torstai 2. elokuuta 2012

Tasan kuukausi reissuun

tunnetila: malttamattomuus

Voi vitsit, kuukauden päästä se sitten tapahtuu. Yksi iso haave elämässä toteutuu. Karistamme Helsingin pölyt hetkeksi jaloistamme ja lähdemme syksyksi New Yorkiin! Pidempää Amerikan reissua on suunniteltu jo useampi vuosi ja olemme tehneet matkan eteen yhden jos toisenkin suuremman päätöksen.

Ensimmäinen päätös oli asunnon myynti kohta kaksi vuotta sitten. Emme halunneet omistaa mitään suurta joka pitäisi meidät "pakolla" kiinni Suomessa ja Helsingissä, niinpä luovuimme ihanasta jugend-kodistamme ja muutimme vuokra-asuntoon. Muutos tuntui ensin valtavalta mutta emme ole katuneet myyntipäätöstä hetkeäkään. Tiesimme asuntokauppojen avaavan elämäämme uusia mahdollisuuksia.

Seuraava suurempi päätös oli vuorotteluvapaalle jäämiseni toukokuun alusta. Asunnon myynti mahdollisti osaltani työelämästä hetkeksi pois jättäytymisen ja heittäytymisen vuorottelukorvauksen piiriin. Vuorottelukorvaus ei ole järin suuri joten vapaalle jäämistä helpotti ajatus asuntokaupoissa saadusta muutamasta ylimääräisestä lantista säästötilillä. Jos vuorottelukorvaus ei riitä on turva kuitenkin olemassa.

Nyt, tasan kolme kuukautta vapaalla olleena, voin todellakin suositella vuorotteluvapaata jokaiselle. Olen koko vapaan ajan herännyt joka aamu onnellisena ja yhtä onnellisena olen mennyt illalla nukkumaan. Menneet kuukaudet ovat olleet fantastisia ja elo on ollut vielä ihanampaa mitä olisin koskaan voinut kuvitella. Ja raha, se on ollut täysin toisarvoista kaiken muun ihanan ja koetun rinnalla. Vähemmälläkin pärjää.

Ja nyt, syyskuun alusta on toteutumassa jälleen yksi haave, syksy New Yorkissa. Olen ollut New Yorkissa kaikkina vuodenaikoina ja syksy on niistä ehdottomasti minulle rakkain. Siksi olenkin onnellinen että matkan aikataulutus onnistui täydellisesti. Ostimme lentoliput toivomaamme ajankohtaan jo ajoissa keväällä, vuokrasimme asunnon Manhattanilta huhtikuussa, vakuutukset ja muut luvat olemme hoitaneet kuntoon kesän aikana. Olemme myös suunnitelleet valmiiksi kivaa tekemistä syksyksi niin mieheni kuin paikallisten ystäviemme kanssa. Löysin jopa itselleni kivannäköisen joogakoulun ihan asuntomme kulmilta ja olen ollut jo koululle yhteydessä.

Vielä muutamia säätöjä reissun ohjelman suhteen on tekemättä ja joitakin yksityiskohtia mm. New Yorkista bloggaamiseen liittyen on hiomatta, mutta ne hoidetaan kuntoon elokuun aikana. Sitten ei enää tarvitse kuin pakata tavarat ja nousta koneeseen.

Oi voi, vaikka odotan malttamattomana syyskuun alkua ja "muuttoa" New Yorkiin, toivon kuitenkin että elokuu menisi hitaasti ja että saisin nauttia vuorotteluvapaastani pitkään ja hartaasti ja että ehtisin nauttia Suomeen vihdoin saapuneista kesäsäistä. Syksy on New Yorkissa usein lämmin ja aurinkoinen joskus jopa marraskuulle asti, mutta Suomen kesä on silti kaiken nauttimisen arvoinen!

57 kommenttia:

 1. Oon kateellinen, TAAS! Mut hei, miten suuri toi vuorottelukorvaus on? Mulla tuo mahdollisuus nyt ei avaudu vielä pitkään aikaan, mut asia kiinnostaa. Nimimerkillä huomenna loman viimeinen päivä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitto, loman loppuminen on aina kamalaa. Mutta jos yhtään helpottaa niin mieti miten kamalalta musta tuntuu palata tammikuussa töihin kun olen ollut vapaalla 8kk. Hoh hoijaa, jospa ei ajatella tuota ihan vielä.. :)

   Vuorottelukorvaus on 70% ansiosidonnaisesta työttömyyspäivärahasta. Eli ei siis palkasta kuten moni virheellisesti kuvittelee. Selvitä siis ensin kuinka paljon saisit liitoltasi ansiosidonnaista jos jäisit työttömäksi ja laske siitä 70%. Ei ole paljon ei, enemmän siis saisi työttömänä, mutta tämä vapaus on ehdottomasti parhaita päätöksiä joita olen elämässäni IKINÄ tehnyt!

