maanantai 5. marraskuuta 2012

Kevyttä untuvaa

tunnetila: palelu

Image and video hosting by TinyPic

Hirmumyrsky Sandy vei mukanaan ihanan lämpimät syyspäivät ja nyt Manhattanilla odotellaan jo seuraavaa myrskyä joka ei ole niin voimakas kuin Sandy, mutta joka tuo tullessaan lunta. Auringonpaiste jäi vielä lämpimistä päivistä jäljelle, mutta jotenkin tuntuu että tuo aurinko tekee ilmasta vielä kirpeämmän. Ihan kuten talvella aurinkoiset päivät ovat usein tolkuttoman pistäviä ja pakkasta tuntuu olevan ihan liikaa.

Kun pari vuotta sitten olin täällä marraskuun lopussa sää oli välillä todella lämmin. Paikoittain pärjäsi jopa ilman takkia. En siis oikein osannut varautua loppusyksyn säähän etukäteen. Ajattelin, että ostan täältä lisää kerroksia jos alkaa palella. Muutama viikko sitten kävinkin ostoksilla ja nyt nuo ostokset ovat tulleet todella tarpeeseen. Hankin Uniqlosta mm. harmaan kashmir-neuleen ja lyhyen, jakkumaisen kevytuntuvatakin.

Image and video hosting by TinyPic

takki ja neule Uniqlo, huivi Faliero Sarti,
housut Vila, lenkkarit Karhu

Ostin kevyen untuvatakin jakkumaisena mallina sillä ajattelin käyttää sitä Suomessa kovimmilla pakkasilla myös sisällä. Näillä säillä jakkumaisella, 3/4-hihaisella takilla pärjää vielä ulkona, mutta ei kauaa jos lunta on tulossa kuten säätedotuksessa juuri luvattiin. Sitten täytyy keksiä jotain muuta. Uusi untuvatakki on ollut ostoslistallani jo useamman vuoden joten sellaista voisin pikku hiljaa alkaa metsästää. Vanha untsikkani on vielä ulkoisesti ihan kunnossa mutta jo viimeiset kaksi vuotta olen takkia käyttäessäni jättänyt jälkeeni untuvavanan. 

Kivan untsikan metsästys ei ole kuitenkaan tuottanut viime vuosina tulosta sillä untuvatakit eivät ole olleet muodissa pitkään aikaan. Parkatakit ovat syrjäyttäneet untuvatakit jo monta vuotta mutta itse tykkään untuvatakkien uskomattomasta kyvystä lämmittää mutta olla silti kevyitä. Siksi untsikan metsästys jatkuu kunnes sellaisen löydän.

Onko Teillä hyviä untuvatakkivinkkejä palelevalle?   


Ps. Tyylitilan esittelyssä yhteistyömallisto Narciso Rodriguez for Kohl's. 

8 kommenttia:

 1. Minä en ole muuta kuin untuvatakkia käyttänyt talvella moneen vuoteen. Edullisia ja ihan kelvollisen näköisiä takkeja on tarjonnut Bestseller (Vila, Veromoda...). Semmoista perussiistiä mallia (suora, pitkä) myy kotimaiset Joutsen ja R-Collection. Ensimmäinen ehkä vähän on mummotakkimaineessa ja osa malleista onkin vähän "jämähtäneitä", mutta pari sellaista ihan tavallista ja fiksua pitkää mallia sieltäkin löytyy. Ja ovat kyllä laadukkaita ja kestäviä.

  Sittenhän on tuo Canada Goose, jossa toki hintaa ison untvaprosentin lisäksi tuo merkki ja coolius. Mutta sen jos haluat, kannattaa ostaa se sieltä, on halvempi. Mallit on kyllä aika reippaita ja parkamaisia. Itellä ei ole kokemusta, kuullu olen mahtavasta lämmöstä, mutta on täällä napapiirillä vähempiki riittäny.

  Uniglon tosi kevyitä untseja tutkailin Lontoossa ja olisin ostanutkin, jos ei jo paria hyvää untuvatakkia olis kotona. Vaikuttivat ihan lämpöisiltä ja tosiaan mukavan keveiltä ja ohkasilta. Miksi ihmeessä me ei saada tänne pohjoiseen Unigloa tai edes verkkokauppaa! Vaatteet ja asusteet ovat kuin tehtyjä meidän olosuhteisiin, kuitenkin kohtuullisin hinnoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos maissi muistutuksesta, alankin kiertää täällä edullisempia liikkeitä untsikan toivossa. Oma takkini on nimittäin Vero Modasta ja se on ollut hyvä ja lämmin kohta kymmenen vuotta. Voisikohan löydön tehdä vaikka GAPilta??

   Kokeilin viime talvena Joutsenen takkeja (haluaisin suosia suomalaista) mutta pieninkin takki oli minulle valtavan iso. Eli ei tullut kauppoja.

   Ja täysin samaa mieltä Uniqlosta, tarvitsemme sen ehdottomasti Suomeen!! Niin hyvää peruskamaa ettei missään ole!

   Poista
 2. Mä kilahdin edellistalvena niihin järkyttäviin pakkasiin ja ostin canada goosen kensington parkan. Siihen loppui palelu. Suosittelen lämpimästi :) Mä tykkään että untuvatakki on sileä ja istuva. Ihanan näköinen tuo kevytuntuvatakki. Uniqlo on ihana kauppa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan Uniqloa, voisin elää pelkästään heidän vaatteita käyttäen. :)

   Tuo Canada Goose on ollut itselläkin mielessä ja vuosi sitten Kanadassa lomaillessani olin jo ostaa sellaisen. (Oli yli 200€ halvempi kuin Suomessa!!) mutta jotenkin haluaisin takkini olevan perinteisempi untsikka pulleana ja kahisevan kevyenä. :)

   Poista
 3. Canada goosen huono puoli on, että sitä ei uskalla ihan joka narikkaan jättää, ettei kukaan luule omakseen. Omastani sain onneksi partiolaisten alennuksen -10%. Tuntuva alennus tuossa takissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten totta kalliin takin kanssa. Minulta on kerran varastettu narikasta takki joten pelko ei valitettavasti ole ihan turha. Onneksi oma takkini ei ollut noin arvokas.

   Poista
 4. mie oon luottanu Joutseneen, ei kyllä untuvat lentele ja hyvin kestäneet (hankittu -96 ja -09, myös vanhempi erittäin hyvässä kunnossa). Luulisi Joutsenellakin olevan sopivaa kokoa, mallista tietysti riippuu paljon. Jälkimmäisen takin ostin Prisman asiakasomistajapäiviltä, -20% eli hyvä alennus sieltäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. S-etukortin kanssa minäkin kävin viime talvena Sokoksella omaa Joutsentani etsimässä. :) Jos täältä ei kivaa untsikkaa löydy niin taidan jatkaa Joutsenen metsästystä. Heh, kuulostaapa hassulta! :D

   Poista