maanantai 8. syyskuuta 2008

Vanhasta uutta, entistä ehompaa


tunnetila: tukkoisuus

Täällä sitä ollaan, maanantaina kotona flunssan kourissa. Mielessä pyörii se työmäärä mikä tänään jää tekemättä, löydän sen kaiken edestäni töihin palatessani. Ja deadlinet painaa päälle, voi kurjuus! Jos tästä jotain positiivista haetaan niin ehdinpä rauhassa bloggailla. :)

Sunnuntaina olo oli jo tukkoinen ja vietinkin aikaa kotona villasukissa tassutellen. Ehdin jopa istua ompelukoneen ääreen ja tehdä pari muokkausta kirppislöydöistä. Ensimmäisenä otin työn alle UFFin euron päiviltä löytämäni hameen. Hame on varmasti yksi laadukkaimmista omistamistani vaatteista: merkki on Daks, materiaali upeista upeinta englantilaista paksua villaa. Hame on hieman liian suuri, mutta vyötärökaitale on niin hyvin tehty, etten halunnut lähteä sitä purkamaan. Vyötäröllä on mm. sisäpuolella nahkapalat niissä kohdissa jotka osuvat toisiinsa kun hame roikkuu henkarissa, ettei villa hankaantuisi. Mmm.. luksusta.. Päätin siis, että hameeseen on hankittava olkaimet. Pysyyhän se niinkin ylhäällä. :) Sopivat olkaimet löysin lauantaina Fidasta, hintaan 0,50€. Hameelle tuli siis hintaa 1,50€. Yläkuvassa hame ennen, alla jälkeen.


Alakuvissa hame on yhdistetty paksuun neulepooloon (FilippaK) ja nahkasaappaisiin (Vagabond). Paksu poolo auttaa hameen ylhäälläpysymistä ilman henkseleitä. Leikkasin siis hameen helman sopivaksi ja huolittelin sen (huom! jos klikkaatte kuvia isommaksi huomaatte varmaan että kuva on otettu ennen helman huolittelua, hups!), ompelin vyötärönauhaan kuusi mustaa nappia (löysin sattumalta kuusi juuri sopivankokoista nappia ompelulaatikosta) ja kiinnitin nappeihin olkaimet. Siinä kaikki.



Seuraavissa kuvissa myös lauantaina Fidan penkojaisista ostettu mekko, koko alkujaan 44. Valmistaja kotimainen Salonne, materiaali (järkyttävää) polyesteriä. Materiaalin vuoksi mekko oli jäädä Fidaan odottamaan toista omistajaa, mutta kun hinta tosiaan oli sen euron ja tykkäsin mekon pääntiestä paljon päätin ottaa "kaavun" mukaani ja miettiä saisiko siitä aikaan jotain käyttökelpoista. Ja saihan siitä. Ensimmäisessä kuvassa kaapu, siis mekko, alkuperäisessä kuosissaan. Seuraavassa kuvassa tuunattuna levarifarkkujen (Mango) seurana.



Aika turhauttavaa laittaa tänne verrattaen huonolla kameralla otettuja kuvia mustista vaatteista. Yksityiskohtia saa vain arvailla. Toivottavasti alla oleva kuva selventää tuunausta hieman. Lyhensin helmaa reilusti ja pätkäisin myös hihat poikki haluamaani mittaan. Hihansuihin laitoin kuminauhan saadakseni ne hieman pussille. Mekossa oli vyötäröllä kuminauha jonka purin ratkojan avulla pois. Irtileikatuista kankaanpalasista ompelin eteen kaksi päällitaskua. Tykkään lopputuloksesta aika paljon, ainut ongelma on tämä hiivatin materiaali. No, eipähän tunika ainakaan rypisty vaikka mitä tekisi!


Oli pakko testata voiko tunikkaa käyttää ilman farkkuja tai muita housuja alla. Ööööö... Ei voi, on muutaman sentin liian lyhyt. Kannattaisikohan sitä hieman pidentää, varaa helmakäänteissä olisi.. Kuvassa tunikan kanssa Mangon muhkea kaulahuivi, pitkät nahkahanskat Seppälä, säärystimet Lindex ja nahkanilkkurit DinSko.



11 kommenttia:

  1. Anonyymi8/9/08 15:59

    Pidennä ihmeessä:) Aivan ihana tuollaisena pitkänä!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi8/9/08 16:01

    ^Siis tunikana tarkoitin:D

    VastaaPoista
  3. Anonyymi: Heh, mietin jo että ei tuota enää noin pitkäksi mekoksi saada, enkä kyllä haluakaan! :) Hyvä että selvensit kantasi. ;)

    VastaaPoista
  4. Herttainen: Kiitos! Olipahan jotain mielekästä tekemistä kun flunssassa ei voi edes ulkoilla. *nenä on jo kipeä niistämisestä, niisk*

    VastaaPoista
  5. Voi kuin upea tuosta hameesta tuli! Loistoidea iskeä siihen olkaimet.

    VastaaPoista
  6. Ihana ruutuhame! Sopivat nuo henkselit aivan älyttömän hyvin:) ja vielä tuohon aikaisempaan postaukseen ,että vau, kuinka monet parikat oikein omistat?!

    Ja oli muuten tosi kiva törmätä! kiva, että tulit nykäisemään hihasta:)

    VastaaPoista
  7. Todella kivasti olet tuunaillut löytöjäsi - tuo ruutuhame on todella nätti! Oli tosiaan todella mukavaa törmätä lauantaina, toivottavasti vastaavia tilaisuuksia tulee jatkossakin. :)

    VastaaPoista
  8. May: Kiitos! Ja nuo olemmat tuunailut näyttää paljon kivemmille livenä, kuvista tuli jotenkin pöhköt... :)

    Jonna: Juu, noita henkseleitähän mä sinulle siellä Fidalla esittelinkin.. :) Ja mitä Parikkoihin tulee, omistan niitä vain nuo kahdet. Toistaiseksi... ;)

    Christina: Kiitos, ruutuhameesta tuli mukava talvivaate. Tosin pidempänä se olisi lämmittänyt paremmin, mutta eikös se niin ole että tyyli ennen kaikkea.. ;)

    VastaaPoista
  9. Jep, hienoja tuunauksia! Erityisesti tuo ruutuhame+henskelit+musta poolo+pitkät saappaat on ihan täydellinen kokonaisuus :)

    VastaaPoista
  10. Bea: Kiitos! Mut vitsi kun kaikki tykkää enemmän tuosta ruutuhameesta kun oikeesti tuo musta tunika on mun mielestäni paljon kivempi. Nuo kuvat siitä vaan on ihan tyhmiä! :)

    VastaaPoista