keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Täydellinen kesälaukku

tunnetila: tyytyväisyys

Image and video hosting by TinyPic

Täydellinen kesälaukku on niin suuri että sinne mahtuu lompakon ja puhelimen lisäksi ainakin vesipullo, kamera, neuletakki (siltä varalta jos vilu yllättää), sateenvarjo (jos/ kun alkaa sataa) sekä parhaassa tapauksessa (eli silloin kun ei sada vaan on laiska aurinkoinen päivä jonka voi viettää puistossa) eväät sekä kirja tai jotain muuta lukemista.

Halusin täydellisen kesälaukkuni olevan myös kaunis, klassinen ja ajaton, mieluiten laadukasta nahkaa. Lisäksi toivoin siinä olevan niin pitkät olkahihnat että saisin heitettyä laukun myös messenger –tyylisesti vartalon poikki jos tarve tulee.

Olen vuosien varrella löytänyt pari laukkua jotka ovat täyttäneet yllä vaaditut ominaisuudet, mutta olen jättänyt ne ostamatta. Olen toivonut löytäväni laukun joka olisi jotain enemmän. Ja kyllä, arvasitte oikein, nyt olen löytänyt täydellisen kesälaukkuni. Saanko esitellä, suuremmasta paketista (jota en uskaltanut heti avata) löytyi kaunis ja klassinen ystäväni, ikioma vintage Chanel.

Laukku saapui luokseni Pariisista ja oli ulkoisesti täydellisessä kunnossa. Laukun vuori oli kuitenkin kulunut kovassa käytössä (laukku on vuodelta 1986 eli 25 vuotta vanha) joten keskustelin myyjän kanssa aika kauan laukun hinnasta. Lopulta päädyimme hintaan joka miellytti molempia ja kyllä kannatti! (Sain myyjältä paketissa mukana myös yllätyksiä, niistä ehkä lisää myöhemmin.)

Ostin suuren laukun päivittäiseen käyttöön, en ihasteltavaksi naulakossa, joten vein laukun heti suutarille ja teetin siihen uuden vuorin. Jos olisin käyttänyt laukkua rikkinäisen vuorin kanssa se olisi pian vaikuttanut tällä hetkellä upeassa kunnossa olevaan ulkopuoleen. Nyt kun vuori on kunnossa voin käyttää laukkua huoletta. Vanhan vuorin mukana laukusta lähti irti hologrammi joka kertoo laukun aitoudesta, mutta pyysin suutaria säästämään sen ja nyt hologrammi on tallessa irrallisena. (Otin selville, että jos Chanelin laukun lähettää uudelleen vuoritettavaksi Chanelin tehtaalle vanha vuori poistetaan sielläkin eikä hologrammia laiteta niihin uudestaan. Hologrammittomat vintage Chanelit voivat siis olla aitojakin, hyödyllinen tieto kaikille kirppisten koluajille!)

Olisitteko te teettäneet laukkuun suutarilla uuden vuorin vai laskeeko uusi vuori mielestänne laukun arvoa? Pohdin asiaa pitkään mutta vanhan vuorin ollessa pahasti kuivunut, kulunut ja repaleiseksi murtunut en olisi uskaltanut käyttää sen kanssa laukkua lainkaan. Parempi näin. Sitä paitsi, en ole myymässä laukkua minnekään joten sen käyttöarvo on minulle tärkeämpi kuin sen jälleenmyyntiarvo.

Laukku on kaikessa klassisuudessaan aika tätimäinen, mutta jos kolmenkympin rajapyykin ylittäminen ja tätimäisyys näkyy kohdallani Chanelin laukkuna niin kyllä, olen oikein mielelläni kovaa vauhtia keski-ikäistyvä täti!

28 kommenttia:

 1. Anonyymi2/3/11 15:04

  IHANA! Onnittelut hienosta löydöstä! Mullakin on aina kassissa eväät, joten millään pikkulaukulla ei voi lähteä kuin ulos syömään tai baariin :D Vuoresta en osaa sanoa mitään muuta kuin että mielestäni hyvä ratkaisu, jotta laukkua voi myös käyttää, eikös se ole sen tarkoitus?

