tiistai 1. joulukuuta 2009

Löytö akryylimassan seasta

tunnetila: pöljä ("nyt tää esittelis tässä ostoksiaan")

Shandi kirjoitti blogissaan miten häntä tympii kun useat "aikuisemmat" bloggarit kyseenalaistavat bloggaamistaan ja itsestään kuvien räpsimistä. Myönnän kuuluvani siihen joukkoon. Kerta kerran jälkeen kameraa itselaukaisijalle viritellessäni mietin onko tässä koko hommassa mitään tolkkua. Kosmetiikkatestaukset, erilaiset vinkit (leffat, viinit, suositeltavat matkakohteet jne.) ja vanhojen vaatteiden muokkausjutut inspiraation lähteenä ymmärrän kyllä, mutta näitä "tänään mulla oli päällä tätä ja tuota" postauksia en ole koskaan purematta niellyt.

Toisaalta, seuraanhan minäkin blogeja vaatteiden vuoksi, esim. Anna-Marian asuista suorastaan haltioidun joka kerta. Vaikkei minun tavanomaisista vaatteistani hirvittävästi inspiraatiota saisikaan, niin voin myös vaatepostauksissa antaa vinkkejä mistä löytää mitäkin ja mitä (minun mielestäni) kannattaa ostaa mitä ei. Ehkäpä saan tuosta ajatuksesta oikeutuksen jatkaa omien kuvien räpsimistä.

Kuten sanottu, Barcelonassa vaateliikkeitä kierrellessäni totesin akryylin saaneen vallan neulemarkkinoilla. Helmiä oli kuitenkin mahdollista löytää jos vaan jaksoi etsiä. Bershkassa kaiken pörröisen ja sähköisen neuloksen seassa näin jotain kauniin harmaata ja sileää. Loistavaa, puuvillaneuletakki. Ampaisin salamana rekille ja sain käteeni neuletakin joka oli selkeästi pehmeämpi kuin peruspuuvillainen neule. Koostumus 95% puuvillaa, 5% kashmiria, neuleen hinta 19.90€! Myös tässä vaatteessa tuo ihan pieni lisä koostumuksessa tuntuu aivan ihanalta. Vinkkinä siis, Bershkalla on silloin tällöin tarjolla "Bershka knitwear with Cashmere" -mallistoa hyvin edulliseen hintaan. Tarttukaa ehdottomasti kiinni jos joskus niihin törmäätte. Jäi ehkä vähän harmittamaan etten ottanut näitä mukaani muissakin väreissä...

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

kaulahuivi Only, hihakkeet käsityöläismarkkinoilta Barcelonasta,
neuletakki Bershka, t-paita Diesel, housut Josefssons, bikerit Noel Fun

Yläkuvan lämpimät "hihakkeet" löysin käsityöläismarkkinoilta. Markkinat järjestetään käsitääkseni päivittäin Av. Portal d'Angelin päässä, ja parina päivänä kuussa peruskojujen lisäksi markkinoilla on muutamia nuorten suunnitelijoiden kojuja. Eräästä sellaisesta löysin 100% villaa olevat ranteenlämmittimet. Lämmittimet ovat niin pehmoiseksi harjattua villaa että luulen niiden menevän aika nopeasti pilalle. Ostin ne silti kannattaakseni nuorta suunnittelijatyttöä ja nauttiakseni ainakin hetken "hihakkeiden" täydellisestä pehmeydestä.

Mitä sanotte, saatteko te mitään irti näistä perusvaatepostauksista joissa näytän aina samalle sillä tyylini on tämä, vai kannattaisiko jättää itsensä valokuvaaminen heille, jotka eivät tunne oloaan tolloksi sitä tehdessään?

24 kommenttia:

  1. Kyllä perusvaatepostauksia. Suotta tuntea itsensä tolloksi, kun toiset saavat inspiraatiota pukeutumiseensa näistäkin kuvista.

    Nuo kengät on muuten hienot.

    VastaaPoista
  2. Älä ihmeessä lopeta... Täällä on toinen kahdenkympin ylittänyt ja kyllä meitä on muitakin. Ja sulla nyt vaan on kiva tyyli!

    VastaaPoista
  3. Edelleenkin ponttini oli siinä, että en ymmärrä sitä, että ihmiset omassa blogissaan haukkuvat harrastustaan tyyliin "tää on ihan teinien hommaa". Minusta asujen kuvaaminen ei ole teinien homaa ja itseäni inspiroi muiden blogeissa juuri nuo asukuvat. Se, että tajuaa "hei, noinkin voi tehdä" tai "vau, mullahan on melkein samanlainen, miksen mä oo käyttäny sitä." on minusta parasta blogeissa. PIdän myös muista postauksista, etenkin kosmetiikka on lähellä sydäntäni.

    Tarkoitukseni ei ollut kyseenalaista bloggaamista sinänsä, sillä ajoittainen blogiahdistuminen on saanu minutkin miettimään blogini kohtaloa. Halusin vain puuttua siihen ilmiöön, joka ajoittain myös ahdistaa minua eli miksi pitää haukkua itseään ja harrastustaan. Jos ei kerta nauti siitä mitä tekee, miksei voi jättää tekemättä. Tai ainakin olla haukkumatta itseään julkisesti.

    MUTTA ÄLÄ SÄ NYT VAAN HERRANJESTAS JÄTÄ ASUJASI POSTAAMATTA! Saat oot ksi niistä syistä, että mäkin uskallan nykyään käyttää mustaa. Koska juuri sun mustatt asusi on joka kerta jotenkin uusia ja erilaisia.

    VastaaPoista
  4. Voi kiitos kauniista sanoista, olet ihana. :) Tottahan toki näistä ns. peruspostauksistakin inspiroituu! Mulla on kuule ihan samanlaiset fiilikset joka kerta kun kapuan siihen kameran eteen.. Elämäni on nyt ollut vain niin kiireistä, etten ole ehtinyt tehdä mun perusvaatteista postausta. Ehkä olisi korkea aika... ;) Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  5. Samoilla linjoilla ollaan kuin aiemmat kommentoijat. Itse ajattelen sen niin, että jos joku esittelee vaatteen blogissaan niin on kiva nähdä myöhemmin erilaisia variaatioita sen käytöstä, vaikka ne olisivatkin tavanomaisempia. Mielestäni siitä on enemmän iloa kuin pelkästä vaatteen kertaesittelystä. Muutenkin aika tavallisistakin asuista saa tosiaan ideoita omien asujen kokoamiseen, koska kaikilla on vähän erilainen tapa yhdistellä juttuja. Lisäksi mun mielestä on tosi hauskaa kun joku muukin innostuu jutusta jonka itse tuli keksineeksi. Vaatefirma-ajoilta on vähän ikävä sitä työkavereiden kanssa uusista räteistä kohkaamista ja ehkä bloggailu vähän täyttää sitä aukkoa :) Joten siis kamera räpsymään vain!

    VastaaPoista
  6. No höh, et tietenkään lopeta :)

    VastaaPoista
  7. Itseäni ainakin kiinnostaa ja inspiroi muiden blogeja lukiessa kaikki triviaali/arkinen/tavallinen, koska kun ei se omakaan arki kovin erikoista yleensä ole, tarjoavat tämäntyyliset postaukset enemmän ns. tartuntapintaa. Joten täältä myös ääni perusvaatepostauksille! =)

    (pitää vielä lisätä että sinä teet sen ihan poikkeuksellisen hyvällä maulla)

    Peräänkuulutankin (turhaan...?) blogien lukijoilta enemmän itsearviointia omien kiinnostusten kohteiden suhteen, ts. kaikkea ei ole pakko lukea ja/tai kommentoida mikäli aihealue ei kiinnosta.

    VastaaPoista
  8. Ymmärrän, minulla on ihan yhtä tollo olo, viimeistään siinä vaiheessa kun lataan kuvaa bloggeriin... Omalta kohdaltani en nyt niin tiedä, saako noista edes mitään vinkkejäkään. Mutta toisaalta, en nyt kuitenkaan teini-hommaksikaan ihan laskisi ;)

    Jatka asujen kuvaamista, minä ainakin inspiroidun sinun asuistasi, ehkäpä olen hiukan omaksunut kerrospukeutumistakin.
    Ja vielä, WAU, kahdella kympillä ihana neule!!! Mikä löytö! Ja lähin Bershka oli? Tallinna?

    VastaaPoista
  9. Perusvaatepostaukset on just parasta! Tärkeintähän on nähdä miten ihmiset oikeasti pukeutuu!

    Sun asu on just eikä melkein ;-).

    VastaaPoista
  10. Oon ihan varma että blogillani on maailman parhaat lukijat! Mua melkein itketti kun luin kommenttejanne. Niisk!

    Piksi: Kiitos Piksi! Mahtava kuulla että tavallisetkin asut ovat inspiroivia.

    Noora: Kiitti Noora, hirmuisen kiva kuulla! :)

    Shandi: Äää, ihanasti sanottu!!! Kiitos hani! <3

    Juu, ymmärsin pointtisi. Bloggaaminen on kiva harrastus ja on hauska päästä jakamaan asioita samanhenkisten ihmisten kanssa. En ole ainakaan vielä harkinnut lopettavani tämän kanssa puuhastelua. "Teini"muoti"blogeja" alkaa olla niin paljon että on vaarana että koko (muoti)blogigenre kokee inflaation. Teinimäistä oloa minulla ei kuitenkaan näin ikäihmisenä ole vielä tullut ja toivottavasti ei tulekaan. :)

    Anna-Maria: Ole hyvä, joka sana oli ihan totta! :D Sun asuissa on aina sellaista glamouria, oli ne arkivaatteet tai ei, että ne viehättää aina!

    Auri: Kiitos sinullekin Auri, hyvä pointti tuo saman vaatteen uudelleen käyttö eri asussa. Joskus kun itsestä tuntuu ettei kukaan halua katsoa näitä kuvia kun mulla on taas tuo sama pusero tms.

    Ilona: :D No en lopeta en. Ja ehkä kommenttejenne jälkeen en enää edes tunne itseäni niin tolloksi mitä ennen tunsin. :)

    Enne: Voi Enne, kommenttisi lämmitti mieltä todella! Kiitos! Ja ihan totta, tätä arkeahan se elämä kuitenkin useammin kaikilla on.

    Joy: Kiitos ihana! Ja mahtava kuulla että olet saanut mahdollisesti minulta jotain uutta pukeutumiseesi.

    Ja joo, Tallinnassa on lähin Bershka. Tosin hinnat siellä on kalliimmat kuin Espanjassa, muistaakseni tuotteet on noin 30% halvempia Espanjassa mitä muissa maissa.

    Nooruska: Kiitos Nooruska!! Tuo on muuten myös totta. Arkipäiväiseen pukeutumiseen sitä useammin uusia vinkkejä tarvitaankin kuin juhliin.

    VastaaPoista
  11. Niin, tai siis harmittaa varmaan ettet lisäksi ottanut neuletakkia mullekin! ;D

    VastaaPoista
  12. Sain päähäni haastaa sinutkin kukkamekkoilemaan:
    http://kaivauksia.blogspot.com/2009/12/jareammat-aseet.html

    VastaaPoista
  13. Rva Herttainen: No sehän mua vasta harmittaakin!! :D

    Prefecta: Eikä!!! Voi luoja miten vaikea haaste minulle. Hahahahaaa, saapa nähdä mitä tästäkin tulee, haaste otettu vastaan! :)

    VastaaPoista
  14. Mä poikkean vähän aiheesta, mutta ajattelin kommentoida tähän uusimpaa, että huomaat. Eli kirjoitit vähän aikaa sitten Fruugosta ja kommenttilootaan tuli vinkkejä muistakin hyvistä nettikaupoista. Mä sitten testasin niiden kommenttien perusteella Jersey Beauty Companya ja pelkkää hyvää sanottavaa siitä. Tilaus tuli viikossa perille, tuote oli puolet halvempi kuin kosmetologilta ostettuna, postimaksut sisältyy hintaan ja tilaaminen oli helppoa: pari klikkausta ja oma nimi, osoite ja luottokortin nro. Eli suosittelen sullekin, jos meinaat tilailla Dermalogicaa netistä. Ja tilasin ite siis sitä smoothing creamiä 100ml putelin ja maksoin n. 37€.

    Mä tilasin vaan yhden tuotteen, mutta tossa lähetteessä lukee, että toimittavat kaiken yksittäin pakattuna. Eli ei pitäisin ylittyä se tulliraja vaikka tilaisikin kerralla useamman tuotteen.

    VastaaPoista
  15. Hmmm... Tuo asia riippuu vähän varmaan siitä miten ja minkälaisia blogeja "kuluttaa" tai itse kirjoittaa.

    Itse olen kiinnostunut nimenomaan muoti, vaate ja kosmetiikkablogeista. Blogit jotka käsettelevät vaikkapa lähinnä ihmissuhteita, elämänmenoa, politiikka ja matkailuja eivät kiinnosta.

    Muotiblogeihin kuuluu mielestäni olennaisena osana kuvat - en jaksaisi lukea täysin kuvatonta blogia. Täytyy sanoa, että väliin jää myös blogit, joissa on pelkästään muualta lainattuja kuvia.

    Varmaan jokaisen siis täytyy vain päättää minkälaista blogia haluaa pitää ja millaisia lukea. Jos kuvien otto tai muotiblogien vaatekuvat ärsyttävät, ei kuvia tämän logiikan mukaan kannata siis ottaa tai kyseisiä blogeja lukea. Itse koen, että kuvat antaavat vihjeitä kirjoittajan persoonallisuudesta ja tällaiset kuvalliset blogit tuntuvat siksi jotenkin läheisemmiltä ja helpommasti samaistuttavilta.

    Tuo aikuiset vastaan teinbloggaajat juttu on ehkä vain pienen kulttuurinmuutoksen syytä. Meidän nuoruudessa tuo kuvakulttuuri ja itsensä esiin tuominen ei ollut vielä ihan niin pinnalla kuin nykyteineillä galtsuineen yms. Mutta bloggaaminen on meille hieman vanhemmille mielestäni ihan hyvä tapa päästä eroon siitä kamerakammosta, mitä itsekin myönnän välillä tuntevani.

    Mutta joo...jatka vain kuvaamista:D

    VastaaPoista
  16. junja: Hei kiitti paljon tiedosta! Taitaa minultakin seuraava tilaus lähteä tuonne... ;)

    Lovely: Kiitos pohdinnastasi! En mäinkään jaksaisi lukea muotiblogia jossa ei ole kuvia, varsinkaan omia asukuvia. Omaa blogiani en pidä muotiblogina, kirjoittelen kaikista aiheista jotka sattuvat kiinnostamaan ja vaatteet ovat yksi niistä. Kuvia siis kaivataan tännekin, se on selvää.

    Tuo galtsujuttu on muuten totta. Ihmettelin taannoin yhdessä blogissa miten ihmeessä bloggaajalla oli itsestään niin paljon kuvia useamman vuoden takaa. Itsestä kun on vain ne pari kuvaa vuodessa jotka on otettu sukujuhlissa tai matkoilla. Irc-galleriaan ne kuvat oli kuulema aikoinaan otettu. Ihan eri maailma missä nykyään eletään!

    VastaaPoista
  17. Kuvathan ovat parasta antia tässä blogissa! Ihania vinkkejä ja tyyliopastusta - saan irti paljon ja inspiroidun :) Melkein toivoisin sua shoppailuoppaakseni ;)

    VastaaPoista
  18. Heidi: Voi kiitos ihana! Olisipa mahtava josku lähteäkin yhdessä ostoksille! Käyn itse niin harvoin siellä teilläpäin että saattaisin tehdä itsellenkin uusista liikkeistä samalla löytöjä. ;)

    VastaaPoista
  19. Minusta näitä "vähän aikuisempia" blogeja on juurikin kiva lukea sen vuoksi, että niissä on asiaa ja ajatusta. Vaateposeeraukset kuuluvat kuvaan totta kai. :) Ja sanotaanko nyt suoraan, että näissä aavistuksen kypsemmissä blogeissa parasta on se, että niissä on asiaa eikä pelkästään "hei mä olin näissä bileissä näiden bloggaajien kaa" -juttuja. :D Toisin sanoen, jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  20. Anonyymi: Kiitos, tosi kiva kuulla! On kiva että bloggaajille järjestetään kaikenlaista kivaa, mutta olen myös itse jättänyt lukematta blogeja joiden ainut sisältö on ollut viime aikoina bileet muiden bloggareiden kanssa. Se on heille itselleen varmasti tosi hauskaa, mutta ketä muuta se kiinnostaa..? (Olipa tylsästi sanottu...) :)

    VastaaPoista
  21. Älä ihmeessä lopeta itsesi ja omien asujesi kuvaamista. Itse ainakin saan niin sinun kuin muidenkin bloggaajien päivän asu -kuvista inspiraatiota ja ideoita uudenlaisiin yhdistelmiin.

    Toki tajuan ahdistuksen itsensä kuvaamisesta, ja tuntuu se itsestänikin hieman hullulta, mutta anna mennä vaan! Sinun asusi ja kuvasi ovat niin onnistuneita.

    VastaaPoista
  22. Vimps: Kiitos, olipa kiva kuulla! Pukeudun todela usein mustaan eikä vaatteista meinaa silloin saada kuvissa mitään selvää. Kuvaaminenkin olisi varmasti mielekkäämpää jos saisi kotiin studiomaiset olosuhteet... *haaveilee* Oletko muuten käyttänyt jakkua? ;)

    VastaaPoista
  23. Viimeksi eilen jakku oli päätymässä niskaan, mutta sitten se ei suostunut olemaan päällystakin alla, hmph.

    Olen kyllä edelleen enemmän kuin tyytyväinen, että tein kanssasi niin hyvät kaupat! Jos nyt olisi lämpimämpiä kelejä, käyttäisin sitä varmasti paljon. Jahka kevät lähestyy, jakkukin pääsee tositoimeen! (Ja olen siis sovitellut sitä satamiljoona kertaa erilaisten asuyhdistelmien osana, hih.)

    VastaaPoista
  24. Vimps: Hyvä hyvä! Se jakku on liian upea roikutettavaksi kaapissa, siksi siitä luovuinkin. Ja sulle se sopii täydellisesti! Kevättä odotellessa... ;)

    VastaaPoista