lauantai 3. marraskuuta 2012

Selvisimme!

tunnetila: helpotus

Pikainen viesti ja helpotuksen huokaus! Selvisimme hirmumyrsky Sandystä säikähdyksellä ja huomattavasti pienemmillä tuhoilla kuin iso osa Manhattanin asukkaista. Sähköt meiltä meni heti maanantaina ja ne palautuivat juuri äsken. Oli hyvin mielenkiintoinen kokemus elää neljä vuorokautta suurkaupungissa ilman sähköjä.

Ulkona liikkuminen iltaisin oli mahdotonta. Vaikka poliiseja oli kaupunki täynnä ja kuulimme sireenien äänen vuorokauden ympäri, olo oli silti hieman turvaton. Aurinko laski kuuden maissa ja koko ala-Manhattan muuttui silloin pilkko pimeäksi. Pankkiautomaateista ei sähkökatkoksen aikana saanut rahaa ja ihmisiltä alkoi loppua käteinen. Ne muutamat liikkeet jotka olivat auki pystyivät ottamaan vastaan ainoastaan käteistä joten yhteentörmäyksiä oli odotettavissa. Myöskään murtohälyyttimet eivät toimineet ja pelkäsimme koko ajan milloin ihmiset alkavat ryöstelemään kauppoja.

Muutamat auki olleet ruokakaupat palvelivat ihmisiä pimeässä, onneksi meillä oli taskulamppu kauppareissuja varten. Säilykkeitä, pastaa ja muuta säilyvää tavaraa uskalsi ostaa, pilaantuneet lihat, sulaneet pakasteet ja hapantuneet maitotuotteet alkoivat haista elintarvikeliikkeissä jo muutaman sähköttömän päivän jälkeen. Asiointi liikkeissä ei ollut kovin mieluisaa ja kiitin onneani siitä että olimme ottaneet neuvoista vaarin ja hamstranneet tuotteita kotiin jo aikaisemmin. Olin onnellinen myös juoksevasta vedestä ja kaasuhellastamme joka mahdollisti kokkauksen kotona.

Saimme myös päivien aikana tuta ihmisten ystävällisyyden ja auttamisenhalun. Saimme avustustusjärjestöltä valtavat pussilliset ilmaista jäätä jolla pystyimme pitämään joitain tuotteita (juustoa yms) jääkaapissa viileänä. Olimme olleet ilman sähköä kaksi päivää kun saimme jäätä. Vaikkei meillä mikään hätä ollutkaan niin liikutuin silti eleestä niin paljon että melkein kapsahdin jäitä antaneen naisen kaulaan ja olin purskahtaa itkuun. Voi miten tärkeää työtä ihmiset tekevätkään!

Sähköt ovat nyt palautuneet ja elämä palailee pikku hiljaa normaaliksi. Olimme kävelemässä kadulla kun yhtäkkiä huomasimme liikennevalojen syttyvän. Aloimme molemmat huutaa innoissamme. Sekunti tuon jälkeen huutoa alkoi kuulua joka puolelta ja iloiset ihmiset ryntäsivät kaduille. Viidessä minuutissa aavekaupungin hiljainen katu muuttui ihmisiä kuhisevaksi keitaaksi jossa kaikki hymyilivät ja iloitsivat sähköjen palautumisesta. Vitsit että tuo oli hieno hetki!

Sandyn aiheuttamat aineelliset vahingot New Yorkissa ovat valtavat ja olen hyvin surullinen ja pahoillani jokaisen kotinsa tai läheisensä menettäneen puolesta. Olen kuitenkin kiitollinen että selvisimme koettelemuksesta hyvin ja tunsimme koko kaaoksen ajan olevamme turvassa. Maailma ympärillä kuohui mutta viltin alla kynttilän valossa sen tärkeimmän ihmisen kanssa oleminen rauhoitti. Sandy on nyt ohi ja me selvisimme. Olen nyt yhden pysäyttävän kokemuksen rikkaampi.

29 kommenttia:

 1. Hyvä kuulla että olette turvassa... hassua että vaikka en sinua tunne niin silti olit mielessä myskyn aikana :) Varmasti sellainen kokemus joka pysyy mielessä loppuelämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos iduska, ja onpa ihana kuulla että olin mielessäsi. :) Näin se blogi vain yhdistää ihmisiä. <3

   Poista
 2. Hei !
  Olen kurkistellut blogiasi ja miettinyt miten olet selviytynyt, huoltakin olen kantanut, ihanaa että kaikki on hyvin.
  Itse peruin matkan New Yorkiin, maratonia olisin siellä juossut sunnuntaina. Kaupungissa käyneenä ei riittänyt rohkeus lähteä kun matkanjärjestäjä antoi torstaina mahdollisuuden perua, nythän maraton on peruttu. Kaikkea hyvää sinulle. T. blogisi seuraaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukana elämisestä ja ajatuksista! Onneksi sinulle tarjoutui mahdollisuus maratonmatkasi perumiseen. Tänne on tullut jo yli 41 000 ihmistä ympäri maailmaa juoksemaan ja televisiossa haastatellut ihmiset ovat kyllä todella pettyneitä. Ymmärrän sen, mutta ymmärrän myös miksi maraton peruttiin. Päätöksesi oli siis ehdottoman oikea.

