tiistai 30. heinäkuuta 2013

Ravintolavinkkejä Nizzan kävijöille

tunnetila: muistelu

 photo voyagernissart_zps61dbfdc5.jpg

"Nizzassa ei ainakaan nälkään kuole" totesin reissun jälkeen ehkä muutaman kilon painavampana. Ravintolatarjontaa on niin valtavasti että runsauden pula iskee ja sopivan ravintolan valinta on vaikeaa. Ravintolaa lähdetään etsimään yleensä siinä vaiheessa kun alkaa olla jo nälkä, ja ainakin allekirjoittaneen perheessä sopivan paikan löytäminen nälkäisenä, kadulta toiselle hortoilemalla, aiheuttaa yleensä turhaa kinaa ja lopulta päätymisen johonkin hyvin sattumanvaraiseen paikkaan joka kiukkuisena ja nälkäisenä on yleensä aina pettymys. 

Löysimme katuja hortoilemalla pari helmeä joita voin suositella muille Nizzan matkaajille, muuten sattumanvaraiset ruokapaikkamme olivat luokkaa "ihan ok". Tärkein kriteeri onnistuneelle illalliselle (ja lounaalle) onkin siis etukäteen valitut (ja varatut) ravintolat, joissa tiedät varmasti haluavasi käydä. Pahoilta pettymyksiltä Nizzassa luultavasti säästyy, sillä ruoka on ravintoloissa tasalaatuisen hyvää ja raaka-aineet tuntuivat tuoreilta.

Olimme matkalla 11 päivää joten eri ravintoloita (aamiainen, lounas, päivällinen) tuli testattua varmaan kolmisen kymmentä. Poimin paikoista oman TOP 5:ni joita uskallan suositella kaikille Nizzan kävijöille lämpimästi.

 photo nizzabreakfast_zpsdb6d624f.jpg

 photo victorhugosallad_zps837ed257.jpg

 photo nizzavictorhugo_zpse772a897.jpg

 photo bruscetta_zps6dba4c83.jpg

Ninan ravintolavinkit Nizzaan, TOP 5

1. Voyageur Nissart (19 Rue Alsace Lorraine)(kuva 1)
Ravintola sijaitsee rautatieaseman läheisyydessä, kaukana vanhan kaupungin hälystä ja muista ravintoloista. Paikka täytyy tietää jotta sinne löytää. Etsiminen kannattaa, tarjolla on uskomattoman herkullista peri-ranskalaista ruokaa. Kolmen ruokalajin illallinen maksaa 15,90€ (!!!!), viinikarahvi paikallista viiniä kympin verran. Tunnelma on mutkaton ja ruoka taivaallista. Pöytä kannattaa varata etukäteen jos mahdollista. 

Sain ravintolasta vinkin blogini lukijalta, useita lomia Etelä-Ranskassa viettäneeltä Kaisalta. Kiitos Kaisa, vinkkisi vei meidät todella ihanaan paikkaan!  

2. Le 26 Victor Hugo (26 boulevard Victor Hugo)(kuvat 3 ja 4)
Työkaverini Eijan vinkkauksesta päädyimme reissussa toiseen, todella onnistuneeseen ravintolakokemukseen. Lounastimme Victor Hugo -ravintolassa ja valitsin annoksekseni talon nimikkosalaatin (13€). Tonnikalaa, kananmunaa, punajuurta, retiisiä, avocadoa, ruohosipulia, rapeaa salaattia, hunajamelonia, tomaattia, kurkkua, erinomainen salaatinkastike... Salaattissa oli valtava määrä eri raaka-aineita mutta ne kaikki täydensivät toisiaan yllättävän hyvin. Talon valkoviini oli erinomaista ja lounaan alkuun saimme keittiöstä tervehdykseksi pieniä leipäsiä sekä retiisejä dipattavaksi herkulliseen dippiin. 

