torstai 16. helmikuuta 2012

Kiharapilvi haussa

tunnetila: epätoivo (ja vuolaat kiitokset)

Kiitos, Te upeat ihmiset jotka jaksatte lukea jorinoitani päivästä toiseen! Luen kommenttejanne ystävänpäivä -postaukseen suu hämmästyksestä apposen auki enkä voi ymmärtää miten olen näin onnekas että minulla on teidät. Te olette UPEITA! Postaukseen voi kommentoida vielä tämän viikon, voittaja arvotaan sunnuntai-iltana.

Ja sitten itse asiaan, eli epätoivon partaalle.


Kyselin teiltä lokakuun lopussa mikä muotoilurauta kannattaisi hankkia. Harkinnan alla oli Remingtonin Pearl Wand ja moni sitä silloin kehuikin. Muotoilurautaostos jäi kuitenkin tuolloin tekemättä, sillä sain Ruusukujan Onnelilta lainaan GHD-raudan.

Joka päivä useamman kuukauden ajan olen katsellut GHD:tä kylppärissä, kertaakaan en ole ottanut sitä ulos paketista. Pelkkä ajatus kiharoiden tekemisestä litteällä raudalla masentaa rähmäkäpälän ja kaikki kokeilut on jäänyt tekemättä. Viime viikonloppuna päätin jättää GHD:n rauhaan ja hakea vihdoin Pearl Wandin kotiin ja opetella tekemään sillä kiharat.

Stockmannin kiharrinosastolla sattui olemaan Remingtonin edustaja joka kehui Pearl Wandin maasta taivaaseen. Helppo, nopea, näppärä, kuka tahansa osaa, kauniit kiharat jne. Vakuutuin entisestään ja tulin raudan kanssa toiveikkaana kotiin. Suihkuttelin suojasuihkeen alle ja aloin kihartamaan.

Voi jestas mikä show! Korva paloi ja sormia poltteli vaikka kädessä oli pakettiin kuuluva suojahanska. Pari kiharaa päälimmäisiin hiuksiin onnistui, alahiukset, varsinkin takaa, meni niin pieleen kuin olla voi. Väliin jäi suoria osioita, hiusten latvat jäivät suoriksi ja sojottivat kuivina koppuroina minne sattuu. Tukka oli taistelun jälkeen kuin harakan pesä ja käsivarret oli omituisista asennoista puuduksissa. Voi itkun itku, miten voinkin olla näin surkea?! Rhia kyllä varoitteli minua kyselypostauksessani juuri noista hankaluuksista (sormet palaa, hiusten latvat jää kihartumatta jne.), mutta tuotteen esittelijä sai kaiken kuulostamaan niin helpolta että ajattelin osaavani tehdä tuon myös itse. Niin varmaan.

Tekisi mieli luovuttaa ja antaa heti periksi, minua ei vaan ole luotu kähertämään hiuksiani, mutta kun olen kerran kihartimen ostanut niin on pakko jatkaa harjoituksia. Olen löytänyt netistä monta tutoriaalia kiharrinsauvan käyttöön ja ajattelinkin viettää koko tulevan viikonlopun niitä katsellen ja hiuksiani kiharrellen. Ei se voi olla salatiedettä, minun on saatava aikaan onnistuneet kiharat edes kerran! Lupaan laittaa kuvia näytille heti kun saan aikaan onnistuneen kiharan, edes yhden.

14 kommenttia:

  1. Oi kuulostaa niiin tutulta. Olen alkanut vahvasti epäillä että kihartaminen ON jotain salatiedettä. :D

    VastaaPoista
  2. Ehkä mie sitten tykkään vähän enemmän siitä harakanpesästä, joka on vähän sinne päin kuin ihan jetsulleen. Itselläni tuo Pearl Wand on osoittautunut ihan huippukapistukseksi, jolla saa mainiota ja yllättävä kyllä pysyvää jälkeä aikaan ilman muuta ainetta kun lämpösuojaa. Tosin en jaksa olla sen kanssa ihan millin tarkka ja väliin jäävät suorat haituvat ei haittaa. :)

    Yleensä käyn vaan koko pään läpi muutamassa (n. 5-6) paksussa pystysuorassa osiossa, niin että pidän rautaa ylhäältä päin, joilloin kapeampi pää jää latvoille. Sitten jos jää kohtia joihin haluan lisää säkkärää niin otan ne pienempinä osioina, joita pidän raudalla vaan vähän aikaa. Hanskakättä ei kannata kuitenkaan pitää siinä ihan ite raudassa kiinni, siinä se kärähtää. Sormet kannattaa jättää hiusten päälle, jolloin ne samalla puristavat latvan raudan ympärille.

    Mutta suoristusraudalla en osaa tehdä kyllä kiharan kiharaa, vaikka yritystä on ollut.