   Ja siis töissä on pitänyt olla vähintään 10 vuotta (työnantaja voi tuona aikana vaihtua) ennen kuin voi jäädä vuorotteluvapaalle, mutta tuon jo varmasti tiesitkin.

   Poista
  2. Ei minun kateutta helpota se, että toisiltaki otetaan onni pois.:) Mut kiitos tuosta tiedosta. Aika pieneks tosiaan jäis summa, mut säästöillä selviäis.

   Poista
  3. Anonyymi2/8/12 21:52

   Säästöt ja pieni vuokra tai yhtiövastike ja asuntolainen kuukausierä helpottavat selviämistä kummasti. Meillä asumismenot on aika suuret, eli pärjäisin paremmin jos oltais vähän tingitty asumisesta. Mutta tällä mennään nyt. Rahaa ei juuri ylimääräiseen ole, mutten valita vaan NAUTIN joka hetkestä! <3

   T: Nina joka ei jaksa kirjautua sisään :)

   Poista
 2. oi, ihanalta kuulostaa! olen iloinen sun puolesta! new york postauksia odotellessa...

  VastaaPoista
 3. jee niin parasta! <3 teille on tiedossa varmaan ihan mieletön syksy. Oon niin fiilareissa! Mut ennenkun lähdet, niin meidän pitää kyllä nähdä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, täytyy nähdä ennen lähtöä. Vertaillaan aikatauluja joku päivä ja kaivetaan treffikolo jostain. :)

   Poista
 4. Aivan mahtavaa ja ihanaa, että pääset lempivuodenaikanasi New Yorkin katuja astelemaan! Reissusta tulee varmasti upea :-) Ja onneksi nähdään vielä ennen reissuun lähtöänne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kay! Illalla nähdään, jee! :)

   Poista
 5. Kuulostaa upealta, ja ihailen etenkin tuota suunnitelmallisuutta ja päättäväisyyttä, jolla olet(te) kohti unelmaa kulkeneet. Joskus voi tehdä äkkilähtöjä joo, mutta toisinaan jostain täytyy luopua ennen kuin voi mitään lähteä tavoittelemaan. Huippua vapaa-aikaa sulle niin Suomessa kuin rapakon takanakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Lyyti, olet aivan oikeassa! Joskus spontaanit irtiotot ovat niitä parhaita, mutta tässä tapauksessa suunnitelmallisuus oli avainsana. :)

   Poista
 6. Waaau! Ihanan uskaliasta heittäytymistä! Peukkuja teille ja toivottavasti kaikki sujuu oikein mallikkaasti :) Ps. Eikai erikseen tarvitse sanoa että oon kadekadekade?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mau! Toivotaan että kaikki menee hyvin eikä suurempia mutkia matkaan tule.

   Poista
 7. Anonyymi3/8/12 09:55

  Mahtava juttu! Joskus vaan kannattaa ottaa hetkesta kii ja liitaa :) sanoo yks, joka vaan laks eika ole katunut paivaakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana kuulla yksi onnistunut tarina! Hetkestä kiinni ottaminen ja mahdollisuuksiin tarttuminen on elämän suola!

   Poista
 8. VAU! Syksy on aina ollut minunkin ehdoton lempivuodenaikani, ja New York yksi unelmakohteistani! Olen todella onnellinen teidän puolesta, mikään ei voita unelmien toteuttamista! Ja tällä tavalla mekin täällä saamme hieman kokea syksyistä New Yorkia. <3 En malta odottaa!!! Tulkaa sitten kuitenkin ajoissa takaisin nauttimaan joulusta (alkaako muilla joulunvietto marraskuussa jo vai olenko ihan yksin tässä mieheni mukaan "yli menevässä" jouluinnostuksessa? =D)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluan itsekin kotiin ajoissa ennen joulua. Sitä paitsi palaan töihin heti tammikuun alussa joten jos palaisin töihin suoraan New Yorkista olisi muutos varmasti niin suuri etten kestäisi sitä. Otin siis pienen hengähdystauon ja rauhoittumisen joulukuulle.

