tiistai 15. tammikuuta 2013

Hyvää mieltä

tunnetila: haastettu 

Olen ollut hyvin saamaton enkä ole vastannut minulle heitettyihin blogihaasteisiin ikuisuuksiin. Tällä hetkellä vastaamattomia haasteita taitaa olla odottamassa ainakin neljä, joten nyt on pakko ryhdistäytyä. Tässä vastauksia pariin ensimmäiseen haasteeseen.

***
- Listaa tämän hetken kymmenen lempiasiaasi.
- Jaa haaste viidelle tykkäämällesi blogille ja ilmoita siitä heille.
- Muista nauttia listaamistasi asioista mahdollisimman usein.
***


Sain heinäkuun lopussa (jestas miten aika rientää!!) Lazy Dynamite -blogin Nekulta haasteen (haaste yllä), jossa listataan hyvää mieltä tuottavia asioita. Myös MouMou -blogin Iina heitti minua haasteella, jossa listataan vähintään kymmenen asiaa jotka saavat hyvälle tuulelle ja nostavat mielialaa. Olen juuri palannut piiiitkältä vapaalta työelämään ja arkirutiinit hakevat vielä uomiaan. Nyt on siis juuri oikea aika listata asioita jotka ilahduttavat, ja kun joskus sattuu harmittamaan, niin voin palata lukemaan tätä postausta muistaakseni kaikki ne kivat asiat.

Image and video hosting by TinyPic

1. Juuri tällä hetkellä minua ilahduttaa äitini tekemä puolukkamehu jota hörpin tätä postausta kirjoittaessani. Sain vanhempani luokseni kylään perjantaina ja vietimme mukavan rennon viikonlopun kierrellen kaupungilla, käyden teatterissa ja viettäen yhteistä aikaa. Vaikka juuri mikään ei ole niin hyvää kuin äidin tekemä puolukkamehu, niin silti mehu jää kakkoseksi kun muistelen rakkaiden vanhempieni seuraa.
 
2. Aleostokset. Surullista mutta totta. Olen saanut hurjasti iloa uusista asioista joita olen viime viikkojen aikana hankkinut. Vaikka turha tuhlaaminen on typeryyttä, niin joskus hyvän mielen voi  saada niinkin helposti kuin ostamalla itselleen jotain kivaa.

3. Nelipäiväinen työviikko tuntuu jo yhden viikon jälkeen käsittämättömän upealta keksinnöltä enkä voi kuin harmitella miksen ole tehnyt tuota ratkaisua aikaisemmin. Vaikka saan nykyään vähemmän palkkaa, niin jo nyt huomaan kuinka paljon rahaa arvokkaampaa lisääntynyt vapaa-aika on.

Image and video hosting by TinyPic

4. Lähden muutaman viikon päästä viikonloppureissulle Kööpenhaminaan. En ole aikaisemmin käynyt Kööpenhaminassa joten odotan visiittiä innoissani. On kiva nähdä pitkästä aikaa joku uusi kaupunki ja päästä tutkailemaan sen tuntemattomia katuja. Kööpenhaminan kävijöiltä otetaan mieluusti vinkkejä vastaan!

5. Olen joka aamu onneni kukkuloilla kun huomaan tasettini avanneen uuden kukan! Kuvassa (alla oikealla) tasetin kevään ensimmäinen kukka. Tasetti on mielestäni hyvin kaunis kaikessa yksinkertaisessa vihreydessäänkin, mutta valkoiset pienet kukat tuovat vahvan lupauksen keväästä.

6. Yleensä kun yrittää sopia treffejä kavereiden kanssa tuntuu ettei mikään onnistu. Vaikka tapaamiseen olisi tulossa vain kaksi henkilöä molemmat selaavat toivottomina kalentereitaan ja ne päivät kun olet itse kiinni sopivat toiselle ja päinvastoin. Sovin juuri mutkattomasti ja ilman säätöä kolmen hengen treffit! Sain jopa varattua pöydän haluamastamme ravintolasta toivottuun aikaan. Wohoo, ennenkuulumatonta! 

Image and video hosting by TinyPic

7. Kummipoikani tuo minulle pelkällä olemassaolollaan valtavasti hyvää mieltä. Vai mitä sanotte pienestä pojanviikarista joka kuultuaan että jouluun on aikaa enää neljä yötä toteaa "Mä aion olla vielä neljä yötä kiltti ja sitten rupean heti tuhmaksi!" Hah, aikamoinen asenne!

8. Tein viime viikolla tilauksen The Outnetista vaikka olin jo kertaalleen päättänyt etten enää koskaan tilaa netin kautta vaatteita. Ilman sovittamista tilatut vaatteet ovat yleensä joko liian pieniä, liian suuria tai niissä on joku muu vika tai ne eivät istu päälle ollenkaan. Palauttelurumba on niin ärsyttävä että olen jo päättänyt heittää toivoni nettishoppailusta. Viime viikolla kuitenkin näin jotain sellaista jonka tiesin olevan toivottu lisä vaatekaappiini. Tilasin, jännitin ja sovitin. Sopii just eikä melkein. Mikä voittajafiilis!

9. Sanna-Raipe Helminen. En ole aikaisempina vuosina nähnyt yhtään jaksoa sketsisarja Putouksesta. Tänä keväänä päätin kuitenkin seurata vuoden sketsihahmo kisaa. Jestas että repesin jo ensimmäisessä jaksossa kun Sanna-Raipe hiihteli lavalle. Nauroin koko Sanna-Raipen haastattelun alusta loppuun ja viime viikkoinen Bohemian Rhapsody sinetöi suhteemme. Sanna-Raipe on vuoden 2013 sketsihahmo minulle jo nyt!

Image and video hosting by TinyPic

10. Hyvää mieltä tuo myös (toistaiseksi) onnistunut paluu työelämään. Toki takapakkia voi vielä tulla, mutta olen saanut mielestäni ihan hyvin kiinni käynnissä olevista projekteista ja olen sujahtanut vanhoihin rutiineihin aika hyvin. Täysin vanhaan en halua edes palata, joten tässä ja nyt on hyvä olla näin, hiotaan niitä yksityiskohtia tarkemmin sitten kun aika vähän kuluu.

Siinäpä kymmenen tällä hetkellä hyvää mieltä tuovaa asiaa. Olen niin tylsä etten jaa haastetta eteenpäin kenellekään tietylle bloggaajalle. Haasteen saa ottaa vastaan jokainen blogini lukija, blogilla tai ilman, joka haluaa listata hyvän mielen asioita!

13 kommenttia:

  1. Tästä postauksesta tuli ihan itsekin hyvälle mielelle:) Oikeastaan nämä on niitä arjen pieniä asioita, jotka saavat mielen iloiseksi. Aina niitä ei huomaa, mutta sitten kun lähtee niitä näin listaamaan niin huomaakin, kuinka paljon elämässä on pieniä iloa tuottavia asioita (oon itse harrastanut joskus listausta, kun päivät tuntuvat harmailta.)

    Mä myös fanitan Sanna-Raipea:) Minäkään en ole yhtenäkään aiempana vuonna katsonut jaksoakaan Putous-ohjelmaa, enkä tiedä mitä hahmoja siellä on ollut. Tänä vuonna päätin kuitenkin vilkaisin netistä ne tämän vuoden hahmot ja repesin Sanna-Raipen kohdalla totaalisesti:D Mua kyllä nauratti myös Karim Z. Yskovicz:D Hän on hyvänä kakkosena:)

    Ellu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos postaus ilahdutti sinuakin! Mä tarvitsin tätä listaa jo heti tänään, ei mennyt taaskaan aamu ihan putkeen.. :)

      Heh, Sanna-Raipe on kyllä mainio pakkaus!

      Poista
  2. Armi Toivanen oli mun suosikki jo viime kaudella ja odotin innolla sen uutta hahmoa. Eikä tarvinnut pettyä, Sanna-Raipe rokkaa! :D

    Ja hei Köpis, mahtavaa! Ihana kaupunki, oltiin siellä kaveriporukalla lokakuussa. Kirjottelin reissusta muutaman postauksen, löytyy blogista tunnisteen "Kööpenhamina" (go figure :D) alta jos kiinnostaa käydä kurkkimassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kiitos vinkeistä! Käyn varmasti lukaisemassa vinkit blogistasi.

      Poista
  3. Oi, Köpis! Kerran käyty, pari vinkkiä: http://www.huksfluks.dk/ ihana ravintola ja voi mitä ruokaa <3 Brunssipaikka Cap Horn: mikä elämys! Sunnuntaijazzia taustalla, akvaviittia alkuun ja päälle mahtavaa suklaakakkua...