Tämäkään ravintola ei sijaitse vanhassa kaupungissa eikä lähellä "turistipaikkoja", mutta pieni kävely varta vasten tähän ravintolaan kannattaa. Kiitos vinkistä Eija!  

 photo salaatticannes_zps50627a99.jpg

 photo pasta_zps35d943aa.jpg

 photo crepes_zpsf201528f.jpg

 photo tapakset_zps1287ea73.jpg

3. La Mascotte (27 Rue Gounod)(viimeinen kuva)
Tämäkin ravintola sijaitsee kaukana Nizzan ytimen sykkeestä, lähellä rautatieasemaa. Hotellimme sijaitsi samalla kadulla joten tänne osuimme sattumalta. Taivaallista pizzaa (8€-12€), erinomaista talon punaviiniä (vähän yli kympin karahvi) ja illallisella seuranamme paikallisia vanhoja pappoja ja mukava henkilökunta. Myös täällä kolmen ruokalajin illallisen sai alle 20€:llä. Suuret suositteluni!


4. Chez Palmyre (5 rue Droite)(toiseksi viimeinen kuva)
Monissa paikoissa ylistetty, hyvin pieni (16 paikkainen) ravintola jossa täydellisen, suorastaan vanhan ajan ranskalaista keittiötä henkivän lounaan/illallisen saa 16€:lla! Jos haluat päästä nauttimaan ravintolan herkuista on pöytävaraus ehdoton. Jonot illalliselle ulottuvat monen viikon päähän, lounaalle saattaa hyvällä tuurilla päästä jo samalla viikolla (jos teet varauksen heti alkuviikosta). Kolme ruokalajia 16€ ja talon viinikarahvi hieman yli 10€. 

Ravintolan erikoisuutena mainittakoon vielä että siellä ei ole mikroa eikä pakastinta. Kaikki ruoka on siis valmistettu todella tuoreista ja lähellä tuotetuista raaka-aineista. 

5. Le Chat Gourmand (1, ruelle de la Boucherie)(kuva 7)
Kolmen ruokalajin illallinen 20€, tuhti talon punaviini 13€/karahvi ja hauska henkilökunta. Istuimme illallisella pitkään ja nautimme ympärillä pimentyvästä illasta pienellä kujalla kynttilän valossa. Tämä ravintola sijaitsee vanhan kaupungin ytimessä, joten tänne on helppo eksyä kivaa illallispaikkaa etsiessä. Raviolini oli maukasta ja miehen pihvi kypsyysasteeltaan ja koostumukseltaan erinomainen.
 


 photo nizzansalaatti_zps83a0e781.jpg

 photo safari_zps0e2ef4f1.jpg

 photo simpukat_zps1342af28.jpg

 photo orangina_zpsdb95bc1a.jpg

Kuten huomaatte, kolmen ruokalajin illalliset maksavat Nizzassa (toki paikasta riippuen) uskomattomat 15€-20€. Talon viinit ovat yleensä hyviä ja karahvillisen saa hintaan 10€-15€. Kallein illallinen jonka söimme, maksoi viineineen 70€ eikä tuo hintavin paikka edes päässyt Top vitoseeni. Kannattaa siis poiketa kuuluisimmilta turistikaduilta hieman sivummalle ja etsiä ravintoloita sieltä. Ravintolapaljouden keskeltä saattaa löytää aarteita!  

Bonus paikka +1 Emilie's Cookies (9 rue Alberti ja 1 rue de la Préfecture)(toinen kuva)
Aamiainen, kevyt lounas, teehetki, Emilie's Cookies tarjoaa herkkuja herkkusuille. Tarjolla on mm. Mariage Fréresin teetä ja tuoreita leivonnaisia. Kuvassa (toinen kuva ylhäältä) näette super herkullisen päivän piirakan jota tilatessani varmistin pariin otteeseen ettei piirakassa ole lihaa. Tarjoilijatar ei juuri englantia puhunut mutta pääsimme silti yhteisymmärrykseen ettei piirakassa ole lihaa. Olin ehtinyt syödä piirakasta puolet ja päivitellyt miten hyvää se on kun suuhuni sattui, mikäs muukaan kuin pala kinkkua. Päivän piirakka oli kinkkupiiras (onneksi kinkkua oli piiraassa vain vähän) mutta eihän kinkkua nyt lihaksi lasketa. Olen törmännyt Ranskassa aikaisemminkin oletukseen että kinkku ei ole lihaa. Hmm, mitähän se sitten oikein heidän mielestään on? Joka tapauksessa piiras oli erinomaista, kinkulla tai ilman!