   Ihanaa syksyä sinulle ja kiva että kommentoit. Tuli hyvä mieli. :)

   Poista
 3. Kiitos sykähdyttävästä postauksesta, hyvä kuulla että olette kunnossa. Varmasti kokemus joka ei ikinä unohdu. Voimia sinne toipumiseen ja mukava kuulla että sähköt ovat palautuneet. Hali!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Harmaafuksia! Kokemus oli jo tällaisenaan mieleenpainuva joten mietin mitä se olisi ollut jos meille olisi sattunut jotain. Tällä kertaa oli onneksi onni matkassa. Hali takaisin!

   Poista
 4. Kaunis teksti Nina <3

  VastaaPoista
 5. Mieti, tommosta et tuu (toivon mukaan) enää ikinä kokemaan, mikä kokemus siis! Puspus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, samaa toivon minäkin! Kiitos Petra mukana elämisestä! Pus!

   Poista
 6. Loistavaa kuulla, että teillä on kaikki hyvin. Kävinkin itse asiassa viimeksi eilen kurkkaamassa blogiisi, kun mietin miten teillä menee. Toivottavasti vastaavaa ei ole enää koskaan edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana h_eidi! Olin vähän huolissani kun en päässyt nettiin kunnolla päiväkausiin. Ajattelin että olette täällä turhaan huolissanne. Kiitos välittämisestä! <3

   Poista
 7. Voi Nina, kiitos kauniista sanoistasi! Olen ihan liikuttunut kun te olette kaikki niin ihania. :) <3

  VastaaPoista
 8. Kuulosti aika hurjalta kokemukselta. Onneksi kaikki meni kuitenkin hyvin. Me oltiin viime talvena kolme vuorokautta ilman sähköjä tapaninpäivän myrskyn takia. Mut aika pientä teihin verrattuna, kun ympärillä monessa paikassa oli sähköt ja oltiin turvallisessa koto-Suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin tuota itsekin. Tulin siihen tulokseen että turvattomuus olisi Suomessa samanlaisessa tilanteessa varmasti paljon pienempi murhe kuin täällä, mutta että tilanne kovilla pakkasilla on varmasti vielä kamalampi kuin mitä nyt täällä koimme. Oli meilläkin asunnossamme aika kylmä öisin, mutta kun päivisin kuitenkin oli valoisaa niin täällä pystyi sentään tekemään jotain, esim. lukemaan. Suomessa on pahimpien pakkasten aikaan lähes alituiseen pimeää joten päivän tunnit on tosi vähissä. Kumpikin kokemus kuitenkin aika ikävä omalla tavallaan.

   Poista
 9. Kiitos Emilia! <3 On kyllä ihanaa että elo alkaa pikku hiljaa normalisoitua. Tuo hetki kun tajusimme sähköjen palanneen oli ihan mahtava! :)

  VastaaPoista
 10. Miehenikin oli kiinnostunut kuulumisistanne, kun olin maininnut teidän olevan siellä :)

  Kiinnostavampaa näkökulmaa uutisiin - lukea kokemuksista! Hienoa kun selvisitte suht vähällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi, kunnossa ollaan. Kävimme äsken ruokakaupassa. Hyllyillä oli vain keksejä ja makaroonia, muuten hyllyt ammottivat tyhjyyttään. Ostettiin sitten keksejä. :)

   Poista
  2. Ai niin, terkut myös miehellesi. :)

   Poista
 11. Ihanaa, että kaikki on hyvin! Kävin katsomassa tällä viikolla useaan otteeseen, että onko blogiisi tullut päivitystä, nyt viimeinkin tuli, huh :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos myötäelämisestä Tiinanen! Onpa ihana kuulla että välität. <3

   Poista
 12. Hei Nina, ihanaa että olette molemmat olleet turvassa ja selvinneet ikimuistoisesta koettelemuksesta <3 Mielessä olette olleet. -Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva, on kyllä onni olla kunnossa. Muisto on ikimuistoinen, eikä ainoastaan huonossa mielessä. En muista milloin olisimme viettäneet niin paljon mieheni kanssa aikaa ihan kahdestaan, ilman nettiä, ilman tv:tä, ilman kirjaa tms. vain jutelleen kaikesta. :)

   Poista
 13. Huh, en osaa edes kuvitella tuollaista kokemusta! Onneksi olette kunnossa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ulrika! <3 Oletko saanut jo paketin?? ;)

   Poista
 14. Yhdyn edellisiin kommentoijiin täysin! Voin vain kuvitella sitä yhtenäisyyden ja ilon fiilistä kun yhtäkkiä valot pamahtavat päälle ja ihmisiin tulee eloa. Ja nyt osaa varmasti arvostaa ihan eri lailla näitä nykyajan normaaleja mukavuuksia, kuten, öö, sähköä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sähkö on mahtava keksintö!!! :)

   Poista
 15. Ihanaa kuulla että selvisitte niinkin vähällä huomioiden mitä pahimmillaan olisi voinut käydä. Mielessäni olitte ja kävinkin katsomassa päivittäin mahdollisia päivityksiä.. Huh.. Hyvä näin :) ja Amerikkalaiset nousevat aina ja uusi aamu tulee aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna mukana elämisestä! Metrot aloittivat toimintansa muutamaa linjaa lukuunottamatta tänään ja suurin osa koululaisista pääsee taas kouluun tällä viikolla. Tosin luulen että aika moni koululainen on ollut vain tyytyväinen ylimääräisestä vapaa viikosta. :)

   Poista