perjantai 18. tammikuuta 2013

Aikuisten iho-ongelmia

tunnetila: ahdistus ja tyytyväisyys

Image and video hosting by TinyPic

Kärsin viime kevään ja kesän valtavista iho-ongelmista. Leukaperäni ja kaulani olivat täynnä valtavia finnejä jotka tulehtuivat helposti ja jotka olivat aika ajoin hirvittävän kipeitä. Näytin pahimmillani 16-vuotiaalta teinipojalta joka kärsi pahasta aknesta. Yli kolmekymppisenä puhjennut, teini-ikää pahempi akne oli kuin isku vasten kasvoja ja yli puoli vuotta kestäneenä se alkoi vaikuttaa jo itsetuntoonkin. Jäin monta kertaa kotiin vaikka tiedossa oli kivoja tilaisuuksia. Ajattelin etten jaksa meikata ja puunata itseäni ihmisen näköiseksi.

Kävin kosmetologilla, puhdistin ihoani huolella, kokeilin sokeritonta elämää, annoin ihon hengittää ja jätin meikkaamatta, lakkasin käyttämästä kaulahuiveja ettei näppylät hautuisi huivin alla, vaihdoin shampoota. Mikään ei auttanut. Lopulta googlailin e-pillerimerkin jota söin ja pam, sieltä se löytyi! Suuri osa ihmisistä valitti netissä että iho räjähti samantien kun he alkoivat syödä kyseisiä pillereitä.

Soitin gynekologilleni ja kerroin kärsineeni yli puoli vuotta järkyttävästä hormonaalisesta aknesta. Kysyin tottuuko elimistö pillereihin lopulta vai kannattaako minun lopettaa niiden syönti. Gynekologini oli kauhuissaan "Olisit ottanut yhteyttä aikaisemmin! Kärsit ihan turhaan. Akne menee pois kun vaihdat pillerit, elimistösi ei koskaan totu niihin." 

Vaihdoin pillerit juuri ennen New Yorkin matkaa ja jo muutamassa viikossa huomasin eron. Iho parani silmissä, ainoastaan kamalan näköiset punaiset arvet koristivat kasvojani. Nykyään ihoni alkaa olla leukaperistä jo sileä kuin se kuuluisa vauvan peppu, mutta näkyvät arvet koristavat kasvojani edelleen. Voi hitto kun en ymmärtänyt aikaisemmin yhdistää valtavia iho-ongelmia e-pillereihin, olisi säästynyt tältäkin murheelta.

Hoidin koko syksyn ihoani Madaran tuotteilla. Aiemmin testaillessani sain Madaran tuotteista näppylöitä, mutta nyt kun näppyjä oli jo muutenkin päätin kokeilla mitä hurjana oireileva ihoni sanoo luonnonkosmetiikasta. Ihoni silminnähden piti luonnon raaka-aineista ja Madaran ikääntyvälle iholle tarkoitettu Time Miracle -sarja toimi valtavan hyvin ja rauhoitti ja vahvisti ihoa tehden siitä kimmoisan ja joustavan. Pidin Madaran Time Miracle -sarjasta todella paljon. 

Kävin kosmetologilla juuri ennen syksyn matkaa ja sain kosmetologiltani testiin tuotteen jonka pitäisi tehota tuoreisiin arpiin. Tuotteen säännöllisellä käytöllä arvet voivat hävitä kokonaan. Kyseinen ihmeaine on nimeltään RVB Simply White Exfoliating Concentrate. Tuote on tarkoitettu pääasiassa ihon pigmenttimuutoksiin mutta sitä voidaan käyttää myös arpien vaalentamiseen. Tuote sisältää 6% sitruunahappoa ja 2% sikimihappoa ja se nipistelee iholla hassusti. Yritin käyttää tuotetta jo syksyllä, mutta hyvin ärtynyt ihoni hermostui jokaisesta uudesta tuotteesta jota kasvoilleni laitoin. Annoin ihoni rauhoittua kunnolla ja sen jälkeen olen käyttänyt tuotetta arpien alueella joka ilta. Arvet ovat nyt silminnähden vaaleampia kuin vaikkapa kuukausi sitten, ja uskon (ja toivon) että ahkeralla käytöllä saan ne katoamaan kokonaan. Huipputuote tämäkin!