Bonus paikka +2 Fenoccio (Rossetti -aukio, vanha kaupunki)
Jäätelökioski jossa on tarjolla noin 100 erimakuista jäätelöä. Makuina on kokeellisempia juttuja kuten olut (ei ole kuulema hyvää, ei kannata testata :)), tomatti-basilika, oliivi, orvokki, laventeli, ja kymmeniä tutumpia tosi herkullisia makuja esim. pistaasi, sitruuna, valkosuklaa-marenki... Tarjolla on niin paljon herkullisia jäätelöitä että tekee mieli maistaa joka päivä jotain uutta!


 photo kirsikkatorttu_zps47674935.jpg

 photo Mascott_zpsb8bb2429.jpg

Jos olette suuntaamassa Nizzaan niin näillä vinkeillä pääsette varmasti herkuttelun alkuun. Nizzassa on paljon tuoreita mereneläviä (mm. kattilallinen simpukoita maksaa vähän yli kympin ja niitä saa todella monesta paikasta) ja Italian vaikutus näkyy erinomaisten pizzojen muodossa. Jos ruokapaikkojen pohtimiseen ei jaksa panostaa sen kummemmin niin pizza on aina hyvä ja turvallinen valinta.

Ja vielä yksi vinkki. Jos kaupungilla kiertelyn lomassa kaipaa pientä purtavaa kannattaa napata kioskista mukaan crepesejä (oma banaani-nutella crepesini kuvassa 8) tai paikallista herkkua soccaa. Tulikuuma socca -lettunen kääräistään paperiin, päälle rouhitaan mustapippuria myllystä ja nam, hyvä välipala on valmis!

Bon Appétit! 

7 kommenttia:

  1. Voi nää kuvat! Nälkähän tässä yllättää... Kiitos vinkeistä! Mukana on sellaisia, jotka meille on vielä tuntemattomia, joten ens kerralla sitten voi testailla :) Ihana muutenkin kuulla, että tykkäsitte ja loma oli kaikin puolin onnistunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle Kaisa vinkeistä, niistä oli monessa kohtaa paljon iloa! <3 Olen käynyt kuvia läpi ja rustaillut matkapostauksia. Niitä on vielä tulossa ainakin neljä! Hah, toivottavasti ihmiset ei kyllästy vouhottamiseeni sydänjuuriaan myöten. :) Lomamme oli kyllä ihan paras, kiitos myös seurasta! :)

      Poista
  2. Todella herkullisia kuvia. Kylläpä oli edullisia hintoja noissa ravintoloissa. Tästä saakin monta hyvää vinkkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kolmen ruokalajin ja viinikarahvin saaminen alle neljällä kympillä oli kyllä huippua! Toivottavasti vinkeistä on sinulle joskus hyötyä. Jos taas itse matkustan joskus Santorinille kyselen sitten sinulta sinne ruokavinkkejä. :)

      Poista
  3. Kiitos ihanista ravintola vinkeistä ja kuvat ovat ruuista herkullisen näköisiä.Kirjoitin ylös ravintoloiden nimiä ja täytyy tulevana viikonloppuna, kun olemme suuntaamassa Nizzaan yrittää löytää näitä paikkoja. Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi Heidi!!!!!! Ihanaa matkaa!!! En ole yleensä koskaan kenellekään kateellinen, mutta nyt, kaatosateen ropistessa ikkunaan, olen kateellinen sinulle kun pääset tuohon ihanaan kaupunkiin! Nauti minunkin puolestani ja syö PALJON!!! :D :D

      Poista
  4. Toissapäivänä tuossa ensimmäisessä vinkkaamassasi ravintolassa, kannatti, tänään ehkä tuohon toiseen... Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista