lauantai 4. toukokuuta 2013

Savulohilasagne

tunnetila: vinkkaus


 photo 2204eka.jpg

Tätä ei taida kovin moni kokkaustaitoni tietävä uskoa, mutta pyynnöstä julkaisen blogissani nyt ensimmäisen ruokareseptin ikinä! Tai sanotaanko mielummin niin, että olen ihan hyvä laittamaan ruokaa ja tekemäni ruoka on useimmiten ihan hyvää, mutta teen aina niitä samoja ruokia joiden toteuttamiseen en tarvitse reseptejä vaan sovellan kokkailuni suurimmaksi osaksi ihan omasta päästä. Siksi ajattelen olevani aika surkea kokki ja jaan kokkausvinkkejä hyvin harvoin. 

Poimin kyllä lehdistä ja netistä herkullisia ruokareseptejä jemmaan ja päätän joskus testata uusia juttuja, mutta yleensä vasta kaupassa alan miettiä mitä ruokaa sitä tänään laittaisi. Silloin nuo kokeilua vailla olevat reseptit on kotona ja ostoskoriin livahtavat vanhat tutut ruoka-aineet joista kokkailen niitä iänikuisia samoja ruokia.

Viimeisin uusi juttu mitä pari viikonloppua sitten testasin oli savulohilasagne. Kehaisin ruokaa blogissani ja sain heti reseptikyselyn. Resepti ei ole omani vaan olen leikannut sen jostain mainoksesta irti, olisiko ollut K-kaupan mainos sillä ohjeessa kehoitetaan ostamaan Pirkka rucolaa ja Pirkka lasagnelevyjä.. Tässä tuo resepti kuitenkin on.

Savulohilasagne (4 hengelle)

300g savulohta (ohjeessa mainittiin kylmäsavulohi mutta itse käytin lämminsavulohta)
1 ruukku rucolaa
6 lasagnelevyä

pinaatti-parmesaanikastike
1 sipuli
3 rkl margariinia
1 dl vehnäjauhoja
10-12 dl kevytmaitoa (laitoin 12dl eikä neste imeytynyt ihan kokonaan joten vähempikin riittää)
1 ps pinaattia (pakaste käy)
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 dl parmesaania raastettuna

pinnalle
1dl parmesaania raastettuna

Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli. kuullota sipuli rasvassa. Ripottele päälle vehnäjauhot. Lisää puolet maidosta hyvin sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pinaatti sekä loppu maito. Keitä noin 2 min koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. Nosta kattila liedeltä. Mausta ja lisää juustoraaste.

Leikkaa kirjolohiviipaleet pieneksi. Revi rucola pienemmäksi ja säästä muutama lehti koristeeksi tarjoiluun. Levitä puolet kalasta ja rucolasta voidellun uunivuoan pohjalle. Kaada päälle noin 1/3 kastikkeesta. Levitä päälle kolme lasagnelevyä.

Lisää taas 1/3 kastikkeesta, loput kalat ja loppu rucola. Levitä päälle kolme lasagnelevyä ja loppu kastike. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista 200 asteessa noin 25 min. Anna vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Tykkäsin lasagnesta tosi paljon, tosin jouduin lisäämään ruokaillessa lasagnen päälle aika paljon suolaa. Savulohi ja parmesaani ovat itsessään niin suolaisia että hämmästyin miten suolattomalta lasagne maistui. Reilu suola tuo mielestäni kalan maun paremmin esiin ja saman suola tekee myös pinaatille. Jos siis käytät normaalisti ruoanlaitossa suolaa niin kannattaa lisätä reseptiin suolaa ehkä ripaus enemmän.

Bon Appetit!

5 kommenttia:

  1. Anonyymi4/5/13 16:32

    Oi, ihanaa, kiitos tästä! Aurinkoterkuin, Tuulia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Tuulia! Kiva päästä toteuttamaan toiveesi. :)

      Poista
  2. Mulle käy yleensä ihan samoin, että teen vain niitä samoja tuttuja ruokia. Olenkin kaivannut uusia kivoja reseptejä lihattomille ruuille, joten kiitos tästä vinkistä. Pitää kokeilla mahdollisimman pian :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä hyvää ja täyttävää vaikkei siinä lihaa olekaan. Kalalasagne toimi yllättävän hyvin vaikei heti ensimmäisenä tulisi mieleen.

      Poista
  3. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi näyttää muuten olevan hyviä reseptejä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista