perjantai 26. heinäkuuta 2013

Matkakohteena Nizza

tunnetila: muistelu

 photo nizzabeachview3_zpsb97355f9.jpg

"Mulla on ihan hirvee Pariisi-ikävä!!!" hoin keväällä miehelleni. Olemme viettäneet lomamme parina kesänä Pariisissa, ja nyt kun en ole käynyt siellä hetkeen on ikävä yltynyt kovaksi. Kaupunkiloma ei kuitenkaan juuri nyt innostanut oikein kumpaakaan joten mieheni ehdotti road trippailua Italiassa ja Etelä-Ranskassa. Innostuin ajatuksesta ja aloimme suunnitella reittiä. Lento Milanoon, sen jälkeen Torino ja Ventimiglia. Siitä Monacoon, Nizzaan, Cannesiin ja Cannesista kotiin. Reitti kuulosti kivalta mutta aikataulu hengästytti. Lopulta päädyimme kompromissiin: lennot ja majapaikka Nizzasta ja reissailua Nizzasta minne ikinä tuntuukin hyvältä.

Voi veljet että tuo ratkaisu oli oikea! En olisi jaksanut yli +30 asteen helteillä reissata yhtään minnekään matkalaukkua raahaten. Oli ihana herätä aamulla rauhassa, syödä aamiainen ja mennä muutamaksi tunniksi rannalle makoilemaan ja uimaan. Sen jälkeen hotellille suihkuun ja suunnaksi lounaspaikka Nizzassa tai hyppäys junaan/bussiin ja suunta kohti uusia kaupunkeja. Juuri tuota rentoutta kaipasin lomaltani ja sen myös sain.  

 photo nizzabeach_zps041823e8.jpg

 photo nizzabeach2_zpscd58c42b.jpg

 photo beachessentials_zps62290b9c.jpg

Olen matkustellut aika paljon, mutta en ole koskaan ollut rantalomailijatyyppiä. Toki lomat Thaimaassa ja Sri Lankassa ovat olleet pääosin rantalomia, mutta noin kaukaisissa maissa on ollut myös niin paljon muuta nähtävää että rannalla löhöily ei ole ollut se varsinainen pääasia. Luulin, että Nizzassa ei ole muuta tekemistä kuin maata rannalla, joten siksi en ole ollut paikasta aikaisemmin kovinkaan kiinnostunut. Mitä vielä! Nizzassa saa yhdistettyä täydellisesti ihanan rantaloman ja mukavan kaupunkiloman shoppailuineen, museoineen ja reissailuineen.

Kulttuuria ja tapahtumia on valtavasti ja jos haluaa niin erilaista tekemistä ja konsertteja löytyy joka illalle. Meidän aikanamme Nizzassa oli mm. Crazy Week -festarit joiden yksi pääesiintyjistä oli 30 Seconds To Mars. Liput keikalle oli vain 40€! Löysin festareilta myös ihanan ranskalaisen laulajajattaren nimeltä Imany

Ostosmahdollisuudet Nizzassa ovat erinomaiset (Nizzassa on myös Galeries Lafayette -tavaratalo jonne pakenin vähentämään Pariisi-ikävääni) ja varsinkin näin ale-aikaan kaupungilta saattoi tehdä upeita löytöjä. Myös paikalliset tuotteet (saippuat, oliivit, öljyt jne.) joita vanha kaupunki on pullollaan, ovat hamstraamisen arvoisia.