RVB:n arpia vaalentava vaikutus sekä oikeat meikkivalinnat saavat ihoni näyttämään jo aika hyvältä ja lähes virheettömältä. Palaan tällä hetkellä käyttämiini meikkivoiteisiin seuraavassa postauksessa. Luvassa on lyömätön muutaman tuotteen yhdistelmä jonka olen havainnut erinomaiseksi!

15 kommenttia:

  1. Muistan, kun kommentoit, ettö sullakin on iho-ongelmia. Hyvä kuulla, että sulla on tilanne helpottunut finnien puskemisen suhteen, toivotaan arpia haalistavan voiteen olevan tehokas!

    Mulla ongelmaan auttoi se, että vaihdoin tuotteita hellävaraisempiin, Erisan on pop :D Mulla ehti jo viikon ajan tän vuoden puolella olla täydellinen iho, mutta menin kokeilemaan muutamaa uutta tuotetta, joihin iho reagoi kenkkuilemalla :T Olen todennut että meikkivoiteissani ei parane olla talkkia, se ilmeisesti tukkii ihoni. Eli talkiton meikkivoide ja hellävaraiset putsarit sekä rasvat saavat toivon mukaan ihon taas kuosiinsa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Salka, olo on kyllä nyt hyvin helpottunut. Mäkin kokeilin vaihtaa tuotteita stydimpiin ja hellävaraisempiin, kävin kalliissa aknehoidoissa ja tein varmaan kaiken minkä olisi pitänyt auttaa, mutta jos joka päivä ottaa hormoonitabun joka aiheuttaa finnejä niin eipä siihen mikään ulkopuolelta tuleva auta. Onneksi nyt löytyi pillerit joihin en reagoi tuolla tavalla.

      Toivottavasti saat oman ihosi myös kuntoon nopeasti. Iho-ongelmat on todella epämiellyttäviä.

      Poista
  2. Se on ihan uskomatonta miten ei tule ihan heti epäilleeksi e-pillereitä! Viime keväänä ehdin olla ihan epä-itseni monta kuukautta ennen kuin huomasin vihdoin epäillä pillereitä. En ymmärrä miten siinä meni niin kauan vaikka mielialavaihtelut alkoivat kuitenkin suunnilleen samaan aikaan kun pillerit aloitin. Ei enää ikinä hormonaalista ehkäisyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hormonaalinen ehkäisy, tai ainakaan kaikki pillerit eivät nähtävästi sovi todellakaan kaikille. Minulla on jo menossa kuudennet (!!) pillerit sillä kaikista muista on tullut kovaa päänsärkyä ja nyt viimeisimmistä tuo akne. Ei taida tosiaankaan olla kovin terveellisiä nuo pillerit.. :(

      Poista
    2. Mä kommentoin vielä tähän, että oletko koskaan harkinnut ehkäisyrengasta tai -laastaria? Mulla on itselläni hyviä kokemuksia noista laastareista :)

      Poista
    3. Kiitti Salka vinkistä! Laastareita en ole harkinnut koska en tiedä niistä juuri mitään, rengasta kylläkin. Se vaan tuntuu vähän työläältä. Ehkä toi laastari voisi olla hyvä juttu...

      Poista
    4. Laastari on helppo, kunhan muistaa vaan joka viikko vaihtaa sen uuteen :) Laastari ja rengas ovat vähähormonisimmat vaihtoehdot, mulle ekana suositeltiin rengasta, laastarista tuskin edes puhuttiin..täytyi itse osata sitä vaatimalla vaatia ja lääkäri vähän nihkeänä kirjoitti reseptin, tiedä sitten oliko rengasfima suorittanut paremmat voitelut, kuin laastarifirma ;D

      Poista
  3. Mä olen ollut atoopikko koko ikäni. Voin lohduttaa, että vaikka se aikansa viekin, niin ei niin rajua arpea, etteikö ajan kanssa vaalenisi. Tietysti se on oma ärsytyksensä kun ne arvet on kasvoissa ja näkyvät koko ajan, mutta kokemuksesta voin sanoa senkin, että ei niitä todellakaan niin moni ja niin helposti huomaa kuin itse päänsä sisällä kuvittelee.

