torstai 20. kesäkuuta 2013

Onni on yksinkertaista - Happy Joe

tunnetila: muistelu

 photo happyjoe1_zps5b625e3d.jpg

Joulukuun alku 2012. Palaan aurinkoisesta New Yorkista lumimyrskyn riepottelemaan Suomeen. Kahlaan polvia myöten hangessa matkalaukkuni kanssa ulko-ovelle. Väistän lumikinosta ja laukku osuu kipeästi polveen. Itkettää. Lumimyrsky itkettää, kipu polvessa itkettää, koko Suomi itkettää. Vien laukun kotiin ja lähden saman tien kauppaan. Tilanne vaatii suomalaista suklaata ja siideriä. Jos olo edes vähän paranisi. Seison siiderihyllyn edessä ja katseeni osuu heti uuteen pulloon. Happy Joe. Happy Joe kuulostaa juuri siltä mitä nyt tarvitsen. Pullokin on kaunis.

Kassaneiti alkaa jutella minulle iloisesti. "Ai sinä maistat nyt tätä. Arvaas, tämä on kotimainen uutuus, Hartwall tätä taitaa valmistaa. Pullokin on niin kaunis että tekisi ihan itsekin mieleni maistaa. Toivottavasti maistuu, mukavaa iltaa!" Ensimmäiset sanat Suomessa tuntemattomalta ihmiseltä, iloinen lausahdus "mukavaa iltaa". Taas itkettää. Kiva myyjätär jutteli minulle ja oli ystävällinen. Taisi nähdä itkuisen ihmisen näennäisesti reippaan kuoren takana. Tuosta päivästä lähtien olen valinnut joka kerta Happy Joen kun mieleni on tehnyt siideriä. 

Tuo joulukuinen päivä mielessäni en voinut kieltäytyä kun minua pyydettiin osallistumaan Happy Joe Organic -luomusiiderin lanseerauksen yhteydessä järjestettyyn Happy Joe -reseptikilpailuun. Reseptien keksimisessä olen aika huono, mutta kun kyseessä on lempisiiderini joka maistuu super hyvältä ihan sellaisenaan, ajattelin testata vanhaa ja kevyttä sorbettireseptiä uudesta Happy Joe -luomusiideristä valmistettuna. Happy Joe -sorbetti sopii erinomaisesti vaikkapa juhannuspöytään jälkkäriksi. Makkaroiden ja muiden grilliherkkujen jälkeen tekee hyvää nauttia kesäisen raikasta sorbettia.   

 photo happyjoe2_zpseef9bb3d.jpg

Kesäinen Happy Joe -sorbetti

2 pulloa Happy Joe Organic -siideriä (pullo 0,275 l)

noin 1/2 dl sokeria

1 rkl sitruunamehua

2 valkuaista

koristeluun minttua ja/tai mansikoita

 photo happyjoe3_zps694df5dc.jpg

Liuota sokeri siiderin sekaan ja mausta seos sitruunamehulla. 
Laita siideri kulhossa pakastimeen. Anna jähmettyä kolmisen tuntia. 
Sekoita seosta muutama kerta jähmettymisen aikana.

 photo happyjoe4_zps30d10849.jpg

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. 
Sekoita vaahto varovasti sohjomaiseen siideriin ja laita seos vielä 
muutamaksi tunniksi pakastimeen. Annostele sorbetti tarjoiluastioihin, 
koristele tuoreella mintulla ja/tai mansikoilla ja nauti. 

 photo happyjoe5_zps2d016baf.jpg

Käytin luomusiiderin (siiderit kokkailuun saatu Hartwallilta) kaverina luomumunia ja mintunlehdet nappasin omalta ikkunalaudalta. Helppoa, hyvää ja raikasta! 

Ihanaa juhannusta kaikille! Herkutelkaa, rentoutukaa ja muistakaa nauttia elämästä!!

4 kommenttia:

  1. Vaikuttaa kivalta ohjeelta! :) Ihanasti kerrottu tarina ystävällisestä myyjästä. :) Vivi Vinna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vivi! Ohje on yksinkertainen, siitä saa halutessaan täysin luomun ja maistuu hyvälle, mikäs sen parempaa. :)

      Poista