käyttää niitä jatkuvasti.) Housut alkavat jo runsaan käytön jälkeen muotoutua päälleni "toiseksi ihoksi" ja pidän niistä ihan valtavasti. Paitsi pinkeiden housujen esiin tuomat treenatut pohkeet eivät kylläkään miellytä silmääni, joten olen käyttänyt nahkahousuja useammin saappaiden kuin nilkan paljastavien kenkien kanssa. Silloin pohkeiden muoto ja rimpulanilkat eivät vaivaa minua liikaa. Näin kuitenkin mentiin lauantaina.

Talvisten pakkassäiden myötä useissa blogeissa on esitelty keinoja taistella oikein pukeutumalla jäätävää säätä vastaan. Kommentoin mm. Ilonan blogikirjoitusta kerrospukeutumisesta sanoen, että epäilen minulle tulleen jo vaihdevuodet. En nimittäin ole tänä talvena palellut kertaakaan enkä ole edes lisännyt vaatekertaani sukka- saati välihousuja. Kirppikseltä parilla eurolla löytämäni duffeli on lämmin, ja paukkupakkasilla kaivan esiin vanhan untuvatakkini. Jalassa aidot australialaiset lammasfarmarirouvien UGGit ja UGGeissa paljaat varpaat. Päässä pipo ja huppu, kaulassa ohut kaulaliina kaulaa vasten ja paksumpi huivi takin päällä. Näillä on pärjätty ja takkien alla on saattanut olla vain pitkähihainen ohut t-paita.

Ainoastaan polvet ovat välillä palelleet tuossa varustuksessa. Enää eivät palele nekään, hankin nimittäin palelevien polvien parhaat ystävät: Ruskovillan luomu-merinovillaiset polvenlämmittimet. Parhautta! Kiitos vinkistä Rhia!

Täällä kuljetaan pakkasella nahkahousuissa ja polvenlämmittimissä. Kuinka siellä, joko saisi pakkaset riittää?

12 kommenttia:

  1. Minusta on ihan kivaa, että talvella on pakkasta:) Osaapa kesällä sitten taas nauttia siitä lämmöstä.

    Kotona joulua viettäessäni nauroin teini-ikäisille pikkusisaruksilleni, kun he halusivat välttämättä paleltua liian vähällä vaatteella niissä parinkymmenen asteen pakkasissa. Itsehän olin nuorempana ihan samanlainen:) Onneksi nyt osaa arvostaa säänmukaisa pukineita, enkä suostu kyllä palelemaan!

    VastaaPoista
  2. Pakkaset saisivat mun puolesta jatkua maaliskuun loppuun asti ja sitten voisi tulla suoraan kuiva ja lämmin kevätkeli.

    Mun lämmin untuvatakki peittää joulunjälkeiset mahamakkarat toooosi hyvin ja en halua luopua siitä ollenkaan. Sisällä tulee ehkä pikkasen kuuma ;)

    VastaaPoista
  3. Aa, polvenlämmittimet! Tarviin.

    En kyllä tykkää pakkasesta, sillä vaikka muuten on lämmin, kasvoja palelee... Auttaisiko kommandopipo ;)

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva asu!

    Itse lisään talvisin vain lämpimät sukkahousut housujen alle oikein kylmillä säillä ja kaivan untuvatakin kaapista. Ja Uggit jalkaan. Kyllä tarkenee! ;)

    VastaaPoista
  5. Kiva asu! Mua palelee aina...

    VastaaPoista
  6. Mieluummin pakkasta kuin loskaa. Olet todella onnekas, jos ei tarvitse ryhtyä pakkaamaan välihousuja sun muita pitkiä kalsareita esim. farkkujen alle. Voi sitä ahdistuksen määrää kun on kahdet housut jotka yhdessä kiristää. Mutta tosiaan tykkään silti aurinkoisista pakkaskeleistä ja myös lumisateesta.

    Ja vielä joulumahasta: Ei se mitään jos vain ne joulun pyhät mättää suklaata ja muita herkkuja napaan, mutta kun sitä suklaata on vieläkin kaapit täynnä niin suklaakuuri uhkaa venähtää vähän turhan pitkäksi. Ehkä lahjoitan loput hyväntekeväisyyteen.

