maanantai 20. kesäkuuta 2011

Kirppiskasasta pelastettu

tunnetila: huh, olipa lähellä

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

huivi Pieces, avainpussi Riivari, kangaskassi Weekday,
neule Samuji, housut Monki, espadrillokset Accent


Käytin kolmen vuoden aikana puhki neljä paria Lindexin mustia kapeita puuvillahousuja. Käytin housuja päivittäin kesät talvet ja pari toisensa jälkeen repesi mitä mielenkiintoisimmilla tavoilla. Kun viimeinenkin pari oli hajonnut iski paniikki ja etsin kuumeisesti uusia vastaavia. Löysin hyvin istuvat kapealahkeiset housut Monkista ja tyytyväisenä ostin ne. Housut osoittautuivat kuitenkin pettymykseksi. Puuvillahousut keräsivät hetkessä pintaansa enemmän pölyä kuin rikkaimuri ja kyllästyin kulkemaan tarrarulla laukussani. Pesin housut ja laitoin ne kirppiskasaan.

Muutama viikko sitten kävin Valtterissa myymässä maallista omaisuuttani ja nuo housut oli mukana. Moni katsoi housuja kiinnostuneena mutta heitti ne nopeasti vaatekasan päälimmäiseksi. Lopulta eräs asiakkaista kysyi: "Mitä ihmettä tämä on??" Mustien housujen toinen lahje oli ihan valkoinen ja näytti homehtuneen. Hetken ihmeteltyäni tajusin sen olevan pesuainetta joka oli paakkuuntunut kiinni lahkeeseen.

Otin äkkiä housut pois myynnistä ja ajattelin heittää ne roskiin. Kotona kuitenkin päätin antaa niille vielä yhden mahdollisuuden ja pesin ne koneessa uudestaan. Ja kas, pesuainejäämät lähtivät pois ja jostain kumman syystä housut eivät kerää enää itseensä jokaista vastaan tulevaa pölypalloa. Toki tarrarullaa tarvitaan hetkittäin, mutta housut ovat nyt paljon käyttökelpoisemmat kuin ennen. Ihmeellistä.

Onkohan pesuaineissa oikeasti noin paljon eroja että ne voivat vaikuttaa puhdistavuuden lisäksi kankaan pintaan ja sen staattisuuteen ratkaisevasti? Tylsintä tässä on etten muista millä pesuaineella pesin housut aiemmin ja millä nyt. Mustien vaatteiden pesuaineella, ekopallolla vai värillisille vaatteille tarkoitetulla geelillä? Äh, en haluaisi enää jatkossa epäonnistua niiden pesemisessä kun olen nyt löytänyt housut uudelleen, entistä ehompana.


Ps. Muistattehan arvonnan!


7 kommenttia:

 1. Ihan supertyylikäs asu!

  - Sofia

  VastaaPoista
 2. Sofia: Voi kiitos SOfia! Kaikki asut ovat tyylikkäitä ja onnistuneita tuon ihanan neuleen kanssa. :)

  VastaaPoista
 3. olipa hyvä, ettei housut menneet sitten kaupaksi :) Samujin neule näyttää kyllä toimivan kaiken mahdollisen kanssa, hyvä ostos!

  Siskoni yritti sosialisoida itselleen ne mun sulta ostamat housut.. ei saanut :) Mä joudun ehkä kuitenkin hitusen niitä pienentämään, mutta ihan vähän vain, että ne olis täydelliset.

  VastaaPoista
 4. wikke: Arvaa nolottiko kun luulin että myyn homehtuneita housuja?? :D Mutta juu, onneksi eivät menneet kaupaksi. Olen käyttänyt näitä nyt paljon.

  Ja ne mun entiset, sun nykyiset, housut on täydelliset. Mäkin olisin halunnut ne... :( Sopivan koon metsästys jatkukoon!

  VastaaPoista
 5. Tell me the detergent name. I want to try it...

  VastaaPoista
 6. Nasu: Voi kiitos Nasu! Viihdyin asussa itsekin.

  BWH: I think the detergent I used was Ariel Excel Gel Actilift, but I'm not sure..

  VastaaPoista