  Kaisa

  VastaaPoista
 2. Anonyymi2/3/11 15:05

  Ai niin, miltä nuo olkahihnat tuntuu oikeassa käytössä ja laukun ollessa täynnä tavaraa? Painavatko olkaa, hankaavatko takkia ym?

  Kaisa

  VastaaPoista
 3. Kaisa: Kiitos Kaisa, kyllä tätä "just oikeeta" etsittiinkin. :) Laukku ei ole vielä ollut minulla mukana tositoimissa, mutta olen testannut sitä lastaamalla kaiken postauksessa mainitun laukkuun. Ilman kantohihnoissa olkapään kohdalla olevaa pehmikettä (nahkaa) ketju varmasti painaisi ikävästi olkapäätä, mutta nyt sitä on ihan hyvä kantaa. Laukku on niin suuri että se imaisisi helposti vaikka läppärinkin, mutta niin raskaita asioita en aio vintagelaukkuun laittaa. Takin hankaamisesta ei ole vielä kokemusta, kerron vaikka kesällä siitä lisää.

  Tulisi vaan nyt se kesä! :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi2/3/11 15:35

  Totta kai uusi vuori! Itse en missään tapauksessa osta merkkituotteitakaan jälleenmyyntiarvoa ajatellen. Ja kuten totesit itsekin, ehyt vuori suojaa laukkua. Noin hyväkuntoista yksilöä kannattaa kunnostaa!

  VastaaPoista
 5. Kamicha: Kiitos Kamicha kommentistasi, ja mahtavaa että olet kanssani samoilla linjoilla! Hieman huolestuneena odotan vintage-harrastajien hyökkäystä ja kyselyjä miksi menin tuhoamaan jotain alkuperäistä ja arvokasta. Minulle laukku on näin käyttöesineenä paljon arvokkaampi kuin roikkumassa naulakossa ainoastaan ihailtavana.

  VastaaPoista
 6. Onnittelut uusvanhan (vai vanhauuden?) laukun omistajalle! :)

  Uusi vuori on varmasti hyvä ratkaisu. Ja kuka sinne sun laukkuusi menisi kurkkimaan, että onko sisällä aitousmerkkiä vai ei?

  VastaaPoista
 7. Kelpais tollanen Chanel mullekki!:)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi2/3/11 18:22

  Mielestäni oli viisas veto uusia laukun vuori. Kyllähän huonekalujakin entisöidään eikä kai niiden arvo siitä muutu. Tosin en tiedä voiko näitä verrastaa lainkaan, en ole perehtynyt asiaan:) Mutta käytettävyys taitaa olla tärkeintä, oli joku muu mitä muuta mieltä tahansa.

  T: Ellu

  VastaaPoista
 9. Ilona: Kiitos Ilona! :) No niinpä... Tärkeintähän on itse tietää mistä on hankintansa tehnyt.

  Chérie: Hih, niin kelpasi minullekin. :) Kuten aikaisemmassa postauksessani kerroin, en ole oikein tykännyt koskaan mistään merkkilaukuista mutta nyt löysin juuri sen mitä olen kaivannut.

  Ellu: Itse ajattelen samoin. En usko että kovinkaan monia laukkuja valmistetaan ainoastaan hyllyllä ihailtavaksi, käyttötuotteita ne ovat!

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana chanel(: varmasti oli hyvä ostos!

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Samoilla linjoilla ollaan täällä eli laukku (on se sitten vintage tai uusi kalliimpi merkkilaukku) on tarkoitettu käyttöön eikä siitä ole mitään iloa pölyttymässä naulakossa. Eli oli varmasti fiksu veto käydä laitattamassa vuori kuntoon.

  Onnittelut ihanasta uudesta vintagelöydöstä muru!