Museoita Nizzassa on kymmeniä ja pääsymaksu niihin on pääosin ilmainen. Tänä vuonna on menossa Matisse -juhlavuosi ja moni museo on mukana juhlavuodessa. Tarjolla oli sarjalippu kaikkiin Matissea käsitteleviin näyttelyihin ja tuon sarjalippu maksoi 10€. Lipulla sai käydä 7 päivän aikana (käsittääkseni) niin monessa museossa kuin ehti.

 photo nizzakuja_zpse2ade037.jpg

 photo nizzaantoine_zps642f0a21.jpg

 photo nizzahillview1_zps2848e409.jpg

Maisemat Nizzassa olivat niin hengästyttävän upeat että niitä jaksoi tuijotella päiväkausia! Meri kimalteli auringon valossa ja paahteinen ilma houkutteli istahtamaan meren rantaan jäätelölle. Myös iltaisin rannalla oli paljon ihmisiä mutta meno oli hyvin leppoisaa ja rauhallista. Perheet olivat yöuinnilla vielä puolen yön maissa pienten lasten kanssa ja seurueet istuskelivat piknikillä lämpimässä mustassa illassa. 14.7. vietetään Ranskan kansallispäivää ja tuolloin rannalla oli todella näyttävä ilotulitus. Oli ihana istua lämpimällä rannalla ja katsella värikylläisenä räjähtelevää taivasta.

Jos Nizza alkaa jossain loman vaiheessa kyllästyttää, niin paikallisbussit maksavat Nizzassa 1,50€ ja tuolla rahalla pääsee matkustamaan myös pitkiä matkoja, mm. Monacoon tai Cannesiin. Bussit ovat kuitenkin usein niin täynnä että niissä joutuu seisomaan, ja kun matka kestää useamman tunnin on tunnelma vähän liiankin tiivis. Teimme omat retkemme pääosin junalla matkustaen eikä hinta junissakaan ollut koskaan suuntaansa kymppiä enempää. Noista matkoista on tulossa vielä omat postauksensa, siksi en käsittele niitä nyt tarkemmin.

 photo nizzakuja2_zpsd128b4be.jpg

 photo nizzaviellesign_zpsfda71ae6.jpg

 photo nizzabeachview1_zps8c91ed6f.jpg

 photo nizzabeachview2_zpsa74cf67e.jpg

Omat postauksensa on tulossa lähimatkailun lisäksi vielä ainakin hotellistamme, nizzalaisesta ruoasta ja ostoksista. Toivottavasti jaksatte lukea Nizza-postausten tulvaa hetken verran. Asiaa ja kuvia on niin paljon että minulta menee päiväkausia kun käyn kaiken läpi. Onneksi matkan muistelu on ihanaa ja työt alkaa vasta elokuun puolivälissä. Tässä on siis vielä hyvin aikaa muistella Nizzaa ja jakaa kokemuksia ja vinkkejä myös teille. Kuten sanottua, suosittelen Nizzaa todella lämpimästi, ellen suorastaan (paikalliseen lämpötilaan viitaten) kuumasti!

4 kommenttia:

  1. Jaksetaan lukea! :D Nizza on aivan mielettömän ihana kaupunki. Olen käynyt siellä kerran, kuusi vuotta sitten (ai kauhee :O) ja vain neljän päivän työmatkalla mutta ah, hyvät muistot jäi vaikka ns. omaa aikaa ei muutamia tunteja lukuun ottamatta ollutkaan.

    Ehdottomasti joskus vielä lomailemaan sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että matkustusjutut kiinnostaa. :) Suosittelen todella käymään Nizzassa uudestaan. En edes oikein osaa sanoa mikä siitä teki niin ihanan ja niin spesiaalin, tällä kertaa vaan ihan kaikki osui reissussa kohdalleen. :)

      Poista
  2. Ihania kuvia. Nizza on todella ihana kaupunki. Tosin edellisestä kerrasta siellä on todellakin liian pitkä aika. Meillä oli Nizza yhtenä vaihtoehtona syksyn lomallemme, mutta päädyimme Santoriniin. On todella kiva lukea myös tulevia postauksia, jos vaikka miettisi reissua sinne ensi kevääksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos CurryKaneli! Santoriini on varmasti myös ihana paikka. Maailmassa on kyllä niin paljon kauniita paikkoja ja upeita maisemia (myös ihan täällä Suomessa) että on sääli kun ei voi jatkuvasti vain matkustella. :)

      Mahtavaa Santoriinia teille sitten kun matkan aika koittaa!

      Poista