maanantai 21. marraskuuta 2011

Ensilumi

tunnetila: väsynyt mutta onnellinen

Image and video hosting by TinyPic

Terveiset Oulusta! Vietimme viikonlopun Oulun suunnalla ja täytyy sanoa että ihastun tuohon kaupunkiin jokaisella visiitilläni enemmän ja enemmän. Kävin ensimmäistä kertaa Oulussa vasta muutama vuosi sitten ja pidin kaupungista heti. Kun kerroin jälkeenpäin ihmisille ihastuksestani kaikki totesivat Oulun olevan kiva kesällä, mutta sietämättömän kylmä, pimeä ja synkkä talvella. Ehkä niin, mutta eikös noin voi sanoa lähes jokaisesta kaupungista Suomessa?!

Tämänkertainen vierailuni sisälsi mm. tärkeitä ihmisiä, ensilumen, herkuttelua herkuttelun jälkeen, shoppailua sekä tutustumista uuteen karvaiseen kaveriin. Awwwww, pikkukoirat ovat parasta mitä tiedän!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Oulun torin laidalla sijaitseva Pannukakkutalo oli yksi reissun herkuttelukohteista ja huh huh, suosittelen ehdottomasti kaikkia Oulussa liikkuvia tutustumaan pannaritalon tarjontaan. Listalla on yli 90 erilaista pannukakkua, suolaisia ja makeita, ja ainakin omat valintani osuivat nappiin. Pannarit ovat valtavan suuria, joten suosittelen ottamaan suolaisen pannarin alkuun lasten annoksen kokoisena jotta jaksat maistaa myös jälkkäriä. Söin alkuun tomaatti-mozzarella-pesto-pannarin ja jälkkäriksi puolikkaan pannukakun vadelmalla ja valkosuklaalla. Slurps!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Vanhan paloaseman taloon oli avattu jokin aika sitten Grill it! -ruokaravintola ja myös tuolla syömäni annos oli mainitsemisen arvoinen. Grillattua tofua ja halloumia juuresten ja erilaisten dippien kera maistui erinomaiselta. Myös paikan miljöö oli viihtyisä ja koko kokemus oli hyvin positiivinen.

Muutakin uutta Oulusta löytyi. Viinibaari VOX tarjosi kattavan viinilistan josta löytyi jokaiseen makuun jotakin (myös laatuolutta), Kofeiinikomppaniasta bongasimme lauantain ratoksi livemusiikkia sekä suuren valikoiman erilaisia tee- ja kahvilaatuja. Kotimaisiin suunnittelijoihin erikoistuneesta Non Boutiquesta ostin kivan kaulakorun ja uusi sisustusliike Mööpeli toi Oulun sisustusliikkeiden kavalkaadiin uutta, reipasta ilmettä. Myös Rotuaarin Marimekko oli uudistunut ja liikkeen nimi on nykyään Merimaaria. Merimaarian valikoimissa oli Marimekon lisäksi mm. Nansoa ja Aarikkaa, sekä monia muita merkkejä.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Kaiken muun kivan lisäksi sunnuntaina maahan satoi ensilumi ja harmaa luonto kirkastui ja kaunistui silmissä. Vitsit sentään, onnistuneet reissut saavat mielen laukkaamaan vaikka minne ja pieni vaihtelunhaluinen minäni alkaa nostaa päätään. Mitäs jos... Entäs jos... Olisiko Oulussa kiva asua? Onhan se vähän kaukana kaikesta, mutta stressaantuneelle mielelle pieni hidastaminen ja paikkakunnan vaihdos ei olisi välttämättä huono ratkaisu.

Mitäs sanotte? Onko mielipiteitä Oulusta tai muuten paikkakunnan vaihdoksista? Onko muutto ja/tai oravanpyörästä pois hyppääminen parantanut elämänne laatua, vai haaveiletteko edes moisesta?


9 kommenttia:

  1. Jos päätät muuttaa, niin tiedät keneltä kysellä vuokra-asuntoa. ;) Tarvittaessa on tarjolla viihtyisä ja kaunis kaksio aivan Oulun keskustassa, idyllisessä 50-luvun alun taloyhtiössä.

