lauantai 24. marraskuuta 2012

Musta perjantai

tunnetila: ilo

Image and video hosting by TinyPic

Kiitospäivän juhlintaan liittyy olennaisesti shoppailu. Vaikka ensin kiitospäivänä ollaan onnellisia kaikesta siitä mitä omistetaan, seuraavana päivänä hyökätään silti kaupungille haalimaan lisää tavaraa josta olla onnellinen. Kiitospäivää seuraa nimittäin Black Friday jolloin tarjolla on vuoden suurimmat alennukset. Päivä aloittaa jouluostoskauden ja useat liikkeet tarjoavat tuon päivän ajan 30%-50% alennusta koko liikkeen valikoimista ja ihmiset todella ottavat tarjouksista kaiken irti.

Monet liikkeet avaavat ovensa heti kun kiitospäivä vaihtuu Black Fridayksi, eli kello 24.00 (tai siis 12PM kuten täällä sanotaan). Mm. tavaratalo Macy's avasi ovensa keskiyöllä ja kun ovet avattiin ovien ulkopuolella odotti kuulema tuhansia ihmisiä. Aika hullua!

Image and video hosting by TinyPic

Itsekin piipahdin mustan perjantain shoppailuhulluudessa mutta palasin kotiin kohtuullisen tyhjin käsin. Kaikkialla oli niin kova ryysis ja pitkät jonot etten jaksanut ryntäillä sovituskoppeihin vaatteiden, joita en välttämättä tarvinnut, kanssa. Muutamat kengät sovitin mutta kun mitään ihan täydellistä ei löytynyt niin jätin ostamatta. Ainoat ostokset tein C Wonderista joka tarjosi liikkeen koko valikoimasta mukavan alen, -40%. 

C Wonder on kohtuullisen uusi merkki jonka perustajana on Tory Burchin ex-aviomies. Liikkeen look ja useat tuotteet (esim. balleriinat, korujen logot yms.) ovat aika samanlaisia mitä Tory Burchilla ja aiheesta onkin ollut täällä paljon juttua. On pohdittu tuleeko C Wonder liikaa Tory Burchin tontille, onko tuotteet kopioitu Burchilta jne, mutta käsittääkseni juttu on jo sovittu molempien osapuolten kesken.

C Wonderin valikoimista löytyy vaatteita ja asusteita (laukut, kengät, korut, huivit, vyöt) sekä sisustustuotteita. Tuotteet ovat preppyjä, värikkäitä, vähän övereitäkin ja hyvin kohtuuhintaisia.  Jos siis pidät Tory Burchista niin pidät luultavasti C Wonderista, ja luulen että kukkarosi pitää C Wonderista vielä enemmän.

Image and video hosting by TinyPic

Kun värikkässeen liikkeeseen astuu sisään ei välttämättä ajattelisi että minä, väritön pukeutuja, löydän sieltä itselleni yhtään mitään. Löysin kuitenkin pitkään kaipailemani mustat, hieman kulutetut kapeat farkut joissa oli lyhyt lahkeen pituus. Toki lahkeet oli minulle silti inasen liian pitkät (tyypillistä!), mutta farkut istuivat muuten niin kivasti että ostin ne testiksi. En tiedä yhtään millaista laatua C Wonderin vaatteet ovat mutta eivät nuo kovin paljon maksaneetkaan (ovh $78). Mukaan lähti myös ohut musta nahkavyö, sille on aina käyttöä.

Päivät New Yorkissa vähenevät ja tekisi hirvittävästi mieli shoppailla koko ajan. Olen ostanut Marshallsin kampanjan jälkeen tosi vähän mitään. Taisin saada shoppailusta hetkeksi tarpeekseni kun ravasin asuhaasteiden perässä Marshallsilla ihan liikaa. Nyt olisi aika päästä tekemään viimeisiä ostoksia, tuliaisiakaan en ole vielä perheelleni hankkinut. Tavaraa (mm. kirjoja ja muotilehtiä) on kuitenkin syksyn aikana kertynyt niin paljon että jokainen uusi tavara tuntuu vain lisätaakalta kotiin raahattavaksi. Mutta olen varma että sitten kotona harmittaa jos en ostanut täältä kaikkea mitä mieli teki. 

4 kommenttia:

 1. Ennemmin tulee huokeampi versio J.Crew'istä mieleen kuin Tory. On tällä merkillä toki yhtymäkohtia Tory Burchiinkin. Miten koot menivät, olivatko väljiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin liikkeessä housujen lisäksi muutamaa neuletta ja mielestäni vaatteissa oli aika normaali mitoitus. Paitapuserot oli leikattu istuviksi ja neuleetkaan eivät näyttäneet teltoille. Farkuissa oli 2% spandexia joten niistä mahtui päälle normaalia kokoani pienempi koko.

   Poista
 2. Jee, mun ehdottomat suosikkimerkit Jenkeissä on J.Crew ja Tory. Toi C Wonder vois olla just mun mieleen! Täytyypä mennä heti tsekkaan niiden sivut. Leppoisia shoppailupäiviä! Salamanteri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salamanteri! Tänään toivoin shoppailevani kovasti mutta tällä hetkellä näyttää siltä että koko päivä menee blogatessa. Työstä se tämäkin käy kun neljään paikkaan kirjoittelee. :)

   Poista