    VastaaPoista
  7. Tykkään pakkasista ehkäpä juuri siksi, etten tunnu palelevan samassa määrin kuin monet muut. Tänäkään talvena ei ole vielä kertaakaan ollut housujen alla välihousuja tai sukkiksia, vaikka pakkaset ovat kiristyneet -30 asteeseen. Kaksi kertaa on reisiä palellut, mutta siltäkin olisin välttynyt, jos päällä olisi ollut ohuiden kangashousujen sijaan esim. farkkuleggarit.

    Minun puolestani siis pakkaset jatkukoon vielä sen pari kuukautta!

    VastaaPoista
  8. Lovely: Minustakin on ihana että on pitkästä aikaa oikea "lapsuuden talvi"! Vihaan Helsingin loskaa! Ja ei, tässä iässä ei tee enää mieli palella. :)

    Noora: Samaa mieltä! Niin pakkasten mukavuudesta kuin untsikan peittävyydestä. Tee kuten minä: laita kaapu untsikan alle niin kaikki on peitossa eikä tule sisällä kuuma. ;)

    Heidi: Kommandopipo ja polvenlämmittimet, mahtava yhdistelmä! Siihen vielä lämpimät kengät (toivottavasti olet saanut ne jo) ja hyvä takki niin kyllä kelpaa!

    Suvi m: Kiitos Suvi! Minäkin vannon untsikan ja UGGien nimeen. Parasta ikinä eikä tartte palella. Ulkonäöstä viis!

    Hanna: Kiitti Hanna! Voi ei, olet ikuinen vilukissa... Meillä on töissä sisällä tosi kylmä ja olenkin usein koneella (teen suurimman osan työstäni tietokoneen ääressä) ranteenlämmittimet ranteiden ja käsien suojana. Helpottaa vähän. Ja ei ulkonakaan sitten palella niin paljon kun pitää itsensä sisälläkin lämpimänä. Ja hei, osta untuvatakki ja UGGit. En voi tarpeeksi kehua niitä!

    Auri: Samaa mieltä, mielummin pakkasta kuin loskaa.

    Mä söin kaikki suklaat jo joulunpyhien aikaan. En kyllä saanutkaan sitä paljon, mutta ihan hyvä ettei jäänyt kaappeihin pyörimään. Paitsi että just nyt taas tekisi vähän mieli.. :)

    Olga: Jee, kohtalotoveri! Muakaan ei pakkanen kovasti kangista eikä kesällä itikat syö. Kaikki muut palelevat pakkasessa ja kesäisin läimivät itikoita kimpustaan, mä saan olla aika rauhassa molemmista. Onkohan mulla jotenkin kuuma veri kun pitää lämpimänä eikä itikoillekaan maistu? :)

    VastaaPoista
  9. No saisi loppua!

    Onneksi ostin viitisen vuotta sitten jostain HalpaHallista törkeän halvan toppatakin, joka oluttuu puoleen sääreen, sillä on tarjennut, pitkien saappaiden kanssa.

    Tosin töihin meno onkin sitten toinen juttu, kun täällä tuppukylässä busseja kulkee 2 tunnissa ja paukkupakkasilla ne tuppaavat olemaan aina rikki. Eipä ole pomolle kiva selitellä, että no enpäs ole tänään(kään) ajoissa, kun bussi meni matkalla rikki (tai ei tullut ollenkaan). Piru vie!

    VastaaPoista
  10. Mikkan: Voi ei... Ei kuulosta herkulle nuo työmatkat. Täällä Helsingissä julkinen liikenne kulkee kohtalaisen hyvin, mutta annas olla jos spora on myöhässä 2 minuuttia niin hermot menee saman tien. :) Ei saisi tottua liian hyvään. :)

    VastaaPoista
  11. Hämmästyttävää jos tarkenet ilman sukkia ja neuleita =) ja ole hyvä, vinkkejä jaellaan ilolla aina kun hyviä sellaisia on tiedossa!

    VastaaPoista
  12. Rhia: Kiitos edelleen vinkistä. Mutta hei, valuuko sulla ne polvenlämmittimet pois paikoiltaan? Mulla, kun siis laitan ne paljasta ihoa vasten, ne valuvat polvitaipeisiin ja hiertävät kivuliaasti kun vaan on pakko kävellä eikä pääse pakkasessa niitä nostelemaan paikoilleen.

    VastaaPoista