   Ja kiitos vielä Virpi sanoistasi, ne lämmittävät. <3

   Poista
 9. Mahtavaa! Ihana kuulla, että joku toteuttaa sen, mistä itsekin on aina unelmoinut; se siis on mahdollista! :) Ihanaa syksyä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Miia, kaikki on mahdollista kun vain tosissaan tavoittelee haaveitaan! Tavoittele sinäkin! :)

   Poista
  2. Ehkä vähän myös riippuu tavoitteista; mulla ne menee ylhäällä. Tyyppiä vuosi Bostonissa koko perheen kanssa => realistinen on pari viikkoa kesällä lomailua itärannikolla :) mutta ei anneta tämän haitata. Tavoitteet pitää aina olla! :D

   Poista
  3. Oi, mä tykkään Bostonista tosi paljon! Toivottavasti vuosi Bostonissa on vain järjestelykysymys teillekin vielä joku päivä. :)

   Poista
 10. Voi, miten hienolta kuulostaa (sekä vuorotteluvapaa että New York)! Itse haaveilen samasta mutta Lontoossa :) Odotan innolla New York-kuulumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, toivottavasti oma aikasi Lontoossa koittaa pian. Myös siellä olisi ihana asustella hetkinen.

   Poista
 11. Aivan mahtavia uutisia! Onnea kovasti teille. Varmasti huippufiilikset tällä hetkellä, se tulevan mukavan odottaminen. Innolla odotan Nykin postauksia, toivottavasti saat "piuhat" siellä kuntoon, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harmaafuksia! On kyllä aika huippufiilikset ja ihana odotus päällä koko ajan. Onneksi on niin paljon tekemistä täällä ennen lähtöä ettei ehdi hirveästi jännittää etukäteen. :)

   Poista
 12. Anonyymi3/8/12 12:41

  Wau! Olen itsekin päättänyt, että jonakin päivänä vielä lähdetään. Olisi kiva, jos joskus jaksaisit tehdä postauksen, että mitä kaikkea pitää ottaa huomioon tuollaista reissua suunniteltaessa ja miten ne käytännön asiat hoidetaan (just ne vakuutukset, kämpät yms.).

  Odotan innolla bloggailuasi New Yorkista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!! Teen jossain vaiheessa postauksen asunnon hankinnasta ja muusta, sen lupaan.

   Poista
 13. En malta odottaa, että pääset sinne paikan päälle!

  VastaaPoista
 14. Kuulostaa ihanalta! Mun pitkäaikainen haave olis vuokrata auto ja kierrellä 2-3 viikkoa Englannin maaseudulla. Haaveena ei tosin ole ajaa itse sillä autolla. Jenkeissä ajaminen onkin sitten toinen juttu - aika mahtavaa itse asiassa. Route 66 ois kiva kokea. Sulla onkin tiedossa ihana syksy. Toivottavasti saadaan nähdä upeita blogipäivityksiä Nykistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana haave sinullakin Nasu. Ja arvaa mitä, tuo kuulostaa täysin toteuttamiskelpoiselta! :)

   Toivon itsekin että pystyisin kuvien välityksellä tuomaan New Yorkin henkeä blogin kautta myös teille. Miehelläni on kunnon järkkäri jota haluaisin opetella käyttämään. Toivottavasti ehdin paneutua siihen New Yorkissa niin saatte vielä parempia kuvia. :)

   Poista
 15. Ihanaa!! Dream come true <3 Postauksia odotellessa :) Nauti!

  Onpa vaan vuorotteluvapaakorvaus pieni... Mutta elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin raha :) Hienoa, kun rohkenit hypätä tuntemattomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tosiaan on dream come true. :) Ja kyllä, työttömänä saisin enemmän rahaa kuin vuorotteluvapaalla, mutta kuten sanottu, ei haittaa. Elämä on tehty elettäväksi, ei kukkaron nyörejä kiristeltäväksi.

   Poista
 16. Anonyymi3/8/12 17:26

  Ihanaa...oon kyllä niin onnellinen teidän puolesta..nauttikaa matkasta.
  Ja jos ehditte, niin tulkaahan piipahtamaan kotiuduttanne, halpoja lentojakin on jo silloin tarjolla teiltä suoraan meille!
  -Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva! <3 Ensi keväälle on kyllä suunnitelmissa reissu teille, en vain tiedä miten pääsen irrottautumaan töistäni. Pelottaa jo etukäteen mikä minua töissä ensi keväänä odottaa. Huh. :)

   Poista
 17. Ihana että te olette kaikki puolestani niin iloisia! Olette ihan huippuja kaikki!

  Toivottavasti pääset itsekin joskus New Yorkiin (ja totta kai pääset!!), se on ihan huikea paikka!

  VastaaPoista
 18. Kuulostaa ihanalta! Kävin ensimmäistä kertaa New Yorkissa viiime vuonna ja ihastuin! Siinä kaupungissa on kaikkea mahdollista. Etenkin hyvää ruokaa :) Syksy on siellä loistava vuodenaika - nautin täysillä. Minäkin odotan jo postauksia NY:sta.