    VastaaPoista
  3. Mä oon miettiny et uskallanko ostaa sitä pearl wandia, et onko se tarpeeksi hyvä (onko?) GHD löytyy, mutta sillä kiharoiden vääntäminen on hidasta, vaikka hyvän tekniikan olen sillä oppinut..Ehkä niitä kiharoita ei vaan saa sitten helpolla :/

    VastaaPoista
  4. Mulla on teoria tähän kiharrusongelmaan ja myös meikkausongelmiin. Se ei ole salatiedettä, mutta toiset on vaan aloittaneet nuorina 13-14-vuotiaina laittamaan hiuksiaan ja meikkaamaan päivittäin. Sitten kolmekymppisinä he ovat ihan mestareita. Jos on kulkenut ponnarissa ja lähes pelkässä ripsivärissä vuosikymmenet kuten itse olen tehnyt, niin sitten, kun juhlia tai muuta tilaisuutta varten yrittää muuta, niin menee kihartaessa hiukset takkuun ja kissarajaukset saavat näyttämään (tragi) koomiselta klovnilta. Tsemppiä kiharrusharjoitteluun! Onnistut varmasti, kun vaan maltat harjoitella.

    VastaaPoista
  5. Ostin Pearl Wandin kesällä ja siitä asti se on ollut ihan mun paras kaveri! Heti ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien sillä on syntynyt todella helposti ja takuuvarmasti juuri sellaiset kiharat kuin haluankin :) kiharat vieläpä pysyvät pari päivää, vaikka lakkaa ei laitakaan paljoa!

    Toivottavasti sulla onnistuu! :)

    VastaaPoista
  6. Nina: Ihanaa, kohtalotoveri! Jos kihartaminen ei ole ihan salatiedettä, niin ainakin jotain sellaista mitä meille ei kerrota. :D

    maissi: Mäkin tykkään harakanpesästä jos se on sellainen harakanpesä jonka on suunnitellut tekevänsä. :) Minun harakanpesäni oli niin järkyttävä että miehenikin nauroi. "Menikö vähän pieleen?", hän kysyi. Hahahha, viikonloppuna mä kyllä treenaan niin että on hauikset kipeänä maanantaina! :)

    Kiitos vielä maissi älyttömän hyvistä vinkeistä. En esim. ymmärtänyt pitää kiinni hiusten päältä mikä on, näin jälkeenpäin kun ajattelee, ihan loogista.

    wikke: Tule joskus testaamaan saatko tällä Wandilla kiharat aikaan. Samalla voit tehdä kiharat mullekin... ;) Luulen siis että tämä on hyvä tuote mutta minä en vaan osaa.

    Nasu: Ooooooh, näin sen on oltava! Nasu, sä olet nero! :) Mä olen kulkenut AINA ponnarissa ja käyttänyt ripsiväriä, nyt vanhemmiten olen kiinnostunut myös muusta meikkaamisesta. (Ts. nuorena oli hehkeä ilman meikkiä, nyt on ajat muuttuneet... ;) )

    Eve: Mä en kestä sua! :) Miksi mä en osaa??? Tosin yksi juttu mikä voi prosessia hankaloittaa on se, että mulla on nykyään aika paljon tätä hiusta ja ne on tosi paksut. On siis ne Balmainin tuuhennukset. Hiusta on hirveästi, se on aika kuivaa latvasta ja menee helposti pörröön. Alan epäillä että tuo tekee sen haasteen, omilla liruhiuksilla saattaisin jopa onnistua. Ehkä...

    VastaaPoista
  7. Hei tulen mielelläni! Eihän sulla olisi aikaa ensi viikolla? Mulla on nimittäin loma ;)

    VastaaPoista
  8. Voi kurjuus että se ei sitten sujunut!
    Nasun kanssa oon ehdottomasti samaa mieltä että ne jotka on treenannu teini-ikäisestä on jo mestareita ja me jotka on aloitettu kolmekymppisestä vasta harjoitellaan. Kun oli poikatukka reilu parikymppiseksi niin eipä siinä ollut kamalasti tarvetta kihartimelle. Sen on pakko olla vaan harjoituksen puutetta.
    Mäkin olen oppinut vihdoin tekemään kestävämmät kiharat tähän omaan hankalaan kuontaloon jonka kihartamisessa menee kampaajallakin reilu tunti kun tätä on niin paljon (ja mä kun luulin että mulla kestää siksi kun oon niin käsi). Pikkuhiljaa taito kasvaa. Ehkä mäkin kokeilen pian taas tuota omaa Wandiani kun maissi antoi tuon näppärän ja lähes itsestäänselvän vinkin ;)

    VastaaPoista
  9. Hiljalleen vaan treenaamaan, kyllä se siitä helpottuu! Pearl Wandin heikkous on nimenomaan se polttavuus, mutta jos viitsii jättää sormet vähän kauemmas siitä raudasta, niin selviää kyllä palovammoitta. Selkeitä osioita vaan, niin ei jää suoria osioita väliin turhaan. Ja tosiaan mulla ainakin toimii parhaiten, kun pitää rautaa pystyasennossa. Siihen käsien hassuun asentoonkin tottuu (tai löytää luontevamman asennon) kun pari kertaa vääntää kiharat, älä huoli!