  VastaaPoista
 13. Anonyymi2/3/11 21:33

  Hieno!:) Ja tietysti voi teettää uuden vuorin ja tuo oli kyllä ekologisin ja fiksuin vaihtoehto pidentää laukun ikää.
  Nyt vaan odottelemaan kevättä!

  VastaaPoista
 14. Ei ole totta miten hieno!!! Onnea uudesta kaverista, teille tulee vielä kivaa eläkepäiviin saakka -ja eläkepäivilläkin! Ihana!

  VastaaPoista
 15. Chanel envy!! Upea laukku :) Ehdottomasti uusi vuori, muutenhan arvokas laukku hajoaisi hyvin nopeasti. Ymmärrän jollain tasolla vintageharrastajia, joiden mielestä alkuperäistä ei pitäisi muuttaa, mutta ajattelutapa ei kuulu mielestäni nykyaikaan - aina mielummin uudistamalla käyttöön kuin roskiin.

  VastaaPoista
 16. sen kummemmin laukun ulkonäköä kommentoimatta (ei mun tyylinen), niin itse kaikkea vanhaa rakastavana olen myös sitä mieltä että entisöinti kannattaa, kunhan vanha tyyli säilytetään.. eli vuorin uusiminen on ihan asiaa, jotta laukkua voi käyttää, mutta laukun maalaaminen vaikkapa hopean väriseksi vaan siksi että hopea sattuisi olemaan muotia.. olisi jo vanhan häpäisyä. Laatua kannattaa hoitaa.

  VastaaPoista
 17. ssuuvvii: Kiitos, luulen myös että investointi kannatti! :)

  Kay: Kiitos onnitteluista muru! :) Ja samaa mieltä, käyttöä varten laukut on tehty. Oletko muuten käyttänyt paljon Vuittoniasi? Mä olen edelleen niin onnellinen puolestasi kun mietin tapausta. :)

  Katri: Oih, ihanaa että ekologisia ratkaisuja arvostetaan! Kiitos Katri! Ja kyllä, kevään odotus sai ihan uuden inspiraation laukun myötä.

  Lilou: Kiitos Lilou! Ja kyllä, laukku on ostettu elämänmittaiseksi ystäväksi joten sitten voin eläkkeellä Chanel kädessä ja Hermes-huivi kaulassa muistella että "ostin nämä 50 vuotta sitten ja edelleen pidän näistä!" :)

  wikke: Juuri näin, mielummin kunnostusta kuin roskiin. Tuo on myös minun mottoni. Ja kiitos, laukku on maailman pehmoisin. :)

  VINSKI: Heh, enpä tiedä onko tuo laukku kovasti minunkaan tyyliseni mutta ehkä minusta tulee klassisen laukun myötä leidi. ;) Toivoa sopii! :) Ja juuri näin, laatua kannattaa hoitaa.

  VastaaPoista
 18. Vuitton on käytössä lähes päivittäin, siitä on tullut ehdoton lempilaukkuni, mikä ei sinänsä taida olla mikään yllätys :) Jään aina silloin tällöin itsekin vielä ihmettelemään sitä mieletöntä onnen kantamoista, joka toi Louis'n kotiin :)

  VastaaPoista
 19. Kay: Arvasin että laukusta on tullut suosikkisi. Ja miksipä ei olisi. Laukku on hyvä, tilava ja laadukas ja siitä tulee aina hyvät muistot mieleen! :)

  VastaaPoista
 20. Anonyymi4/3/11 14:14

  Upea laukku!

  Tottakai kannatti uusia vuori, minun mielestäni se on laukun arvostamista. Sait ihanan laukun todella pitkäksi aikaa.

  Jos tuo kuvassa oleva on sinun laukkusi, niin suutarisi on tehnyt todella hyvää jälkeä. Purjerenkaat ja saumat on tehty täydellisesti, aika velho se sun suutari. Onnittelut hyvän käsityöläisen löytämisestä.