    Ja sittenhän on vaikka mitä ihania shoppailupaikkoja ;)

    Kyllä noita hyviä asioita pitäisi itsekin listailla - puhutaan kiitollisuuspäiväkirjasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana Heidi, kiitos vinkeistä!! Tuo sunnuntaibrunssi kuulostaa mahtavalta!! Sinne siis.

      Onpa muuten hyvä

      Poista
    2. Oho, viesti lähti kesken kaiken... Mutta siis, onpa hyvä idea tuollainen kiitollisuuspäiväkirja.

      Poista
  4. Mäkin olen tänä vuonna alkanut seurata Putousta ekaa kertaa. Mun suosikit on Kristoffer Taxfree ja Karim :) Listasi pisti miettimään mukavia asioita itsekin. Arjen pienet ilot :) Omassa listassani olisi Legon asiakaspalvelu. En ole ikinä saanut niin hyvää palvelua puhelimessa ja asiani koski vielä puutetta tuotteessa. Puuttuvat osat lähetetään ja kyseltiin vielä muitakin mielipiteitä tuotteista ja lopuksi vielä pyydettiin lähettämään terveisiä pikku legointoilijalle. Me likes.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kristoffer ja Karim on kans hyvät. Mun kolmen kärki: Sanna-Raipe, Karim ja Kristoffer. Muut hahmot ei uppoo muhun millään tasolla.

      Kiva kuulla hyvästä asiakaspalvelukokemuksesta. Ja kiva että jaoit sen. Useimmiten ainoastaan huono palvelu ja ikävät kokemukset kulkevat suusta suuhun. Hienoa että Legolla osataan!

      Poista
  5. Moi Nina! Kiitos kivasta blogista, tätä on ollut mukava seurailla. Tässä muutama vinkki Köpikseen:

    - Kauppahalli Torvehallerne: http://torvehallernekbh.dk/
    - Nørrebron alue on mielenkiintoinen ja "aidompaa" Köpistä. Siellä kannattaa tutustua esim. Sankt Hans Torviin ja ympäristöön, Elmegadeen ja Blågårdsgadeen. Vähän pohjoisempana Nørrebrossa on Jægersborggade (http://jaegersborggade.com/wpAB/), jolla on kivoja putiikkeja, baareja ja ravintoloita.
    - Kødbyenin alue, josta löytyy useita hyviä ravintoloita ja baareja (esim. PatéPaté, Mother, Nose2Tail, Fiskebar - ainakin näihin kannattaa tehdä varaus)
    - Kivoja brunssipaikkoja on Köpiksessä hurja määrä (esim. Granola, Toldboden, Kalaset). Pöytävaraus on viikonloppuisin usein tarpeen
    - Pyörä on ehdoton kulkuväline Köpiksessä, jos sää vain sen sallii. Näin pääsee helposti näkemään paikkoja myös ydinkeskustaa kauempana.
    - Kanaaliristeily on helppo ja mukava tapa tutustua kaupunkiin, jos aikaa on vähemmän.

    Jään innolla odottelemaan raporttia Köpiksestä! :)
    Terkuin, Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi Elina, KIITOS!!!! Mahtavia vinkkejä! Minulla ei tosiaankaan ole kuin pitkä viikonloppu aikaa ja osa siitäkin menee työn merkeissä, joten hyvät vinkit (kuten tuo kanaaliristeily) voisi olla kivoja. Saisi vähän käsitystä kaupungista kokonaisuudessaan.

      Poista
  6. RizRaz -ravintoloita löytyy Köpiksestä muistaakseni kolme. Niissä on edullinen ja ihanan monipuolinen buffetlounas: kaikenlaisia tuoreita salaatteja, marinoituja kasviksia yms, lämpimissä ruuissa falafelia, pitsaa, lasagnea yms. Nää kaikki on vegeä ja erikseen saa tilattua lihavartaita, jos sattuisi kaipaamaan. Ähkyn saa kyllä ilmankin. Ja paikka ei tosiaan ole mikään Rax, vaikka tämä kuvailu harhaanjohtavaati siltä kuulostaisikin. Tuoretta ja hyvää vegeruokaa :)

    VastaaPoista