    Tsemppiä kokeiluihin!

    VastaaPoista
  10. wikke: Wikke, mä laitan sulle viestiä!

    Rhia: Juu, näin tässä kävi.. :) Mutta mitä ihmettä, sinäkin olet alkanut laittaa itseäsi vasta aikuisena?! En ikinä uskoisi! Olen aina ihaillut olemustasi ja huoliteltua meikkiä ja kampausta. Olet mielestäni todella taitava!

    naria: Mahtavia vinkkejä, kiitos naria! Saatanpa ensi viikolla raportoida onnistuinko paremmin niksienne avulla. :)

    VastaaPoista
  11. Olkaapa hyvät vinkistä. :)

    Mie oon kyllä sitten poikkeus Nasun sääntöön, kun olen aina ollut enemmän pese ja pidä tyyppiä ja meikkausrutiinit koostuu pääasiassa ripsiväristä enkä edes omista meikkivoidetta tai puuteria... Ja ikääkin kohta se kolmekymmentä. :D Siksi toi Pearl Wand onkin mun mieleen, kun se on niin helppo ja nopee. ;)

    VastaaPoista
  12. Raudat vaan kiertämään, wikke voi nyt hyvin testata sun uutta ;D Mehän muuten wiken kanssa aikoinaan tilattiin GHD:t yhdessä, olinpa senkin ehtinyt unohtaa.

    Luulenpa, että aikaa vaatii raudan kuin raudan kanssa. Itse ainakin sain GHD:lla aluksi ihan kamalaa jälkeä, vaikken itseäni satuttanutkaan tms.

    Mutta nytpä on meilläkin syytä taas nähdä ;)

    VastaaPoista
  13. Totta se on, en mä teininä osannut meikata ja kun yritinkin sille naurettiin niin että en yrittänyt toista kertaa. Aikuisenakaan en oikein oppinut meikkaamaan, tuhertelin vain jotain epämääräistä ja ei-kovin-pukevaa kunnes sitten menin maskeerauskouluun ja opin meikkaamaan. (Okei kyllä mä meikkasin ennen sitäkin, mut ei se koskaan ollut mitään järin ihmeellistä, vähä huulipunaa ja ripsaria). Valmistuin make up artist-koulusta meikkajan perusopinnoista 2004. Ja vasta sen jälkeen olen oikeasti ruvennut meikkaamaan kunnolla ja tekemään kaikenlaisia hämäriä meikkejä bileisiin.
    Koska mulla on suurimman osan elämästäni ollut lyhyt tukka (välillä jopa joskus ihan siili) niin en ole oppinut hiuksiakaan laittamaan. Vasta nyt bloggaamisen aikana ja parina viime vuonna vintage-harrastuksen yhteydessä olen alkanut kunnolla kiinnostua kampausten tekemisestä ja hiusten laittamisesta ja paremmista hiustuotteistakin.
    On hirmu kivaa jos pidät tyylistäni ja olet sitä mieltä että olen taitava, olen siitä otettu. Itsestä tuntuu että hiusten suhteen en ole kovin taitava, kun ei lapsena koskaan ollut pitkää tukkaa johon tehdä lettejä sun muita (en edelleenkään osaa letittää tukkaani), mut ehkä mä osaan feikata hyvin, eli tehdä kivannäkösiä mutta idioottihelppoja kampauksia :D

    VastaaPoista
  14. maissi: Sä taidat olla luonnonlahjakkuus tuon Pearl Wandin kanssa! Mutta jos osaat tuon niin hyvin heti alusta asti niin muuta ei sitten tarvitsekaan opetella. Voi sinua onnekasta!

    Onneli: Juu, raudat vaan kiertoon. Wikke on tulossa meille ensi viikolla, saas nähdä onnistutaanko yhdessä. ;)

    Ja juu, treffit vaan meillekin kehiin, saat rautasi takaisin, koskemattomana. :)

    Rhia: Ahaa, ajattelinkin ettei tumpulasta täydelliseksi tulla yhdessä yössä vaan se vaatii järeämmät aseet, esim. meikkikoulun. ;) Mä luulen että ihmiset jotka ovat hyviä piirtämään osaavat myös meikata hienosti. Minulla ei ole kumpaakaan taitoa, eli ehkä se siitä sitten.. :D

    VastaaPoista