maanantai 19. marraskuuta 2012

Päiväkävelyllä Battery Parkissa

tunnetila: onni

Image and video hosting by TinyPic

On kymmeniä, jollei satoja syitä rakastaa New Yorkia. Yksi niistä on hyvin hoidetut ja kauniit puistot. Isäni on joskus ihmetellyt miten luontoa rakastava Suomi-tyttö (siis minä) voi tykätä suurkaupungeista. Suurkaupungithan ovat harmaita, synkkiä ja saasteisia eikä vihreää näy betoniviidakossa nimeksikään. Jossain onkin ehkä näin, toisin on New Yorkissa. 

Mm. valtavan suuri Central Park, Battery Park ja Washington Square Park ovat kaikki Manhattanin parhailla alueilla ja ne kaikki ovat aivan valloittavia paikkoja! Voin helposti viettää kokonaisen päivän Central Parkissa ihan vain kävellen ympäriinsä ja seuraten lukuisien oravien kisailua. Pienempiä puistoja tulee kaupungilla vastaan tämän tästä ja puistot ovat aina hoidettuja ja siistejä. 

Image and video hosting by TinyPic

huivi Marimekko, takki Katri/n, housut Vila, lenkkarit Karhu

Image and video hosting by TinyPic

nahkahanskat Moschino

Image and video hosting by TinyPic

Kävimme viime viikonloppuna päiväkävelyllä Battery Parkin yläpäässä ja istuskelimme auringossa pitkään. Ihmisiä oli valtavasti liikkeellä. Osa pyöräili, osa lenkkeili, paljon ihmisiä tuli vastaan myös rullaluistellen. Poikaporukat pelasivat koripalloa ja skeittasivat noille harrasteille rakennetuilla alueilla, näkyipä puistossa jopa ilman paitaa joogaava mies aurinkoisella nurmikentällä. Kuntoilijat kävivät juoksulenkin lomassa vetämässä leukoja, treenaamassa vatsalihaksiaan tai muuten vain venyttelemässä taukoalueella. Osa ulkoilijoista vain istuskeli ja nautti lämpimästä syyspäivästä. Kiinalaismies kalasti ja sai valtavat määrät kalaa. Kaikki ihmiset hymyilivät ja näyttivät kovin onnellisilta. 

Oli ihana nähdä taas onnellisia kasvoja Sandyn jälkeen. Muutama viikko sitten ei kovin moni New Yorkissa hymyillyt.

4 kommenttia:

 1. Kamala matkakuume. Eikä nää sun jutut helpota yhtään. *huokailee* Olehan onnellinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Mau, olen kyllä onnellinen! Minulla taitaa muuten olla krooninen matkakuume kun täällä ollessanikin tekee mieli matkustella. :D :D

   Poista
 2. Ihania kuvia! Sattuneista syistä olen tutkaillut lapsiystävällisiä asuinaluita NYCissä. Battery Park on ollut monessa listassa kärjessä, mutta olen tässä tuumaillut että hiljeneekö Lower Manhattan iltaisin ihan totaalisesti. Joskus joku ystävä valitteli, että sieltä oli ollut hankala löytää ravintoloita yms iltaisin. Ja tietysti toi Sandy loi myös hieman epäilevän fiiliksen, tosin meren läheisyys oli myös ihanaa :-)

  No, katsotaan päätyykö tämä remmi sinne suuntaan :-) ihania syyspäiviä NEw Yorkiin!
  Salamanteri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellä on vähän sama olo Lower Manhattanista, tai siis alueesta Battery Park-Financial District kuin ystävälläsi, eli että siellä ei ole iltaisin oikein mitään. Battery Park tosin jatkuu aika ylös Hudsonin rantaa joten jos asuisi yläpäässä niin siinä kyllä olisi kaikki kuhina lähellä (SoHo, Tribeca ja Meatpacking District). Sandyn tuhoja ei näkynyt enää missään, tosin ihan Manhattanin kärjessä emme ole myrskyn jälkeen käyneet.

   Ihanaa syksyä myös sinulle, toivottavasti päätätte tulla New Yorkiin. Tämä on maailman paras paikka! :)

   Poista