    Ja Oulu on ihana, onneksi ennen joulua pääsee käymään pariksi päiväksi. Arvomaailmaan noin hallinnollisella tasolla toivoisi ehkä hitusen avarakatseisuutta, mutta itse kaupungista ja sen ihmisistä ei kyllä ole pahaa sanottavaa.

    VastaaPoista
  2. Itse olen kotoisin pohjoisesta joten Oulussa on tullut käytyä monet kerrat ja tuttuja asuu sielläpäin vino pino ja kavereitakin muutama. Tässä tuli paljon uusia hyviä vinkkejä, pitää katsella josko jo joululoman aikana pääsisi katsastamaan tuon ihanalta vaikuttavan Pannukakkutalon! :)

    VastaaPoista
  3. Kuola valuu... Oisin jo tänään halunnut Camioneten crepen joten tää vaan pahentaa asiaa. Slurpsis.

    VastaaPoista
  4. .Nekku.: Jei, kiitti Nekku vuokra-asunnon tarjoamisesta. Hitsit, eipä tiedä vaikka innostuttaisiin sinne jossain vaiheessa lähtemään. Kivassa vuokrakämpässä olisi hyvä harjoitella Oulu-asumista. :)

    Marjaana: Tuo Pannukakkutalo oli jotain ihanaa, eli käy ehdottomasti jos Oulussa vierailet!

    Onneli: Samoin, mäkään en voi katsoa tuota kuvaa ilman himotusta. :) Tuo jälkkäri oli omaan makuuni ihan fantastinen!!! Valkoinen suklaa suli ihanasti lämpimän pannukakun päälle. NAM NAM NAM!! :)

    VastaaPoista
  5. paljasjalakasena oululaisena voin sanoa että oulu on aivan ihana paikka asua :) mihinkään en lähtis jos ei olis pakko mutta luultavasti täytyy koulun takia joskus lähtee :)

    VastaaPoista
  6. Oisipa kiva saada sinut tänne Ouluun asumaan :) Blogisi on ihanan maanläheinen, semmoinen kotoisa. Mukavaa joulun odotusta sinne!

    VastaaPoista
  7. Tervetuloa Ouluun! :-) 16 vuotta olen täällä viihtynyt, enkä pois haikaile. Kaikkea on mitä tarvitsee. Ja mitä ei ole, sen saa netistä :-) Työpaikat tosin ovat ehkä enemmän kiven alla kuin etelässä, mutta enpä hevillä töidenkään perässä muualle lähtisi. Täällä on vielä jäljellä sitä maanläheisyyttä - tosin joskus tuntuu, että hiukkanen kansainvälistymistä esim. käytöstavoissa voisi olla mukavaa... Mutta summa summarum: hyvä täälä on ihimisen elellä :-)

    Ja miten tuo Pannukakkutalo aina pääsee unohtumaan näin paikallisena. Yli vuosi on mennyt, että siellä on viimeksi tullut käytyä. Täytyypä ottaa agendaan tässä lähiaikoina. Eli kiitti vinkistä ;-)

    VastaaPoista
  8. Anonyymi: Kiva kuulla että viihdyt kotikaupungissasi. Ja jos jonnekin tie vie joskus opiskelemaan niin ainahan kotiseudulle voi palata jos mieli tekee.

    Anonyymi: Kiitos mukava anonyymi, kiva saada palautetta. Onpa ihana kuulla että pidät blogiani maanläheisenä. Olen ihan tavallinen tyttö (aika vanha tyttö, jos ihan rehellisiä ollaan :)) ja sellaisena haluan myös blogini pitää.

    Tarja: Heh, ehkä ihan hyvä ettet muista tuon Pannukakkutalon olemassaoloa joka viikko.. ;) Itse olisin kyllä aika paksu jos asuisin Oulussa ja herkuttelisin tuolla niin usein kun mieli tekee. :)

    Olipa muuten hyvin sanottu tuo "Kaikkea on mitä tarvitsee. Ja mitä ei ole, sen saa netistä". Hah, pitää paikkansa! :)

    VastaaPoista
  9. Hei, huomenna just menossa Ouluun kahdeks viikoks. Työn takia asutaan etelässä, mutta heti kun oman alan vakityön saan Oulusta niin muuttokuorma pakataan:)

    VastaaPoista