  Iina

  VastaaPoista
 21. Iina: Kyllä, kuvassa on laukkuni suutarikeikan jälkeen. Olen työnjälkeen todella tyytyväinen ja esittelen joskus teillekin Helsingin parhaan suutarin. :)

  (Tässä tapauksessa tosin purjerenkaisiin ei koskettu (paitsi vähän raotettiin sisäpuolelta että saatiin vanha vuori kauniisti irti), uusi vuori laskeutuu sisäpuolelta purjerenkaiden päälle. Päädyimme ratkaisuun sillä renkaiden irrottamisesta ei olisi (luultavasti) hyvää seurannut oli kyseessä miten hyvä suutari tahansa.) :)

  Ja kiitos, olen itsekin onnellinen löydöstäni.

  VastaaPoista
 22. Lisäys edelliseen kommenttiini: Onnellinen siis molemmista löydöistä, laukusta ja suutarista. :)

  VastaaPoista
 23. Aivan mieletön! Onnea uuden laukun omistajalle:)

  Tarinaa Helsingin parhaasta suutarista otetaan mielellään vastaan, pohdiskelin noita juuri viime viikolla, kun onnistuin juhlahumussa naarmuttamaan Louboutinin korkoa ikävästi. Tyydyin pikakorjauttamaan kengät Kampin suutarilla ihan tyydyttäväksi, mutta tulevaisuutta varten olisi hyvä olla tiedossa joku erinomainen (toivottavasti ei-)tulevia kenkäkatastrofeja varten.

  VastaaPoista
 24. Oi miten upea! Jollain tapaa vintaget on mielenkiintoisempia kuin uudet, itsekin toivoisin löytäväni jonkun käytetyn upean laukun.

  Mielestäni kannatti uusia vuori. Käyttöesineitähän nämä kuitenkin ovat :)

  VastaaPoista
 25. Heidi: Kiitos Heidi! Löysin suutarin kyselyjen perusteella ja työnjälki oli todella suositeltavaa. Eli postausta tulossa.

  Malia: Kiitos, ja samaa mieltä. En ole oikein koskaan ollut merkkilaukkujen perään kunnes tajusin haluavani sellaisen vintagena. Kuten sanoit, ovat jotenkin paljon mielenkiintoisempia noin.

  VastaaPoista
 26. Hologrammeista sen verran että tuskin niissä todella vanhoissa vintage-Chaneleissakaan hologrammeja on (en usko että 70-lukua vanhemmissa ainakaan). Eli siinä mielessä hologrammin puuttuminen ei ole niin vakavaa.

  Vaikka kyseessä olisi miten kova designer-nimi niin jos tuote on käyttökelvoton ei sen arvokaan ole enää kovin korkea. Järkevämpää on korjauttaa tai vaihdattaa rikkinäiset kohdat kuin antaa esineen mennä niin kurjaan kuntoon että arvo laskee radikaalisti. Siksi oli ehdottomasti järkevämpää vaihdattaa huonokuntoinen vuori ja näin pidentää laukun käyttöikää. Korjaaminen uutta vastaavaksi ja vintage-esineen ulkonäön muuttaminen on kaks eri asiaa eikä niitä voi rinnastaa toisiinsa. Täysin ehjäkin vintage-tavara on mahdollista pilata "uudelleenstailaamalla" kuten vaikka puvun muuttaminen helmaa lyhentämällä tai antiikkipöydän tuunaus liimaamalla sen pintaan mosaiikkia.

  VastaaPoista
 27. Aivan ihana löytö tuo laukkusi ja olen samaa mieltä muiden kanssa, että ehdottomasti kannatti korjauttaa tuo vuori. Itsekin ostin vähän aikaa sitten Guccin vintagekäsilaukun, joka kaipaisi hellän ja osaavan suutarin kättä. En kuitenkaan halua viedä laukkuani kenelle tahansa, joten jos voisit vinkata tuosta käyttämästäsi suutarista (ellet, sitten jo ole tehnytkin niin ja se on vain päässyt lipsahtamaan minulta ohi), niin olisin ikionnellinen!

  VastaaPoista
 28. Upea Chanel! :) Kumpa itselläkin olisi joskus varaa ostaa oma Flapbag :)

  VastaaPoista