  Vuorottelukorvauksesta haluan sen verran mainita, että toki on luonnollista, että se on pienempi kuin työttömyyskorvaus, koska se on oikeastaan täysin "vastikkeetonta" rahaa. Ei tarvitse juosta työvoimatoimistossa ja altistua "toimenpiteille" ja voi tosiaan lähteä vaikka kuinka pitkään reissuun, kun ei tarvitse olla varuilta työmarkkinoiden käytettävissä.
  Joo..olen ollut taannoin työttömänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri tuon vuoksi vuorottelukorvaus on pienempi kuin työttömyyskorvaus. Onhan se oma valinta. Mutta on kyllä hienoa että tällainen mahdollisuus on olemassa ja että ihmiset uskaltavat tarttua siihen.

   Heh, tuo ruoka-asia on muuten ihan totta. Mietin juuri yksi päivä miten paljon syksyn aikana ehtii lihoa.. ;)

   Poista
 19. Ihan mahtavaa, oon tosi onnellinen puolestasi/puolestanne! Tosi mahtavaa, että unelmat oikeasti toteutuvat :).

  Kävin itse New Yorkissa viime vuonna ekaa kertaa ja tarkoituksena olisi vielä lähivuosina käydä uudestaan. Odotan siis senkin puolesta innolla postauksiasi sieltä paikan päältä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. New York on kyllä sellainen paikka että siihen jää koukkuun. Käy kerran ja sen jälkeen sinne on päästävä koko ajan uudestaan. :)

   Poista
 20. Ihan mahtava juttu! Ihanaa syksyä teille valtameren toiselle puolelle, nauttikaa elosta täysilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, yritetään nautiskella elämästä rapakon toisella puolella. :)

   Poista
 21. Wau!!!! Upeaa, että olette rohkeita ja kuuntelette sydäntänne :) Ja silti niin fiksuja, harkitsevaisia ja jajaja - olette hoitaneet kaikki niin viimeisen päälle! Toivon vilpittömästi teille pelkkää hyvää ja odotan innolla kuulumisianne :o) Minäkin haaveilen... saa nähdä, toteutuuko mikään ja koskaan ja miten, mutta katsellaan :) Aiotko sinä tai miehesi tehdä töitä Jenkeissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos heinis! Emme mene Jenkkeihin töihin, mutta meillä kummallakin on muutamia projekteja joita työstämme siellä, eli ihan lomailua olomme siellä ei kuitenkaan tule olemaan.

   Poista
 22. Voi ei, täytyy kyllä myöntää että nyt kadettaa! Mikä ihana kaupunki ja samoissa haaveissa itselläkin viettää siellä joskus pidempikin aika kuin viikko, pari. Ja vielä noin mahtavana vuodenaikana! Upeaa reissua teille ja aion niin varmasti elää mukana täältä päin taivaltanne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos maissi! Ihana kuulla että pysyt menossa mukana reissun ajan! :)

   Poista
 23. Oi miten upea juttu! Oon niin onnellinen (ja hieman myös kateellinen) että olette päässeet toteuttamaan unelmanne, tulee olemaan ihanaa lukea postauksia sieltä meren toiselta puolen :D sehän on melkein kuin olisi teidän mukana! Omissa haaveissa on muutto Englantiin, mutta se saa vielä odottaa, yrittäjyydestä kun ei oteta vuorotteluvapaata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrittäjyyden huonoja puolia on kyllä nämä "ylimääräisten vapaiden" puuttumiset ja muutenkin yleensä aika lyhyet lomat, mutta toisaalta taas yrittäjän vapaus ja itseohjautuvuus on jotain mitä vieraalla työssä ollessaan voi vain haaveilla.

   Olisipa ihana jos pääsisitte joskus muuttamaan edes hetkeksi Englantiin. Voisithan jatkaa työtäsi siellä ja pyörittää firmaa sieltä käsin. Voisiko tuo olla mahdollista?

   Poista
 24. Mahtavia uutisia, hieno juttu! Ja tervetuloa, itse muutin tänne juuri pari päivää sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä?!?!? Pitäisköhän meidän treffata? :)

   Poista
  2. Ehdottomasti! Laitan joku päivä yhteystietoni viestillä, niin nähdään!

   Poista
 25. Kaikin puolin ihan mahtava juttu! :) Olen tosi iloinen teidän puolesta, että moinen unelma pääsee toteutumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Christina, ihana kuulla etät te kaikki iloitsette kanssamme. :)

   Poista
 26. Miten multa on tämä tieto mennyt kokonaan ohi???
  Ihan mieletön juttu, että on mahdollista toteuttaa tuollainen irtiotto.
  Nautihan nainen "koko rahan edestä" ja tunge taskut (ja muistikortit) täyteen elämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos Eveliina! Tarkoitus on kyllä ottaa tuosta ajasta irti kaikki mitä lähtee. Toivottavasti lähtee paljon. :D

   Poista