    Mulla tilanne on vielä niin päin, että olen luonnostani hyvin tumma, ja ihottuman jättämät arvet on aina valkoisia... Eli oikein paistavat iholta kauas. Mutta kaikkeen tottuu, ja kun ei itse kiinnitä enää huomiota omaan epätasaiseen väritykseensä, niin ei muutkaan.

    Ps: voit arvata, miten jännältä näytän kesäisin, kun muutoin ruskettuu erittäin helposti, mutta eihän ne arvet mikskään värjäydy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihanan lohduttava kommentti! Kiitos Tinny! Itse olen iholtani hyvin vaalea joten punaiset arvet loistavat kauas. Vaaleat sitten taas sulautuvat kasvojeni väriin paremmin, mutta ei kivoja toki ole nekään.

      Ja voi ei, tuo ongelma ruskettumisen kanssa kuulostaa kyllä ikävältä. Toivottavasti pahimmat ihon "erivärisyydet" saa tarvittaessa peittoon meikkivoiteella.

      Poista
    2. No mä olen jo melko lailla hyväksynyt, että tasainen rusketus ei ole elämässä mua varten ja se on ihan ok. Ehkä on vaan onni että on ollut atoopikko aina: kaikkeen on niin tottunut, että 95% ajasta ei tietoisesti edes muista, että mullahan oli joku sairaus :D

      Poista
    3. Totta. Kaiken kanssa oppii kyllä elämään. Sitä paitsi vaikka atoopia on sairaus niin onneksi se ei ole sieltä kurjimmasta tai vaarallisimmasta päästä.

      Poista
  4. Hui! Hyvä kun sait avun ja löysit syyn. Onneksi omat pillerini eivät laukaise enää aknea - sain kärsiä siitä jo nuoruudessa.

    Nuo teini-iän aknearvet vaivaavat vieläkin... Kävin viime syksynä/ talvella timanttihiontasarjahoidossa, mutta eihän sekään näitä kokonaan silottanut. Pitäiskö (uskaltaisko) kokeilla tuota RVB:tä oma-aloitteisesti?

    Toisaalta, teininä kosmetologi kerran lohdutti, että rasvainen iho (josta akne osin johtui) ei ainakaan tule ryppyiseksi keski-iässä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, minulle on sanottu samaa rasvaisen ihon hyvistä puolista. Minulla vaan tuppaa tuo iho olemaan vähän kummallinen. Välillä hyvinkin kuiva, välillä helposti rasvoittuva. Ryppyjäkin jo on eli kai tämä sitten enemmän kuivaksi ihoksi lasketaan. :D

      Voin kyllä suositella tuoreisiin arpiin tuota RVB:tä, mutta en tiedä saako sillä vanhoihin arpiin vaikutausta aikaan.

      Poista
  5. Suosittelen tosi lämpimästi arpien peittoon Joe Blascon punaisen neutraloijaa. Aloitin käyttämään kyseistä tököttiä teininä aknearpien peittoon - arvet ovat kadonneet (kuten joku tuolla sanoi, ajan kanssa ne kyllä häviävät kokonaan), mutta tuo punaisen neutraloija on edelleen meikkipussin vakkarituote. Ihan paras kaikille pienille punoituksille, satunnaisiin näppyihin, nenänpieliin jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuoreiden arpien lisäksi punoittaa nenä AINA ulkoilun jälkeen, eli voisi olla mulle tuo neutraloija aikas hyvä tuote. Kiitos vinkistä Noona, täytyy tutustua siihen pikimmiten!

      Poista